Hirdetés
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mesterséges intelligencia topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenMediaVault
- AliExpress tapasztalatok
- Python programozás
- A streaming miatt szabadulnak a kábeltévétől
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lasersailing
senior tag
válasz Downsampling #68048 üzenetére
A számokra kattintva át lehet írni őket:
Épp a hétvégén vettem hasznát, köszönöm annak aki annó itt mutatta nekem...
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
Mert nem tükrözni akar hanem a két meghajtót egybe látni 2x8=16TB-nak, mert a PC fórumon ezt javasolták neki. Azt nem tudni, hogy elmondták-e neki, hogy bármi gikszer lesz bármelyik meghajtóval, az összes adatot bukja, mind két meghajtón. Az itteni javaslat az volt, mivel nem akar tükrözni, hogy mindkettőből csináljon alap lemezt, nem ezt választotta. Szeret veszélyesen élni, eszerint.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
zsamiatt
őstag
válasz Essejó #68052 üzenetére
attól függ mit tárol rajta. Ha csak letöltött filmeket meg játékokat én se tükröznék. Könnyen pótolható adatok. De ide tartozik az is ha backupnak használja. A gépen - telon ott az eredeti ide csak ment. Szintén nem kell tükör.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Melorin
addikt
Üdv.
Szerintetek hogy lehet az, hogy a routeremen ha tiltom a NAS internethez való hozzáférését, (és tényleg le is tiltja, mert nem lehet pl. csomagokat telepíteni, stb) a Dockerben futó qbittorrent vígan szedi lefelé az anyagot mintha mi sem történt volna? -
Downsampling
senior tag
válasz Lasersailing #68051 üzenetére
Yess!
-
Melorin
addikt
válasz Essejó #68059 üzenetére
Annyira nem értek a Dockerhez, de egy helyen találtam ilyesmire utaló jelet:
Próbáltam ezt letiltani a routerben, de nem történik semmi. Gyanítom, hogy azért mert teljesen más az IP mint a helyi hálózaté. (192.168....)
Viszont a qbittorrent webes felületét simán, a NAS IP címével érem el, nem valami speciálissal.[ Szerkesztve ]
-
Downsampling
senior tag
Sziasztok!
Lúzerkérdés: .spk kiterjesztésű csomagot (Web Station) hogyan tudok telepíteni DS215J-re?
Két hete van Synology NAS-om...
Köszi -
IT user
tag
válasz Downsampling #68062 üzenetére
-
Sanya
nagyúr
válasz Downsampling #68064 üzenetére
ó jajj, onnan nem lehet csomagot telepíteni, csak a csomagkezelőből.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Synology DS118-hoz szeretnék szünetmentes tápegységet de nem csak azt csatlakoztatnám rá hanem a Pc-met is mert a kerületünkben már ebben az évben 2x volt áramszünet.
Ez milyen: Eaton 3S 550VA? -
nagyúr
válasz Csabi1984 #68069 üzenetére
Ha kompatibilis UPS-t használsz, akkor a NAS UI-ban megjelenik, látod a típusát, a becsült áthidalási időt, illetve be tudod konfigolni, amiket szeretnél. Én egy Eaton 5SC 500-at használok a hálózati motyókhoz, ezen lóg a NAS, egy MikroTik router, egy Cisco switch és egy külső USB-s HDD, amire a NAS mentése megy.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
pappesz
tag
Sziasztok!
Ez a kis komment 2 dologról szól.
1. Hála, mert minden rendben alakul adataimmal és ez azért történhet meg, mert létezik ez az oldal, a kedvás válaszolók! Hálás vagyok!
2. Két kérdés lenne, az egyik nem biztos, hogy ide.
- Ha a nas 1-1 kötetét szeretném megosztani ios-en mit kell tennem?
ehhez nem találtam sajnos videót a youtubeon, de ha valaki találna azt menő lenne.
- Most jelenleg 2db 8T merevlemez van a nasomban JBOD-ban, teli adattal.
Ha későbbiekben veszek 1-1 8T lemezt. Hogyan használhatnám őket biztonságban tükrözve az adataimat? Melyik raidet válasszam illetve érdemes-e az SHR ebben a helyzetben használni? Gyors és biztonságos elérés érdekében mit ajánlotok?A sakk szabályok nélkül játszhatatlan, azonban a néhány szabály a játék szabadságának szinte végtelen lehetőségét nyitja meg.
-
nagyúr
válasz Csabi1984 #68075 üzenetére
Általánosságban az UPS-ekben levő akkuk kiviteltől függően jó pár évig bírják a használatot, erről az UPS topicban kapsz bővebb infót adott típusra. Az áthidalási idő pedig attól függ, milyen fogyasztókat kötöttél az UPS-re és azok aktuálisan mennyit fogyasztanak. Nálam az említett eszközökkel 5200 másodpercet becsül, az ~80 perc, de ez csak becsült érték, nálam úgy van beállítva, hogy 15 perc akkumulátorról való működés után állítsa le szabályosan a NAS-t, majd kapcsoljon le az UPS is. Ezzel a pillanatnyi és pár perces áramszünetek áthidalhatók, ha hosszabb az áramkimaradás, akkor úgyis malmozás van.
A hálózati eszközöket ellátó Eaton UPS-es kívül van 2 db 4kVA-s Legrand UPS itthon, amire a PC és a HiFi van kötve, illetve van még egy UPS a padláson, amire a Digi ONT-je van kötve, hogy pillanatnyi áramszünet esetén ne szakadjon meg a WAN kapcsolat. De a következő házban egészen biztosan lesz szünetmentes hálózat egy komolyabb hálózati UPS-sel.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
pappesz
tag
válasz Magnat #68077 üzenetére
Winchestereim:
1T
2T
3T
3T
8T
8T
Jelenleg az utolsó kettő van nasban. Az egyik full tele, a másikra másolom épp az 1-2-3-3-ról az infókat.
Jelenleg a cél, miután átálltam 20 év pc után macra, hogy elérjem a fájlaimat macen is. Ezért vettem egy nast amihez szintén nem volt közöm még. Igazi profiként, előbb a saját fejem után mentem, aztán leírást tanulmányoztam és kellő mennyiségű cumika után fórumozok!
A későbbiekben vennék még 1-1db 8T-t, hogy ki legyen használva jól a nas, biztonságban és gyors elérésben bízva az általatok javasolt fájlrendszerben. Ez a szitu.A sakk szabályok nélkül játszhatatlan, azonban a néhány szabály a játék szabadságának szinte végtelen lehetőségét nyitja meg.
-
Magnat
veterán
válasz pappesz #68079 üzenetére
Ha megmaradnak a mostani lemezeid, akkor én azt csinálnám (aki használ RAID 5-öt, az javítson ki ha rosszul gondolom), h ha meglesz a másik 2db 8-as diszk, akkor az egyikről menteném le a cuccot a kis diszkekre, és abból amiről mentettem plusz a 2 új lemezből csinálnék egy 3 lemezes RAID 5-öt, aztán ha összeállt a RAID, felmásolnám a negyedik diszkről az adatokat és ezt a diszket beemelném negyediknek a RAID-be.
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
pappesz
tag
válasz Magnat #68080 üzenetére
Köszönöm szépen!
Az első lépés gyakorlatilag kész, mert a kis diskek maradnak adattal együtt. Így ha majd lesz rá keret akkor megcsinálom amit írtál! Nagyon köszönöm.A sakk szabályok nélkül játszhatatlan, azonban a néhány szabály a játék szabadságának szinte végtelen lehetőségét nyitja meg.
-
őstag
válasz Magnat #68082 üzenetére
Ha lesz még két lemez, akkor szerintem érdemes öket SHR-be tenni. Ezzel lesz 8TB hely. Az egyik jelenlegiröl mindent átmozgatni, majd a lemezt hozzáadni az SHR-hez. Akkor ott lesz már 16GB. Majd a másik régi lemezröl átmozgatni mindent, és azt is hozzáadni az SHR-hez. Az eredmény: 24TB hely a 4db 8TB-os lemezen, 1 lemez redundanciával.
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
válasz Sanyi.mTs #68086 üzenetére
A raid nem biztonsági mentés. Nagy különbség van a meghibásodás elleni védelem, és az biztonsági mentés között.
Tudományosabbnak tűnik ez a cikk, ugyanakkor erős fenntartásaim vannak vele kapcsolatban. Statisztikával mindent, és az ellenkezőjét is bizonyítani lehet. Ugyanakkor ez a mindennapi gyakorlatban valós problémát jelent? Ha igen, akkor miért használják? Miért nem hívják erre fel a figyelmet rá? Nem mellesleg ez az URE minden lemeznél jelen van, vagyis az önmagukban álló lemezek esetén is adatvesztést okoz, amit nem sűrűn tapasztalunk meg.
Plusz van a cikk alján egy hozzászólás, ami nagyságrendi hibára hívja fel a figyelmet, megkérdőjelezve a cikk számait:
Thank you for your good idea to estimate Raid 5 System.
But I should notice you your failure.
Binomial distribution what you described is not correct.
it should be below,
p(x <= k) = sum (nCi x p^i x (1-p)^(n-i)).
And P you calculated's degree is %. You should not time 100 your conclusion.
0.055% = not correct
5.5 x 10^(-4) = correct
Amit talán az is alátámaszt, hogy ennek a cikknek az írója szerint sokkal kisseb a probléma.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
válasz zsamiatt #68091 üzenetére
Azért a 3 lemezes dupla olvasási sebesség sem rosz, de valóban. A lemezek számosságával arányosan nő a sebesség. Viszont eddig sem a HDD fogta vissza a sebességet, hanem a Gigabites kapcsolata.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Hanfi
csendes tag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem, hátha valaki tudja rá a választ. Hogy tudnám megnézni hogy mi foglalja a helyet a NASon.
Jött egy üzenet hogy nincs több hely. Ki töröltem kb 15 UHD filmet és még mindig azt írja hogy nincs elég hely a lemezen. Lefuttattam a tároló elemzőt, az azt írja hogy a foglalt 2.5TB de a lemezkapacitásom 7TB összesen. A kérdés az hol a többi fenmaradó 5TB?
Ha valaki tudja a megoldást ne tartsa magában!
Köszi[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/andraskovacs1987/
-
Borisz76
veterán
Szia.
Van Hiper Backup vagy hasonló alkalmazás telepítve?
Ha igen, akkor az alapbeállítása az,hogy 32 verziót őriz meg....ez foglal sok helyet.....le kell venni 1-2-re.Használod a Download Station -t?
Ha igen és sok feladat,torrent fut ,akkor az is helyet foglal....
Törölni kell a feladatokat a DS-ből....többségét.Lomtár be van kapcsolva?
Ha igen , akkor azt is üríteni kellene[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
jukiokin
csendes tag
Sziasztok!
NAS: Synology DS220+ 2gb RAM , egyelőre egy Seagate 4TB ironwolf van benne alapkötet.
Feltelepítve, rendesen beállítva. Minden okés.
Felraktam a dokkert és egy linux-qbittorrent tárolót.
Működik.
Kb. 150 torrent van most benne.
Jó pár óra hossza múlva azt veszem észre, hogy állati sok ramot kezd el zabálni.
Olyan 85% nál már a DSM felületre is nagyon soká tudok belépni.
Ha leállítom a tárolót, rögtön visszaesik 20% alá a RAM.
Torrent mind seedben, de alig 3-4 van épp leltöltés alatt és azok letöltési sebessége sem nagy.Kérdésem, hogy ez ilyen "RAM zabáló"?
Lehet visszaállok Dowload stationra, ott nem volt ilyen.
Csak hát ez a qbitorrent tároló sokkal komfortosabb :-)köszi
-
jukiokin
csendes tag
Szia!
Én úgy csináltam, hogy átmásoltam a NAS-ra a letöltési mappába (/download) és újra hozzáadtam a torrent filét, mintha újként venném fel.
Fontos, hogy minden része meglegyen az eredeti letöltésnek (pl. sample, felirat, stb...) és a hozzá való torrentet indítsd neki !!
Ekkor ellenőrizni kezdi, nem letölteni. Majd szépen seed-be áll.üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Windows 11
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Playstation 5 Pulse 3D Fejhallgató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i5-520M I 3GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest