- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkess
őstag
válasz
grabber #59996 üzenetére
Szia,
Biztos a UPS volt? Elment az áram és ez volt a szituáció?
Csak azért kérdezem, mert pont most aktuális a verziófrissítés (nekem is most ment le) és annak pont ezek a "tünetei". Kb. majd 10 percig villog a bekapcsoló gomb ami alatt elérhetetlen majd újraindul a NAS magától és onnantól elérhető és minden rendben.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Parson #59989 üzenetére
HBV -ből bizonyos NAS -okhoz (proci változat függő) kijött egy 1214 pár napra a 13 után.
A 13 -ba volt :
"Upgraded to be compatible with Hyper Backup 2.2.4."
Másoknál meg még komolyabb változás is volt a 13-ban.
Nézd meg a tied nem e érinti és az aktuális utolsó verzió van e fent.Utána még van mint lehetőség, hogy:
https://archive.synology.com/download/Package/spk/
innen lehet felrakni régebbi változatot és max kapcsold ki az automatikus frissítését a az érintet csomagoknak. -
válasz
szricsi_0917 #59949 üzenetére
Rakj már be egy képet a beállításokról
-
Sziasztok!
Tapasztaltatok már olyat,hogy a UPS elindítja a leállítási folyamatot a NAS-on,de a nas nem áll le és elérni sem tudom már utána?
Pingre talán válaszolt,de nem jött be a webes felület. A NAS még ment. Ezt csinálta 10 percig,majd amikor már a UPS majdnem leállt én kézzel kikapcsoltam a NAS-t. Viszont ez nem szabályos leállításnak értelmezte.
Úgy gondolom 10 perc alatt le kellett volna tudnia állni. Nem tudom az okát,hogy miért csinálta ezt. Tesztelgetni meg nem akarom,ha nem tudom rendesen leállítani,mert adatvesztést okozhatok. -
gyugyo79
addikt
válasz
eszakas #59991 üzenetére
Nemsokára meglesznek szerintem.
[link]Viszont a linken ott a megoldás is :
https://search.synopackage.com/sources/synocommunity
Jobbra fent fogaskeréknél beállítod a NAS-od típusát és le tudod már tölteni a TM -et. Ha mégse írj privátot és elküldöm mert tesztből letöltöttem egy tiedhez való TM-et ... -
eszakas
őstag
válasz
gyugyo79 #59959 üzenetére
Remélem lesz valakinek elfekvőben.
A nason nem lehet meg valahol? Innen valahová el is jutni csak nem tudom mi is ez -
BullZeye
veterán
Ha már torrent, Qbittorrenthez van Transmission Remote GUI-hoz hasonló windowsos kliens?
Szeretem ha fut a tálcán egy kliens, ami a szerverre kapcsolódik, és böngészőtől függetlenül bele tudom rakni kényelmesen a linux disztribúciók iso fájljait. -
Parson
addikt
válasz
gyugyo79 #59859 üzenetére
Én komolyan mondom, ez egy agyrém. Végre sikerült kinyitnom a server(1) oldalon a router-portokat, frankon müködik a VPN a javallott megoldással. Ellenben közben frissültek az appok, meg a rendszer is, mindkét NAS-on, és erre most az rsync backup hibaüzenettel nem hajtja végre a biztonsági mentést, mert az uj HB nem kompatibilis, vagy mi... az eszem megáll, komolyan, eddig soha ilyen gond nem volt.
-
dkess
őstag
válasz
hatesz #59978 üzenetére
Seagate Ironwolf 3 TB: [link] . Ez 36K HUF nagyságrend most. Amire figyelj - nem 'Pro', hanem a sima.
Annyit hozzátennék, hogy méret/ár tekintetében a 4 TB lenne az ideális. 5-6K HUF -al többért már megkapnád: [link] .
Úgy egyébként (tudom ez már kiesik az elképzelésből) a 6 TB -ost nagyon nem éri meg. A következő lépés a 8 vagy 10 TB - ezek szintén nagyon jó méret/ár mutatóval rendelkeznek - akár Ironwolf vagy Red vonalon. Nem mellesleg észrevehetően gyorsabbak (meg egy picit hangosabbak) is ...
-
gyugyo79
addikt
Aktív letöltési feladatok maximális száma = TM ->
download-queue-size: Number (default = 5) See download-queue-enabled. [link]
Amúgy segítek a kérdésekben a TM alapértelmezetten :
peer-limit-global: Number (default = 240) -> Nálam Syno 512 -re vette butább NAS -okon 256.
peer-limit-per-torrent: Number (default = 60) -> Állítható a Beállítások - BT részén.Ráadásul ezektől a számoktól függetlenül itt is lehet kb akár mennyi torrent a kliensben az a szervernek le is jelenti őket seedeltnek de attól az, hogy mennyi az éppen aktív kapcsolat azt a fenti számok szabályozzák, pont ugyan úgy lehet sok torrentet seedelni kevesebb erőforrással mint keveset sokkal mind a 2-ben ...
Lehet, hogy furcsa DE a DS is egy TM -et használ a torrentek kezelésére így javaslom óvatosan "általánosíts véletlenül" ha szerinted a TM -el amúgy minden rendben ...
-
gyugyo79
addikt
Nem azt állítom és állítottam, hogy hazudsz hanem azt, hogy a képed amivel alátámasztod az amit elmesélsz egy sztorit az egy vicc amiből már bárki levonhat bármilyen következtetést, az után , hogy akaratlanul is általánosítottál.
Ha a DS-el letöltést indítunk létrejön neki egy mappa (egy szám a neve és mindig 1-el nő), az ideiglenes helynek beállított köteten a @download mappában.
Ezen belül létrejön letöltéskor és utána :
Download_TR_TMP_DIR ->ez üres lesz amint kész a letöltés
A letöltött torrent fájl vagy mappa maga
3 db fájl amik neve a mappa nevével meg egyező számmal kezdődik:
XY.filelist
XY.resume
XY.torrent
---------------------
Amikor ez megvan a letöltés végén készül egy hardlink / másolat a letöltésre beállított helyre.Ebből törlődik a 'A letöltött torrent fájl vagy mappa maga' amikor a letöltés vége van választva / teljesül a vége feltétel.
Ekkor még .resume -ból megvan neki, hogy hogy lett letöltve és ha a folytatás van választva elvégez egy ellenőrzést és ha az nem fut hibára folytatja a seedet.
Az eltávolításra meg törlődik a komplett mappa.
Azért fontos ez mert képel igazolni, amit állítasz azok után, hogy letöltés helyének bármi megadható a letöltés indításakor csak a létező mappán belüli .resume fájl tartalmával egyező mappával lehet igazolni és azzal, ha a DS -ben mindezek mellet nincs ott leállítva/szüneteltetve stb sem az adott torrent ami miatt a DS még nem törölte a hozzá tartozó mappát. De ha tényleg törölted már akkor így utólag ...
Bár a 15-s mappa még mindig ott van ...
Mindezek persze úgy írom, hogy igen előfordulhat és fordult már elő, hogy hibázott ezek törlésével! Meg ugyan úgy lehet ebben is még kismillió hiba ugyan úgy mint bármelyik másik programban.
-
Elemental
addikt
Én is teszteltem két hétig a ds-t. Beraktam 1900 torrentet seedbe. Hát, elég is volt. Kb két naponta kiállt hibával az összes torrent. Fapados a ds get, számomra béna a webes felület, nincs normális remote kliens (sőt semmilyen). Ráadásul az az idiótaság a @download mappával.
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Most ismerkedem csak a Synologyval.
Elképzelhető, hogy csak a megosztott mappáknak lehet a felhasználókhoz rendelt jogosultságát módosítani? És a megosztott mappákon belüli mappákat külön nem? -
-
Syl
nagyúr
válasz
Protezis #59976 üzenetére
> Ha a letöltést törlöd a Download Station-ből (akár kézzel, akár automatikusan), akkor a @download alól is törlődni fog.
Ez az ami nálam nem történt meg. A @downloadból, ami csak ssh-n látszik, nem tűnt el.
> Ha kézzel másolgatsz kötetek között SSH-n
A másolást csak számítógépről végzem. Sőt, igazából az SSH-t soha nem is használom. Most is csak azért engedélyeztem, mert pár napja volt itt valakinek valami "dagadó" drive fájl problémája.
(#59975) AiRLAC
Bocsánat, valóban. Az egy kérdő mondat akart volna lenni
-
Protezis
őstag
Szerintem millió helyen le lett már írva, hogy a Download Station a @download-ba tölt le és letöltés végeztével átmásolja azt az általad megadott könyvtárba, jelen esetbe a zolee/download-ba. Onnan aztán elpakolhatod, a seedelés (torrent esetén) megy tovább, hisz a fájl továbbra is ott van a @download alatt. Ha a letöltést törlöd a Download Station-ből (akár kézzel, akár automatikusan), akkor a @download alól is törlődni fog.
Ha kézzel másolgatsz kötetek között SSH-n (volume kézzel költöztetése pl.), eltávolítod, majd újra telepíted a DS-t, akkor előfordulhat, hogy beragad és a DS-ben sem látszik a fájl (torrent), de ez kivételes és nem normális működés.
-
gyugyo79
addikt
Feltetted magadnak azt a kérdést, hogy vajon a DS -t használók végtelen tárhellyel rendelkeznek, hogy az senkit sem zavar , hogy minden megmarad nekik a @download mappában?
Ha erre meglesz a válasz akkor láthatod, hogy a sztorid még ha igaz is egy elég egyedi probléma lehet amiről általánosítani pont annyira lehet mint az olyan hibákról amik azoknál fordulnak elő akik TM-et használnak csak ... -
Syl
nagyúr
válasz
AiRLAC #59969 üzenetére
> Ha ugyanazon a köteten volt a download mappa meg a megfelelő hely mappa akkor nem történt másolás
Másik HDD, másik megosztás. (2 HDD-m van, két külön volume, egyiken kettő, a másikon hat megosztás)
[kép]
Jobb oldalon a kettes HDD zolee megosztásban a download mappa. Ezt látom számítógépről és synology file station alól is. Vagyis üres, nincs benne semmi.
Ám bal oldalon valami furcsaság van. A megosztáson kívül van egy @download mappa és ebben volt az eldugott de már régebben törölt film is. A többit nem mertem piszkálni, nem tudom micsodák. -
-
Magnat
veterán
-
grrobee
csendes tag
válasz
Magnat #59917 üzenetére
Végül a reset gomb megnyomása oldotta meg a problémát, amit 4 mp-ig egy csippanásig kellett nyomni.Ezzel elfelejtette a hálózati beállításokat, be engedett admin üres jelszóval, és ki lett rúgva a klaszterből. Már csak a klaszter (tükrözés) újra beállítása volt egy kicsit macerás, de elméletileg már csinálja a az adatok összeszinkronizálását. Úgy néz ki, hogy adat vesztés nem történt.
Kössz a segítséget.
-
dkess
őstag
válasz
hatesz #59963 üzenetére
Amennyiben megadsz néhány dolgot a következőek közül, akkor valószínűleg az ajánlás is könnyebb lenne - pl. méret (tartomány) elképzelés, márkapreferencia (ha van), NAS -ba való típusokat keresel avagy "jó bármi", pénzügyi keret stb. stb.
Persze van ez a topik is: [link] . Természetesen ettől függetlenül is tudhatunk segíteni, de a Te szempontodból is előnyösebb lenne, ha egy ilyen kérdésnél nem "titkolóznál" annyira ...
-
BullZeye
veterán
Synology Rename Volume and Storage Pool - Ezt próbáltam már valaki?
Új HDD előkészítését tervezem, és jobbat még nem találtam adatvesztés nélküli volume átnevezésre.
-
gyugyo79
addikt
válasz
eszakas #59940 üzenetére
Az, hogy ha a csomagforrásnak a synocommunity volt megadva az most egy ideje inkább nem működik mint igen ...
Ráadásul sok helyen tőlük linkelték a
https://synocommunity.com/package/transmission -ról így elég bajos lesz a telepítő beszerzése a te Synodhoz amíg el nem indulnak rendesen újra hacsak nem linkel valaki ide neked. Mert nekem csak inteles verzió volt elrakva .
Ami ha kell valakinek (neked a 216 play -hez nem jó) :
transmission.v16.f4458 apollolake-avoton-braswell-broadwell-broadwellnk-bromolow-cedarview-denverton-dockerx64-grantley-kvmx64-x86-x86_64 -
e90lci
senior tag
válasz
Essejó #59951 üzenetére
Majd jönnek mindjárt a TM fanok, és bizonygatják, hogy milyen jó a lof@sz túlfelén lenni.
Ezzel pont úgy vagyunk mint aki Xpenology-t használ.Meg hogy megszokták az elmúlt x évben, és nincs akarat másik programot ki ismerni.
8 éve használom igen megszoktam,mert kipróbáltam szinte mindet amit a synologyra fel lehet tenni.(Deluge,Rtorrent/rutorrent,Download Station.)Qbittorrentet nem próbáltam a dockerbe.Ha váltanék akkor is csak Delugéra. -
Syl
nagyúr
válasz
Essejó #59951 üzenetére
Szűk tíz éves Transmissionos múlttal nem szeretnék semmit bizonygatni, csak egy érdekes történet:
Pár hete tesztelgettem a Download Stationt. Letöltöttem vele pár filmet, a download mappájába. Letöltés után a filmeket átmásoltam a megfelelő helyre (külön mappa a sorozatoknak, külön a filmeknek) és hagytam a cuccot seedben.
Egy-két hét seed után leállítottam, töröltem a listából, majd a fájlokat a download mappából.
Tegnap ssh-val beléptem a NAS-ra és lám, találtam egy @download mappát, benne az egyik törölt filmmel.
Hiába nyitottam meg a download mappát smb/afp-n keresztül számítógépről, hiába nyitottam meg a download mappát a synology file station-nal, egyikben sem látszódott az ssh-n megtalált fájl.
A download station ilyen kis gyűjtögető sunyi jószág. -
dkess
őstag
válasz
Essejó #59951 üzenetére
Írta, hogy a legújabb DSM verzió van fönt Nála, mely frissítés pont most jött nemrég. Amennyiben jól értem, akkor a hibajelenség is most jött elő. Elképzelhető, hogy van összefüggés ...
Továbbá érdekes módon most jöttek jelzések ilyen "érdekes" SMB lassulásokról is. Nem akarom a falra festeni az ördögöt, de elképzelhető, hogy ezzel a DSM verzióval sincs minden rendben?
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Hardcore café
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- gerner1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest