-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
akaido
addikt
Üdv!
A következő problémával küzdök az iskolai hálózatunk konfigolásában:
Adott egy Synology 211j NAS-unk amin megosztottam minden osztálynak egy mappát, diákok felhasználónévvel, és Students jelszóval, hogy majd ide mentsenek.
A hálózatban lévő Fujitsu w10 Edu minden gépén is van diákok felhasználó jelszóval ellátva. Van olyan gép amiről simán felcsatlakozunk hálózatba a megosztott mappákra, de sajnos a többségéről nem sikerül, csak a kapcsolat diagnosztizálására utaló 0x80070035 hibakódú ablakot dobja, és ez naponta változik, hogy melyikről. "Felmappelni" sem lehet a Syno mappát mindegyik munkaállomásról, mert ismét a fenti hibaüzi jön.
A gépek és a Synology NAS is azonos WORKGROUP munkacsoportban vannak. A NAS fix IP-s.Tavalyig az akkori w7 és xp munkaállomások hibátlanul csatlakoztak akár Total Commanderben is.
Próbálkozások:
A w10-eken engedélyeztem ill bekapcsoltam a:
- Fájl és nyomtató felfedezést
- A Funkciófelderítő szolgáltatást.
- A win10 szolgáltatások között az SMB 1.0/CIFS rendszerű fájlmegosztási támogatást.
- Az SNMB (Simple Network Managment) kliensét.A Synologyn:
- A Windows hálózat felfedést.
- Az SMB1-et a Win fájlszolgáltatások a minimumához, és az SMB2 Large MTU-t a Win fájlszolgáltatások maximumához.
- A Local Master Browsert.A kérdéseim:
- Van-e esetleg tapasztalat e téren?
- SMB protokollokkal hogy áll a w10 kliens? Melyiket kellene tiltani v. engedélyezni?
- Éredemes-e egyáltalán tovább próbálkozni, mert esetleg a két rendszer nem "házasodhat" ?Ha úgy gondoljátok, ez nem a Syno problemája, akkor nyalvánvalóan a w10 totyikba irányulok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Xiaomi Redmi 9 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen2 - i5-1145G7 I 16GB I 1TBSSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest