Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Patice

Topikgazda

válasz Doky586 #32968 üzenetére

Én úgy tudom, úgy emlékszem erre a történetre, hogy a DSM minden KÖTETEN létrehoz magának egy rendszer + egy swap partíciót.

1 kötet lehet egy HDD is, de egy kötet lehet egy RAID0,1 páros, vagy lehet egy RAID5,6 3-as, 4-es fogat is!

Tehát az az állítás csak részben igaz (előző felsorolásból az első eset), hogy a DSM (működőképesen) minden lemezen rajta van.

+ tapasztalatom alapján az sem feltétlenül igaz, hogy ha alap kötetnek volt formázva egy HDD, az kivéve a NAS-ból Win alatt olvashatóvá tehető egy Ext4 kezelő programmal.

Synology NAS-ból raktam át több HDD-t egy épített gépbe, amire OMV-t raktam és a Syno HDD-t, amit én is alap kötetnek formáztam RAID-nek mutatta, mivel több partíció is volt rajta (rendszer + swap + ext4 az adatoknak).

Szerk.:

(#32995) Primary92

Syno NAS-okban a kiforrott szoftvert és a széleskörű szoftveres megoldásokat fizeted ki felárként.
    Ezt vagy el tudod fogadni vagy nem.

Erre a felhasználási körre én a jövőt állóság miatt - az előttem szólókkal egyet értve - kilőném a DS418j-t, bár még nincs róla infónk, hogy valójában mire képes.

Amúgy csodálkozom, hogy épített gép után gyárira váltanál, fordítva gyakoribb, néha persze én is sokat birkózom az otthoni gépemmel, de eddig nem csalódtam.

Ahogy nézem most lesz típusváltás, mert a lejatszo.hu már nem listázza 4-lemezes NAS-ok között a X16 modelleket. Nagy valószínűséggel azért, mert jön a DS418 és a DS918+.

Ahol van még készleten a 16-os végűek, ott lehet az utolsó darabok, figyeld, hátha valaki akciózni fogja! :K

[ Szerkesztve ]

Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló

Új hozzászólás Aktív témák