Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- TP-Link WR1043ND router
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gulyopapa
addikt
Na most leállítottam és újraindítottam mindent. Kíváncsi vagyok...
-
Gulyopapa
addikt
A Windows nem tud kommunikálni a következő eszközzel vagy erőforrással: "192.168.1.103"
A távoli számítógép elérhető, de nem válaszol a kapcsolódási kísérletekre. Lehetséges, hogy a távoli számítógépen tűzfal vagy hálózatbiztonsági házirend blokkolja a kapcsolatot a következő porton: "fájl- és nyomtatómegosztási erőforrás".
Győződjön meg arról, hogy az eszköz vagy erőforrás (192.168.1.103) engedélyezi a fájl- és nyomtatómegosztás bejövő kapcsolatait Kész
-
gyugyo79
addikt
Az én tippem is az amit feljebb már írtak :
"Win10 is most lett telepítve, akkor nagy valószínűséggel az alap, nyilvános hálózati beállításon van"
De ha így se kéri be az authentikációt ahogy te írtad neki akkor még biztosabb leszek benne. Mert ha nem az van akkor még rosszabb és a windowsba van valami gubanc[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz Gulyopapa #31890 üzenetére
Mikor tetted a upc-t modem módba? azt nagyon helyesen tetted amúgy, gondolom nem azon nézted eddig a dhcp poolokat stb. Viszont miután modembe tetted, azután kapcsolj ki minden hálózati eszközt. Először a modemet, majd a routert kapcsold be, ha felállt utána a nast meg minden egyebet. Az is okozhatott kavart...
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
416play-hez tudnátok olyan szünetmentest ajánlani amivel kommunikál? A honlapon elég szegényes a felhozatal. Annyira elég ha megvédi és probléma esetén leállítja. Mellette még router illetve modem lógna rajta.
-
Patice
Topikgazda
válasz Gulyopapa #31885 üzenetére
Az eddigiek alapján:
A NAS-nak a DSM-ben fix IP van beállítva.
A médialejátszónak fix IP van beállítva.Ezeket én inkább a routerben állítanám be, ahogy korábban is írták MAC cím alapján, adress reservation-nel. Én javaslom, hogy a fix eszközöknek mindnek állíts be ilyen fenntartott belső IP-t. (NAS, Asztali gép, médialejátszó, stb.)
Ha a Win10 is most lett telepítve, akkor nagy valószínűséggel az alap, nyilvános hálózati beállításon van. Ez az otthoni belső hálódon nem jó beállítás, át kell rakni magánhálózatra. Csekkold!
+ Azonos munkacsoportban (elnevezés alapból pl.: WORKGROUP, vagy MUNKACSOPORT) kell lennie az asztali Win10-es gépednek és a NAS-nak is, meg akár a médialejátszódnak is, ha használsz Win-es Samba (SMB) megosztást.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Gulyopapa
addikt
Mikor csatlakoztatni akarom a NAS-t illetve a video könyvtárat, hálózati hibát ír ki.
Tehát megadom a betűt ( bármelyiket ) és odamegyek a mappához. Ott látja a Gulyocloud-ot tehát a NAS-t, de nem tud belépni...ugye be kellene tudnom lépni a videó mappáig, de sehova nem lép be...nem tud -
eszakas
senior tag
-
Gulyopapa
addikt
-
Madwe
nagyúr
válasz Gulyopapa #31883 üzenetére
Ez alapján jól van beállítva a nas s a router is (annyi, h ha routeren reservation poolba tetted a nast, akkor nason jobb, ha sima dhcp-re teszed, nem manuálisra, késöbbi környezetváltozások miatt, d eha minden marad, maradhat ez így is.
Ahoz hogy a windows intéző és a total commander lássa a nasod, fel kell csatolnod hálózati meghajtóként külön külön a megosztási mappáidat. Ezt pl a windows intézőben tudod megtenni, bal oldalt az Ez a gépre jobb klikk - hálózati meghajtó csatlakoztatása...
Itt először adj neki egy betüjelet - pl v majd add meg az elérési utat, pl: \\192.168.1.103\video
Ezután csatlakozz, kérni fogja a username/jelszó párost, azt add meg, alul pipáld be h jegyezze meg a hitelesítő adatokat, s innentől kezdve látni fogod azt a megosztási mappát. A többi mappádra külön külön ezt újra el kell játszanod.
Ha a win intézőben felvetted, a TCben is látni fogod az adott betűjellel.A winsszervered hülyült meg gondolom, azért nem tud csatlakozni a nasra úgy ahogy te próbálod - ahol a hálózati helyek között szerepel s úgy mennél rá, a nasod nevére kattintva. A wins amúgy egy bughalmaz, azt szerintem felejtsd is el.
Maradt a médialejátszód, ott meg kéne valahol keresni, h mi alapján látja a nasod - ha smbn, akkor ott valszeg vagy a régi ip címe van megadva,m vagy a wins neve, ami valamiért vacakol nálad. ezt kéne átírni a nas jelenlegi ip címére.
Ha dlnaval csatlakozik, akkor ott lehet valami gond (bár szvsz az se preferált, ha van smb akkor azt használd)
De ebben sokat én nem tudok segíteni mert nem ismerem a médialejátszót, csak sejtéseim vannak hol lehet a gond[ Szerkesztve ]
-
Gulyopapa
addikt
Router ( TP Link 4300 ) ip címe : 192.168.1.1. a poolt meg tudod nézni ha belépsz
NAS : gulyocloud, 192.168.1.103
NAS beállítások : kézin van
ip cím : 192.168.1.103
alhálózati maszk : 255.255.255.0
átjáró : 192.168.1.1
DNS kiszolgáló : 192.168.1.1
Média lejátszó : Himedia Q5 Pro, ip címét nem tudom vagy nem látom
A media boxot újraraktam tegnap, szóval annak látnia kéne a LAN-t ha jók a beállítások, de azt írja no server...Kb ennyi
[ Szerkesztve ]
-
eszakas
senior tag
válasz Gulyopapa #31879 üzenetére
Énszerintem a TeamViewer alkalmazással meg lehetne nézni. Ezt a gazda gépedre kellene telepíteni.
Aki elvállalja azt beengeded a rendszeredbe de ezzel nem adod át a jelszavakat mert azt te írhatod be.
Nekem is W10 van nagyon jól kezeli a mappákat, de a hálózatfelderítést be kellene kapcsolni itt is.
Ruter típust is jó volna tudni.[ Szerkesztve ]
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
Madwe
nagyúr
válasz Gulyopapa #31879 üzenetére
Első körben akkor írd le nekünk a következő ip címeket pls:
routered ip címe, ahol bejön a webes felülete
routereden a dhcp pool
routereden a nas ip címe ami a dhcp reservationben szerepel (esetleg a médialejátszódé is, ha az is szerepel itt)
nasod ip címe, amin bejön a dsm
nasod lan beállításai, melyet a vezérlőpult-hálózat-hálózati interfész-lan 1re böksz majd szerkesztés gombot megnyomod -itt dhcp vagy kézi szerepel? ha kézi, akkor milyen értékekkel?
médialejátszód ip címe ha meg tudod nézni, valamint a tipusaEzek alapján el lehet indulni.
-
Gulyopapa
addikt
válasz Patice #31877 üzenetére
Ja, értem, és bocsánat
Nem fog ez menni.
Aki annó megcsinálta ( telefonon keresztül ) nem jelentkezik, so...
És ha teljesen újrahúzom a NAS-t, jó lenne? Vagy a routerben akkor is állítgatni kell ?
Amúgy ott benn van a DHCP listában a NAS és betettem address reservation-ba is, szóval nem értem...
Windowsban meg nem tudok bontani semmit mivel múlt héten volt win újrarakás ( win 10 ). Előtte hosszú évekig win 8 volt. Ebben most kezdem magam kiismerni
Hálózati meghajtó csatlakoztatásánál látja a NAS nevét, de hálózati hibát ír ki...szóval nem tudom csatlakoztatni[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz Gulyopapa #31856 üzenetére
Ezek alapján jól tippeltem, a router reset alapállapotba állított mindent, többek között a DHCP tartományt is. Neked meg úgy néz ki el volt mentve böngészőben az elérési út, ami nem egyezik meg a router által kiosztott IP címekkel, persze, hogy nem érted el.
(#31862) Gulyopapa:
Ha asztali gépen hálózati meghajtóként volt felcsatolva, akkor ott is érdemes a korábbi csatolásokat bontani és újra felvenni. Ezután már kellene, hogy lásd akár fájlkezelőből, akár TC-ből.
A média lejátszó is a routertől kapott új IP címet, ráadásul nem tudjuk, hogy ki és hogyan állította be neked a NAS-t. A routereddel és annak kezelésével is érdemes kicsit mélyebben megismerkedned, hogy ha hasonló probléma adódik, akkor tudd magad is orvosolni.Pl. a legtöbb routerben van konfiguráció mentés. Egy alapos beállítás után ha csinálsz egy ilyet, akkor reset után csak vissza kell tölteni és minden a régi egy reboot után.
(#31870) Gulyopapa:
Ezért írtam korábban, hogy a csatolásokat bontani kellene (a Win ilyenkor "elfelejti" a korábbi beállításokat) és utána újra fölvenni a NAS megosztásait hálózati meghajtóként fájlkezelőben.
(#31871) Gulyopapa:
Már elnézést, de itt mindenki akkor ír ide, ha van ideje és akarata. Olvasom rendszeresen a fórumot, de nem állandóan lógok itt, mint pl. most munkaidőben.
Szóval kérjük szépen a türelmedet!
Tudjuk, hogy nem olyan egyszerű az elején, de ezen érdemes mindenkinek "átesnie" / felszívni a tudást router / NAS / hálózat témában, mert ahogy látod, elég egy esemény is, hogy mindent összekavarjon.
Az összefoglalóban is leírtam, hogy erősen ajánlott mindenkinek, akinek NAS van a birtokában, a routerével és annak beállításaival megismerkedni, mert alapvető dolog.
Szerintem.Szerk.:
(#31875) envagyok:
Asszem erre találták ki a VPN-t. Reméljük az nincs tiltva.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Gulyopapa
addikt
Ez jó ötlet, a távoli elérés
Múlt héten így állították be az iRacing fiókomat az USA-ból, mert képtelen voltam belépni.
Valaki? Fizetnék érte ( átutalnám az összeget ), természetesen
Tényleg -
envagyok
veterán
Sziasztok,
Az megoldható valahogyan hogy a synology webfelületén keresztül nyitni valami belső böngészőt, amivel kintről elérem a belső hálózatot?
Sajna tűzfal van, portok sincsenek nyitva, de a syno elérhető, és webfelületen kellene vmit konfigurálni más belső hálón lévő eszközöknél -
eszakas
senior tag
válasz #56573440 #31873 üzenetére
Vagy pedig használni kell a beállítások mentése és visszaállítási opciót.
Gulyopapa
Nekem is ez az első NAS-om és átérzem a problémádat. Tudom hogy nehéz találni olyat aki beállítja /én sem találtam / és esetleg átnézi. Viszont látatlanba nehéz annak is aki ért hozzá. Távoli megosztással meg lehet nézettetni valakivel de találni kell olyat akiben megbízol.
Rengeteg videó és leírás van a neten ami ezekről szól, én is ez alapján állítgatom a NAS-t.Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
törölt tag
válasz Gulyopapa #31871 üzenetére
Azt se tudjuk hogy ftp vagy simán egy felcsatolt megosztott mappa, hogy a media player milyen, mit futtat, és valszeg innen igen kevesen fogjuk tudni ha valami ritkább változat, hogy a szerver címet hol kell megváltoztatni, simán lehet hogy a player is rossz ipt kap, ha fix volt, így megint nem fog működni... egyébként a tchez itt a vizuális segédlet... Hacsak nem ftp vagy társai.
Ahogy írják, egy áramszünet keresztbe kasul szpathat be ha nem addsz fix ipt rendesen, vagy addsz, de a dhcp tartományból és annak is az elejebol...
Persze hogy a router nem ludas, jól működik, csak más hálózat volt beállítva, most meg nincs semmilyen. Az eszközök szempontjából ez kb a másik városba koltozol tipikus esete, aztán vered az asztalt, hogy bár senkinek se szóltál, a leveleit mindenki rossz helyre küldi...
A routert be kell állítani, annak remélhetőleg van itt topikja szintén, de javaslom én is, hogy aki először csinálta neked, azt hívd vissza, és figyelj közben...
-
Madwe
nagyúr
válasz Gulyopapa #31871 üzenetére
1. Amikor a webes felületen eléred, ott nézd meg az ip címét a nasodnak.
2. A windows intézőben a felcsatolt mappáknál nézd meg a régieket, pl:
\\192.168.0.15\video volt a v
\\192.168.0.15\zene volt a zmíg most már 192.168.1.17 a nasod ip címe, ezért először jobb klikk a régi, nem működő mappákra, majd kapcsolat bontása. Ezt mindegyikkel tedd meg ami a nasodra mutatott. Ezután jobb klik az Ez a gép-re, hálózati meghajtó csatlakoztatása, add meg a betüjelet (v) majd az elérési utat (\\192.168.0.15\video) ezután kérni fogja a username jelszó párost az első beállításánál - alul pipáld be h jegyezze meg!!!, s utána ha minden jól megy felcsatolta. Innentől kezdve a TC is látni fogja a helyes eléréssel.
Média player beállítsaiban nem tudunk így segíteni, a konkrét tipust kéne hozzá tudni, s akinek van olyan, az megmondja majd a tutit.
Btw azt majd nézd meg a nason a vezérlőpult-hálózat-hálózati interfész-lan1-szerkesztésnél h fix vagy dhcpn van e a nas. (nem tudom pontosan így vannak e magyarul, én úgy semmit nem tudok használni, angolból fordítottam úgy ahogy, de nagyjából ilyet keress)
Ha dhcpn van, akkor a routereden a dhcp reservationbe be kell állítanod a nasod mac címét erre az ip címre fixen, különben újraindítás után (vagy router vagy akár nas) el fog mászni, s megint nem fogod elérni.Ezek leginkább hálózatismereti dolgok, nem baj h nem értesz hozzá, de vki anno ezt beállította neked gondolom? ő már nincs a képben ki lehet belőle kupálódni, de nehéz mindenre kiterjedő választ adni, főleg ha még az elméleti részen is vannak gondok - megintcsak nem gond, én se értek pl annyira az autoszereléshez
[ Szerkesztve ]
-
Gulyopapa
addikt
Mennyi segítőkész ember
Egész délután szoptam vele, tehát nem vártam rá, hogy más megoldja majd helyettem.
De csak annyit sikerült órák alatt összehozni hogy be tudok lépni a webes felületen a NAS felületére.
Se TC, se fájlkezelő, se média player nem látja...
Valaki segítsen plíz, de ne okoskodni, hogy mit nem kellett volna, hanem hogy hogy lehet helyrehozni. Valószínűleg a router lesz a ludas... -
Elemental
addikt
Hehe, beszart a szünetmentes akksija, hát tuti, hogy volt azóta kétszer áramszünet
-
Alex91
félisten
válasz bozsozso #31864 üzenetére
Nas dhcp, a routerben meg a dhcp beallitasoknal MAC cimhez lehet rendelni fix ip-t, igy annak az eszkoznek mindig azt az ip-t osztja ki.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
bozsozso
őstag
Pont ez merült fel bennem igaz nem a mostani témával kapcsolatban, hogy elég-e ha csak routerben állítom be a nasnak a fix ip-t? Bár a jelenlegi nas-omban és a routerben is be van állítva az ip. Mondjuk nem is tudtam, hogy a nas-on nem kötelező beállítani.
Azt hogy lehet kihagyni? Most nézem a nasban a beállításokat, hogy vagy dhcp-t választok vagy fixet. Bár nem egy synology lehet azért van így?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gulyopapa #31862 üzenetére
mivel a subnet változott...
http://192.168.0.102:5000/index.cgi
Start ip address 192.168.1.100Gondolom a TC is a rossz címen keresi, a lejátszó is a rossz címen keresi... Ezeket mind át kéne lökni az új szerver címre, azt meg fixre kéne tenni neki...
Lehet egy buta kérdésem? Egy ezek szerint nem általad konfigurált routert miért reseteltél, és miért hitted hogy kapcsiból működni fog? Ez egyáltalán nem plug and play témakör sajnos
-
Gulyopapa
addikt
A synology assistanttal meg tudtam azt csinálni, hogy csinált egy új hálózati elérést a nas-hoz ( új ip cím, ip állapot : DHCP, állapot : kész ) webes felületről mostmár be tudok lépni, de sem total commanderből sem fájlkezelőből nem tudom megnyitni. Nyilván a média lejátszó sem látja a hálózatban ( no server ).
FASZOM
Mit tehetek még?[ Szerkesztve ]
-
o zsolo o
csendes tag
Sziasztok!
melyik az a felhasználási"típus", amikor a feltöltött fájlokat elérem saját hálózaton és távolról is olyan formában, hogy azokat nem letöltve, hanem simán megnyitva tudom módosítani. nem tudom, hogy szervernek hívják-e az ilyet, nem felhőszerű felhasználásra gondolok.
saját beállításaim során eljutottam addig, hogy létrehoztam a felhasználókat mindenféle jogokkal és látom a feltöltött elemeket böngészőn vagy appon keresztül, windows és filezilla az alap ftp beállítások ellenére sem akar csatlakozni. bár lehet nem ez a nekem szükséges beállítás
a válaszokat előre is köszönöm
-
Madwe
nagyúr
válasz Gulyopapa #31859 üzenetére
Legyen a routered dhcp poolja ugyanott, ahol a nasod van - ha most nem tudsz csatlakozni, valószínű a nason állítottatok be anno fix ipt (amit én pl sose javaslok, pont ilyenek miatt is).
Azaz ha pl a 192.168.2.55 volt a nasod címe, akkor állítsd be a routered, h a 192.168.2-es subnetet használja ő is, majd router restart, s utána nas restart. -
-
Gulyopapa
addikt
Sziasztok, router reset után nem érem el a nas-t ( 112j ). Már mindent újraindítottam de nem látom a hálózatban. Van ötlet hogy mit csinálhatnék még ?
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Nem tudom volt már e. DS116 WD RED 3TB, Telekomos ezres nettel 30-31 MB/sec a letöltés stabilan. TM-ben. Tudom sok mindentől függ a sebesség, de ez akkor is elég frankó. Majd még tesztelem, hátha tud többet is.
T
-
gyugyo79
addikt
Gép függő (alaplap), hogy milyen szintű állapotból lehet "bekapcsolni" ébreszteni. Soknál bios szinten is állítható. s3-s4 állapotból működik 100% és amit te állítottál is ezekre lehet hatással az s5 állapotból már alaplap - bios szinten kell support szerintem. Szóval sok gépet pld. teljesen kikapcsolt állapotból nem lehet bekapcsolni, csak ha alvásba - hibernálásba vannak rakva. Persze az új gépek alvásba se fogyasztanak annyit mint amennyit a régiek "kikapcsolt" állapotba fogyasztottak.
(#31846) TBMC
7 ,9 -es udp port -> DE lokális hálón én nem láttam olyan otthoni eszközt amiben erre vonatkozólag bármit állítani kellet volna és vállalatinál se szokták ezt tiltani alapból.[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
De amúgy a gépen jól be van állítva, hogy bekapcsoljon? Szóval lokális hálóból másik gépről, vagy mobilról be tudod kapcsolni ?
r3dsnake: Valami jogosultság nem jó, nézz át mindent újra. Én csak beállításra használok admin usert amihez feltétlen kell, amúgy mindet egy sima felhasználón át használok, érek el. Így a DS-t is Ha belépsz a saját felhasználói kezdő lapjára sincs ott a DS az alkalmazások közt? Vagy el indul ha onnan indítod?
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
válasz r3dsnake #31841 üzenetére
Tárgytalan, sikerült.
Viszont lenne még egy gondom. Öcsémnek csináltam egy felhasználót, amivel csak adott mappákat láthat. Ez működik is rendesen. Azonban a Download Station alkalmazásba nem tud bejelentkezni sem telón, sem a chrome pluginban, pedig engedélyezve van neki az app. Ha átrakom az admin csoportba, akkor egyből megy a login. Mi lehet a gond?
Köszi!
-
TBMC
addikt
köszi mindkettőtöknek!
működik!!elhamarkodtam. még sem.
nem kel fel a gépFeladat: WOL-danig
Kezdési idő: Wed, 12 Jul 2017 11:10:35 GMT
Leállítás ideje: Wed, 12 Jul 2017 11:10:35 GMT
Jelenlegi állapot: 0
Standard hiba/kimenet:Üdvözlettel:
Synology DiskStation[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
Adott egy 2-lemezes Synology NAS.
Hogyan tudok két különálló single volume lemezt formázni? Mindenképp csíkozott vagy tükrözött RAID-et dob fel opciónak. Nekem két totál egymástól független volume-ra lenne szükségem.
Köszi!
-
gyugyo79
addikt
Hát akkor össze is szedtél mindent kb. Amúgy én már annyira megszoktam még ha elsőre kicsit nyakatekertnek is tűnik, hogy pld. otthon is a NAS-on keresztül kapcsolom be amit kell pedig a routerembe is van ilyen funkció .
A routeres kérdésre a válasz az, hogy mivel a NAS már elvileg ugye bent van a gépekkel egy belső háló ezért semmilyen beállítást nem igényel, hacsak nem valami giga profi routered/switched van ami alapból szűri switch részen ezeket a csomagokat és engedélyezned kell. -
Madwe
nagyúr
Igen ott kell a task settings - user defind script részébe beletedd. Lehet pl triggered task, vagy user defined scheduled is, ha úgyis magad akarod majd futtatni. A feladatütemezőt ki tudod tenni a dsm asztalára, így gyorsabban el tudod majd indítani (kijelölöd s futtatással lefut, egyébként csak trigger vagy időzítés alapján tenné)
-
TBMC
addikt
válasz gyugyo79 #31837 üzenetére
köszönöm!
ehhez igényel bármiféle konfigot a router vagy semmit? csak így ráengedhetem elméletileg és működni fog? - a hálón lévő többi macbook wifin, a synology pedig utpn egy asus routerbe csatlakozik.illetve ezt a feladat ütemezőt hol találom? vagy feladat időzítő esetleg? ha igen akkor ott hol tudom ezt beírni, s random időben futtatni amikor épp szeretném?erre a választ közben megtaláltam itt
előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
Én ezt használom a feladat ütemezőből futtatva (ott el van mentve amihez kell nem kell mindig begépelni):
synonet --wake 00:00:00:00:00:00 eth0
Ahol a 00:00:00:00:00:00 az a gép mac címe amit ébreszteni kell.
Van php -s megoldás is de ahoz futtatni kell az apache-php -t és egy weboldalon keresztül lehet gépeket bekapcsolni de mivel arra is érdemes azért egy authentikációt rakni nem biztos, hogy gyorsabb sokkal.
Meg lehet van olyan megoldás amit nem ismerek, én ezt a 2-tőt tudom.
[ Szerkesztve ]
-
TBMC
addikt
skacok!
van arra lehetőség, hogy a NASról/on keresztül tudjam feléleszteni ugyan azon hálózaton lévő osxes gépeket?
(talán biztonságosabb lenne, mint a routert ddnsével állítani+forwardolni, és úgy wololni)
hogy külső hálón lévő mac gépről tudjak teamviewert futtatni rajtuk.
-
pimpike_
csendes tag
válasz claire78 #31834 üzenetére
Igen ezt a könyvtárváltást ismerem.
Én két külön gépről, két külön user könyvtárát szeretném a nason tárolni, de egyenlőre csak azt a megoldást látom, hogy a megosztott music mappán belül csinálok még egy szintet és oda teszem. Ez nem egy szép megoldás de ha nem találok mást, akkor megteszi. Vagy esetleg átnevezem pl. iTunes1 és iTunes2-re. -
pimpike_
csendes tag
válasz claire78 #31830 üzenetére
Ha először iTunes-ból törlöd az albumot, akkor rákérdez hogy megtartsa-e a hozzá tartozó fájlokat. Ha nemet mondasz, akkor így egy körben tudod törölni.
Ha a zenéket DS Audio-val is használod és azt szeretnéd hogy mindig legyen borítókép, akkor ki kell exportálni a borítót egy cover.jpg-be albumonként.
iTunes/iTunes Media/Music/***előadó***/***album***Ez kézzel eléggé favágás de szerencsére találtam Automator scriptet erre a feladatra.
Nekem az eredeti tervem az volt hogy az iTunes-ból csak a Mobil Application foldert (itt tárolja a letöltött appokat) teszem a nasra, de nem sikerült úgy megcsinálni hogy stabilan működjön. Így átkerült a nasra a music (nagy fájdalom hogy nem lehet átnevezni) megosztott mappa alá a komplett iTunes könyvtár.
Az még nyitott kérdés hogy hogyan tudnék kettő vagy több iTunes könyvtárat így használni.
-
kaciokos
őstag
válasz claire78 #31830 üzenetére
"Nem túl felhasználóbarát, nekem ez szokatlan is az Apple-től..."
Már bocsi, az igaz, hogy az Apple sok dolgot igyekszik felhasználóbarátan (de nem túl rugalmasan) megoldani, de a file-műveletek iPhone és egyéb eszköz között finoman szólva is annyira kellemesek, mint sünt sz@rni.
[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
-
claire78
senior tag
válasz claire78 #31822 üzenetére
Rájöttem egy használható megoldásra. Az iTunes Media könyvtárban létrehoz egy Automatically add to iTunes, ide másolva a NASon a fájlokat, áthelyezi az iTunes Media könyvtárba.
Viszont törléskor nem elég eltávolítani a média könyvtárból, hanem az iTunesban is törölni kell.
Nem túl felhasználóbarát, nekem ez szokatlan is az Apple-től...Egyébként, nem is értem miért itt tettem fel a kérdésem, miért nem a MAC topikban.
[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Tudom már elég régóta szenvedek itt nas vásárlással, hogy melyiket vegyem. Már csak az lenne a kérdésem, hogy honnan érdemes megvenni a nas-t? Ipon esetleg?
-
claire78
senior tag
válasz Csabroncka #31823 üzenetére
Számomra nem adott választ a videó sajnos.
-
Csabroncka
addikt
-
claire78
senior tag
Sziasztok!
Ismét nekiveselkedem az iTunes-nak.
Használ itt valaki iTunes-t, NAS-on tárolt zenékkel? Hogyan oldható meg a szinkronizálás? Kerestem neten, de nem találtam rá megoldást.
Ha másolok új zenét a NAS music könyvtárába, akkor az, hogy fog belekerülni az iTunes könyvtárba?
Csak ha manuálisan hozzáadom a File/Könyvtár hozzáadása? -
addikt
-
törölt tag
Amennyire látom külső progit csak telnetezve lehet rátenni, és passz hogy most is megy e. .
Mást ilyen formában én se ismerek sajnos Ami egyébként vicc, mert a tároláskezelő alatt hdd/ssd és legörgetve ott van minden adat, real time, és van előzmények fül is, ahol akár a hőmérséklet is megjelenhetne, de persze hogy nem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hali
A programok között van egy erőforrás figyelés, real time látod mi történik. Az alatt ha bemész a beállításokba, használati előzményeket bepipálod, akkor az áttekintés fülön kívül, mindegyik opciónál lehetőséget kapsz, heti havi éves grafikonokra.
Bár itt főleg a terhelést látod, hőfokokat nem. Pedig az nem lenne rossz dolog, ahogy körbenéztem most látom, hogy a 4 vinyóm 40 fokos kereken...
[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
Van valami hardverfigyelő program a DSM-re? CPU órajel, hőfok, stb...
-
Madwe
nagyúr
-
Bozso68
őstag
válasz #56573440 #31813 üzenetére
Köszi!
Közben gondolkodom, hogy később ez mehet a boltba a kamerához (igazán oda szánjuk ezt az említett kamerát éjszakázni) 1TB-os HDD-vel, meg nyomtató szervernek, ide meg egy nagyobb jöhet.
Egyenlőre rá kell éreznem az ízére. A torrent abszolút nem létkérdés, per pillanat elég, ha média szerverként tudom használni helyben és neten keresztül. -
törölt tag
válasz Bozso68 #31812 üzenetére
Bizonyos körülmények között talán... 800 mhz proc 256 mega ram nem sokra elég nekem is van egy ilyen offsite backupra. Sokkal többet nem tud, faternal három kamerával szenvedett, pedig más dolga nagyon nem volt. 1-3 torrent, file szerver, vpn talán eldocog, de letöltés meg szinkronizálás közben lehet 720p se megy át már.
Nézd meg, ha kicsi akkor se tudsz mit csinálni, max veszel egy nagyobbat később
-
Bozso68
őstag
Sziasztok!
Egy hete még boldogan éltem anélkül, hogy tudtam volna, mi is az a NAS. Ha okostévén, vagy laptopon akartam bárhol a lakásban filmet nézni, akkor bekapcsolva hagytam a laptopomat a rádugott 2 Terrás, letöltött filmekkel teli külső HDD-vel, és LG SmartShare-n keresztül nem volt probléma.
Aztán jött az ötlet, hogy kell valamilyen USB-s router, amire a HDD rádugható.Végül addig agyaltam, amíg lett belőle egy DS115J egy 4TB-os WD RED HDD-vel. Mivel nem egy erőgép, torrentre továbbra is a laptopomat használnám, a letöltött állományok viszont mennének a NAS-ra (minimális sávszélességgel való seedelésen gondolkodom, de ez huszadrangú egyenlőre), ami otthoni médiaszerverként működne.
És evés közben megjött az étvágy:
A tartalmakat munkahelyről még szeretném elérni filmnézésre, dokumentumok, fényképek oda-vissza küldésére, és ha lehetséges neten keresztül UPC Horizon GO funkcióinak elérésében. Gondolkodom egy nyilvános, és egy jelszóval védett mappa létrehozásában képek, dokumentumok másik fél számára biztosított eléréséhez, valamint egy kamera képének rögzítésében, és képének neten keresztüli továbbításában.Ezekre a feladatokra ez a kombó alkalmas?
Köszi előre is: Zsolt
Mod: Az otthoni netem UPC Fiber 500, a router az új csoda ConnectBox. Wifin keresztül a házban simán 3D filmeket játszunk.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- PlayStation 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Opel topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- TP-Link WR1043ND router
- Gitáros topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest