Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• LZs?!

aktív tag

válasz bobalazs #16291 üzenetére

Köszi szépen, de nem visszacsatolás (visszahallgatás volt), hanem a vonal zúgott, t.i. Audacity-ben is kijött.

A lényeg a múltidő... :)

Utolsó nekifutásként még este tízkor 'csakazértis' beleálltam még egy körre.

1) Utolsó gyári driverpack újrahúz (fura módon nem most nem uninstalált semmit sem, csak felülírt) és reboot

2) EQ APO újrainicializál az eszközökön; ezek után már működött a mikrofon 'kiállással' is

3) Windows beállítások kinulláz, SB enchancements kinulláz (Windows 'érzékenység' a Level tab-on később beállítva 70%-ra)

4) Ezen video alapján APO profile összerakva [link]

Jó? Hááát...sokkal-de-sokkal jobb, de nem feltétlenül jó.

Egy ma reggeli beszélgetésben a visszajelzés: [Plantronics @factorysetup] vs [SB + MH751 + APO] olyan, mint rádiószórást hallgatni FM vs AM sávokon.

Nevermind...

• LZs?!

aktív tag

Sziasztok,

Egy X-Fi HD USB külső kártyát használok.

Most vettem egy CM MH751 fejest és a mikrofonnal nem tudok zöld ágra vergődni.

Ugye külön mikrofon beállítás az SB utility-ben nincs, a Windows hangeszköz kezelőjében pedig mindösszesen két opció áll rendelkezésre: Microphone Boost on/off a 'Custom' tab-on, illetve a mikrofon hangerő (érzékenység?) a 'Level' tab-on.

A jelenlegi beállításaimmal (boost -> on, level 60-70%) egész jó eredményt értem el, de a háttérben folyamatos statikus sziszegés/búgás van; utóbbi level 40-50%-nál eltűnik, cserében akkor már túl halk a mikrofon.

Audacity-ben referenciázgattam, illetve MS Teams-ben; utóbbiban a beállításokkal játszva a sziszegés nagyjából eltűnt, cserében hangzás is dobozhangúvá vált (Echo Test).

A 'referenciaszint' egy Plantronics C520 (beépített aktív DSP, stb.) tisztaság és zajmentesség tekintetében, amit az alaplapi Realtec vezérlőre kötve (Lenovo P52) sikerült is megugrani az új fejessel: ugyanolyan tiszta és zajmentes, de sokkal teltebb, szabadabb hang; ez is volt az elképzelés a CM megvásárlásakor - illetve a plusz kényelem, és az, hogy ne kelljen az eszközök között váltogatnom, hanem csak az SB kártyára kötött eszközöket tudjam használni.

...és innen nem értem, hogy az SB kártya miért ennyire pocsék.

- a Windows opciókat már kijátszottam
    - EQ APO-val próbáltam hangolni eredetileg, de a mikrofonra nincs hatással, hiába aktív és állítok be rá profilt; az output opciókat tökéletesen kezeli
    - a SB részéről sehol nem találok mikrofonkezelésre szolgáló utility-t

Esetleg lenne valakinek tanácsa, meglátása?

Köszi.

Nevermind...

Új hozzászólás Aktív témák