Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
huskydog17 #7626 üzenetére
A winamphoz régóta van plugin, de a creativ lejátszója nem eleve ilyen?
-
törölt tag
Abban a dizájnos conrtol felületben aszem van valami mélynyomós beállítás ha jól emlékszem.
Konkrétan nem tudom mert azt nem használom, és mélynyomóm sincs.
Azt se írtad egyszer se hogy milyen wined van, az vista és win7nél külön az operndeszer beállíásaiban is kell állítani a hangkártyát, nem elég a creativos felületen.Amúgy igazán rendbetehetné a szoftverét a creativ. A vista óta kissé kevés amit tud, vicc hogy van amit külön az oprendszernél át kell állítgatni.
Ráadásúl a 64bites szoftal van lemaradásuk.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Lafayet #7596 üzenetére
Igen tílts le az enternetet is, és ha újabb a honlapon a bios dátuma, akkor azt mindenképp feltenném.
Szóval az új bios és a driver letöltése után, pontosan ebben a sorrendben csinálnám:
-régi driver le, kártyát ki
-cmos-clear
-bios frissítés, még egy cmos-clear(biztos ami biztos)
-integrált dolgok letiltása
-pci latency 128-ra(nem biztos hogy találsz ilyet nem mindenlapnál van)
-plug&play os enabled-re(ha van ilyened)
-tisztítás után kátrya be
-virus írtó kikapcs, új driver fel
-próba
-ha jó enternet a biosban bekapcs és próba
-a többi cucc is így eggyesével vissza és utána mindig próba, hogy ha van bűnös meglegyen. -
törölt tag
válasz
Lafayet #7592 üzenetére
tipp;
valamilyen jó száradós kontaktspray-vel tisztítsd meg rendesen a kártyát(esetleg a pci csatit is)
frissíts bios, és vagy cmos-clear
tíltsd le(a próbához) az összes integrál cuccot a biosban, és vegyé ki minden más kártyát ami nem kell feltétlen(ezt is a teszt miatt)
biosban a pci latency-t állítsd min. 128-ra
csak a legfrissebb driver legyen fent, a cd-t hagyd a fenébe
ha ezek után se jó szerintem feladhatod a küzdelmet[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
Nekem amikor gond volt a múltkor a karival, úgyan úgy gond volt a pax-os csomagal is.
Most megint a gyári legfrissebbet használom, tökéletesen működik.
Vagy attól javult meg hogy ráeresztettem a ccleaner a win7-re,
vagy attól hogy a déli chip energiavezérlést állandó bekapcsara állítottam az alaplapom biosában,
vagy mert meg takarítottam a kártyán a jack dugók kis kapcsolóit.
Azt hiszem az utóbbi volt, de sajnos azt csináltam utóljára.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
-
törölt tag
-
-
törölt tag
neketek win7-el van gondotok?
analóg kimeneten pár napja idönként nem szól a jobbos hangom, és a ilyenkor bal nagyon halk, enyhén sípolósx64win7+xfigamer
ui.:nyomok egy winuppot, most vettem észre hogy kikapcsolva hagytam, és már van pár, remélem megoldja
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
asszem régebben próbálkoztam vele de valami hasonlóra jutottam
egyébként a hangszórók számának váltogatása és üzemmód átmenet sem jó azt is elszarták,
túl nagy feladat hibátlanul működő egszerűen és jól használható szoft nekik úgy tűnik, vagy rosszul tesztelnek, vagy nem érdelkel kpjbe
használom ahogy lehet és már nem érdekel hogy valaha is megcsinálják-e BAZINAGY FEKETEPONT nekik[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
HellGreg #6983 üzenetére
bisoban nézd meg, ha van és kell állítsd át a pci kezelést úgy, hogy plug&play os/enable, és pci latency min.128(ha van még pci karid akkor nagyobbra, aztán driver le, és újra fel
ja álltalánosságban ha kergül a kari a "restore default"-al gyógyítható
közben eszembe jutott hogy, lehet valami integrált eszköz is, tiltsd le mind és úgy is nézd meg
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nekem is tökéletes x64-es vistán a gamer!
Az aux is állítható, ninics letiltva, "jelenleg elérhető" állásban van. Mint a többi a felvétel részben, a mikrofont kivéve mert az be van dugva és ott "működik" üzem van.
Se recsegés, se sistergés.
A lemezéről nem használok semmit, viszont a honlapukról, ha minden fent van úgy is jó.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
K.Marci #6606 üzenetére
Vistánál(xp-re nem emlékszem) a hangbeállításoknál át kell állítani spdif-re és be kell jelölni a tulajdonságaiban az alapból nem bejelölt funkciót is ami kell.
A hangszóró teszt csak pcm-ben(sztereóban), vagy analógban megy, ezért filmmel érdemes tesztelni.
Pcm frekvenciát szintén érdemes átállítani.
Ha ezek után se jó, akkor kódek problémád is van, valszeg van nálad telepítve AC3 kódek, le kell szedni, vagy átállítani. -
törölt tag
válasz
Henker2 #6448 üzenetére
akkor célszerű optikain(is) összekötni, mert van dd-s(és dts) chip a logitech-ben úgy láttam, és tuti jobb mint egy szoftveres megoldás
egyébként az xfi nagy előnye(nem filmnél) még a crystalizer amit optikain is ki tudsz használni, legalábbis vistán megy, ha nem váltok a hangkeverőben spdifre, akkor úgy jön ki a jel pcm-ben -
törölt tag
válasz
Henker2 #6429 üzenetére
attól függ hogy mit csinál a cuccod az analóg jellel, vagyis hogy milyen az erősítőd,
pl. ha tranzisztoros, akkor direktben kapja az analóg jelet, vagy átmegy egy adc-n és utána dac-on, akkor ha az első eset van jobb neked az analóg jel, kivéve ha az erősítő dac-ja jobb
meg aztán az is számít hogy a filmeknél milyen a dd vagy dts dekódolás, álltalában jobb ha egy hárdver végzi,
meg vannak hangjavító áramkörök is
legegyszerűbb kipróbálni mindkét típusú bemenetet, 1-2e egy(szerintem nem baleknak készített) optikai kábel
én pl. filézéshez optikait használok, minden máshoz analógot[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Speedricsi #5823 üzenetére
A recsegés, meg ilyesmi lehet, hogy csak a rosszul beállított bios miatt van! A PCI latency-t 96-ra kell tenni minimum, de ha több PCI karit használsz akkor még nagyobbra.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
kecsetif:elméletileg a hd-s kell neki, azt dugd rá, de úgy tűnik az ac97-is jó. Igen az XtremeGamer-ről beszélek. Nekem ilyen van, és a mikrofonhoz használom az előlapit.
Free979:k-lite-ban úgy kell beállítani hogy spdif legyen, és a power dvd-ben is úgy, de ott lehet hogy alapon is jó.
Ha felment az ac3 filter is, akkor legjobb ha azt leszeded, vagy ott, vagy ott is kell nézni, és nem az ffdshow-ban.
Mielőtt indítod a lejátszó progit, mindíg át kell állítani a Hangkeverőben(óra mellett), hogy az spdif -out legyen az alapértelmezett, és menj be a beállításaiba is, ha még nem voltál, mert alapból csak DD van engedélyezve, és csak 48Khz-n.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szia!
Ha eltekintünk attól hogy eddig jó volt, akkor a jobb és a bal front rosszul van bedugva a Logitech-be, meg kell cserélni, és a jobb pedig érintkezési hiba miatt nem szól, ami a cserénél megszűnhet. Az a biztos, ha megnézed.
Próbáld ki fülessel, is külön külön átdugdosva, hogy kizárd a Logitech hibáját, ha úgy nem jó tedd újra a drivert, ha úgy sem lehet hogy behalt a kari. Más ötletem nincs.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
kecsetif:ja a sima, bár nem tudom hogy az ac97-es csati tuti jó-e, én chieftech uni-t dugtam rá, azt hittem hogy sima, de itt azt írják, hogy hd-kész
szóval 2x5(egy kihagyással) van rajtaapcs:xp, vagy vista? ha megkergűl a kari, akkor a "Creative Audio Control Panel"-ben állítsd default-ra
Free979:nézd meg hogy milyen jelet kap az erősítő, ki írja! ha pcm akkor be kell állítani vagy a kodec-pakkban, vagy nemtom mit használsz, és mivel nézel filmet
-
törölt tag
válasz
audi100td #5285 üzenetére
lehet rossz is a kártya, nem tudom miért olyan hihetetlen, de kompatibilitási gondot is meg lehet oldani másra cserével, ha akarja aki eladta, de az már jóidulat
ha mégis jó és kompatibilitás gond, akkor max eladja valakinek, ha nem elég jóindulatú az eladó és a creativnak hála bukik 1-2 ezrest[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
horvathkrisz #5243 üzenetére
hasonló mint amilyen a karcos bakelit, de pontosan nem figyeltem meg, de arra kimondottan emlékszem, hogy nem bírom sokáig elviselni
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
horvathkrisz #5241 üzenetére
ha normálisan működik 32-ön akkor úgy jobb, de én nem szeretem ha szarakodik a gép
-
törölt tag
válasz
horvathkrisz #5238 üzenetére
akkor 128, asszem nekem is ott van, nálam van még egy tv kari is, ezért amúgy is oda tettem volna
-
törölt tag
engedélyezés után újra kell telepíteni a driver(szerintem)
régebben az alaplapit használtam spdif- és mic-hez az xfi melett, annak soha nincs mic gondja és +10db(nálam), ha nagyon nem jön össze
most xfi optikai kábel hátra mic a front panelbe előre van bedugva, vacakolt az elején de már jó, nekem is a skype-val gyűlt meg a bajom, ráment1/2-1 órám, de jó lett úgy ahogy írtam, ja a skype-t utána megint hozzá állítgattam
64-es vistám van[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Akkor mondok még egy érdekeset, érzékeny a ram-ra.
Ha kisebbre veszem a ram késleltetését, tesztek szépen lefutnak és minden oké, de játékban recseg a hang! Fincsi mi!
Még más, nemtom milyen lapod van, de az sb karik azt szeretik a plug&play os engedélyezve van, és a pci latency is min. 96.
A default izéje álltalában rendet teremt amikor nem tudod mitől beteg a hangod, a többit én se értem, de bevált és továbbá nem is érdekel.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
de én inkább úgy hallgatok zenét, hogy 5.1-es analógot adok az erősítőnek a pre in-be, entertainment középre állított 3d stereo suurround módban
-
törölt tag
válasz
fradi81 #5147 üzenetére
Miért, hogy eddig hogyan kapcsoltad át?
nálam hangszóró ikon jobb/lejátszóeszközök bal/spdif out bal/alapértelmezett bal
Amúgy nálam akkor is kimegy a digitálison a pcm(a többi nem) jel ha nem kapcsolom át és a legkomolyabb hogy ilyenkor működik a crystalizer is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
hakos1987 #5117 üzenetére
Ne csak az alaplapi hangot kapcsold ki, hanem mindent!
Az Asus M2R32-MVP lapnak pl. a hálókártyájának van baja az xfivel.
Telepítés rendszergazda módbanmiközben vírusírtó off.
Még pár biosbeállítás help: plug&play os-t be kell kapcsolni, és a pci latency-t legalább 96-ra vagy nagyobbra, már amelyik van nálad. Giga lapnál Ctrl+F1 után jön elő minden. -
törölt tag
válasz
horvathkrisz #5118 üzenetére
Használtam, nem volt semmi gond, pont olyan mint 32biten.
-
törölt tag
Ezt csak példa kedvéért mondom, hátha neked is hasonló van.
Az Asus M2R32-MVP-ben az integrált hálókártyával akad össze ezért azt ki kell kapcsolni, bios upp se segített rajta, többször is próbálkoztam vele.
Szóval a helyedben minden integrált dolgot kikapcsolnék próbaképp.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
patyik75 #4789 üzenetére
lehet pkapni felemás kábelt hozzá
én tettem átalakítót sima toslink-toslinkre -
törölt tag
válasz
#67688960 #4510 üzenetére
Jaj ez meg lemaradt, mert nem szerepelt a listán; USB: X-Fi Surround 5.1 Optical Out(szabvány dugós), SPDIF out 24 bit/96 kHz, távszabályzóval
én valszeg egy ilyet vadásznék magamnak[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
pl.:árgép
USB: SB Surround 5.1 Optical Out & Coaxial Out(szabvány dugós), SPDIF out 24 bit/96 kHz
PCMCIA:Audigy 2 ZS Notebook k. sokat tud nem is sorolom, és optical SPDIF output for 3.50 mm connectors(jack- dugós) SPDIF out 24 bit/96 kHz
ExpressCard: X-Fi Xtreme Audio Notebook High quality flexijacks provide a wide range of connectivity options. Outputs: Line/Headphone/Optical Digital. Inputs: Line/Mic/Optical Digital. SPDIF out 24 bit/96 kHz
spdif kábelt szerintem egyikhez se kapsz, úgy mint a többi creative karihoz[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
s7evcsenko #4495 üzenetére
nem akad össze, (van egy hosszabbítós toldós 3.5-ös jack dugós kábelem , lehet hogy a mic-hez adták a füles mellé, már nem emlékszem)
-
törölt tag
válasz
s7evcsenko #4492 üzenetére
Nem vagy egyedül!
Egyébként én az spdif-re és a micre az alaplapit használom jelenleg.
Akkor nincs a házadon hang csati? -
törölt tag
válasz
s7evcsenko #4482 üzenetére
jó látod, de a front panel-es kimenetet is lehet mic-hez használni
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
találtam két boltot ahol lehet kapni(ehhez hasonló) mini toslink-es(3,5-ös jack) szerelet kábelt(meg átalakítót is)
csatlakozok.hu
d-audio.hu -
törölt tag
válasz
SlaveDealer #4430 üzenetére
bármilyet ráköthetsz, nem rajta fog múlni
-
törölt tag
válasz
SlaveDealer #4426 üzenetére
a te lapodban jó hang van, és a drivert se kell feltenned, tökéletes hozzá a microsoftos amit alapból használ hozzá, de ennél is be kell állítani a szélessávú hangszorókat és a mintavételezést
1988A/B pdf[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
SlaveDealer #4421 üzenetére
vezérlőpult/hang vagy óra melletti jobb gomb/ lejátszóeszközök:
hangszórók/beállítás/konfig kiválasztás/tovább/ atöbbi adja magát
minden módban(gamer, ... stb) külön kell állítani!!!!ja még valami, alapból 16/48-ra teszi magát szóval azt is érdemes minimum 24/44.1-re tenni, amit ugyanott csak nem a beállítás részben hanem a tulajdonságokban kell megtenni a spec. részben
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azért elég a 3 kimenet a 7.1-hez is, mert akkor nem 3 pólusú(sztereó), hanem 4 pólusú jack-eket kell használni! Mennie kell a simával is, de úgy csak 5.1!
Pontos kiosztást nem tudok mondani, utána kell nézni.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz
Ace Ventura #4391 üzenetére
ja, jól látod
"Windows Vista 64-bit, Windows Vista 32-bit, Windows XP Professional x64 Edition, Windows XP Service Pack 2 (SP2), Windows XP Media Center Edition (MCE) 2005 or Window XP MCE 2004"
üdv! -
törölt tag
szia!
hát ha így nézzük a 16/44.1-et tudja és elméletileg az is a hallástartományod felett van,
mégis valahogy szebben szól mint egy ac96-os alaplapi,
viszont egy hd-s alaplapinál nincs semmi extra hallható különbség,
de hárdveresen nyomna mindent, ha nem kellene az alchemy, ha nem tévedek
mellékesen én 24/192-n használom
[link] -
törölt tag
válasz
Ace Ventura #4389 üzenetére
szia!
a Creative Sound Blaster X-Fi series Driver 2.15.0006 a legújabb, én is azt használom
hopp, most vettem észre hogy nem tettem fel az ALchemy-t[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Ace Ventura #4385 üzenetére
tessék itt a panel, Creative Console Launcher 2.40.09
vindegyik vistához, és xfi-hez ugyanaztovábbi különbség a digitális csati:
-gamer-en optikai
-music-on koax -
törölt tag
, jó ez az x-fi gamer vistával
-
törölt tag
válasz
#72042496 #3589 üzenetére
Onkyo 503, Magnat hangfalakkal, és egy ozaki ph-009 5.1 föles direkbe kötve erölkősítője nélköl. Csak az analóg kimeneteit haszálom.
Amikor megvettem akkor teszteltem és úgy találtam hogy minimálisan selymesebb a magas hangja 192-n ezért úgy használom.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
alex1989 #3585 üzenetére
Hát én gamert vettem, gondolom csak jobb játékra valamiért, meg nekem nem kellenek azok a plusz csatik amiben a music jobb
Nekem semmi gondom a vistával, kell neki egy ALchemy és megy az eax-is.
Megy az 5.1 nekem ozaki fülesem van(most nem használom mert meg kellene forrasztani és lusta vagyok).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Azonnali mobilos kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- Trollok komolyan
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-book olvasók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Dell R630: 2x Intel Xeon E5-2680 v3 (24/48mag) 64GB - 1,5TB DDR4 ECC, 8x SFF, H730 1GB, ÁFÁs
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- ASUS TUF Gaming 1200W Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 2x 12VHPWR
- Asus Rog Thor 850W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- PNY Quadro RTX A5000 24GB GDDR6 384bit
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest