-
IT café
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ereshkigal
őstag
Üdv!
A Grimbergen sörökből érdemes mindegyiket megkóstolni, ha még nem ittam, vagy van olyan, ami alapból felejtős?
-
Ereshkigal
őstag
Csucsu, Dorian, köszi az infót! Keresek valami jobbat.
-
Ereshkigal
őstag
Vettem egy üveg Rochefort 10-et, mert a világ szerint az jó. Az normális, hogy 5 mm-es élesztő darabok úszkálnak benne?
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz dragonfx #15486 üzenetére
Nem tudom, ritkán járok oda, de most van sok akció, így vettem pár 6-os pakkot, és láttam, hogy van Mort is.
Más. A Petrus sörök ennyire nehezen beszerezhetőek? Hetek óta nem kapni. Hogy pontosan mióta, azt nem tudom, nemrég kezdtem el végigkóstolni mindent, amit elvileg érdemes.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
Előbb hörpintettem be egy Duvel Tripel Hop Citra-t. Alaposan meglepődtem. Ez az illat és ez az íz... Sör lehet ilyen minden extra adalék nélkül? Sokat kell még kóstolnom. Nagyon gyorsan lecsúszott, el tudnám képzelni nyári lazulásokhoz, ha olcsóbb lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz Ereshkigal #15524 üzenetére
Volt még a hűtőben egy Blanche de Namur, lekísértem vele. Még harmonizált is valamennyire a Duvellel. Fűszeresebb, de sokkal "vékonyabb" ízre. Egynek mindenesetre elmegy.
-
Ereshkigal
őstag
válasz [CsuCsu] #15626 üzenetére
Köszi, akkor ráér, nem kapkodom.
Én még csak most kezdtem el ismerkedni ezekkel a sörökkel.
Első körben ezeket kóstoltam:
Põhjala Must Kuld 7,8%, Porter
Dugges /Deer Bear Plum Spices
Tempest Red Eye Flight 7,4%, Porter
Omnipollo Original Rocky Road Ice Cream 10%, Imperial Peanut Porter
Omnipollo Gimbagagompa Coffee Vanilla Granola Stout 11%
Omnipollo Noa Pecan Mud Cake 11%, Imperial StoutEzek közül a Red Eye Flightból és a Noa-ból biztos fogok még venni majd valamikor.
A Must Kuldot nem tudom hova tenni. Finom volt, de az illata... volt benne valami poshadt káposztára emlékeztető, ami nagyon nem tetszett.[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz Speeedfire #15656 üzenetére
A MONYO Schatzi is tetszene szerintem, csak ezektől sajnos drágább.
-
Ereshkigal
őstag
Tudnátok olyan sörbontót ajánlani, ami nem gyűri össze a kupakot? Itthoni beszerzés előny. Külföldről lenne olyan, ami tetszik, de 20-30 dollárt nem akarok adni érte.
Más. Vettem egy kupac Põhjala-t, kóstolgatom őket. Nem tudom szakmai berkekben az Öö hogy teljesít, nekem nagyon bejön ez a csokis íz. Úgy érzem, ezt a sört bármikor meg tudnám inni. Nagyon szurkoltam, hogy a Pime Öö jobb legyen, de nekem ez már túl édes.
szerk.: a fele megvan még, de már érzem a fejemben.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
Ittam egy Hilma-t. Hát, éreztem én mindent, de sült krumplit nem. Ilyenkor mi van? Van valami iskola, ahol tanítják az ízlelést?
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
Üdv!
Pár random kérdés:
To Øl sörök közül mi az, amit mindenképp érdemes megkóstolni?
Tempest Mexicake-ről és Tempest Mango Berlinnerről vélemény? -
Ereshkigal
őstag
Köszi mindenkinek a hozzászólást. Gondoltam, hogy túl általános lesz, de mivel még egyiket sem kóstoltam, meg érdeklődő vagyok, így bármi jó lehet. Egyébként ezek jönnek be leginkább: dubbel, quadrupel, bock, porter, stout, wit.
1000 korona kicsit sok nekem egyszerre.
De egy ilyen Mælk csomag lehet befigyel majd.[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
Ajánlottátok a Mælk sorozatot. A Beerside-nál találtam is két fajtát, ma többek között megkaptam azokat is.
Behűtöttem a Jule Mælket. Önteném ki... mi ez a sok hab? Ilyet még nem láttam imperial stouttól. Párszor rá kellett töltenem, mire belement a kehelybe. Kávés, csokis, tej(szín)es, boros ízek dominálnak. Aki tapasztaltabb, lehet mást is érez. Fél pohár után már éreztem a fejemben rendesen. El is felejtettem, hogy 15%-os. Ügyesen rejtegeti, de azért érződik rajta. Most értem a végére. Hááát... még egyet most nem innék meg belőle, az tuti. Nagyon édes. Kíváncsi vagyok a másikra (Kaffe & Maelk), talán holnap.[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz szőröscica #16168 üzenetére
Én is vettem 3 üveggel ma, még sosem kóstoltam, többet nem mertem bevállalni. Egész finom, este még visszanézek a boltba, de elég kevés volt kitéve Miskolcon is. :/
-
Ereshkigal
őstag
A dobozokkal/üvegekkel mit csináltok? Én elkezdtem gyűjteni idén, de már tele a konyha, a spájz... szal kuka lesz a vége.
-
Ereshkigal
őstag
-
Ereshkigal
őstag
A Szechuan Bängert kóstoltátok már? Nekem túl édes, likőrös, ezek mellett elég komplex (beletettek mindent, amit találtak: szecsuáni bors, puerh tea, kóladió, csillagánizs, stb.), ez így túl sok. De legalább egyedi. Mindenesetre nem veszek belőle többet.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
To Øl Let Cognac Mælk. Ez most csalódást okozott, teljesen mást vártam az előző két Mælk után. Erősen pörkölt malátás, kávés íz, ami percekig megmarad a korty után, de mégis vékony test; a konyakos ízt is nagyon keresnem kellett benne. :/
Amiket még mostanában kóstoltam: Dugges We are Beer Edinburgh, Dugges We are Beer Bristol. Ezeket imádtam. A Londonról most lemaradtam.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
Épp most kóstolgatom: To Øl - My Honningkage Is Bigger Than Yours 12,3% Barley Wine.
Azt hiszem megvan az új kedvenc karácsonyi söröm. Nyami. -
Ereshkigal
őstag
A Põhjala Cherry Bänger új cucc? Mindenesetre kapni a Beerside-nál.
-
Ereshkigal
őstag
válasz Ereshkigal #16457 üzenetére
+ Põhjala Loits.
-
Ereshkigal
őstag
válasz Aranypatkány #16508 üzenetére
Nemrég kóstoltam ezeket: Let Mælk, Cognac Mælk, Mælk Shake. Egyik sem jött be. A Jule nekem jobban ízlett.
Amit szintén mostanában kóstoltam és finom volt: BrewDog / To Øl Mercurial Mælk.[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz Dilikutya #16593 üzenetére
Előtte lefagyasztottad?
Poharas téma. Van itthon pár fajta, többnyire azért vettem meg őket, mert tetszettek. A sárkánytojás Gulden Draak jó példa erre. Viszont mindent kehelyből iszom. Jól szellőznek benne a sörök, és én többnyire úgy szeretem őket.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
A belga sörmesternél jó kis akció lesz: [link]
Más. Tegnap vettem pár üveg Esthajnalt, annyira dicsértétek. És tényleg jó. Az édességéből visszavennék, de ettől függetlenül betárazok belőle, ennyiért nagyon megéri.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
Ezek közül az apple stoutot és a mercurial mælket ittam nemrég. Előbbit lehet félre kellett volna tenni, mert nekem nagyon semmilyen volt. A mælk viszont ízlett. Egy üveg george-om van még ezek közül, azzal inkább várok. Elkezdem inkább betermelni a karácsonyi söröket, mert szerintem pont karácsonykor nem lesz rá alkalmam.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest