Új hozzászólás Aktív témák
-
tommie
csendes tag
A minap szembejött velem a Lets Edit 2 nevű program.
Bár nincs az a pénz amiért a vegast elhagynám (tudjátok ha az ember gyakran szebesül az érzéssel, hogy ''hű wazzeg a vegas ezt is tudja csak te nem tudod kezelni'' akkor hajlamos örök hűséget fogadni) de felmerült bennem a gyanú, hogy vannak-e esetleg szerkesztő progik amik néhány apróságban jobbak, gyorsabbak.
Tehát van olyan a jelenlévők közül aki találkozott már vele? Érdemes egyáltalán foglalkozni vele?
A visszatérő problémám, hogy nem találok efekteket amiket használhatnék. Azt pl tudom, hogy van a sonynak egy 2 dvds hangefekt tárja de, hogy hogyan lehet hozzájutni azt nem, boltban kapni nem lehet netről meg nem rendelek.
De ez a kissebbik gond a nagyobbik, hogy videoeffektjeim sincsenek. Pl a vegas manualban van egy leírás sávok használatáról ahol egy feliratot és egy lángoló hátteret pakolgat egymásra. Na ez a lágoló effekt nekem már jól jött volna párszol, de ugyanez igaz a hullámzó tengerről, vagy a szél lengette búzamezőkről... Persze ezek egy részét én is el tudom készíteni de csak kis részét.
Tehát a hosszan és komplikálat feltett kérdésem röviden: tudtok elérhető videoeffekt tárat? -
tommie
csendes tag
válasz lacibacsi #955 üzenetére
Bár hozzátok képest láma vagyok de eszembe jutott h mi lenne ha külön kezelnéd a hang és videó sávot?
Tehát valahogy kettévágnád és utána vegasban megpróbálnád összeilleszteni.
Lehet h marhaság és nem is tudom milyen progi kéne csak azon kezdtem gondolkodni amit írtál. Lehet h ha a Vegas egybe kapná meg a hangot és nem a pinacleös szeméttel bajlódna akkor nem zakkanna meg.
Bocs csak egy ötlet volt. -
tommie
csendes tag
válasz BigBadPlaYeR #933 üzenetére
Nem a vágásról van szó
Még csak a nyersanyagot rángatom át a kameráról.
Egyébként megvan a probléma, egy memóriachip megadta magát a videokártyán, jobban mondva hibás. -
tommie
csendes tag
válasz BigBadPlaYeR #879 üzenetére
Köszönöm a tippet, picit jobb lett a drop rate de nem volt az igazi, a prewie ablak kasztrálása azonban lenullázta a problémát. Minden hapy, NAGYON KÖSZÖNÖM
-
tommie
csendes tag
Gyíkhús írta a problémámra:
Ha USB, akkor előfordulhat, hogy az okozza. Ha 1.1-es szabványt használ, akkor ott keresendő a hiba, mivel a 2.0-val nagyobb sávszélességen megy a cumó, aminek elvileg elégnek kell lennie ahhoz, hogy átjöjjön a tömörítetlen adatfolyam.
Másik, hogy beállítás a probléma: ha nem uncompressed avi-ban húzod át a gépre az anyagokat, akkor a másolás mellett a rendszererőforrások a konvertálásra is használódnak, ami ugye nem egészséges.
Harmadik opció, hogy nézd meg, mi fut a háttérben. (Task Manager, TuneUp Process Manager, ami tetszik) Valami előfordulhat, hogy lefogja az erőforrásaidat (pl. Diskeeper, ártalmas rezidens programok, spyware, vagy valami, amit felraktál, de megfeletkeztél róla és kisajátítja az erőforrásaidat, szóval van lehetőség)
Ja, és próbálj egy olyat, hogy a preview-et leveszed olyan kicsire, amennyire csak tudod, az se' zavarjon be.
De sztem legegyszerűbb, ha firewire-ral próbálkozol.
Ja, ha gondolod, akkor dobd ki ezt a hsz-t a fórumra, a többiek okulására is szolgálhat...
(amúgy csak időm nem volt írkálni bele...)
Üdv!
A dzsungelben minden ehető. Te is. -
tommie
csendes tag
válasz BigBadPlaYeR #877 üzenetére
Lehet hülyén hangzik de nekem lelkiállapot kell ahoz, hogy videot szerkesztgessek. Ha ez megvan akkor, gyorsan és szépen dolgozok de enélkül nem lesz annyira jó a végeredmény. Ez a lelkiállapot utoljára, kb 3 hónapja környékezett meg. A windows, router és egy softveres tűzfal mögött van, bár ettől még lehet rajta szemét. Tehát akkor húzzam újra?
-
tommie
csendes tag
válasz BigBadPlaYeR #874 üzenetére
Bocsánat nem írtam. Firewireön keresztül. PIII 1GHz 512M memó, 1 80GB seagate és egy 250GB Samsung 8M. Régen ezzel a konfiggal TÖKÉLETESEN ment a dolog de most vmi nem jó és egyszerűen nem értem. Az oprendszer okozhatja?
-
tommie
csendes tag
válasz lacibacsi #91 üzenetére
Sziasztok!
Botzasztó nagy gondban vagyok! Hosszú idő óta először végre oda jutottam, hogy lenne időm áthúzni a családi felvételeket a winyóra. Elkezdtem a video capture-t de a hang nagyon szaggat a frameket pedig százasával dobálja. A konfiguráció annyiban változott, hogy egy elvileg jobb winchesterre történik a rögzítés de minden a régi. Programok nem futnak, csend és nyugalom van mégis élvezhetetlen lesz az átvett anyag. Lövésem sincs mi lehet a baj... segítsetek kérlek. -
tommie
csendes tag
Hali!
Egy kicsit elbizonytalanodtam az Event Resamlpe-el kapcsolatban.
Ha jól értem a manualt akkor ez a frame rateket fésüli a project ratejeihez. (De szép is így az angollal kevert Magyar.)
Viszont a Smart és a Force közötti különbséget nem sikerült megértenem. Ezt segítsetek pls tisztázni.
A másik kérdésem, hogy a resample befojásolhatja-e a mozgó szövegek csíkozódását? Ezzel ugyanis azóta is küzdök.
Amúgy aki még nem tette, töltse le Gyíkhus által közreadott Fickerbuddy (ha jól írtam) scriptet, sokat segít egy néhány száz klippből álló videó elkészítéséhez, ráadásul az alapértelmezések szerkeszthetők benne. (Wincommander alól F4 és az eredeti mov-ot át lehet írni avi-ra.) -
tommie
csendes tag
Sziasztok!
Sajna a vizsgaidőszak háttérbe kényszerítette a vegast de lassan kilábalok belőle. Nagy fájdalmamra azonban a korábban előforduló hiba (a mozgó felirat becsíkoz) még mindig itt van.
Bár úgy tűnt megoldódott a dolog, számomra érthetetlenül a renderelés után újra ott volt. Csak a mozgó felirat csíkoz de az gyors mozgásnál nagyon. A videósávból kivettem, sőt külön sávra is tettem, de semmi nem segít. Sok tervem volt a feliratmozgatással de így nem lenne szép a végeredmény. Gyíkhus van ötleted mi lehet amit rosszul csinálok?
[Szerkesztve] -
tommie
csendes tag
Rájöttem. Az okot ugyan nem találtam meg de sikerült helyrehozni. Vmi érthetetlen okból a videó sávjába tettem a feliratot, a klipp elé. Amint fölé tettem semmi baj nem volt vele.
Felmerült bennem pár ötlet és ehez kellenének nekem hang illetve kép effektek. Olyan effektekre gondolok mint pl csobbanó víz, süvítő autó vagy akár egy X-Wing hangja illetve lángoló tűz, robbanás és hasonlók videó anyaga.
Azonkívül szeretnék izgő mozgó alakzatokat is rajzolni de ha jól sejtem ez már egy másik progrma!?
Szerettem volna egy képet kiexportálni a vegasban szerkesztett klipből de nem jöttem rá hogy kell. Végülis megnyitottam egy filmnéző progiban és onnan exportáltam. Van lehetőség vegas alatt egy klipből egy képet kiexportálni?
És amit még tudni szeretnék, hogy az .sfk kiterjesztéű file mit csinál? Ha jól sejtem a .sfl csupán pár sorban rögzíti a vegas verziószámát és hasonlókat.
Egyre klasszabb dolgokat lehet vele csinálni, nagyon zoraj! -
tommie
csendes tag
Azt hiszem ebben az első ''animációmban'' több a szerencse mint a tényleges tudás de most, hogy van sikerélmény is a progival már megvan a motiváció.
A sebességállítást még nem leltem meg, azzal játszottam, hogy a csúszkák helyét változtattam és így variáltam az időt ami rendelkezésre állt egy pozíció eléréséhez.
Az fps-t nem ellenőriztem, megnézem majd, furcsamód a preview-ba nem látok csíkozást.
Egyébként mióta csináltam egy -szerintem- tök jó feliratot, nem tudom kiverni a fejemből az ötleteket. Hétvégén rákattanok pedig jövő héten vizsgáim is lesznek, de most muszály csinálnom -
tommie
csendes tag
Köszönöm. Hatalmas segítség vagy.
Igen ezen a gyors lassú dolgon én is átmentem (cenzorom a Feleségm akinek jó kritikai érzéke van) de sikerült élvezhető szintre lassítani. Az elején picit gyorsabban jön középre ott lassít majd gyorsabban távozik. A fantasztikus a dologban, hogy nem kell nekem szenvedni a sebességgel, a vegas szépen gyorsít-lassít, nekem csak pár viszonyítási pontot kell megadni. Egyszerűen tök jó.
Ja a reduce interlace a feliraton is rajta van, ennek ellenére csíkos.
[Szerkesztve] -
tommie
csendes tag
Sziasztok!
Kipróbáltam az event pan-t és tök jól megy a felirat mozgatás de van egy kis bibi. Az mpeg2-be renderelt anyagban az így mozgatott feliratok (zoom in/out és ferde áthaladás a bal fölsőből a jobb alsó sarokba) csíkosodnak. Természetesen az interlace ki van pipálva. Miért nem marad szép egyenletes a szöveg?
Rögzítés dátuma
Köszönöm a jobbklikk - tulajdonságok tippet de itt sajnos nem látom a klipp rögzítési dátumát és idejét se az egyik se a másik fülön. Komolyan nincs ott. Mit állítsak be, hogy láthatóvá váljon? -
tommie
csendes tag
Sziasztok!
Én is kiegészíteném két kérdéssel a korábbit.
Az első egy banális dolog, nem találom a klippek paraméterei között a felvidel időpontját. Kellene a dátum, óra perc is. Biztos benne van valahol de egyszerűen nem lelem. Hol keressem?
A másik kérdésem, hogy van-e rá lehetőség, hogy külső audio szerkesztő nélkül egy audio klipben csak egy részletet szerkesszek? Vagy szét kéne darabolni és a darabokat egyesével szerkeszteni? Egyébként milyen audio szerkesztőt használtok? -
tommie
csendes tag
Köszönöm Gyikhus!
Mégegyet kérdeznék.
Ha a klippeket egyesével rakosgatom egymás után akkor gyakran előfordul, hogy fél kockányi vagy esetleg teljes kockányi ''rések'' maradnak a két klipp között. Teljes kocka esetén nincs hiba, manuálisan összébb húzom. Ez esetben az mondjuk gondot okoz, hogy ha van egy 1,5 órás, több mint 200 klippes filmem akkor ezt a műveletet túl gyakran kell végigküzdeni. Ezt lehet valahogy automatizálni? Tehát, hogy a klippek közti ''réseket'' automatikusan kivágja.
A másik esetben ha csak fél kockányi a ''rés'' akkor cinkesebb a dolog mert egymásra kell húznom a két klippet ami picit érezhető lesz a felvételen.
Azért gondolom, hogy ezek a ''rések'' könnyedén eltávolíthatóak mert ha az összes 200 klippet kijelölve, egyszerre húzom át a media managgerből akkor sehol nem lesz ''rés''.
Kicsit körülményes vagyok de remélem érthető
Jó hétvégét nektek -
tommie
csendes tag
Hali!
Ez az interlace nagyon bejött, köszönöm Gyikhus! Bár így van néhány mozgókép ami szellemképes, de legalább nem csíkos
Azonban kérdeznék még:
-Ezt a szellemképet tudom korrigálni? Konkrétan egy repülő sirálynál jelentkezett tehát elég szélsőséges felvételről van szó (gyors mozgás, auto fokusz nagy gondban mert a tárgy kicsi, ellenben a háttér nagyon változatos).
-Ha a media managgerről egyesével viszem a klippeket a time-linre (lehet, hogy máshogy hívják, arra gondolok ahol az általad említett fóliás metódusban rakom egymásra a feliratot, képet, hangot) akkor két klipp között pici, félkockányi szünetek vannak néha, amik apró villanásokat csinálnak a filmben. Autómatikusan ki lehet ezeket szűrni, vagy nekem kell figyelnem, hogy mindig összefésüljen a réseket?
-Ha multimédia cdt szeretnék írni akkor a korábban mpeg2-be renderelt filmet ismét rendereli (szintém mpeg2-be). Ez a kissebbik baj, mert után vmi hibakóddal elszáll és nem írja meg a lemezt.
-Vagy hagyjam az egészet és mpeg2-es tömörítés után használjak egy DVD író progit?
-Az utolsó kérdésem, ha a renderelésnél a NO LETTERBOX mezőt üresen hagyom, akkor szép teljes képernyős felvételeket kapok, ha kipipálom akkor a két széle le van vágva. Ennek gondolom a nagyképernyős tvknél van jeletősége. Ha én nem használom ezt a funkciót akkor egy normál tvn el fog tűnni a kép széle?
Nagyon köszönöm az eddigi segítséged, remélem ezúttal sem viszem túlzásba
Tom -
tommie
csendes tag
Hali!
Ez az interlace nagyon bejött, köszönöm. Bár így van néhány mozgókép ami szellemképes, de legalább nem csíkos
Azonban kérdeznék még:
-Ezt a szellemképet tudom korrigálni? Konkrétan egy repülő sirálynál jelentkezett tehát elég szélsőséges felvételről van szó (gyors mozgás, auto fokusz nagy gondban mert a tárgy kicsi, ellenben a háttér nagyon változatos).
-Ha a media managgerről egyesével viszem a klippeket a time-linre (lehet, hogy máshogy hívják, arra gondolok ahol az általad említett fóliás metódusban rakom egymásra a feliratot, képet, hangot) akkor két klipp között pici, félkockányi szünetek vannak néha, amik apró villanásokat csinálnak a filmben. Autómatikusan ki lehet ezeket szűrni, vagy nekem kell figyelnem, hogy mindig összefésüljen a réseket?
-Ha multimédia cdt szeretnék írni akkor a korábban mpeg2-be renderelt filmet ismét rendereli (szintém mpeg2-be). Ez a kissebbik baj, mert után vmi hibakóddal elszáll és nem írja meg a lemezt.
-Vagy hagyjam az egészet és mpeg2-es tömörítés után használjak egy DVD író progit?
-Az utolsó kérdésem, ha a renderelésnél a NO LETTERBOX mezőt üresen hagyom, akkor szép teljes képernyős felvételeket kapok, ha kipipálom akkor a két széle le van vágva. Ennek gondolom a nagyképernyős tvknél van jeletősége. Ha én nem használom ezt a funkciót akkor egy normál tvn el fog tűnni a kép széle?
Nagyon köszönöm az eddigi segítséged, remélem ezúttal sem viszem túlzásba
Tom -
tommie
csendes tag
Azt hiszem kezdek ráérezni a használatára de még mindig nem látom át az egészet.
Most hétvégén volt időm játszogatni vele, sikerült megvágni, feliratozni, zenésíteni egy jó kis kirándulás felvételét.
A gondom az, hogy bármilyen formátumba renderelem (még ha DV-s avi-ba is) az amúgy elmosódott mozgóképek (ahol a kamerát vízszintesen mozgatom) becsíkozódnak.
Olyasmi mintha pixelesednének de csak vízszintes csíkokra bomlik fel még az amúgy nem túl gyors de közeli kép is. Az eredeti felvételen nincs ilyen gond, ott a szokásos elmosódás látható.
Ez a csíkozás nagyon zavar, tudok ezen segíteni valahogy? -
tommie
csendes tag
válasz lacibacsi #66 üzenetére
Gyíkhús írta:
''A felirat milyen formában van? A vegassal csináltad, v valami képből származik?
Ha vegas gyártmány, akkor nézd meg a background-ot és az opacity-t (vagy transparency-nek hívják, már nem emléxem) told le a csúszka aljára.
Ha kép, akkor Chroma Keyer a hátterére és kész.
Ja, és a legfontosabb, hogy a videó fölötti track-re kerüljön (mondjuk 1-es a felirat, 2es a film) a felirat!
Animáció: vagy track motion kell neked (az egész sávval tudsz buherálni, függetlenül a felirattól - persze azt is) vagy pedig az event motion-nal (csak a feliratot mozgatod)
Én az előbbit javaslom, ott is a 3D motion használatával.
Esetleg kisebb animációkhoz a transition effekteket is használhatod, kombinálgatva őket elég jó (és főleg árnyalt) mozgásokat lehet létrehozni.'' -
tommie
csendes tag
Hali
Vegasban képtelen vagyok a feliratot úgy rárakni a filmre, hogy a film menjen és jelenjen meg előtte a szöveg.
Csak addig sikerült a dolog, hogy a felirat megjelenik és a felirat háttere felülírja a filmet.
Segítsetek kérlek, biztos vmi banális hibát követek el.
Utána szeretném animálni is a szöveget de ezt sem sikerült beállítanom. Ezt merre keressem?
Sajnos a manual nem segít a problémámon, ha úgy csinálom a feliratot ahogy ott van, felülírja a filmet.
Új hozzászólás Aktív témák
● BigBadPlaYeR leírását olvasd el, mielőtt kérdezel
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- BMW topik
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Eltűntek a mobil GPU-k az AMD és az Intel útitervéből is
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Autós topik
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Indiana Jones and the Great Circle kód - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest