-
IT café
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fernet
senior tag
Üdv!
XF9005-ös TV-vel jött elő az alábbi probléma:
HDMI 2-es és 3-as portjára van kötve egy PS5 és egy Xbox, HDMI 4-en Telekom androidos box. Utóbbi napokban PS5-ön játék közben el-elment a kép néhány mp-re, mintha kontakthiba lenne, de aztán rendbejött, nem is foglalkoztam vele. Tegnap esete aztán se kép se hang. A TV érzékeli, hogy van rá dugva valami, de ennyi. Próbáltam másik két kábellel, sikertelenül. HDMI3-ra átdugva minden oké. HDMI2-re átrakva az Xbox sem ad képet. Viszont ha a Telekomos STB-t dugom rá akkor van kép.
Az a gond, hogy az "enhanced" HDMI-t csak a 2 és 3 port támogatja ennél a típusnál, ha nem ezekre van kötve valamelyik konzol akkor nincs HDR, stb. Mi lehet a gond/megoldás?
A TV garija áprilisban lejárt...
-
Fernet
senior tag
Help.
Egyik napról a másikra a TV (XF9005) azt írja ki, hogy nincs internet. Youtube nem indul, Play áruház nem megy. Viszont a Netflix működik.
Próbáltam Wifi-n, kábelen, ugyanaz. A hálózat tesztelés azt mondja, hogy minden OK (internet elérés is).
TV-t újraindítottam, áramtalanítottam, másik utp kábellel próbáltam, semmi. Még a mobilnetemet is megosztottam és hotspotként csatlakoztam rá a TV-vel, de ugyanaz.
Mi lehet ez? És miért megy a netflix? Láttatok már ilyet?
-
Fernet
senior tag
válasz blakey #47659 üzenetére
Youtube-on futottam már bele olyan 4K videóba ami meg-megakadt, PC-n meg rendesen ment. Bár tény, hogy nem jellemző. Netflixnél eddig semmi gond nem volt. Viszont nekem is van elég sok anyag NAS-on, de szinte csak 1080-as, mert a 4K nem megy. a TV mentségére szóljon, hogy elég szépen felkonvertálja a fullhd anyagot is.
-
Fernet
senior tag
válasz bélanéni #47657 üzenetére
- NAS-ról mindent lejátszik, kivéve a 4k-s (2160p) MKV filmeket. Illetve ezeket is játsza, csak "szaggatva". Ez orvosolható?
Ez sajna a 100Mbps LAN csatlakozó miatt van, nem elég gyors. Nem értem miért ilyet raknak bele hiszen elég egyértelműnek tűnik, hogy 4K-s TV-t van aki esetleg 4K-s anyaggal szeretne nézni...
- 2 fajta mobil HDD-t is rákötöttem, de a Home / Video alkalmazás nem látja az eszközt.
Ezt passzolom, esetleg KODI-t megpróbálhatnád, nekem az a lejátszó jött be, látott eddig minden rádugott eszközt, hálózatot, stb.[ Szerkesztve ]
-
Fernet
senior tag
Azzal próbálkoztam végül, hogy a box-on váltogattam a 4K és 1080 módokat és úgy teszteltem pár játékot. Lehet kevésbé vagyok erre érzékeny, de feltűnő különbséget nem vettem észre. A kontrollerre (számomra) késlekedés nélkül reagált, vakteszten nem tudnám megmondani mikor volt 4K és mikor 1080-ra állítva.
-
Fernet
senior tag
XboxOneX 4K jelet ad ki (nem 4K-s anyagot felkonvertál) ezért ott elég jó az input lag. Nekem nem tűnt fel, hogy rosszabb lenne ezen a TV-n mint monitoron, pedig játszom néha multis játékkal is. Ki fogom majd próbálni, hogy a PC-t kötöm rá 1080-as jellel, hogy ott mennyire érződik.
-
Fernet
senior tag
Nagyon klassz ez az XF9005-ös TV meg minden, de 10/100-as LAN csatlakozót belerakni??? NAS-ról nézhetetlenek magas bitrátájú filmek, nem bírja. Mégis mennyivel nyomta volna meg a 300+ ezer ft-os tévének az árát ha gigabitest tesznek bele? Vagy nem gondoltak arra (ha-ha) hogy valaki NAS-ról nézne filmeket?
Amúgy tényleg nagyon jó ez a TV, csak nem tudom megérteni, hogy ezt miért így kellett?Esetleg egy ilyen cucc működőképes lehet? USB 3.0 to Ethernet Gigabit 10/100/1000 LAN Network Adapter Vagy nem ismeri a TV?
-
Fernet
senior tag
Köszönöm, akkor beszervezek valakit.
Mondjuk ha visszagondolok a 42-es plazma is rohadt nagynak tűnt anno.
-
Fernet
senior tag
Egy 55-ös TV-nek (XF9005) a doboza egy emberes vagy kettő? Ha minden igaz holnapra jön meg a cucc, nem tudom szervezzek-e valakit segítségnek, vagy kezelhető méretű egy embernek is?
-
Fernet
senior tag
-
Fernet
senior tag
válasz hyperspace #45706 üzenetére
Profi szinttől messze vagyok, ritka az online multi, de ha a box 4k jelet ad ki akkor nem lesz ezzel gond.
Tegnap meg is rendeltem a TV-t a telekomtól, egész jó árat mondtak rá, 314.160 Ft lett a vége. Ahhoz képest, hogy szombaton a MM-ban 430.000 Ft volt ugyanez nem olyan rossz.
Keddre ígérték a szállítást, nagyon kíváncsi vagyok rá.
-
Fernet
senior tag
válasz hyperspace #45701 üzenetére
Storno, most néztem utána. "the xbox one x always outputs at 4K if you set the resolution to UHD so upscaling is done by your console and not the tv"
Ebben az estben semmi gond.
-
Fernet
senior tag
válasz hyperspace #45701 üzenetére
Vannak játékok ahol választható, hogy 1080-ban akarsz 60FPS-t, vagy 4K-ban 30-at, illetve nagyobb részletességet 1080-ban, vagy inkább magasabb felbontást (4K).
-
Fernet
senior tag
Még egy pillanatra visszatérnék az XF9005-höz. Egyik külföldi teszben negatívumként említik a magas input lagot (game módban 39.3ms). Aki használja játékra is a TV-t mennyire észrevehető/zavaró? Nálam egy Xbox One X lenne rákötve.
-
Fernet
senior tag
válasz salapp #45686 üzenetére
Köszi, nagyon úgy néz ki, hogy ez lesz a befutó. Olvasgattam külföldi teszteket és mindenhol elég jól szerepel ez a típus. MM-ban (persze nyilván nem ideális körülmények között) ennek volt a legszebb képe, nehéz volt otthagyni. Persze az AF8-as is áll leejtős volt, csak ugye az 150e-el drágább és azért csak ott figyel a beégés lehetősége. Szerintem maradok ennél, köszönöm az infókat.
-
Fernet
senior tag
válasz akisbandi #45663 üzenetére
Filmet egyáltalán nem nézünk IPTV-n, csak olyan forrásból ahol nincs logó. Szóval ez a része nem hiszem, hogy gond lesz. Minimális az IPTV használat nálunk. Nagyrészt csak Xbox, Kodi, illetve Netflix megy.
Fentebb rosszul írtam, S20-as plazmánk van itthon, a G30 más ligában játszik. Nálam nem teljesen fekete a fekete, talán annyira nem zavarna az átállás LCD-re. Csak már úgy érzem kinőttük a 42-es méretet, jobb lenne az 55-ös.
Szóval azt mondod ajánlott ez a típus, ezt jó olvasni, köszönöm.
-
Fernet
senior tag
válasz salapp #45658 üzenetére
Köszi, én is inkább ebbe az irányba hajlok, árban is jobban járnék és nem is kellene aggódnom annyira a beégés miatt.
BestByte nem ajánlott? Pár apróságon kívül nem vásároltam tőlük semmit. Csak ezt dobta ki az ÁK mint legolcsóbb ajánlat. De akkor legfeljebb a telekomtól rendelem, még talán kapok valami kedvezményt az előfizetésekre.
Amúgy sima SD tartalom mennyire gáz ezen a TV-n? (Bár elég ritkán kapna SD tartalmat)
Illetve a 720 és 1080 felskálázása elfogadható? -
Fernet
senior tag
Sziasztok!
A "milyen TV-t vegyek" topik helyett inkább ide írok, mivel azt már eldöntöttem, hogy Sony TV-t szeretnék, csak azt nem melyiket. Ma körbejártam a MM-ot, végül két típus maradt a kalapban. Az egyik a KD-55XE9005 a másik pedig a KD-55AF8BAEP
Tudom nem éppen egy kategória a kettő, szerintetek az alábbi igényeknek melyik felelne meg jobban?
Kb. 50% Xbox One X, 30% HD,UHD filmek (Kodi), 20% Telekom IPTV használat.
Jelenleg egy 8 éves 42"-os P20-as Panasonic plazma van itthon, amit kicsit megvisel az Xbox, gyerek sokat nyomja a minecraftot és a célkereszt már halványan beégett a képernyőbe. Ezért is félek az OLED-től, nem szeretnék vele így járni. Mennyire kényes a fenti AF8 a statikus tartalmakra? Az E9005-nek mennyire jó a feketéje? (boltban ugye esélytelen ezt tesztelni sötétben)
Esetleg érdemes megnézni valamelyik másik típust?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- VMware
- Házimozi haladó szinten
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Direct One (műholdas és online TV)
- Tőzsde és gazdaság
- Politika
- Hisense LCD és LED TV-k
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest