- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
-
IT café
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
s7evcsenko
addikt
válasz Bibby #113935 üzenetére
A kolléga leírása alapján sikerült.
Annyi volt pluszban, hogy végiglapoztam a menüt és ahol BT-re utaló nyom volt, ott mindent engedélyeztem.
Ha jól emlékszem 3 helyen.Ja, és nagyon nehezen engedett be a szerviz menübe...
Nem tudom, hogy van-e valami időzítés szerű dolog, hogy mennyi másodpercen belül kell megnyomni a következő gombot, de vagy 20x próbálkoztam mire sikerült.[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
hardverlog
aktív tag
Samsung UE48H8000-et látok hirdetésben itt a Prohardveren 130-ért....ez igen jó árnak tűnik, szerintetek?
-
petilaci
csendes tag
Köszönöm a válaszokat HDMI-CEC témában!
a rendszer papíron elektronikus...
-
Skyhigh
aktív tag
válasz daty5 #113949 üzenetére
Hihetetlen, hogy még nem adtad fel, pár tíz ezer forint miatt ennyit kockáztatni, plusz ha tényleg márka szerviz akkor még a szerviz menüben sem bíznék...
Amennyiben hazaviszed és valami gondja lesz akkor majd kiderül, hogy mit takar a "garancia" amit adnak hozzá. 2018-ban a foci őrület miatt lesz tehát lesz még akció 6 hónap múlva...
A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...
-
Antonio
senior tag
válasz tomvoki #113950 üzenetére
Szia,
mivel nem rég vettem 65KS8000et. ami a tiednek a kis tulzással 2016 os kiadása
1. eshez nem tudok még hozzászólni sose próbáltam (Nas/mediaplayer/erősítő ről megy a cucc) de szerintem ha 1 hálózaton van a tv meg a PC is (vagy van egy megosztott hálózati mappád) akkor azt fel kéne ismerni a tv nek ... na de nem akarok hülyeségeket mondani, nem próbáltam még e dolgokat.2. passsz igazából nem tiszta mi a bajod a távirányítóval én szeretem : esetleg "smart view-t nézted már play storeben"
3-4. én rtings.com + youtube on talált beállításokat használom keress rá MU8000 alapján. A tv magától javít a bejövő képen de sajnos nagyon vacak SD adásból ból ő sem tud csodát művelni. messzebb kell ülni
5. Elméletileg (KS8000 ba volt) kellett kapnod a TV hez 2 db (reméljük nem dobtad ki zacsival együtt) (User manualban biztos ki van emelve a rajza) nagyobb csavart (csavar betétet) aminek anyás felében ugyancsak van menet M8 (?) as csavarnak. Na ez a 2 dedikált nagy csavar betét kell a tv felső két furatához mint távtartó, tehát ezeket becsavarod a felső lyukba és majd ide fog belemenni a konzolhoz kapott csavar.
Én ezt vettem konzol gyanánt: konzol minden további csavar alátétet megtalálsz a konzol dobozában, ha netán még sincs meg a 2db dedikált eredeti samu csavar, a konzolnak vannak ere is megoldásai (hosszabb csavarok+ gumi távtartó.
keress rá az arukeresőn az árára. Tanács: lehet fölösleges kihajtósat venned: mert, én azért vettem hogy majd néha ha pl konyhába vagyunk stb akkor kihajtjuk a tv-t a jobb rálátás miatt, de egyrészt olyan masszív a konzol hogy csak na ... és ekkora tv-n (65") már nem férsz hozzá konzolhoz a tv pár mm es képernyőjét fogva/tolva nem tudod (nem akarod, mered) mozgatni mert előbb adná fel a tv képernyője szóval a tv d az abban a pozícióban fog maradni ahogy felraktad
Felrakás előtt vegyél pár tartalék tiplit/csavartnekem a felrakás az egy 7 órás tortúra volt. (a fúrón a vídia betét elkopott a művelet felénél, de ezt csak akkor vettem észre mikor már az összes tipli elhajlott eltörött mivel nem tudtam beverni őket a lyukba, és eszembe se jutott hogy a fúró ment tönkre, na mikor rájöttem el OBI fúróbetét/tiplik megvesz, hazamegy minden oké, konzol vízszintben, már csak a tv-t kell ráakasztani, na mondom ez már gyerekjáték 5 perc ... az biztos ... a tv alsó furtát M8 helyett M6 nak néztem (mentségemre szolgáljon M8 valóban nehezen mart bele) és hát bele pottyant a kis csavar de nem akart kijönni mágneses csavarhúzó nem volt elég erős, ragasztó szalagtól kezdve rágógumi, tű pillanatragasztó, gégecsőtágítóval (és egyéb apósom által hozott sosem látott eszközökkel ... mindennel próbálkoztunk, már majdnem sírtam hogy itt egy k@rva tv amire 1 hónapig vártunk konzol a falon, lakás romokban, apósom feleségem tartja a tv én meg ott guggolok és semmi egy kis kb csavar miatt ugrik az egész és megint 1 hónap mire ezt innen szerviz kivarázsolja ... aztán fogtam szikével kicsit lehelet vékonyan megfaragtam a furat oldalát, és egy gégecsőtágítóval megtudtam fogni és kihúzni ... nagy kő esett le a szívemről
[ Szerkesztve ]
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
gyeniko
őstag
válasz Antonio #113955 üzenetére
Rég szórakoztam ennyire jót, még most is törölgetem a könnyeimet, akkorát nevettem a plasztikus előadásodon!
Nekem már 7 éve meglett az első ilyen nagy böhöm TV-m (Őplazmasága valami 65 kg volt), ezt követően egyre-másra érkeztek a tesók és utódok. Az évek alatt totál felszerelt szerszámos műhelyem lett otthon, nehogy kifogjon rajtam egy konzol. Van otthon vasbeton fal, tégla fal és még gipszkarton előtét fal is. Ma már annyira felszerelkeztem, hogy akár egy Zil-t is meg tudnék javítani secperc alatt, nemhogy egy sz@ros konzolt felszórni a falra, 1,5 m2-nyi fal felületen csak csavar+dübel tároló kis fiókok vannak, de gépi csavar behajtóból is lett már 3 db, villanyfúrók (küztük egy légdugattyús nagy állat a vasbeton leküzdéséhez, flex, körfűrész, dekopír fűrész, szóval többé már nincs ellenfél![ Szerkesztve ]
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
kalimist
aktív tag
KS7000 tv-m egyszer csak kikapcsolta magát majd egy végtelen "boot loop" ciklusba került. Háttérvilágítás 1-2 másodpercre bekapcsol, hang is van kb. ugyanennyi ideig de utána kikapcsol és kezdődik előlről áramtalanításig. Hasonló problémával találkozott már valaki ennél vagy más típusnál? A hétre várom a Samsung helyszíni javítást, remélem menni fog és nem kell elvinniük.
-
Tatopulos
csendes tag
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy mennyire ajánlanátok a samsung 49MU6452-t?
Olyan 280 alatt keresek 4K HDR tévét, főleg filmezésre és PS4 pro játékokhoz kellene. (esténként tv adások)
Úgy tudom ez csak 60 Hz-es.
Mi az ami látható egy 60 és egy 120 Hz tv között? Vibrálni fog 60-es?Elötte volt nálam kipróbálás céljából egy LG 49sj810v, de azt vissza adtam, mert idegesített a helyi fényerő felemás eredménye és a gyors mozgásoknál megfigyelhető akadás jelensége. És igazából nem is éreztem úgy, hogy élnének a színek az Lg-in.
Jelen pillanatban még mindig a 10 éves samsung 40LE656A tévét használom otthon, már 10 éve. Nekem ennek a színei kellemesebbek és élet telibbek, mint amilyen az LG-jé volt. Az Lg-t 2 hétig csavargattam, de az istennek nem sikerült jól beállítani, hogy elégedett legyek a képpel, színekkel.
-
dethroner
veterán
válasz s7evcsenko #113951 üzenetére
Na, mégiscsak sikerült?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy nekem van a tv-ben kamera meg mikrofon skypolni akarnék de hol kell bekapcsolni nem találom a menüben, tud valaki segíteni a telefonba nem hallanak de a telót lehet hallani a tv-ben és a kamerát sem tudom kapcsolni.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Mikrovállalkozásnak milyen AIO gépet ajánlotok, 90%-ban fekete-fehér nyomtatásra, de azért tudjon színeset is. Havi szinten kb 500-800 nyomattal. Mivel bérelni nem akarnak, így vásárlás a cél, max 80-100k-ig.
Eddig egy tartályos EPSON-t használtak, de úgy fest megadta magát. Elvileg csak a counter limit lett elérve/gané gyüjtő telt meg, de nemtom melyik a jobb megoldás. Azzal szenvedni/javíttatni vagy venni valami normális gépet.
Köszi!
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Bibby
addikt
válasz s7evcsenko #113951 üzenetére
Nagyon köszönöm, sikerült. Örülök neki nagyon!
A service menüt én is nagyon nehezen hoztam be, aztán rájöttem hogy a fontos nem az hogy villám gyorsan nyomjuk, hanem minden gombot határozottan jól elkülönül egymástól, gyorsan.
Ελευθερια η θανατος
-
Mandok
tag
Sziasztok!
MU6172 modellekhez csak egy távirányító jár? (de az is a smart táv?)
A hagyományos, számgombos meg kimarad? (a kicsit vártam, de arra nem számítottam, hogy a normálisat hagyják ki ezúttal)
-
-
daty5
tag
Köszönöm mindenkinek a segítségét, és tanácsát a tv vásárlással kapcsolatban.
Ma reggel felkerekedtem, és elmentem megnézni a kétséges Salgótarjáni Samsung márkaszervizet, és az itt hirdetett bemutató tv-t.
Hát.... nem volt kétséges.
Ragyogó üzlet, nagy szervíz, minden ami Samsung, mobil, tv, nyomtató, stb...
Éppen a Samsungtól voltak javítani az "okos sarkot".Rengeteg tv volt.
Így minden (wifi, net, 3D, 4K, tv, stb...) kipróbálhatót kipróbáltam a tv-n, és el is hoztam.
Pixelhiba sincs rajta, azt is leellenőriztem.1 év teljes körű garanciát kaptam rá.
Amíg ott voltam, 5 alkalmazottat számoltam meg, és ami meglepett, külön takarítónőt alkalmaztak.
Kényelmes ülőgarnitúra az üzletben, stb...Szóval, csak ajánlani tudom őket.
Holnap fel is teszem a helyére.
-
xmad
őstag
Mi az a szappanopera hatas?
-
alienpapa
senior tag
Sziasztok! Van egy ue40c6000 típusú tévém. Tökéletes, de szeretnék kicsivel nagyobbat, kb 45 col környékén. Az se lenne baj, ha 2-3 évvel fiatalabb lenne.
Mindenképpen olyan darab érdekelne, ami minőségében legalább olyan, mint a régi. 3D nem számít. Mit ajánlanátok?''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.
-
TheProb
veterán
válasz PuMbA #113948 üzenetére
Beállítottam, köszi. Tegnap láttam már említve ezt a linket ott a topikban. Befontam a szemöldököm, mire mindent beállítottam, főleg a 20lépcsős fehéregyensúlynál...
Ezek a beállítások jók játékra is?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
nagyúr
Amikor a 24fps-el felvett anyagot mozgásjavítással és hasonló folyamatosabbá tévő plussz javítással/effekttel alakítja át a tévé 50-60/100-120Hz-re és olyan mintha minden gyorsítva menne picit... akinek a szeme nincs hozzászokva az ezt rosszul veszi...
A kézikamerás házi videók és a tévés szappanoperák viszony eleve így van rögzítve 50-60 stb fps-el és azis ilyen hatást vált ki. Azért hívják ilyen effektusnak/hatásnak.
Van akinek ez bejön van aki meg írtózik tőle... én pl utálom, mert brutál nem vagyok hozzászokva és a szemem se... és olyan mintha valami gyorsított furcsa felvételt néznék a filmek/sorozatok helyett.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
dethroner
veterán
válasz TheProb #113978 üzenetére
Szerintem PuMba direkt kiemelte neked hogy: Csak az első 4 képen lévőt csináld meg, háttérvilágítást variálhatod, ahogy Neked jó. Az alul lévő csomó kis kép nem jó beállítás, mert minden darab TV-n más.
És szerintem a fehéregyensúly az nem az elején van
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Hmmm1
aktív tag
válasz FollowTheORI #113980 üzenetére
Ezt nagyon jól leírtad, nincs is mit hozzátenni. Egyetértek.
Na és viszont a kérdésem az hogy ezek után, mely tv-k jók ehhez a "feladathoz", amik soap opera nélkül is jó film élményt biztosítanak? (gyakorlatban is, csak mert sok tv-hez van már odaírva hogy 24p judder free, de ha jól tudom az semmit nem jelent kábé) Szerintem ez az egyik, hanem a legfontosabb szempont a tv-nél. Van a méret, szín, a kontraszt ilyesmi, de ezt sokan kifelejtik.
Gondolom mindegyik tv-nél ki lehet kapcsolni, csak egyik bereccsen tőle, a másik kevésbé, ha egymás mellé raknánk őket. Az ide 6-os sorozatú tv-knél gondolom felejtős, hogy jó legyen, vagy Custom beállításon ott is kihozható teljesen jó eredmény (ami legalább van olyan jó mint egy 60hz-s monitor)? + a 7-8-as szériás TVknél sem lesz teljesen tuti, ha a segítőket mind kikapcsoljuk?! (gyanítom)- mik az opciók, hogy a legjobb?
[ Szerkesztve ]
-
Bibby
addikt
Lehet hülye kérdés, de ezeken a tévéken nincs adaptiv fényerő? Mintha láttam volna a menüben, de nem találom. Meg mondjuk a fényérzékelőt sem látom.
Ελευθερια η θανατος
-
balaaazs
senior tag
válasz Hmmm1 #113982 üzenetére
Egyébként sok TV (pl LG-k) is csak 24p-s jelforrás esetében tudják kezelni a judder-t (pl blúréj), amivel én semmivel nem vagyok pl beljebb, mert HDMI-n keresztül már az is elvérzik. Samsungnál azt nézem, hogy a 8ezres sorozat tudja kezelni, cserébe az már teljeskörűen (8000,8500).
Engem nem zavar olyan vészesen a judder kezelés hiánya, bár tény, hogy eleinte fura és zavaró, de minimális motion rásegítéssel (vagy mia fene) sztem elég jó lesz az eredmény. Ennél többet meg eleve nem adnék TV-ért, ezért felejtős, hogy 8ezres kategória fölül válasszak.
TheProb: tegnap végigcsináltam azokat a beállításokat amit írnak a rtingsen (én linkeltem amúgy ), de miután belenéztem egy természetfilmbe, rögtön visszaállítottam a beállításokat, maximum a fehéregyensúlyt lehetne állítgatni, vagy nem tudom. életlen, elmosódott lett a kép tőle.
¯\_(ツ)_/¯
-
Skyhigh
aktív tag
válasz daty5 #113985 üzenetére
1 év garancia? Még jó hogy ehhez 3 évet adnak alapban. Majd vehetsz plusz 2 évet 25K-ért és akkor már lassan ugyanott leszel mintha egy ezévi modellt vettél volna meg 3 év garanciával...
Tényleg nem értem ez miért érte meg és főleg hogy kinek?
A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...
-
oimuka
tag
Samsung ue32m5502 és ue32m5602 kettő között mi a különbség? Melyiket válasszam a kettő közül?
Az meg hogy lehet, hogy az 5502-es modellnél 65 W fogyasztást ír A+ besorolással, míg az 5602-es modellnél 41 W fogyasztást olvastam, A besorolással? Mindkét modellnek csak az pár gombos távirányítója van? Szüleimnek kellene. Nem szeretnék valami túl bonyolultat választani nekik. -
Intel fan11
őstag
Van 1 kulso vinyom. Filmet szoktam nezni rola samsung tvn. 4 perc film utan ujraindul a vinyo. Ez pedig a tv is ujrainditja! Ez mitol lehet?
Battletag: hojszi#2983
-
F_Gergely
őstag
szerintetek ilyen TV állvány mennyire jó? Stabil?
-
sandró60
addikt
válasz Intel fan11 #113992 üzenetére
Húzd le a vinyót. A tévét áramtalanítsd Kb félperc vissza minden
-
PuMbA
titán
válasz Intel fan11 #113992 üzenetére
Windows lemezellenőrzővel keress hibákat a lemezen vagy dugd be 2 USB-s kábellel a TV-vel. Ha egyik sem jó, akkor pedig formázás.
(#113991) oimuka: 5502
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz FollowTheORI #113980 üzenetére
Ezért kell a mozgásjavítást beállítani rendesen, hogy az még ne legyen zavaró. Mert engem speciel az is zavar ha egyáltalán nincs használva, mert ezáltal a gyors jelenetek szaggatott mozgása elviselhetetlen a számomra. Egyébként ha semmilyen szinten nem használod a MP-t vagy a BFI-t (bármelyik képfrissítés is legyen benne), akkor eleve nincs értelme 100Hz-es tévét venned.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
balaaazs
senior tag
válasz sityupityu #113996 üzenetére
Na én is ezen pörgök, hogy be tudjam lőni azt a szintet, ami még nem zavar. Amúgy vicces, bár egyértelműen látom ha ki van kapcsolva, még úgy is kevésbé zavar mintha maxra venném
¯\_(ツ)_/¯
-
veterán
-
Intel fan11
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest