- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Facebook és Messenger
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Batch programozás
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
Mi fogyott el? Össze-vissza beszélsz. Le van írva a cikkben minden. Ha neked ez nem elég sajnálom. Talán az se véletlen hogy ez látszik az eladási statisztikán és a cikk írónak se tetszett és plecsnit se kapott.
A végső fegyver a Huawei.... A számok meg neked semmit se jelentenek: a kisebb a nagyobbÚgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
veterán
Members applikáción belül hol kell megigényelni a tokot a telefonra?
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
-
doooo
veterán
válasz 7Heads Drago #146 üzenetére
Jó, hogy minden más érv elfogyott, de igen, azok végképp. A Samsung összességében továbbra is vezeti a foldable piacot, nem számít, hogy Kínában hány ember torkán nyomják le őket (mondjuk az új, Kirines Huaweieket, amik valóban elvéreznek minden konkurenssel szemben).
-
Beantech
aktív tag
válasz 7Heads Drago #136 üzenetére
Azt azért hozzátenném 4 MP kamera védelméhez, hogy az egy kijelző alatti kamera a belső kijelző alatt.
Amit gyakorlatilag alig veszel észre és maximum meetingen használja mindenki ha szükség van rá ott pedig bőven elég. Szóval pl. számomra egy hatalmas pozitiv dolog hogy nem rondit teljesen bele a belső kijelzőn egy kamera lyuk teljesen feleslegesen. Mert ha valaki szelfit akar csinálni tuti nem ezzel csinál képet hanem a külső szelfivel vagy a normál kamerával.
A külső kijelzőn mindenki felhozza hogy nem lehet használni tollat, ez őszintén érdekelne egyébként, ki a fene akarna tollat használni a külső kijelzőn ha ott a belső kijelző és ott sokkal kényelmesebb a tollat használni? Nem látom hogy van a létjogosultsága.Vezeték nélküli töltés: Egyetértek ebben sylex-el én is nagyrészt vezetéknélkül töltöm a telefont. Igaz nem bánnám ha kábelesen gyorsabban lehetne tölteni, de 95%-ban attól még vezetéknélkül töltöm.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz 7Heads Drago #137 üzenetére
A lényeg pont az, hogy nem kell a tyúkbeleket göbölni, hanem le teszed és tölt aztán amikor akarod fel veszed. Nem szakítod ki a kábelt, ha véletlen elfelejted. Nem húzod le, ha bele akadsz. Ne kelljen már a vezeték nélküli töltés előnyeiről beszélni így 2024-ben.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Beantech
aktív tag
válasz worxland #133 üzenetére
Azért a legdrágább jelzőt én nem biztos hogy mondanám. Tény hogy az alapára durván magas, de őszintén kiváncsi lennék hogy hány ember van aki kp-ra veszi meg és nem használ minimum 1-2 kupont amivel azért érdemben le lehet vinni az árát rendesen, úgy meg már kb. olcsóbb lesz mint 1-2 konkurens.
-
doooo
veterán
válasz 7Heads Drago #139 üzenetére
Egyrészt GSMArena tesztjében minden szépen látható (benchmarkoktól üzemidőig és kameráig), másrészt ebben a tesztben sincs semmi, ami megcáfolná azt, amit írtam (nyugodtan átolvashatod újra a kommentjeimet is, meg a cikk releváns részeit is).
[ Szerkesztve ]
-
gilfoyle
őstag
"Maradjunk azért a realitásoknak legalább a látótávolságában." - van aki messziről nézi a Foldokat, van aki közelről.
"legvastagabb" - 12mm, már a 14 sem zavart. Egyénfüggő.
"legnehezebb" - tényleg pár gramm, de sebaj, ez már nehéz. Legalább érzed, h a zsebedben van, nem esett még ki. Nem zavar az a pár gramm.
"második leglassabban tölthető" - idő az nincs, soha semmire. Tölteni se. 7-től kb. 9-ig este vezeték nélkül feltöltöm és másnap estig kitart. Olyan sok az a kb. 2 óra?
"egyik leggyengébb kameraszettel rendelkező" - napi kattingtatásra ok. Vannak erre kihegyezett telók is. Egyénfüggő. (mondjuk a 10x zoom hiányzik )
"legdrágább foldable" - a többi idei foldable olcsóbb (lesz)? Az tény, hogy nagyon drága. Ezt legalább le tudod kuponozni, stb. kb. 20-25%-kal. Úgy már nem a legdrágább. -
7Heads Drago
veterán
Akkor ez írd meg a cikk szerzőnek is. Mert nála se jön ki matek úgy mint neked.
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
doooo
veterán
válasz 7Heads Drago #136 üzenetére
Ja az akku a másik ilyen. Simán ugyanolyan, vagy jobb az üzemidő a legtöbb konkurensénél, hiába van azokban több mAh.
A proci sebessége pontosan olyan, vagy jobb, mint bármelyik konkurensnél. -
7Heads Drago
veterán
én pl jobban preferálom a vezeték nélküli lassabb töltést,
Ami már eleve rohadt nagy energia veszteséggel és hővel jár? Ettől már az is jobb ha egy nem gyári kábelt használunk és egyből visszaesik a töltési gyorsaság. Nálam a Xiaomi telo Huaweei kábelel pont megfelezi a tölséi sebbeséget.[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
Minden másban (vékonyságot kivéve), vagy bőven hozza a kötelezőt, vagy továbbra is veri a teljes mezőnyt (szoftver).
Na de hol veri? Egyedül ami tényleg a többiek fölött van az a kijelző meg az DEX funkció már akinek kell. Mondjuk az én szemem van annyira rossz, hogy pont nem látom a különbséget.
Az akku az vicc, a töltési sebbeség is vicc, ceruzát használhatsz hozzá az egyik kijelzőn ha veszel hozzá külön.
4 Mp szelfikamera ezek szerint a legjobb a piacon? A proci sebbesége meg melegben elég harmatos... és tartok tőle ez bármelyik gyártó foldjánál gyengébb. Ebbe a méretbe más gyártóknál nagyobb az akku, gyorsabb a töltés és a soc is.
És ezeket a cikk is leírja, de persze aki fan az nem látja a fától az erdőt. És szinte ugyanazt adták ki mint tavaly csak sarkosabb lett a kijelző. Grat
A szoftver meg kinek mi, de nekem nem jön be. Nálam még mindig a HTC, meg a Sony az etalon droidon.[ Szerkesztve ]
-
veterán
"Maradjunk azért a realitásoknak legalább a látótávolságában."
Ezt én is így gondolom. Egyszerűen amikor a nehézség és vastagságról van szó és max 10 gramm különbségekről és max 3 milliméterről az már egyenesen szőrszálhasogatás szerintem...
Töltési igények mindenkinek különbözik, én pl jobban preferálom a vezeték nélküli lassabb töltést, mint a csak kábeles gyors töltést, mert rá ér mellettem csücsülni az asztalon amikor nem használom.
Leggyengébb kameraszett papíron ami igaz már több éves, de annyit reszeltek végre rajta szoftveresen, hogy egy pár összehasonlításban jobban tetszik, mint az S24U képei. Ez is mondjuk ember és meglátás függő persze.
Az ára brutál, erre nem tudok mit mondani, egyenesen vicc az eredeti árazása...
-
worxland
addikt
"Minden másban (vékonyságot kivéve), vagy bőven hozza a kötelezőt" -
a jelenlegi, 2024-es mezőnyben a
legvastagabb,
legnehezebb,
második leglassabban tölthető,
egyik leggyengébb kameraszettel rendelkező,
legdrágább foldable.Cserébe IP48-as.
Maradjunk azért a realitásoknak legalább a látótávolságában.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
doooo
veterán
A kamerákban végső ideje fejlődni. Autofókusz az ultraszélesre, és egy minimum sokkal durvább 3 vagy 3,5x-es zoom-kamera.
Így is jó, de nem elég ennyiért (és tudjuk, hogy tudnak képesek még jobbat produkálni).
Minden másban (vékonyságot kivéve), vagy bőven hozza a kötelezőt, vagy továbbra is veri a teljes mezőnyt (szoftver). -
helixP
nagyúr
válasz Beantech #125 üzenetére
Nem tudnám magam sem jobban összefoglalni.
Fold3at használok, és ha hardwarerrel bírja , még szeretném is használni évekig...
A telefon becsukott állapota áll legközelebb a legteljesebb egykezes használati élményhez. Nekem egész fura már megfogni a "rendes" képarányú telefonokat.És bizony: Gboard egy MustHave ezen a telefonon.
-
allergia
csendes tag
Nehéz szavakban megfogalmazni, mert hardware szempontból nem jobb, talán egyedül a kamera ami jobb.
Ami nekem nagyon-nagyon tetszik benne, az arányok. Hogy a külső kijelző tökéletesen használható. Hogy kinyitva tökéletes négyzet alakú.
Volt Vivo Fold2, Honor V2, Samsung Fold5 és OnePlus Open. Tudom ez szubjektív, de nálam ez a sorrend: Pixel Fold, OnePlus Open, Vivo Fold2, Honor V2 és csak tok utolsó a Samsung.
-
őstag
A fotók nézegetésével kezdtem a tesztet, nem olvastam semmit Elég jó képeket csinál, már keresgéltem is, hogy milyen új kamera lehet benne? De ha a szoftvert írták meg végre jól az nagy öröm! Az esti zajosabb, de természetesebb nem túlélesített képek álom! A nappali képminőség is nincs túlélesítve! Teljesen természetes, sőt már-már valódi hatást kelt (mint N8) A levelek végre nem egy pixelhalmazok! Remélem ilyen lesz az S24 Ultra kamera szoftvere is hamarosan!
@Bone123: Milyen beállításokkal fényképeztél pl: Intelligens optimalizálás? Ha Camera Assistant volt feltelepítve ott mik voltak beállítva: Automatikus HDR On/Off, Képlágyítás, Torzításkorrekció? Egyéb nyalánkságok?
[ Szerkesztve ]
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
7Heads Drago
veterán
válasz Bednarik #115 üzenetére
[link]
..... - 250 000 forint eladási ár felett három év
[link]
443.500
Elvileg a magyar jogszabályoknak szembe megy az 1 év, szóval jó esély van máshol is a 3 évre. Csak ugye a bolton kell bevasalni.
De nekem mondjuk ez is túl sok. Irreálisan drágák az új telok. Mind.[ Szerkesztve ]
-
Beantech
aktív tag
Ezzel egyébként teljesen egyet tudok érteni. Én is napokig-hetekig nyomkodtam sokat egy Honor Magic V2-t hogy "lássam" akarok-e ismét szélesebb telefont a Fold 3 helyett. De igazság szerint nem fogott meg a V2, nem éreztem hogy ki akarom nyitni, hogy "nagyobb kijelzőm legyen".
Egyrészt nagyon szimpatikus a vékony Magic V2 de egy kézzel nem lehet olyan stabilan fogni mint a foldokat.
Persze lehet a 2 év fold 3 megedzett de én elég gyorsan tudok irni a külsőn is ehhez képest a fold 6 meg még szélesebb is ami már szerintem egész használható.
Az egyik trükk hogy szerintem a gyári samsung bill egy sz*r a külső kijelzőn a gboard pl. klasszisokkal javítja a irás minőségét. Másik hogy engem pl. zavar hogy a belső kijelző képaránya négyzetes lesz és pl. a weboldalak 90%-án kevesebb szöveg látható a szélesebb formátum miatt mint a foldokon ami szerintem nem a legjobb.
Remélem nem dobja a fold a keskeny fold ötletét csak max adjon ki egy másik verziót is szélesebb formátumban. Az biztos hogy várok fél - 1 évet és veszek fold 6-ot de egyelőre a fold 5-re ugrás is hozott nekem újitást 3-ról és árban azért nagy a különbség.
Ha javitották volna a töltést meg a kijelző felbontást és kamerát akkor már inkább fold 6-ra mentem volna de igy nincs akkora ugrás.A keskeny kijelző is egyébként megszokás kérdése S21 ultráról váltottam anno fold 3-ra és akkor én is néztem hogy huha ez keskeny, aztán 2 hét múlva úgy megszoktam hogy a szélesebb telók voltak kényelmetlenek. Párom A54-e pl. kb. olyan széles mint a magic v2 és már igen kényelmetlen egy kézzel.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
"Nem mindenkinek a teló a mindene van más...."
Ez pontosan így van, plusz változik az ember, és vele együtt a berögzült dolgok is! Nekem is volt időszak, amikor "rohantam első nap" az új kütyükért, mert alapjában a mai napig imádom a műszaki dolgokat, de aztán ahogy korosodtam, rá kellett jönnöm, hogy felesleges pénz égetés, mert rengeteg pénzt lehet bukni ezeken, ha nyitó napon nyitó áron veszi meg az ember őket 😳 Volt olyan sok évvel ezelőtt, hogy havonta akár 3-4 újonnan kiadott telefont megvettem, mert izgatta a fantáziámat, és ki akartam próbálni mindent is😂 És ez csak a telefon, mert tévé/hifi/óra mániás is vagyok többek között, tehát ha ezeket is hozzá teszem, így vissza gondolva nem is merek belegondolni, hogy mennyi pénzeket költöttem anno ezekre, és utána milyen bukóval adtam el őket többnyire, de egy felsőkategóriás mostani autó ára az tuti, kb 20 év alatt De hát valamire el kell költeni a pénzt, most már így 50 felett jóval megfontoltabb vagyok azért 👍😅
***15 éve a PH-n 869 pozitív értékeléssel***
-
félisten
A "cSak 8BiTeS pAnEl" csávó kommentelt már?
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
sfefe
addikt
20 évig nem de 5-6-7 év simán benne van...
5 éves az s10e és nem érzek késztetést a cserére... Kamerában persze jobb az s24 de amúgy minek kellene cserélném???
Menü, minden ugyanaz...AI baromság meg hagyjuk na....
Szóval igen a többség nem 1-2 évig jasznal egy telót... Nevezheted hangos kisebbségmek de aki ezügyben hangos inkább a másik oldal... Az 1-2 évesek szövege ez.... Nem mindenkinek a teló a mindene van más....Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
Lajmund
őstag
Én megtudnàm venni de ennyièrt nem fogom. Majd talàn a 7 villant majd valamit. Egész jó ez a fold5 is még. Az újdonság varázsán kívül más nem késztet cserére. Annak jó ez aki régi foldrol vagy sima telorol vàlt. Mondjuk akkor se nagyon ér ennyit. Inkább fold5 fèlàron.
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
jacis
nagyúr
Nekem nagyon tetszik ez a telefon csak már annyira drága hogy nem tudom megvenni.
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
senior tag
-
nagyúr
válasz N.YCityBoy #113 üzenetére
Ez így van... minden évben megveszem az újat, már a 14PM is 630 volt megjelenés napján, egy évesen adtam el 385-ért. 15PM ugyan olcsóbban nyitott 600-al, de szerintem mire szeptemberben jön az új, ezzel iis ugyanez lesz a helyzet.
Hogy on is legyek: Ma elmentem megnyomkodni, és azért igen szép és minőségi cucc ez a fold. Az,hogy milyen lehet mindennapi használathoz, azt jó lenne kipróbálni, de majd egyszer, addig feleslegesnek érzem a dolgot (úgy értem egy 15PM mellé csak azért, mert tetszik és szívesen tesztelgetném).
-
veterán
-
veterán
-
aktív tag
válasz N.YCityBoy #110 üzenetére
Abban igazad van, hogy “nem a te világod”, hiszen kipróbáltad és nem jött be. Van ilyen.
Abban viszont nincs, hogy “aki évek óta az Androidhoz szokott annak nem igazán“, hiszen többen is vagyunk jelen a fórumon, akik gond nélkül váltottunk hosszabb idejű (esetemben pl 8 év) Android használatot követően. Mi több, olyan felhasználók is akadnak, akik párhuzamosan használják a két rendszert vagy oda-vissza járkálnak köztük. Sok ember, sokféle szokás, de nem “lehetetlen” a váltás. Inkább lehet meghatározó a kíváncsiság, érdeklődés, vérmérséklet (türelem az átállás idején). És nem utolsó sorban vagytok ti, akik sehogy sem tudják megszokni. Így kerek a világ.
-
veterán
-
veterán
A Fold1 közel 1 milliós áron nyitott, és az nem tegnap volt, akkor még sokkal nagyobb értéke volt annak az 1 millának, még is rengetegen megvették! Nem kell ezt túl gondolni, akinek van rá pénze tök mindegy mennyibe kerül az úgy is megveszi, aki pedig csak farok méregetés miatt veszi meg, ne adj isten hitelre stb...nos az meg is érdemli 🤷
***15 éve a PH-n 869 pozitív értékeléssel***
-
Héliosz
tag
élőben kipróbáltam MM-ban, még mindig nagyon jó kis cucc ez, de nem ennyiért...
Ha lebeszélünk egy üzletet, kérlek legyen Benned annyi, hogy állod a szavad. Nem nagy dolog. :)
-
adamklark
senior tag
-
allergia
csendes tag
köszönjük a világ legtöbb telefonját értékesítő cégétől, hogy ezt sikerült fejlesztenie.
Zseniális. Úttörő munka.
Tényleg zseniális mérnöki munka! A legvastagabb foldable, nullla plusz. Ehhez képest mennek a YT-on az óóóóóóóó-de rohadt jóóóóóó szarok.
Ez egy fos. Egy hányadék.
Külső kijelző? Fos.
Akksi? Fos.
Kamera? Fos.
Bár sosem voltam Pen-hívő, dehát már annak is reszeltek.(800+ árért). Maradok hű hasznója a Pixel Foldnak.
Csók.ui: gyűlölöm az iphone-t, de nagyon szeretném, ha egy szifon foldable felbukkanna szeptemberben
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- UHD filmek lejátszása
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...