Aktív témák
-
Fortunei
csendes tag
válasz
dekanov #7503 üzenetére
Akkor lehet, hogy tényleg elakadt vhol, néha előfordul, nem a telefon hibája. Ha megnézed az üzenet részleteit, ott mit ír ? Ott is azt, hogy küldés ?
Bocs, nem vettem észre az előző írásodat.
Azt hittem, működik az adathálózat, mert a hozzászólásodban, amire válaszoltam, azt írtad, működik az adatfolyam
Lényeg, hogy megoldódott. -
Fortunei
csendes tag
Nem azért, mert nehéz lenne, csak plusz egy cucc a sok mellé.
(Nekem családi "tatyóm" van, mindenki jön, hogy csak még ezt rakd bele, meg ez is belefér még, ugye... )
Ettől függetlenül beruházok vmi vésztöltőre, mert szükség lehet rá. Esküszöm, elemeset is láttam vhol, csak most nem találom - bár nem ehhez a típushoz volt. -
Fortunei
csendes tag
Én is néztem, amit linkeltél (olcsóbb is), csak úgy láttam, nem áll olyan stabilan benne + meggyőzött a gyári azzal a tulajdonságával is, hogy fektetve is lehet használni (körbeöleli a perem, tehát biztosan nem csúszik ki belőle.
Konkrétan mi mindenre van szükség ahhoz, hogy tv-hez kapcsoljam ? Most láttam edigital-nal az eredeti HDMI kábelt, mi kell még ? Ehhez nem értek, de jó lenne néha összekötni.
És igazad van, az is jó lenne, ha közben tölteni is tudna .Szerk.: nem kábelt, hanem adapter láttam, bocs.
-
Fortunei
csendes tag
Arra gondolsz, ami csak az akkut tölti szólóban ? Én rendeltem egy bölcsőt , de tegnap írták, hogy csak 24-én tudják postázni, mert kifogytak belőle (elkapkodták , gondolom). Kuka voltam, mert egy füst alatt akkut is rendelhettem volna, most már mindegy. Mondjuk a hátlapot nem szeretném naponta rángatni, nem a legegyszerűbb dolog.
-
Fortunei
csendes tag
válasz
ForRedGlory #7099 üzenetére
Nyilván esni fog, én sem azt várom, hogy 100 %-on maradjon.
Nyilván készenléti állapotban is esni fog, mert ez a normális, csakhogy tegnap még ugyanilyen nulla használat mellett iszonyú gyorsan csökkent, éjszaka (8 óra alatt ) 45 %-ot evett.
Most 99 % ( 1 % 4 óra alatt, nem használva) ,ez a korrekt szerintem.
A múltkor pontosan ugyanez játszódott le egy másik app kapcsán.
Ugye nem haragszol, ha most kivételesen én is azt szeretném, hogy ne legyen igazad ? -
Fortunei
csendes tag
válasz
ForRedGlory #7087 üzenetére
Talán nem teljesen véletlen, hogy mióta ezt az alkalmazást kikapcsoltam, újra olyan az akksim,mint volt ...
Reménykedem, már jártam így egy progival. -
Fortunei
csendes tag
Még mindig nem iszom előre a medve bőrére, de három órája vettem le a töltőről, s azóta stabilan 100 %-on áll
(Most direkt nem piszkálom az összehasonlítás miatt.)
Úgy néz ki, megtaláltam a bűnöst (koppkopp). -
Fortunei
csendes tag
Nem akarom elkiabálni, de lehet, hogy találtam vmit. Letöltöttem anno egy NoLed nevű progit, hasznos, mert a lezárt a lezárt képernyőn villogó ikonokkal jelzi, az elmulasztott hívást, stb. , ráadásul beállítható, hogy ezt csak akkor tegye, ha a tel. nem érintkezik semmivel, tehát ha zsebben v. tokban van, akkor nem jelez, csak ha előkapom.
De nem olvastam elég figyelmesen , mert most látom, hogy megakadályozza a tel. alvását
(puff neki!), sőt letiltja a billentyűzárat is.
Ez utóbbi lehet oka annak, hogy pár napja az akksi használatnál állandóan magas százalékkal láttam a tárcsázót ? Nem értettem, mit keres ott, amikor nem is használtam a telefont.
Hab a tortán: az értékeléseknél is sokan írják, hogy zabálja az akksit.
Szóval lekopogom, de szerintem sanszos, hogy ez okozta a nagyfokú merülést. (Folyamatosan működött.) -
Fortunei
csendes tag
-
Fortunei
csendes tag
Megpróbálom, de akkor ez tényleg a gyári állapot visszaállítását jelenti, menüből indítva,
ugye ? Bocs, ha nagy baromságokat kérdezek.
Most az előbb lekapcsoltam egy kis időre, most töltöm. Du. majd kiveszem az akksit is , aztán leszedem azokat az appokat, amiket a hirtelen merülést megelőzően raktam fel. A mentéssel tegnap az alkalmazásokat is mentettem (egész jó kis program), akkor talán vissza tudom majd tenni.
Köszi szépen, majd referálok.RedCat :
beállítások/menü/kijelző/képernyő/képernyő lezárása - itt tudod változtatni. -
Fortunei
csendes tag
Nem bántottál meg
csak élcelődtem ...
Figyelj csak, vki azt javasolta, próbáljak meg egy hard resetet. Ez egyenlő a gyári állapot visszaállításával - menüből ? Mert akkor elszáll minden beállításom. Esetleg első körben ne próbáljak meg egy sima kikapcs/bekapcsolást ? Akksit kivenni ?
Ha leszedek letöltött appokat , amik esetleg bezavarhatnak (sajna fizetősek), akkor azokat vissza lehet rakni úgy, ahogy előtte volt ? Úgy értem, ha belépek majd a marketra, akkor újra látni fogom ott a saját appjaim között, mint eredetileg ? Tegnap csináltam egy mentést a MyPhone Explorerrel, innen vissza tudom majd tenni ?
Majd óradíjat számolj, légyszi -
Fortunei
csendes tag
Hétfőn , hajnalok hajnalán ilyen viccet ... nahát !
Lehet, hogy jobb lenne KE7-tel, de nálam a KE2-vel is szuper volt ! Csak most meggondolta magát vmiért
Lehet az probléma, hogy én átalában egész éjszakára a töltőn hagyom ? Azt megfigyeltem nappali töltésnél, hogy ha elérte a max. töltöttségi szintet, akkor már nem melegszik, vagyis elvileg nem tölt tovább, ha jól gondolom. Arra meg figyelek, hogy ne merítsem le teljesen. -
Fortunei
csendes tag
Úgy látszik, az sem segített, hogy mindent kikapcsoltam , tegnap este tíztől ma reggel hatra 81 %-ról 45%-ra merült . Pedig aludtunk... Most már végképp nem értem ezt a hirtelen változást. Lehet, hogy egyszerűen besz.rt az akksi ?
-
Fortunei
csendes tag
Megnyugodtam, hogy semmi baj a memóriámmal
Valóban frissítettem .t72killer: nincs fagyasztva , a telefon nem rootolt ( valószínűleg nem is lesz ), inkább kilövöm kézzel , már rutinná vált, hogy wifi kikapcs, futó szolg.hoz be, megosztás kikacs. - kész
Nem jön vissza, csak akkor, ha újra bekapcsolom a wifit.
CrawlinG : igen, azt.
-
Fortunei
csendes tag
válasz
Manka76 #6971 üzenetére
Oké, akkor most kilőttem a csomagkapcsolatot, a wifit ( a futó alk. közül a mindig beragadó wifi megosztást), átálítottam 2Gre . Most állok 81%-on , kíváncsi leszek, menyit használ.
(De azt még mindig nem értem, hogy egy héttel ezelőtt miért nem merült így az akkum, pedig minden be volt kapcsolva...)
Ez a maps ez érdekes, esküdni mertem volna, hogy újonnan Google maps néven volt a progik között, most meg 'Térkép' van. Lehet, hogy rosszul emlékszem. ( viszont tényleg állandóan ott van a futók között )
Köszi.
-
Fortunei
csendes tag
válasz
t72killer #6965 üzenetére
Na, ez megnyugtató, lehet , hogy ez volt a gond (vagy annak legalábbis egy része).
Viszont repülő üzemmódban nem műkszik a hívásfunkció sem, az pedig nekem kell (éjjel is).pzstm: igazad van, azt hiszem én is ezt fogom tenni, nincs értelme annak, hogy folyamatos legyen a kapcsolat.
Most három óra alatt kb. 6-8 %-ot merült (nem használtam, de a wifi be volt kapcsolva + adatkapcsolat a háttérben engedélyezett).
Szerk.: ja, nem, a háttér adatkapcs. kilőve, csak a wifi élt.
-
Fortunei
csendes tag
Az feltételezhető, hogy mobilhálózatok keresgélése jobban leszívja az akkut, mint amikor egy stabil wifihez tud kapcsolódni ? Mert ha igen, akkor ez is egy lehetséges oka az akksim gyors merülésének. (én hülye egész héten elfelejtettem átállítani, mikor hazaértem)
Most mintha egy kicsivel jobb lenne , 3,5 óra alatt 17 %-ot merült "csak"
(gyakorlatilag nulla használat mellett) , de ez még mindig messze van attól, amilyen volt egy hete. -
Fortunei
csendes tag
A wifi megosztást kézzel kell kilőni, magától nem tűnik el, hiába van a wifi kikapcsolva - ahogy olvasgattam itt, ez másoknál is így működik.
Figyelem most egy ideje ezeket a százalékokat, de most sincs más, semmi feltűnő.
Az én szuper akksim pár napja gyakorlatilag semmit sem bír. Tegnap du. kettőkor vettem le a töltőről, direkt nem használtam semmit, reggel 8-kor 30 % alatt volt. Nagyjából ilyen a működése öt napja, tehát minimális használat mellet sem húz ki 24 órát. Biztos, hogy vmi alk. kavar be. Többek között letöltöttem az utolsó pár napban : TouchRetuch, PicSay , HVG, Tube Mate, Hír24,TV24. Sajnos nem emlékszem, hogy melyik, de vmelyik ezek közül többször is kényszerbezárt eleinte, most viszont már nem. No meg közben egy csomó frissítés is volt...
Azért vmi affinitásod neked csak van ezen témák iránt, olvasok ám itt (is) rendszeresen -
Fortunei
csendes tag
Megnéztem, de semmi különös, szerintem : szinte minden 0%, kivéve :
Security Storage ( 2-5 %), NetCounter időnként 1 %, állapotsor szintén időnként 1%, meg ez a Yahoo és barátaim éppen most (??) , digital clock , battery widget - időnként felvillannak 1-1 %-kal (nyilván a frissítési időpontokban).
Tudod, ezzel a gyári dologgal azért vagyok így, mert abszolút laikus vagyok ebben a témában, nagyon nem szeretnék belekontárkodni, tuti, hogy elbarmolnám. Ami neked tök egyszerű, az nekem szörnyű bonyolult, sőt mi több, érthetetlen.
Látom , hogy még azoknál is jönnek elő gondok, akik jártasak ebben a témában (legtöbbször azt sem értem, miről beszélnek...), akkor képzelj egy egy totál informatikai analfabétát, amint buherni kezd
Értem én, hogy aki otthonosan mozog ezen a területen, az szívesen és élvezettel próbál ki egy csomó dolgot, én is ezt teszem azoknál a dolgoknál , amikhez értek.
Azért szerintem van ez a telefon annyira jó, hogy így gyári állapotában is ki lehessen használni. Arra biztosan elég, amire nekem kell , csak ez az akku dolog oldódjon meg, mert ez bizony gáz.
Wifi megosztás azért nem volt ott a futóknál, mert nem volt bekapcsolva a wifi. Ha elindítom, akkor rögtön megjelenik. -
Fortunei
csendes tag
A Noled és az eCID biztosan nem oka a dolognak, mert ezek fent voltak akkor is, amikor szuper volt az akku . ( A hosszú hétvégén langyos használat mellett - de ment a Wifi és fotó meg videó is volt - csaknem négy napot bírt ki, örültem , mint majom a farkának...)
Gyorsítótár: hú, itt sok a cucc ! Tw-indító, Napi tájékoztató, Tárolónaptár, Yahoo Finance , barátaim éppen most (basszus, ezekről azt sem tudom, mik!) ,Badge provider,TV24 , Market, Android Core apps, Csomaghozzáférés segédlet, Térkép, IM, Pico TTS, Google partner setup, Google search, Made in Hungary, Wiki Encyclopedia, Usage timelines (ezt most töltöttem le), com.sec.android.providers.downloads, My uploads, Game hub,MTP applikation, com.sec.android.app.samsungapps , Fájlok.
A térképet nem tudom kilőni .
Szeretném gyári állapotban használni
Eddig oké is volt, de most vmi bekavart. -
Fortunei
csendes tag
Oké, de hosszú lesz
Szóval most éppen futnak :
beállítások, Net counter. Gauge battery widget, eCID, Chime time, NoLed, Feladat-kezelő, DRM-tartalom, Szoftver frissítése (?), Android rendszer (ez kétszer is van, egymás után), SyncmIDS, Hangutasítások, Digital clock, Social Hub, Accuweather, Google szolgáltatások, Maps,IMEITracker, E-mail, Samsung billentyűzet.
Ezek közül próbaképp már többet kilőttem, de nagyon ragaszkodóak, mert mindig visszajönnek - pl. ez a Social Hub, s ezt már más is írta.Pár nappal ezelőttig az enyém is csak akkor merült, ha használtam ...
A százalékos használatot ott az akksinál mondod, ugye ? mert állandóan azt lesem, csak nem értem.Egyszer már bekevert így egy letöltött alkalmazás, azt ki tudtam könnyedén szűrni, megoldódott a gond azonnal, most viszont nem tudom, melyik lehet az. A fenének kellett ennyit rárakosgatnom...
-
Fortunei
csendes tag
válasz
djapor96 #6820 üzenetére
Itt néztem, persze. Pont itt van az a tárcsázóhasználat, amit nem értek. De ezen kívül semmi extrát nem látok . Android rendszer 24%, cella készenlétben 20%, kijelző 19%, telefon készenlétben 13 %, android op.
rendszer 2 % - ezek nekem normálisnak tűnnek, de ezt a tárcsázót nem értem.
Meg a futó szolgált. között a szoftverfrissítést sem. -
Fortunei
csendes tag
Tegnap du. kettőkor vettem le a töltőről, ma reggel nyolckor 36 % úgy, hogy egyáltalán nem használtam (eltekintve attól, hogy néha megnéztem, hogy áll az akksi).
Hogyan tudnám azt kibogarászni, hogy melyik telelpített alk. szívja le ennyire az akkut ? (Azon kívül, hogy szépen egyenként eltávolítom öket.)
A futó szolgáltatások között nálam állandóan van egy szoftver frissítése című, ez micsoda ? Automatikus frissítést, adatkommunikációt elvileg mindenhol leállítottam.
Az akksi használatnál a tárcsázó 22 %-ot mutat, ezt nem igazán értem, nem is telefonáltam... Azt írja a használati adatoknál, hogy CPU összesen 2 másodperc, CPU az előtérben 1 mp., ébren maradás 14 mp. -
Fortunei
csendes tag
Aha, szóval akkor megint egy telepített alk. lesz a ludas . Már jártam így egyszer, de akkor pontosan tudtam, hogy melyik lesz a bűnös, mert csak azt az egyet raktam fel, s utána kezdődtek a bajok, leszedtem, utána minden oké lett. Most viszont nem tudom, melyik lehet a kakukktojás, többet is töltöttem le, többet pedig frisítettem. Hogyan lehet azt kideríteni, hogy melyik ragadt be ?
Köszi. -
Fortunei
csendes tag
Semmi ilyesmi nincs, én max. arra vagyok alkalmas, hogy ha majd megjelenik a hivatalos frissítés a samsung oldalon, azt felrakjam ...
Előbb-utóbb csak lesz, nem ?
Tényleg csak azt nem értem, hogy ugyanolyan körülmények között hogyan lehetséges egyszer baromi jó, egyszer meg nagyon kaki az akksi ideje ? Ha átlagos használat mellett kibírna egy napot, egy szavam sem lenne. -
Fortunei
csendes tag
Még mindig a gyári
Nem fut rajta semmi felesleges - szerintem - még a wifi megosztás sem per pillanat. Éjszak műkszik, igen.
Azért állok ilyen hülyén a dolog előtt, mert pár nappal ezelőttig nem ez volt a jellemző, ellenkezőleg - kb. két hét használat után sokkal jobb lett, mondhatni bejáratódott , most meg átesett a ló túlsó oldalára ... -
Fortunei
csendes tag
Itt dicsekedtem egy hete, hogy milyen frankón beállt az akkum (tényleg baromi jól bírta) , most meg pár napja állandó jelleggel zuhanórepülésben van . Gyakorlatilag nulla használat mellett , wifi, szinkron., adatkapcs. a háttérben kilőve - így sem bír ki egy napot sem. Tegnap délben vettem le a töltőről , ma reggel nyolckor 28 %-on állt úgy, hogy szinte semmit sem használtam. Egy hete hasonló feltételekkel (sőt, több dolog futott rajta, mint most + fényképeztem, videóztam) csaknem négy (!) napot bírt ki. Ezt most nagyon nem értem. Van vmi ötletetek ?
-
Fortunei
csendes tag
válasz
ForRedGlory #5476 üzenetére
Gyönyörű képek, mindenféle szempontból .
-
Fortunei
csendes tag
válasz
Drbonci #5454 üzenetére
Köszi a segítséget.
Akksi kapcsán vki írta , hogy 10-12 feltöltés után jobb lesz, ebben lehet vmi, mert az enyém most kezdi sokkal jobban bírni a strapát (05.26-án vettem). Most már lényegesen kisebb százalékos értékeket mutat a kijelző és az andr.op. rendszer is, ez a kettő vitte a pálmát mindig. Péntek reggel vettem le a töltőről, pénteken átlagos használat, ma szinte semmi ( pár telefon, üzenet, kijelző automatán, wifi bekapcsolva, szinkr. megy , játszani nem szoktam), most 76 %-on van.
Úgy látszik tényleg be kell járatni. -
Fortunei
csendes tag
Én is bepötyögtem azt a kódot, OCTA :SM2 nálam is, én sem látok semmi hibát.
Ha letöltök egy böngészőt, akkor az alternatívaként jelenik meg vagy felülírja a gyárit ?
-
Fortunei
csendes tag
válasz
tomcruise #5430 üzenetére
Rózsaszín folttal kapcsolatban ezt azért érdemes megnézni:
[link]
Én is tapasztaltam, de kizárólag rossz fényviszonyoknál, s a fenti cikket olvasva nyilvánvaló, hogy nem egyedi probléma. Sőt, szerintem nem is probléma, nem valószínű, hogy gyenge fényben hófehér papírokat szándékozom fotózni. Ha nem használtam volna a scannert, valószínűleg észre sem veszem.Megnéztem a másik telefonomon, ott is ez van (talán kissé sárgásabb), két éve készítek fényképeket vele, soha nem vettem volna észre, ha most kifejezetten nem keresem. -
Fortunei
csendes tag
Úgy tudom, a DHL különleges szolgáltatásai között szerepel a hétvégi kiszállítás is, csak a T biztosan nem erre kötött megállapodást ( jó kis felára lehet). Rémlik is, hogy a T oldalán (a szállítási feltételeknél) munkanapot emlegetnek . Szerintem legkorábban keddre, de inkább szerdára várhatod, mivel hétfő ünnepnap.
De ne legyen igazam. -
Fortunei
csendes tag
Már akkor is megfordult a fejemben, hogy rákérdezek, vajon mennyi tesztet olvasott már el erről a telefonról (jó sok volt már akkor, összehasonlító tesztek is), de visszafogtam magam, mert nem érdemes vitatkozni, ha látod, hogy a másiknak gyakorlatilag fogalma sincs arról a telefontól, ami iránt érdeklődsz. Csak annyit mondtam neki, hogy tíz éve Samsungot használok, szeretem, eszemben sincs mást venni. Erre mondta, hogy jó, akkor majd rendel belőle , két nap múlva menjek be, én megköszöntem, letettem a telefont és megrendeltem a T-s webshopban. Azóta is áldom az eszemet
-
Fortunei
csendes tag
Erre az előbb akadtam rá, bocs, ha már volt. Itt is a Samu viszi el a pálmát.
[link]Anno, mielőtt megrendeltem a telót, felhívtam egy üzletet, hátha van náluk (én kis naív), amikor mondtam, hogy mit keresek, azt montda az ember :
"Miért nem vesz vmi rendes telefont, iPhone-t vagy HTC-t ???" -
Fortunei
csendes tag
válasz
Skynet258 #5312 üzenetére
Eszemben sincs kipróbálni , egyáltalán nem akarok rá fóliát tenni, csak láttam a hirdetést valahol és kíváncsi voltam, tényleg olyan szuper-e,mint ahogyan hirdetik.
( Ha tényleg olyan hiperszuper lenne, talán még meg is gondoltam volna magam.)
De úgy látszik, a reklám az csak reklám
Köszi. -
Fortunei
csendes tag
válasz
djapor96 #5252 üzenetére
Gyári.
Azt láttam a táblázatnál, hogy milyen opciók vannak, csak azt nem tudtam, hogy az érintésre (mert gondolom meg kell nyomni az adott "gombot") milyen válasz jön. És miért piros (bocs, vörös) a kijelzőmön a piros, ha a teszten a red gombra éppen blue lesz ?
Miért nem az a kód, ami minden ilyen androidos cikkben fel van tüntetve ?
Csak ennél a telefonnál lett más ?
Mindenhol ezt írják : *#*#0*#*#* – LCD teszt ( de erre nem csinált semmit).
Szerinted mi a teendő ?banpity: igen, nálam is fehér részeknél látszik, ill. a nagyon világos, homogén színeknél .
Áruld már el, mi történt a tesztnél a red kapcsán ?szerk: djapor96 - nem ezt, amit írtam, hanem amit fentebb írt vki , konkrétan : *#0*# , erre jött elő az a tsztoldal.
-
Fortunei
csendes tag
válasz
djapor96 #5250 üzenetére
Jó, de mi ? Ha konkrétan a színekkel lenne gond, akkor azért az feltűnne, nem ? Viszont a kijelző tökéletes, nincs sárga sáv (oké, van egy kis rózsaszín a kameránál), rendben működik (szerintem) , akkor mi lehet
ez ? Most komolyan, mit kellene csinálni ezen a tesztoldalon? Összetapizni mindet ? Mikor lehetne azt mondani, hogy kifogástalanul sikerült a teszt ? Sorry, de életemben először látok látok ilyet.Szerk: Annyira rácsodálkoztam, hogy duplán látok
-
Fortunei
csendes tag
válasz
djapor96 #5245 üzenetére
Ugyanaz, mint az előbb.
Egyáltalán mit kell ezzel csinálni ? Rá kell tapicskolni ? Mert most is csak addig jutottam, hogy megnyomtam a redet, szép kék lett, aztán bocs, kényszerbezárás, másodszorra is beírtam, rányomtam a második ikonra, akkor meg egyszerűen bezárt, bocsi nélkül, harmadszorra be se jött. -
Fortunei
csendes tag
Ha beírom azt a fenti kódot és előjön az a teszt, akkor azon mit kell látnom v. mit kell csinálnom vele ?
-
Fortunei
csendes tag
válasz
pestibenji #5184 üzenetére
Köszi, ezek szerint ez sem általános gond.
Érdekes, mert gyenge fényviszonyok mellett inkább a széleken látom ezt az elszínesződét, valamivel jobb fénynél meg tökéletesen a közepén, elég nagy kiterjedésben. Zavaró... -
Fortunei
csendes tag
Oké, a G-mail megoldódott.
-
Fortunei
csendes tag
Sziasztok !
Tennétek egy próbát a kamerával ? Ha sima fehér (v. világos) felületre irányítjátok, láttok rózsaszínes foltot, elszíneződést a közepén ? Ma délután a scannert próbáltam, akkor vettem észre , eddig nem is tűnt fel. Fényviszonyoktól függő az intenzitása, de mindig ott van.
PDA fórumon is néztem, de csak annyit találtam, hogy elvileg a Samsung kamera frissítése ezen is javíthat (tehát más is tapasztalt ilyet, de előzményt nem találtam). Én már rég ráraktam ezt a frissítést, a folt azonban jelen van, s elég rendesen bugyirózsaszín ...
Tulajdonképpen egy csomó képen látni ( így utólag), csak persze ahol sok a szín, nem annyira feltűnő.A másik : amikor felraktam ezt a scanner progit, a beállítások között volt egy olyan, hogy " itt állíthatja be, hogy ne az eddigi alapértelmezett e-mail fiókja legyen az elsődleges, hanem egy másik ( már ha van, de nekem kettő volt rögzítve), erre próbaképpen odatapicskoltam, mire rögvest módosította az alapértelmezett fiókomat. Ez önmagában nem is lenne gond, viszont azóta a G-mail-ben is ezt a fiókot veszi elsődlegesnek, és sehol sem tudom visszaállítani. A scanner progi azóta fel sem ajánlja azt az opciót, hogy újra módosítsak, a levelezőben sem találok ilyen beállítást. Hogy csináljam vissza ? Ha esetleg leszedem a programot, akkor szerintetek visszaáll az eredeti
helyzetbe ? -
Fortunei
csendes tag
válasz
coolmpi #4407 üzenetére
Szia !
Először én is csak a SVOX/Juditot raktam fel, a bejövő hívást mondta is rendesen magyarul, de az üzenetet csak angolul, bármit csináltam. Itt javasolta vki (sajna nem emlékszem, hogy ki, viszont a jóisten áldja meg érte újfent!), hogy tegyem fel mellé az Enhanced SMS & Caller ID-t, na ez tökéletes, nagyon jól paraméterezhető, teljesen személyre szabható, olyan szöveget olvastatsz fel vele, amilyet akarsz, ismétli, ha akarod, stb. Gyakorlatilag tökéletes.
Itt találsz róla egy rövid ismertetőt : [link] -
Fortunei
csendes tag
No, miután leszedtem a progit, a melegedés azonnal megszűnt, épp csak langyos volt, pont annyira, amennyire a pr. felrakása előtt. Feltettem a töltőre, ott is csak az akksi körül volt kissé langyos, mint rendesen.
Most lemértem, pontosan 2,5 óra alatt töltötte 5%-ról fullra.A kérdés már csak az, hogy visszatér-e a legalább egynapos használhatóság egy töltéssel, de ez majd csak holnap fog kiderülni.
(Kár, hogy megzakkant ettől a progitól, mert tetszett . Amennyire emlékszem, nem olvastam az értékelések között , hogy vki hasonló jelenségeket tapasztalt volna.)
Köszi mindenkinek a segítséget.
-
Fortunei
csendes tag
Oké, leszedtem.
Tegyem most rögtön töltőre és a feltöltés után kezdjem tesztelni, vagy most már inkább merítsem le ?
Kösz a segítséget.Sógi: Újraindítottam tegnap a telepítés után, mert megkergült kissé (egy kissé nagyon), akkor úgy látszott oké, de mára jött ez a merülős dolog.
-
Fortunei
csendes tag
válasz
Varszegig #4207 üzenetére
Majd egy idő után összeszedem a bátorságomat (talán) egy ilyen akcióhoz ...
Most néztem, egyelőre nincs a wifi megosztás a futók között, de már 26%-ra lecsúsztam - konkrét használat nélkül.pzstm : jó neked
Sógi : Én sem értem, mert eddig az enyém is simán bírta a gyűrődést, oké, éjszakánként a töltőn aludt, de bírta késő estig-éjszakáig.
Lehet, hogy most égbekiáltó hülyeséget kérdezek, de ezek a furcsa jelenségek ( intenzív melegedés, akksi mélyrepülése, a tegnapi akadozások ) mind azóta vannak, hogy felraktam a HandcentSMS-t. Elképzelhető vmi összefüggés v. teljesen kizárt ?
-
Fortunei
csendes tag
Azt én is leállítom, mióta vki javasolta ( talán éppen te), minden wifi használat után. Nem használom a wifit folyamatosan, most sincs aktiválva , mégis ott pislog a wifi megosztás. Az előbb leállítottam, de megint itt van. Most megint kilőttem... És már csak 29 % a töltötség.
-
Fortunei
csendes tag
Az akalmazásokon belül a futó szolgáltatások hosszú listája szerepel, csak sajna (igencsak kezdő lévén ) fogalmam sincs, hogy mi az, aminek futnia kell, s mi az, aminek nem.
Fut pl. beállítások, NetCounter, battery widget, feladatkezelő,DRM-tartalom, szoftwer frissítése , android rendszer (2x), SyncmIDS, Social Hub, Google szolgált.,Maps, IMEITracker, E-mail, Samsung billentyűzet , Wifi megosztás (!!)
Andr.op.r , 18%, CPU 8m37s , andr.r.,11%, CPU össz. 42 másodperc, ébren maradás 1m1s, cella készenlétben 10%, tel. készenlétben 7%, hanghívások 3%, kijelző 51 %.
Aktív alkalmazás nincs, mindent bezártam.Varszegig: Igen, hiába lövöm ki, újra és újra ott leselkedik a wifi megosztás, pedig nincs beállítva . Erről a fagyasztásról írnál egy kicsit bővebben ? Nagyon óvatos vagyok (meg igencsak béna ezekhez a dolgokhoz), ez az első androidos telefonom, nem szeretném elszúrni .
Köszi. -
Fortunei
csendes tag
Már csak a 37 % , pedig csaknem két órája hozzá sem nyúltam. Nincs vmi ötletetek, mitől merül most ennyire drasztikusan ? Eddig egy napot kibírt "átlagos" használat mellett, ma pedig olyan, mintha nem is lett volna egész éjjel a töltőn, egyre csak kúszik lefelé .
-
Fortunei
csendes tag
Az enyém tegnap lefagyott, de nem hiszem , hogy a melegedés miatt. Felraktam egy új alkalmazást, szerintem attól hülyült meg egy kicsit, újraindítás után oké volt.
Most viszont ledöbbentem: éjfélkor kezdtem tölteni, fullon volt reggel, ezért nem is hoztam magammal töltőt. Idáig kb. 20 percet használtam és 50 %-ra esett ! Energiatakarékos mód beállítva. Azt monja, hogy kijelző 59 %-ot eszik. Na, mire ezt leírtam, már csak 48 % ... Szerintem ez nem normális, mi lehet az oka ?
-
Fortunei
csendes tag
Nekem is kb. ennyi idő alatt töltötte tegnap sikítós állapotról (7%) 100%-ra.
Erőteljes melegedést tapasztaltam én is, bár tény, hogy gyakorlatilag folyamatosan ültem rajta.Wifizés nálam fűti, szinte azonnal, konkrétan a tel. bal felső sarkánál (szemből nézve), ill. a kijelző felső egyharmadát is felmelegíti . Töltésnél is meleg . Képernyőhasználat azonnal melegíti . Egyik esetben sem "éget", de azért jó meleg.
-
Fortunei
csendes tag
válasz
Csillagkuty #3996 üzenetére
Megnéztem vagy századszor, minden fellelhető helyen, esküszöm , hogy nincs sem kiírva, hogy T-M, sem simkártya ikon . A másik telefonon (abban egy ősrégi, kb. 10-11 éves kártya van) az alkalmazások között van, azokkal a funkciókkal, amit írtál. Selejtes kártyám van
djapor96: a régin rajta van, az újon (2 éves sincs) nincs
-
Fortunei
csendes tag
válasz
77Kilroy #3992 üzenetére
Ez a kártyám, ami ebben van, mindössze két éves, szerintem ez még nem lehet "elavultnak" mondani . Egy hete beleraktam, azóta nem piszkáltam, de sehol semmi T-s ikon ... Nektek simán kint volt a kezdőképernyőn, amikor betettétek a sim kártyát ?
Rákérdezek majd a T-nél.
(A régi telefonon - 3G-s - sem volt ilyen ikon) -
Fortunei
csendes tag
válasz
muveszur #3965 üzenetére
Annyiszor olvastam már ezt a T-s ikont, de én az enyémen (pedig T-s) nem látom sehol. Illetve egy helyen látok feliratot : ez a gyorsgombos panel megnyitásakor látszik ( szürke kis felirat szürke sávban) . Erről van szó ?
77Kilroy: üzenetek, menü, beszélgetések törlése, összes kijelölése
Ja, bocs, nem törölni akarod az összeset, félreértettem. -
Fortunei
csendes tag
Köszi, megnézem, talán ez segít.
Itt is kell egy alap progi (SVOX Classic TTS), erre jön a a magyar Judit. Felolvasási része teljesen oké, csak ez az értesítés nem százas. Jó lenne vmi magyar nyelvű hangutasításra is rávenni, de ez nem megy. Announcify-t is néztem, de elég vegyesek az értékelések, állítólag az elődje (SayMyName) jobb volt. -
Fortunei
csendes tag
Sziasztok !
Egy kis segítséget kérnék :most vettem észre, hogy az akku 7-8% -ot használ wifi megosztás címén, pedig a beállításoknál ez nincs aktiválva (a leírás szerint egy állapotjelző ikon is megjelenne,ha be lenne állítva). Ha kilövök minden hálózati alkalmazást, akkor is ugyanezt jelzi. Normális ez ? Bocs, ha hülye a kérdés ...
Más : felraktam SVOX/Juditot, egész jól sikerült beállítani (csak beszéd v.csak csengetés is működik), de egy dolgot nem értek: bejövő hívásnál szép magyar kiejtéssel közli a hívó nevét, viszont amikor üzenet jön, azt angolul mondja... emailt pedig nem jelzi, pedig azt a funkciót is beállítottam. Esetleg próbálta ezt valaki ?
Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Háztartási gépek
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 128GB 2026.03.09-ig Apple Garancia 100% Akku Újszerű állapotban!
- iPhone 12 64GB Fekete Független - 87% Akku
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest