Hirdetés
-
IT café
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetman05
csendes tag
válasz Gubek-Einste #33969 üzenetére
De akkor sem értem, h ugyan ebben a környezetben a ciscoval telekom 50 megával, h tudott többet. Felfoghatatlan. zserrbo engem is ledob a digi. Van, h fél óra alatt 2x is. Szétkapcsolom, majd újra csatlakozom és egyből jó. A franc se érti ezt már.
-
zetman05
csendes tag
Sziasztok!
Végre megszabadultunk a Telekomtól, átmentünk a Digihez (DIGINet100), ahol nem adnak a csomagban routert, így hát vettem egyet.
Egy Tenda F3-ast.
https://edigital.hu/single-band-router/tenda-f3-300mbps-wifi-router-p405844Mivel nem volt kielégítő a router teljesítménye, ezért kicseréltem egy TP-Link TL-WR840N routerre.
https://edigital.hu/single-band-router/tp-link-tl-wr840n-300mbps-vezetek-nelkuli-router-p263750Ez ugyan jobb, de nem sokkal. Lényegében ugyan az a probléma, mint a Tendával volt, csak most jobb a jel pár megával. Két laptop és két okostelefon van a háztartásban. A két laptop között nagy a különbség a vétel észlelésében és fogadásában. Egyikben Atheros AR9485 van, a másikban pedig Broadcom 4313GN. Utóbbi a gyengébb jelű.
A Telekom egy Cisco routert adott annó, amellyel a Broadcom 4313GN 50mega felett is mért néha sebességet, pedig az csak 50-es net volt. Jelenleg nem hajlandó többet 35-nél. A másik laptop, amelyikben Atheros van, pedig 50-60 közötti értéket mutat most Tp-link routerrel, Tenda routerrel pedig 60-70 között mért. Ám annál pedig a Broadcom-os laptop mért sokkal kevesebbet, mindössze 5-15 mega között és nem akart többet.
Mindkét gépen Windows 10 van, minden driver friss, szinte mindig egyszerre vannak frissítve is.
A gépek 2-3 méteren belül vannak a routerrel, a nappaliban.Szerintetek mit lehetne tenni, hogy ez jobb legyen? Kábel? Mert akkor nincs gond, 95-el hasít.
Tegnap este nagyon legyengült a net, szánalmasan alacsony lett.Az egyik képen több háztartás routerei láthatóak és van ott egy Tenda 150-es és az mindig zöld, látszik lent a fekete vonal, az ő sávja. Viszont a többi szomszédé elég trágya. Ennyire zavarhatják egymást? Az 5ghz-s tartomány meg üres, sehol senki.
Képeket mellékelek természetesen.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest