Hirdetés
-
IT café
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ikalav2
csendes tag
válasz Intruder2k5 #6102 üzenetére
Hello!
Néztem a DNS dolgot, és mivel bejött a Google úgy ahogy írtad, akkor úgy néz ki ez a gond.
A Lan setup-nál nem volt lehetőség a DNS beírására viszont az Internet setup-nál igen. Gondolom ugyanaz. Egyelőre megy a net.Remélem ez volt a gond.
Mi az a MAC Adress? Ott kattintsak a Clone Mac Adress-re? (mintha a telepítési kiskönyvben lett volna ilyen, de lehet, hogy hülyeség) Most üres.
A DHCP server most be van klikkelve, gondolom arra is szükség van nem?
KÖszönöm a segítséget!
-
ikalav2
csendes tag
Hello!
A helyiségbe 2 telefonvonal jön be, ami bemegy a Getway-be (bocs, ha hülyeséget írtam), ebből jön az UTP a routerbe. Innen pedig közvetlenül két géphez ill. megy egy Utp a kollégiumi szobák felé. Ezt switch-ek (4db) osztják le a kollégium szintjeire ill a szobák felé. Összesen kb 25 gép van a hálózatban.
A Dynamic IP van beállítva a routeren.
az Lease Time érték 10080 on volt
Router nélkül nincs gondja.
A firmware frissitést néztem, de azt írta ki, hogy ez a legfrissebb verzió rajta.
Skype továbbra is töretlenül megy.
Érdekes
-
ikalav2
csendes tag
válasz Intruder2k5 #6099 üzenetére
Köszönöm a választ!
A helyzet az, hogy kb 5-10percig van net, utána 5-10percig nincs DE a skype folyamatosan megy a háttérben és használható is, akkor is, amikor egy honlapot sem tölt be.
Hálózati kapcsolat tehát van.
Amikor nincs net az Admin felületet elérem, azzal nincs gond, és ott is úgy látom, hogy csatlakoztatva van.
Azt, hogy PPPoE vagy DHCP-s a net nem tudom pontosan (egy kisebb kollégium rendszere ez, én csak használom De hogy tudom könnyen megnézni, megállapítani, hogy melyik? Vagy csak a szolgáltatótól lehet megtudni?
A routerben sokmindent nem állítgattam, csak az autómata konfigurálást csináltam a hozzá adott cd-vel (naivan) azt hittem annyi elég. Ezt a folyamatos kapcsolatot, hol tudom beállítani?Köszönöm a segítséget!
-
ikalav2
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. D-link dir 615 ös router-t vettünk. A telepítés rendben ment, de azóta hol van net, hol nincs. (jópár gép rá van kötve )
Mi lehet a gond?Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Jövő év végén jön a Crimson Desert
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kedvenc zene a mai napra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Vírusirtó topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik