Hirdetés
- Facebook és Messenger
- Microsoft Office és Office 365 topic
- eBay
- Mesterséges intelligencia topik
- AliExpress tapasztalatok
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Vírusirtó topic
-
IT café
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
csapos2
addikt
Hmm...erre nem tudom a konkrét választ. Egy pár napja az MTU állítgatásánál, csak kíváncsiságból megmértem a szolgáltatóm oldalán található sebességteszttel a sávszélt, és meglepődve láttam, hogy alig hoz 1,5Mbit/sec-et. Na, mondom ez érdekes.
Azóta cseréltem vezetéket, végig próbáltam az összes portot. Mindig ez a lassabb sebesség van, de ahogy kiiktatom a routert a sebesség azonnal jó lesz.
Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.
-
csapos2
addikt
Korábban, azt csinálta, amit te is írtál, egyszerűen elment a kapcsolat. Akkor felidegesített, kivettem. Majd napok múlva, amikor ismét volt kedvem/időm szöszölni vele visszatettem és jó volt. Egy pár napja ismét megy, kíváncsi leszek meddig.
Most a leírt sebességvesztés a bajom.
Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.
-
bnss
veterán
De ha AP-ként üzemel a router, akkor mi a magyarázat a kusza IP címekre? Miért nem a saját DHCP szervere alapján osztja a címeket?
(#1339) shev7: értem. Abban az időben én még nem rendelkeztem otthoni internettel. Azzal tisztában vagyok, hogy a router tud "natúr" switchként is üzemelni.
[ Szerkesztve ]
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
shev7
veterán
igen, gondoltam erre is, de azt irta a kolega, hogy jol resetelte...
1335: termeszetesen lehetseges anno sokan nem vettek routert mert az adsl szolgaltatok engedtek a tobbszori csatlakozast, es egy sima switch-csel osztottak a netet (marmint tobb geppel is betarcsaztak ugyanazon modemen keresztul). Ha nem hasznalod a wan portot akkor a "router is csak egy switch"
1340 ugyan az, ami akkor ha nem a wan portba van dugva a net (AP modban altalaban a wan port sima lan portkent funkcional)
[ Szerkesztve ]
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
marcias
őstag
Arra gondolok, amikor egy progi segítségével (pl. Hamachi) létre tudsz hozni helyi hálózatot virtuálisan, neten keresztül. Namármost, sok esetben, vannak olyan játékok ahol választhatok, hogy LAN-játék esetén melyik hálózatot figyelje de attól tartok, ahol ezt nem lehet beállítani ott ezt ő önkényesen választja ki (mondjuk a tényleges LAN-t, és akkor hiába akarok a Hamachin játszani vagy fordítva).
A direct-IP-s probléma inkább csak rávilágított, hogy netán a másik esetben is hasonló lehet a gond, de konkrétan vmi pármegás aknakereső játék volt amivel lehet multizni, direct-IP-vel elvileg. -
tomboy1000
tag
Köszönöm!
Még egy kérdésem lenne.Ez a router oleg alatt fut.Egy merevlemez csatlakozik hozzá.amire a pc kikapcsolása után is tölthetek le.ehhez transmissiont használok.Pár óra működés után azonban lefagy a router.Én arra gondolok,hogy szakad a net és ez miatt.Be kell állítanom vmit talán a webes felületen?Talán nem kapcsolódik újra?
-
Ry0K3N
senior tag
Minden valószínüség szerint a reset gomb nem működik de ha megmonod melyik két áramkört kell a resethez összekötni akkor megpróbálkoznánk azzal. Ha segít akkot képet is tudnánk csinálnia reset gombról belülről.
"Doom fans are not like Disney fans. If doom fans don't like what you have done they burn your house down."
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest