-
IT café
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinkapeter
tag
Sziasztok! Egy régebbi problémánk merült fel újra routercsere után a munkahelyemen. Ez már régóta fennáll, előtte volt már egy MIkrotik, aztán amikor azt tönkretette a villám, egy ASUS, most egy TP-Link ER605, de a hiba nem változik. Sőt állítólag a mi szervizeseink területén máshol is ilyen probléma van, ha a koaxon jön a vezetékes szolgáltatás.
Arra lenne szükségünk, hogy a router normál esetben a vezetékes netet használja, de annak kiesésekor váltson át mobilnetre. Elvileg minden működik, a beállítások jók, de addig, amíg a szolgáltatói eszközhöz kapcsolódik a router, nem vált át a mobilstickre. Ha kihúzom a hálózati kábelt, áramtalanítom a szolgáltatói eszközt, akkor átkapcsol, de ha nincs net (vagy ezt azzal modellezem, hogy kihúzom a koaxot), akkor nem történik semmi. Pontosabban a TP-Linkben elvileg látszik, hogy észreveszi, kiírja, hogy a kapcsolat offline, aktiválja is a mobilnetet, de nincs internetelérés.
Szerencsére egész megbízható a szolgáltatónk, ritkán van kiesés, akkor meg tudjuk oldani manuálisan is, de talán van valakinek valami ötlete. -
Krystal_s
addikt
Sziasztok! Egy Routernél, ami AP mode-ban működik a szolgáltatós modemre kötve, pingelésnél mennyi csomagveszteség számít még jónak, normálisnak kiváló jelminőségű Wifin?
64 bytes 100 ms interval értékekkel pingelek több címet (routert IP, szolgáltatós DNS, 8.8.8.8 és 1.1.1.1) és néha vannak elveszett csomagok.
Kábellel és a szolgáltatós eszközzel nem tapasztaltam csomagveszteséget, de az új Routernél igen.
(bővebben írtam a hálózatos topikban róla)
Ilyen méréssel mennyi db hiba mondható normálisnak? Ha egyáltalán normális.
pl Router IP pingelés1.1.1.1 ping... ez már 16 veszteség lett 30 000 csomagnál.
Egyszerre fut most nálam 4 db külön címre indított pingelés, a másik gépen is 4 db fut. A másik gépen jobbak az értékek pedig az másik szinten van. Nálam meg itt van fent a Router 4 m-re. -
LanyUs
senior tag
válasz
LanyUs #40447 üzenetére
Valójában nem router gond és a leírásból azt olvasom ki, hogy szívás van... Marad a kábel
A bébiőr Motorola MBP485 leírása: Frequency 2.4 GHz to 2.48 GHz
"Use of other 2.4 GHz products, such as wireless networks (Wi-Fi routers), Bluetooth™
systems, or microwave ovens, may cause interference with this product, so keep the
Baby Monitor away at least 3 feet from these types of products, or turn them off if they
appear to be causing interference." -
Soma01
veterán
válasz
Soma01 #40449 üzenetére
Most, hogy kicsit átgondoltam, lehet, bekéri az erősíteni kívánt hálózat adatait, amit majd egy következő lépésben küld el az jelerősítőnek. Ez olyan kínai WiFi kamera logika. Nem tartunk még ott, de már írd be az adatokat. Én meg azt gondoltam, hogy előbb csatlakozok a jelerősítőhöz és majd annak a felületén fogok csatlakozni az erősíteni kívánt hálózathoz.
-
LanyUs
senior tag
Sziasztok!
Tp-link tl-wr1043nd routerem van. Családi házban középső szintről mindenhol az alagsorban, az emeleten és a 14 méterre levő melléképületben is jól fogható a jel.
Viszont ha bekapcsolom a kamerás bébiőrt, akkor a wifi megszűnik a melléképületben vagy az adott fogadóban, amihez tartozó jel útvonalában van ez az eszköz. A bébiőr is a routeren keresztül kommunikál.
Kábel összeköttetés nagyon bonyolult lenne már, a bébiőrt használnom kell. Esetleg Valaki találkozott már ezzel a problémával? -
Soma01
veterán
A Xiaomi range extender ac1200 eszközt csak az alkalmazáson keresztül lehet beállítani? (részeletesen) Webes felülete nincs?
-
-
mezis
félisten
válasz
csabyka666 #40442 üzenetére
Egyéb zavarforrások a közeli frekvencián?
-
-
mezis
félisten
válasz
csabyka666 #40440 üzenetére
A térerőt dBm-ben, grafikonon jobban kedveljük. És ebben az esetben a jelismétlő menüjéből is, bár ott inkább csak táblázat szokott lenni.
-
-
mezis
félisten
válasz
csabyka666 #40438 üzenetére
"...hiába rakom AP határára"
Mit jelent az AP határa? Ahol még éppen van valamennyi jelecske? -
Urak, légyszi segítsetek!
Összeállítottam egy WDS-t, Atheros chipes mindkét router, a dd-wrt oldalán található leírás alapján. AP-ben látom a STATION eszközt (el is érem az admin felületét), viszont hiába rakom AP határára, nem terjeszti ki a hálózatot, nem is látom STATION SSID-jét.
Mit ronthattam el? Kapcsolat biztosan van...hiszen elérem az eszközt.
-
oxide83
aktív tag
válasz
Tompika777 #40436 üzenetére
A teljes resetelést korábban már próbáltam, nem segített rajta.
-
Tompika777
senior tag
válasz
oxide83 #40435 üzenetére
Mivel a Telekomnál minden sim hangalapú(nincs dedikált adatkártya) így naponta legalább egyszer(de akár többször is) újra osztja az IP-ket a rendszer, ilyenkor a net megszakad. Általában ez nem okoz gondot, az eszközök újra csatlakoznak,de anno nálam is előfordult egy D-link routerrel, hogy nem csatlakozott újra. Szerintem próbálj meg egy teljes gyári visszaállítást, hátha megoldja a dolgot(ha esetleg nem is véglegesen), nekem segített.
-
oxide83
aktív tag
Sziasztok!
Vezetékes net hiányában egy TP-Link Archer MR400 routert használok itthon korlátlan Telekom mobilnet SIM kártyával. A problémám az hogy 2 hónap megfelelő működés után minden nap hasonló időszakokban elszáll a net és csak újraindítással jön vissza. Ez a folytonos újraindítgatás eléggé frusztráló és az a kérdésem hogy valaki tapasztalt-e már ilyet és rájött-e mi okozta az ilyen jellegű hibát?
-
SzTomiszka
csendes tag
-
válasz
SzTomiszka #40432 üzenetére
"Port triggering"
Azt nem használtam sose, neked kell kikísérletezned.
Valahogy úgy működik, hogy ha érzékel egy kifelé menő kapcsolódást akkor ugyanarra az ipre egy másik portot be-forwardol. Nálad van ilyen (jellemző) kimenő kapcsolat? -
SzTomiszka
csendes tag
válasz
Doky586 #40431 üzenetére
Nagyon köszönöm, megpróbálom.
És a Port triggering ilyen elven nem lenne jobb nekem? Elvileg azzal nem kellene külön IP címekre nyitnom.Lényegében az adott játék így adta meg a hivatalos oldalon, hogy mik legyenek neki nyitottak:
Call of Duty: Warzone - PC
TCP: 3074, 27014-27050
UDP: 3074, 3478, 4379-4380, 27000-27031, 27036
https://portforward.com/call-of-duty-warzone/Csak ugye nem tudom mindet beállítani mert az XBOX-nál már be lett állítva pár azonos port. Viszont ha Triggeringben belövöm mindet, akkor az működne?
-
válasz
SzTomiszka #40430 üzenetére
Igen, ez az elv.
De pl lehet hogy a "External port: 80" nem fog összejönni mert ez a port a router adminisztrációs portja. Különben is ezen default portszámot a net felől lehet erős támadások érik (tucatnyi percenként 7/24-ben) ezért lehet a szolgáltatód be se engedi hozzád. Érdemes inkább 2000 feletti port számokat használni. -
SzTomiszka
csendes tag
válasz
Doky586 #40429 üzenetére
Akkor valahogy így kellene megcsinálom, hogyha nekem például az a lényeg hogy a 80as port legyen nyitva mind a 3 eszközön ?
External port: 80 IP:192.168.0.164 Internal port: 80
External port: 81 IP:192.168.0.165 Internal port: 80
External port: 82 IP:192.168.0.166 Internal port: 80Még egy olyan kérdésem lenne ezen kívül, hogy az Port triggering mennyiben különbözik ettől? Azzal is meglehetne ezt oldani?
Ezekhez a dolgokhoz nem értek annyira sajnos. Előre is köszönöm. -
válasz
SzTomiszka #40428 üzenetére
Az extermal port a router wan oldali portszáma, az internal port pedig a lanon levő pc portszáma.
-
válasz
SzTomiszka #40426 üzenetére
Adj meg másik external portszámot.
Persze azt nem tudom a távoli játékosok ezt hogy tudják lekezelni. -
SzTomiszka
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy port fowardingban szeretnék nyitni pár portot a routerben, 3 eszközre.
Első kérdés az lenne hogy a routerben nem látok olyat hogy portfowarding, hanem virtual server, meg port triggering. A virtual szerver az ugyan az?
Ha igen akkor ott próbálkoztam, sikerült is beállitani 1 IP cimre, viszont ha egy másikhoz is hozzá szeretném rendelni akkor hibát ir ki (gondolom, mert ahhoz a porthoz már hozzárendeltem egy IP cimet).
Lenne 2 PC ami Warzone lenne beállitva, meg az XBOX-ra is beakartam állitani pár portot.
MAC cim szerint, lerögzitettem az IP cimeket.
Tudna valaki segiteni ebben, hogy hogyan lehetne megoldani? A router az TP-Link AC1200
Előre is köszi. -
A214
aktív tag
Sziasztok ,
Asus routeren átkapcsoltam a wifi titkositást WPA3 ra.
Néhány eszköz természetesen nem tudta kezelte ezért visszakapcsoltam WPA2 re.
De sajnos most így se tudnak az eszközök felcsatlakozni.
Rutert újraindítottam.Csináljak egy resetet vagy van más megoldás? -
mezis
félisten
válasz
golyós #40418 üzenetére
A dokumentációban nem találtam adatot arról, hogy kétsávos lenne az Arris Touchstone TG3442DE. Akkor meg bizonyára csak 2,4GHz-en nyomul, vagyis nincs mit lekapcsolni, de lehet, hogy gyári beállításban a 2,4GHz-es WiFi AP sincs bekapcsolva.
Okostelefon: WiFi scanner programot android 2.0-ra is találtam. Lehet hogy semmi WiFi nincs a környékeden? Amíg valamelyik okosoddal nem tudsz WiFi AP-t megjeleníteni, addig nincs értelme hibát keresgélni.
-
golyós
addikt
"• Wi-Fi router, 2,4 GHz-es csatorna használata, 802.11b/g mód, a légkondicionáló berendezés lefedettségével. (A párosítás idejére a routeren ki kell kapcsolni az 5 GHz-es frekvenciát, és a 2,4GHz/802.11n módot!)"
Ennyit találtam a leírásában, de nem tudom kikapcsolni-váltani a szolgáltatói routeren.
Lehet ezért nem tudom párosítani? Tudtommal lefelé kompatibilis mint az USB 3 pl -
mezis
félisten
válasz
golyós #40413 üzenetére
A WiFi-t mi biztosítja?
Mert az Arris Touchstone TG3442DE leírásában semmi nyoma WiFi-nek. -
golyós
addikt
-
golyós
addikt
Sziasztok!
Nem teljesen ide tartozik , de hátha valaki már belefutott :
Van agy AUX Delta 2 klimánk, nem tudok csatlakozni rá a wifi-vel, nem is látja konkrétan.
Mindent leirás szerint csinálok, de semmi.
Arris Touchstone TG3442DE Vodafone gigahertzes wifi-router
Annyit ir, hogy mindenképpen kapcsoljam le az 5ghz-es wifit a csatlakozás idejére, de igy sem látja. Már probáltam 20-40mhz-en, kevert frekin is, kikapcsoltam a WPA jelszókérést is de semmi. Valami biztonsági nyavaja lesz, de mi? Ipv4, port forwarding és UpnP be van kapcsolva.
Ötlet? -
mezis
félisten
válasz
ViiiiktorOC #40409 üzenetére
2,4GHz: Próbáltad az 1-es csatornát, 20MHz-el?
-
válasz
ViiiiktorOC #40407 üzenetére
Az a baj hogy mindenkinek 3-4 zavarója akad mert nem tartják be 2,4-en a 1-5-9-13 felosztást. Ekkor nálad csak 1 zavarója lenne mindenkinek.
5GHz-en pedig tedd automatikus dfs csatornakiválasztásra. Anélkül nem csoda ha mindenki ugyanazt az 1db 80MHz-es csatornát kapja. -
válasz
ViiiiktorOC #40405 üzenetére
"Wps tiltást azt hol látom"
A képeden a két alsó. -
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
Doky586 #40399 üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget, amatőr vagyok hálózati beállításoknal.
Asus alól én szedtem ki a jelszót.
Akkor wpa2re állítom át majd .
Wps tiltást azt hol látom, hol tudom megcsinálni?#40400: mezis
Ezt letöltöttem, ez mutatja is a csatornákat a cégnél. Otthon is megnézem majd . A másik amit próbáltam nem mutat semmit. Winuen meg kifagyott a program.Ugye csak azt nem értem hogy most az új telefonnal mért lett ilyen gondom. Mert eddig semmi probléma nem volt.
Telefon még máshol működik normálisan. Majd húsvétkor máshol még jobban megnézem .Este írok majd még.
Köszönöm
-
tomy88trance
tag
Speedtest.neten hozzá az elvárt szintet, 900 körül fel és le, mikro betüs progiban is, ahol szerveroldalon visszafogják ott lassabb persze. Videónál van az említett gond, de még meg nem állt, ide oda léptetésnél sem. Annyi hogy a Diginél ami volt ott pikk pakk végigment a szürke csík. A saját router nincs bekötve egyelőre. Nem is tudom így van e még értelme. Telekomosra ráfrissítettek távolról valamit. Még Rocket leagure leszek kíváncsi, sok packet loss volt, ha az megszünt akkor okés
-
mezis
félisten
válasz
tomy88trance #40402 üzenetére
A kábeles kapcsolati sebességek mekkorák?
Az éteredben mi újság?
Saját router-edet kézzel állítottad be (LAN IP, DHCP)? -
tomy88trance
tag
Közbe én megpróbáltsm telekomossal beszélni majdnem az lett a vége hogy a két gép rossz vagy a kábelek amiket most szereltek be :D Végül azt csináltam hogy átdugtam a sárga kábelt a lanba a lan/wan helyett. Úgy néz ki jó bár a YouTuben még mindig lassan tölti be a videókat(vagyis a szürke csík a fehér alatt nagyon lassan megy feljebb). Ledobálást meg megállás azóta nem tapasztaltam. Van értelme a
másik router bekötni?A ki be lépést nem számolgattam meg azóta nem is néztem. Lehet csak átmeneti kitiltás majd ma meglesem.
-
dave0825
őstag
Üdv. Erre van valakinek ötlete? Kihúztam az erősítőt, azóta minden megkapta a megadott IP-t.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- 2db move konttroler 1 hónap garival!
- Apple MacBook Air 2020 13" Retina Ezüst 8GB Ram 256GB Új Állapot.Csere ON
- Xiaomi 14T Pro 5G 512GB 12GB RAM Dual Garancia Új. Csere ON
- Diablo IV Expansion bundle! Vessels of hatred is ! Spring Sale! AKCIO!
- Samsung Galaxy S23 Ultra Garancia 256 GB 8 GB Ram. Fix Ár!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest