Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Xiaomi MI9 (CEPHEUS)
=================================================================
KÉRLEK OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT, MIELŐTT KÉRDEZNÉL!!!
=================================================================
Mindenekelőtt szeretném közölni, hogy az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb) ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való amik, nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Zsoleszhun #2396 üzenetére
Hogy a felső sorban legyenek az ékezetes karakterek?
Hát, nem tudom. Én sima QWERTZ- ben használom. Hosszú nyomásra hozza be az ékezeteket az adott karakteren. Onnan meg fentről választom az ékezetes szót, mint pl.
Nekem így gyorsabb, mint vadászni minden ékezetes betűt felülről.
Sőt még azt is pontosan beadja, ha egy kicsit elírod gyorsaságban:Persze, ha ahhoz szoktál hozzá, akkor nem tudom.
[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
juve600
nagyúr
válasz Zsoleszhun #2396 üzenetére
swiftkey tudja a magyar ékezetet is
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Luck Dragon #2393 üzenetére
Jaja. Sejtettem, hogy van (mondjuk csoda, hogy a gmailben és play áruházban csak most lesz).
Swipe is van, de azt nem nagyon használom. Pötyögni könnyebb egyelőre.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
B. Tamas
aktív tag
válasz Luck Dragon #2389 üzenetére
+1, én is évek óta ezt használom, nagyon jó bill. app.
Ericsson A1018 ‣ A2628 ‣ R320 ‣ SonyEricsson T68i ‣ T610 ‣ Nokia 7650 ‣ SonyEricsson P800 ‣ P900 ‣ Asus P525 ‣ P750 ‣ HTC HD2 ‣ Sensation ‣ Sony valami :D ‣ THL 5000 ‣ Honor 7 ‣ Vkworld S8 ‣ Xiaomi MI 9 6/128 ‣ Redmi Note 12 Pro 5G 8/256
-
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Luck Dragon #2389 üzenetére
Nézd át rendesen a beállításokat. Állítsd be hozzá a google fiókot.
Vannak skinek. Már régóta dark skinnel használom. A méretet is lehet pozicionálni(bár ezt asszem a gboard is tudja). Nekem ez mentette meg a Mi9 méretét, hogy bárhova tudod rakni a képernyőn, oldalt behúzni, alul. A gombok mérete nagyobb, mint a gboardon. Van alul pl. kurzor(nyíl) lehetőség is, az se rossz, csak mindig elfelejtem használni, de tényleg legalább 2 pillanat alatt tudsz mászni a szövegben, anélkül, hogy a szövegben húznád az ujjad. A számsort is tudod állítani, hogy miféle elrendezéssel legyen. Régi samsungosra is meg lehet csinálni.Anyám is ezt használja, neki is jobban bejön, mint a gboard.
De mondom ilyen automatikus javítást, meg spacere pont dolgot kikapcsoltam. Inkább kattintgatok a felső sávban az adott szóra.
Ha valakinek írsz messengeren egy hosszabb mondatot, utána belépsz máshova beszélgetésbe, akkor ugyanazon szavakat használva egymás után dobja fel. Egy élmény vele írni. Persze ez is tanul, minél többet írsz, és minél több helyről szedheti az infót és az írásképet, annál nagyobb élmény lesz. Angol német magyar nyelvi pack is le van töltve egyszerre mindhárom, azzal is jól boldogul.Néha az igekötős szavak nem mennek neki, pl. meg érdemel-t ajánlja fel, megérdemel helyett. Viszont ekkor bedobja a megérdemelt és csak kitörlöm a t-t. Bár ez inkább a magyar nyelvünk sajátossága.
De az elírásokból is nagyon könnyen rájön, hogy mit is akartam írni, még, ha egy sorral el is csúszok sokszor, akkor is 99% eltalálja, hogy milyen szót akartam írni. Többiek mindig néznek, hogy hogy tudok ilyen gyorsan írni telón és helyesen is ráadásul.
Szokni kell ezt is nyilván, de alapból kezesebb szerintem, mint a gboard, és a dark téma meg alapból szuper.
[ Szerkesztve ]
-
-
Atomgeszi
nagyúr
Gboard az első, amit leváltok a telón.
Swiftkeyt használok. Sokkal jobban testreszabható, jobb a szótára, jobban tanul, a billentyűk is jobban kézre avagy ujjra állnak.
Ilyen automatikus javítást kikapcsolom, meg duplakoppos .(pont) rakást.
Általában, ha beírsz egy ismeretlen szót, majd visszatörölsz egy szóközt, és mondjuk az utolsó betűt hozzáírod az adott szóhoz, akkor következőleg már fel is ajánlja.
Ezerszer élhetőbb, mint a google megoldása. Van benne emailre mentés. Egy FR után is megmaradnak a szavaid, ha mentést visszaállítod.
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ezt mobilról írtam, a hülye ájfon és a szerinte megfelelő szó átírásaival az agyamra megy néha az is.
Szóval helyesen: kilépek és kívágom... a többi stimmel.
Aki használt Winmobile-t, az tudja, ha valamiben zseniális volt, akkor az pontosan az volt, hogy majdnem 100%-ban előre tudta milyen szót fogok/szeretnék írni egy mondatba és ki is rakta több verzióban, ehhez képest az ios és gugli is egy buta valami.[ Szerkesztve ]
-
HardRic
addikt
válasz Black&White #2377 üzenetére
Akkor miért arra a hozzászólásra érkezett válaszként, hogy jött egy update global vonalon?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Luck Dragon #2373 üzenetére
Mint írtam a topikbol kiléptek és kívánom az apróra a telefont valami potom pénzért és leírom azt is miért ennyi az ára a patika állapot ellenére. De majd kiderül mit tákoltak össze, remelem dicséri fogom.
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Luck Dragon #2368 üzenetére
OTA update?
Neeee, nem hiszem el. Na majd ha hazaérek, feldobom. A telefon nincs nálam -
hroberto
veterán
-
adamfriday
senior tag
válasz Luck Dragon #2368 üzenetére
[popcornt bekészít]
-
-
HardRic
addikt
Egy review-ban láttam, hogy a home gomb úgy animált a srácnak, mint a Pixel telókon, megjelent a 4 színes pötty amikor megnyomta. Nálatok milyen? Nálam csak simán kap egy hátteret, mint a back vagy recents gomb.
Angolul használom a telót és Assistant van beállítva hosszú nyomásra, szóval minden adott, hogy szépen animáljon.
[ Szerkesztve ]
-
juve600
nagyúr
válasz adamfriday #2358 üzenetére
-
laci laci
addikt
Azért valahol visszaköszön a xiaomi.. [link]
Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
juve600
nagyúr
majd kérnék infókat a twrp felrakásához,van -e valami eltér a többitől,melyik verzió az ajánlott ,stb
-
GAbre
veterán
-
juve600
nagyúr
üdv
beléptem a klubba egy 6/64-es modellel
pixel 2 xl-ről jöttem -
Zsoleszhun
addikt
válasz ShadowLac #2125 üzenetére
Van működő stereo speaker mod, ami már nem üti a kihangosítást, teszteltem
(MAGISK)DSAM_FOR_MI9_04.09.2019.zip¯\_(ツ)_/¯
-
Zsoleszhun
addikt
Csak óvatosan, ez itt már mókolásnak számít
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯
-
GAbre
veterán
Megjött az első mi 9-em.
Hát tetszetős így elsőre.De inkább megvárom a feketét,és eladom 100k-ért ezt
Kérdés,tök jó,hogy végre youtube-ot ki lehet rakni teljes kijelzőre.De eléggé levág a tetejéből.
Sajnos ebben sincs benne az legalább,hogy fülhangszórót is használja,nem csak mono alsó hangszórót.
Pedig anno mi 8 után már berakta ezt xiaomi 1-2 készülékbe,nem tudom utódjába miért nem került be később :SLuck Dragon:Itt nem konkrétan az oc témára akartam kitérni,mindenki maga eldönti,hogy kell-e ez neki,és neki megéri az esetleges kockázatot.
Csak gondoltam rákérdezek mobilban mennyire látható/érezhető,vagy épp van-e létjogosultsága az esetleges 1.5x-ös frissítésnek szerintetek.[ Szerkesztve ]
-
Szerintem felesleges húzni, egyrészt nem hiába annyi ami most. Gyártó ez alapján kalibrált be mindent.
Másrészt lényegi különbség 120-Hz lenne látható főleg ilyen kis kijelzőkön.
[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
GAbre
veterán
Mostanában több cikk van a képfrissítés kapcsán.
Több mobil is 90-100hz-re lőnek be.
Állítólag lehet oc-zni ebben a mobilban az alap 60Hzet.
Bár mondjuk monitor váltásom +15Hz-e után se tudok érezhető változásról beszélni.
Nem tudom nektek mi a véleményetek erről mobil témában?Avatar
-
Karavik
veterán
válasz hroberto #2327 üzenetére
Gondolom azért mert még beta stable, de elvileg, ha system updater-ben bekapcsolod a korai frissítések engedélyezése (vagy valami hasonló nevű) opciót, akkor elvileg meg kellene kapnod...
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 1.1.4.0.VNCEUXM]
-
smallcurrant
tag
Tudnátok ajánlani, jó tokot és fóliát a Mi 9-re? Honnan érdemes rendelni?
Előre is köszönöm. -
Karavik
veterán
MIUI11 closed beta már elérhető, ebből kb e-hónap végén lesz publikus beta kiadás, stabil kiadásra pedig nincs ütemterv, de novemberben már illene kiadni szvsz...
Persze hogy el, nincs vele különösebb gond csak rendszerfrissítés terén el van maradva érthetetlen okokból....
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 1.1.4.0.VNCEUXM]
-
Karavik
veterán
válasz juve600 #2318 üzenetére
Mi9 a Global/EEA stabil frissítésből még az ősrégi 10.2 használja, azért kérdezik...
Fel tudod tenni a EEA 10.2.30 beta stable-t az nem mókolás. DC dimming-et tartalmazza, mint újdonság...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Felteszek egy egyszerű kérdést...
Van valakinek halvány lila gőze, hogy OTA-n mikor jöhet erre a telefonra egy tetves frissítés?
És nem, még mindig nem akarok mókólni. -
Karavik
veterán
válasz laci laci #2308 üzenetére
Nem egészen, mert kb onnan folytatódik a MIUI11, ahol a MIUI10 befejeződött, legalábbis a beta vonalon...tehát inkább folytatásról beszélhetünk, mintsem új kezdetről...
[ Szerkesztve ]
-
juve600
nagyúr
üdv
hívás rögzítés is működik rendesen ? a hívó hangját is felveszi ?
vagy hogy működik ? glob vagy eu romon
-
Karavik
veterán
válasz Atomgeszi #2304 üzenetére
Nem, az sem új, de a home screen animáció (lock screen-ről a home screen-re ugrás animáció) az új és elég látványos...
Plusz amit még észrevettem a 9.9.9-ben változásokat a legutolsó xiaomi.eu MIUI10 beta-hoz képest:
- rendszer menü ikonok lecserélődtek
- sound & vibration menü új lett
- classic téma app ikonjai is animáltak lettek
- VoLTE ikon eltűnt az értesítési sávból, de VoLTE továbbra is működik szerncsére
- Bejövőhívás képernyő újÉn már MIUI11-et használok ill. tesztelek MIX2S-en, de eddig őszintén szólva nem nagy szám, főleg így, hogy a legutolsó xiaomi.eu build a MIUI11 újítások legnagyobb részét már tartalmazza. Gyakorlatilag beta vonalon MIUI11 ott folytatódik ahol a MIUI10 véget ért...
[ Szerkesztve ]
-
Karavik
veterán
válasz Zsoleszhun #2302 üzenetére
Nem sokminden, hanem konkrétan minden benne volt, ami nem, az pedig azért mert China only feature...
-
Zsoleszhun
addikt
válasz Black&White #2297 üzenetére
Ebből már sokminden benne volt az eu-ban is de azért várom.
¯\_(ツ)_/¯
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Black&White #2297 üzenetére
Az ikonok rondák A mostani jobban tetszik. De majd meglátjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Az itt olvasott ismertetők, leírások, instrukciók a Xiaomi MI 9 készülékre érvényesek (Nem SE, T, Pro, Lite, stb.), ugyanis minden variánsra más és más ROM, TWRP, Gcam, stb való, amik nem működnek másik típusokon, esetlegesen azok végleges téglásodásához vezethetnek!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest