Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
Nem emlékszem, hogy mikor oldották meg az fglrx-nél, hogy ne legyen ablakműveletnél laggolás. Talán augusztusban jött az első igazi javítás, de amiatt nem emlékszem igazán, mert olyan xorg ppa-t használtam, ahol a backfill-t kiiktatták -- ez kétségtelenül nem belépő szint.
Ellenben ha nem lapost használnék, akkor már rég meg sem pöcögtetném a gyári drivert. Amire használom, ahhoz semmi szükség nincsen bleeding edge OGL/ES-re. Ellenben az akksi elhelyezése elég szerencsétlen, és a grafikus kártya nem előnyére fűti feleslegesen, így az energiagazdálkodással korábban bukdácsoló driver nem volt elég jó nekem.Egyetlen olyan problémám sincsen a jelenlegi rendszerrel, ami egy hómjúzert megakasztana. Netbookon tapasztaltam meg két gnome-os bug-ot, de egyik sem vágott földhöz. Ellenben korábban az OEM vistától bevérzett az agyam.
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Ami azt illeti az is egy elég érdekes kérdés... marketinges szempontból jól pozícionált, de funkcionálisan felesleges (kiváltható) billentyű. Én is mosolygok rajta, amikor pl compiz kombinációknál kínjukban "super"-nek titulálják, és néha kifejtik, hogy sok gépen ez a "windows" gomb. Alapfelállás és reakció egyformán röhejes...
(#62) Morden24 szvsz a ballot screen-nek akár közvetlenül is bőven van hatása az EUs országokban
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Nem a te preferenciáddal akarok vitatkozni, csak arra írtam, hogy ami a probléma, az egy kicsit mélyebb lélegzetű, mint ahogy lereagálod.
Nyilván nem arról van szó, hogy vector kartás blackpanther binugzával is lehessen venni bármilyen gépet, hanem arról, hogy legalább tegyék opcionálissá minden gépnél a win-t. Jogilag és megoldással is megfelelően le lehetne fedni a dolgot, de nyilván sokaknak nem érdeke ez.
A felvilágosítással kapcsolatban meg azért nem értünk egyet, mert kicsit szélmalomharc egy efféle kéz-kezet-mos biznisszel szemben alapítványi felvilágosító kampányba kezdeni, amikor a jogi út sokkal hatékonyabb lehet a végeredmény szempontjából. Ráadásul még ehhez is kevesek erőforrásban mint alapítvány -- ilyen rohadt egyszerű.
(#49) bobsys naccerű, akkor neked sem jött le miről van szó Ajánlom figyelmedbe akkor a korábbi étterem-bor virágnyelves rendkívül életszerű párhuzamot
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Ha már a példánál vagyunk: nem kell bort választanom az megrendelt kajához, amit a 9x%-os piaccal rendelkező kisjózsi pincészet a legtöbb étteremmel "valódi előny" szerződést kötött, hogy amennyiben kizárólagosságot vagy mennyiségi garanciát vállalnak a felhasználónkénti fogyasztásra, akkor nem lesz annyira drága, mintha a boltban díszcsomagolásban vették volna a palackot, és ezzel nem kerül hátrányba a többi szomszéd étteremmel szemben, akik esetleg aláírták ezt a szerződést.
(#31) Sanya ő már a múltkor is nagyjából arról beszélt, hogy megrendelhető. De való igaz, hogy van olyan bolt, ahol kis példányszámmal van ilyen lerakat, hogy freedos-os szekció. A megoldás nyilván az lehetne, hogy olyan hd image-et állít elő a gyártó, amin pl rajta vannak a támogatott oprencerek silent installjai, és a licensz külön papíron váltható. Állati problémás logisztikailag... belerokkan egész Délkelet-Ázsia
(#27) Morden24 most két külön dologról beszéltünk. De nyilván ezzel valamiféle lépést akarnak elérni mind a ms, mind a gyártó részéről, így kicsit hosszabb távon más lenne az árképzés is az OEM-ek részéről. A leglogikusabb az lenne, ha megbüntetnék a ms-t
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Azé mert az OEM win-el adott gépnél az átlagjúzer szerint így a kettő (gép + win) egy és ugyanaz lesz, szent és sérthetetlen nászban egymásba gyógyulva, és más nem is létezik. Senki meg sem próbálja tudatosítani, hogy a géppel egy operációs rendszert kapsz, ami piaci magatartásként egy vicc, legalábbis kis uniónkban az érvényben lévő szabályozások szerint.
És értelemszerűen az így megspórolt licensz mellé nem igénylem az OEM win specifikus supportját sem, így megint nem értem miről beszélsz. Ha nem veszek valamit, akkor garanciát/támogatást sem veszek hozzá
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Akkor megint: nem ezzel vitatkoznak elsősorban a beadvány szerint. Amúgy bőven lett volna ideje a gyártóknak, és ms-nak is kidolgozni egy megoldást erre. Nyilván amíg nem akarják megint "darabolni" őket, durvára nem lesz fontos senkinek sem.
Amúgy nemrég netbookot úgy vettem, hogy választható volt, és kb tizenvalahány ezerrel volt gazdaságosabb az, amelyik nem volt előre befűtve winnel.
(#14) lorenzen beetetés, a próbaidő lejártával jóval többen perkálnak, mint akik elszaladnak egy boltba beszerezni egy fullos offisz/norton/rákf.sza licenszet. Jahh, ez persze annyira nem gáz, minthogy a "gugli a saját szolgáltatásait előnyben részesíti a találatoknál"
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Asszociációs játék. :)
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD
- Dell 7410 Laptop 14" FHD/i7-10Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s
- Apple Watch Ultra 2 49mm GPS+Cellular, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával