Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nestor16
senior tag
Engem érdekel a téma, mostanában tudtam meg, hogy lehet licitálni az elárverezett dolgokra.
Szerintem jó üzlet, alapból harmadáron kezdődik a licit. Engem jelenleg az autóvásárlás érdekel, rokonokat az ingatlan. Minden infót, tapasztalatot szívesen meghallgatok. -
Nagytalp
senior tag
"csak olyan fel megoldasnak tunt ez igy."
Egy ingó/ingatlan árverést kiírni vagy újra kiírni az egy hosszasabb folyamat. Te is bosszantónak tartanád ha egy esetlegesen nagyobb értékű ingatlant eladsz és a vásárlód mégsem veszi át mert nincs is pénze.
A 10% előleg biztosíték és szándék kinyilvánítás is egyben.
-
Taszillo
tag
Lehet, hogy eleve bele van integrálva.
Amikor bevezették, hogy a cégfelszámolásoknál a felszámoló cégeket az esélyegyenlőség miatt, elektronikus sorsolással választják ki. Hogyhogy nem teljesen véletlenül a zsírosabb megbízásoknál, mindig egy szűk csoportot sorsolt ki a gép.
-
Kasya
nagyúr
Minden ilyen aukciós rendszerben utalni kell! Licitálási szándék jelzése után a rendszer megadja az utaláshoz szükséges adatokat és ha beérkezett az összeg akkor mehetsz licitálni.
Koszonom, mar megerte ide irnomBar nem vagyok otthon az aukcios dolgokban (egyszer voltam licitalni kisebb régiségekre, akkor is szemelyesen), csak olyan fel megoldasnak tunt ez igy. De ha a rendszer igy mukodik, hat igy...
(#8) jerry311:
Szegénynek lenni drága.
Lol. Latom a lenyeg nem ment at. -
Nagytalp
senior tag
Minden ilyen aukciós rendszerben utalni kell! Licitálási szándék jelzése után a rendszer megadja az utaláshoz szükséges adatokat és ha beérkezett az összeg akkor mehetsz licitálni. Az más kérdés, hogy ha nem nyersz akkor általában szólni kell a visszautalás miatt mert azt rendszeresen elfelejtik.
Egyébként csinálhatnának már egy rendes aukciós oldalt mert az összes állami árverési rendszer fos. Ez pl. szerintem ua. mint a NAV.
-
Kasya
nagyúr
Érthető is, 100M HUF értékű ingatlanra nem szeretnének olyan licitálót, aki nem tud nélkülözni 10M HUF-ot az árverés végéig.
Szerintem nem, tekintve hogy ingatlan vasarlasahoz tobb forrast is igenybe lehet venni (pl. Fundamenta). De mivel licitrol van szo. elfogadom.
Az utalas helyett akkor is jobb lenne szvsz. a terheles...nem hogy meg utalgatni kelljen.Bar elnezve a kinalatot, eleg gyatra a valasztek.
-
Helbika20
tag
A bevezető címét félreolvasva egész más értelmet és hangulatot nyer a cikk..
Online átverések az MNV-nél
Elindult az elektronikus aukciós rendszer.. -
jerry311
nagyúr
Mi?
A biztosíték azon a folyószámlán lesz beterhelve, amelyikről átutalod. Nem ők vonják le, te utalod, ez nem inkasszó vagy csoportos beszedés, csak egy sima átutalás.
Nagy értékű árveréseken megszokott, hogy x% biztosítékot le kell tenni, hogy egyáltalán licitálhass. Nyilván annyival kevesebbet kell majd befizetni amikor a teljes összeget átutalod. Érthető is, 100M HUF értékű ingatlanra nem szeretnének olyan licitálót, aki nem tud nélkülözni 10M HUF-ot az árverés végéig. Ha ennyi pénze sincs, akkor miből lesz majd tízszer ennyi?
-
djculture
félisten
Ja ez a szervezet veszi át lószarért a lakásokat mert a bank tizszeresét követeli a normálisnak.
-
Kasya
nagyúr
A biztositekot a megadott szamlan terheli le? Tehat ha a folyoszamlamon nincs elegendo osszeg, akkor bele se tudok vagni? Ezt neheztelem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest