Új hozzászólás Aktív témák
-
ForRedGlory
félisten
Johet az emeltdijas tiltas is...
-
KTU
addikt
Nem titok ez hogy privátba kelljen írogatni.
Meg amúgy is linkelték már, csak az a régi hsz.-hoz visz.
PH-s VoIP topik.Rövid hívószámot csak hazai VoIP / SIP szolgáltatóval lehet hívni, ami magyar mobil és vezetékes hívásra nem a legoptimálisabb.
(#7) pomorski:
Ezt írta asdf_ fórumtárs:
"En mondjuk amugy preventiv jelleggel mindig a kulfoldrol hivhato szamat hivom egy ugyfelszolgalatnak -azt mar ugyis megszoktam VOIP-nal, mert arrol csak azt tudom-, ugyhogy en ezt nem szivom be, de az atlagjuzer igen."
Ez azt jelenti hogy hogy Ő is VoIP-on telefonál, írhatta volna azt is mint Te,
hogy sip kliens futtat.
Mivel gyakorlatilag ugyan azt jelenti.
(Bár vannak olyan szolgáltatók ahol nincs SIP szerver és csak a saját alkalmazás megy,
De ez már tényleg VoIP topik téma) -
pomorski
őstag
válasz
Millerchris #8 üzenetére
(#9) dementor
PM-ben leírok mindent, csak írj rám, ha valóban érdekel.
-
tomazin
veterán
14xx ingyenes
12xx vagy ingyenes, vagy a legkisebb számlázható percdíj (ez általában mind vezetékesből, mint mobilból a vezetékes hívás díja)lebeszélhető keret: ebben maximálisan igazad van. de régen is a kék szám helyett megnéztem milyen fizikai szám van mögötte és azt hívtam (ált. külföldről hívható számként hívták)
-
arnyekxxx
veterán
-
dementor
senior tag
válasz
Millerchris #8 üzenetére
Engem is érdekelne
-
asdf_
veterán
Azert, mert az egvilagon semmi kulonbseg nincs akozott, hogy a 1220-at hivom, vagy a 06 20 200 0000-t, igy a szolgaltatom legyen kedves szinten nem tenni kulonbseget, nem pedig pl. nem a lebeszelheto percekbol elszamolni a rovid szamos hivast, vagy ha mondjuk nincs lebeszelhetosegem es 15 forintert hivok idegen halot, akkor nem 25-ert szamlazni a rovid szamot.
Pont ugyanigy nem volt semmi kulonbseg akozott, hogy a 06 1 200 2000-at hivom vagy pedig a 06 40 200 200-at, aztan megis a 40-es szam hivasara neha az ember gatyaja is ra tudott menni, pont ezert is rugta ki a szeket vegre a 40-es szamok alol az NMHH. Tessek meglatni a ketto kozott az analogiat, hogy tokugyanarrol van szo, csak a 06 40 helyere a 12xx es a 14xx-et kell behelyettesiteni, szoval koszi NMHH, de fel munkat vegeztetek.(a pelda valoszinuleg rossz, mert a 1220-at azt hiszem pont ingyen lehet hivni idegen halobol is, de ezen ugorjunk at, tessek egy fizetos szamot bekepzelni oda es latni benne az ertelmetlenseget. En mondjuk amugy preventiv jelleggel mindig a kulfoldrol hivhato szamat hivom egy ugyfelszolgalatnak -azt mar ugyis megszoktam VOIP-nal, mert arrol csak azt tudom-, ugyhogy en ezt nem szivom be, de az atlagjuzer igen.)
-
fornettisuti
veterán
Eleddig abban a hitben éltem, hogy a 80-as az ingyenes a hivónak, 40-es fele a normál helyi vonalas hívás árának.
A12xx és társai tartományi dolgokról sosem hallottam még. Szerintem ezzel nem vagyok egyedül, egy cikk helyre tehetné a fejekben ezt a dolgot. -
tomazin
veterán
Erre azért volt szükség, mert a hatályos szabályozás ellenére a hívó és a hívott előfizető között elosztott díjas hívás teljes díját a szolgáltató sokszor a hívóra, vagyis az előfizetőkre hárította, a többfordulós szolgáltatói egyeztetések pedig eredménytelennek bizonyultak
Ez nem igaz.
1. Ugyanúgy beszedte a kék szám előfizetőjétől is a pénzt.
2. A többfordulós nmhh-s töketlenkedés. Ugyanis miután már elég panasz volt, hogy a kedves mobilszolgáltatók fix 60ftért adták a kék számot, bekerült a törvénybe egy olyan, hogy nem adhatják drágábban, mint az nmhh honlapján közétett hatásgi ár. ez az ár nem került ki soha, mert egész jó pénz volt abban, hogy a 30perces csingilingit hallgatja az ügyfél, mire ügyintézőhöz kerül.De a legcsodásabb az, hogy nem szüntették meg a kék számokat (bár a nevüket betiltották), ugyanis a létrehozták a legkisebb fizethető hívásdíjú szolgáltatás kategóriát (ugye milyen szép név?) a megmaradó rövid kék számokra (pl. 1272 digi, 1221 upc, stb)
Az ebben a csodálatos, hogy a 14xx tartományt zölddé tették, de 12xx tartományról nem tudod hogy éppenkékosztott díjas vagy zöld.mod: arra meg kíváncsi lennék miért lett a kék számból egyszercsak kedvezményes díjazású hívás, de ez ugye már a régmúlt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A 40-es számokat használó cégeknek két évük volt áttérni más hívószámokra, és jellemzően a 80-as zöldszámok vagy vezetékes földrajzi számok mellett döntöttek.
- Honor Magic V2 - origami
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X videókártya
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Macbook Air 15" M2 - 2022, 8/256GB, 1 ciklus, Apple garancia ( 103)
- Macbook Air 13" M3 - 2024, 8/256GB, 99% akku, Apple garancia ( 102)
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest