- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Proxmox VE
- Hálózati / IP kamera
- Linux kezdőknek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Volumio (minden verzió: RPi(ARM), x86/x64, bármi)
- Vírusirtó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Killing
addikt
válasz Kai Hansen #40 üzenetére
De ha nem használod akkor meg (állítólag) sokkal sebezhetőbb lesz a rendszer.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
-
Killing
addikt
A Vistánál volt ilyen frissítés tesztelés?
Ennek mi értelme van?Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
moonman
titán
válasz WonderCSabo #34 üzenetére
eddig sem volt. simán odaírják, hogy update mechanism test vagy valami.
-
WonderCSabo
félisten
Gondolom az álfrissítéseknek vmi vicces nevük lesz. Pl.: MS USB toaster driver, vagy vmi hasonló. Bár nem biztos.
-
E-Max
tag
Pont jót hoztál fel példának, ősrégi scannert!
Nekem van egy nem tudom milyen noname scannerem, a cég 2001-ben meg is szűnt, csak W98-hoz van driver, net se talál róla semmit, amit adtak cd megvan, azon van a drivere.
W7-re feltettem, működött(más kérdés, hogy egy sz@r a maiakhoz képest) de legalább ment, se XP-n, se Vistán nem ment.
Maga az exe kompatibilitási gond rengeteg dolgot megold, mind driver esetében, mind alkalmazás esetében.
Az egy dolog, hogy nem driverre van kitalálva, hanem .exe fájlokra, de eddig nekem 2/2-szer ment driverrel is!# # # Amíg a föld kerek, mindig lesznek dízelek, de mivel a föld ovális, jó lesz nekünk a benyás is!!!:)) # # #
-
Morden24
nagyúr
Creative nagy ívbe sz@rt írni drivert vista alá
Tudom, és az a cég igazolja is a bojkottos állításomat, mert kb. azt érdemelnének
Egyébként a kompatibilitás-állítás az csak akkor működik, ha a driver telepítőalkalmazása rakoncátlankodik. Attól, hogy egy W95-ös driverre rátolsz egy W95 compatibility mode-ot, még nem lesz belőle W7 driver, szóval az bizony nem sokat jelent.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
MODERÁTOR
Az exe-s jobbegérgomb az alkalmazáskompatibilításra való nem driver kompatibilításra. Az más kérdés, hogy ha egy driver grafikus telepítője megállapítja, hogy számára ismeretlen rendszerre akarják felrakni, és magát a telepítőt ami egy program átvágod ezzel a kis trükkel. Ez nem azt jelenti, hogy a Windows 95-ös eszközillesztők pl. egy ősrégi scanner esetében Windows 7-nél is működésre bírják a hardvert. Megannyi kékhalál volt anno a rosszul megírt driver-ek miatt, nem hiszem, hogy akár csak engedné a Windows 7 ilyen inf-ek alkalmazását.
-
E-Max
tag
Benne van mikor megnyitod a kompatibilitást, az összes oprendszer, 95-től...
Egyébként XP-ből is van 64 bit-es, amire csináltak drivereket, úgyhogy akinek W7-en driverrel van baja, arra nem lehet mást mondani, mint hogy béna.
Addig meg ne okoskodj, ameddig nem tudod, miről beszélsz.Most épp openal jött számításba, mert oda nyitottam, de bárminél megtudod ezt csinálni. GTA IV is csak így indult el, mert az csap Vista SP1-et, illetve XP SP3-at támogatja..
Morden24: Creative nagy ívbe sz@rt írni drivert vista alá, pedig eredetiben megvan vista business 64, még sem tudtam vele mit kezdeni. Vistára nem tudtam xp drivert felpakolni.
W7-en pedig XP-s driverrel tökéletesen működött, más kérdés, hogy azóta asus van, de akkor is működött W7-en XP driver, vistán pedig se nekem, se senkinek nem ment..[ Szerkesztve ]
# # # Amíg a föld kerek, mindig lesznek dízelek, de mivel a föld ovális, jó lesz nekünk a benyás is!!!:)) # # #
-
Morden24
nagyúr
Én több XP-s drivert telepítettem Vista alá (többek között Terratec cégnek hála), és volt, ami ment.
Na meg volt, ami nem.
Mellesleg ezek nem de facto, hanem eseti támogatások, azaz vagy igen, vagy nem. Bár most azért lenne kedvem egy jófajta AWE32-est W95-ös driverrel letesztelni W7 alatt, csak az eszközök hiányoznak hozzá. Erős a gyanúm, hogy csúnya blamázs lenne.Szóval nem kell ezt túlsztárolni, annyi a lényeg, hogy a Vistához nem írtak drivert 2006 végén, 2007 elején, mára meg már kevés a gond, ergo a W7-el nem ugyanaz a szívás. Más kérdés, ha egy cégnek en bloc vagy valamilyen nem túl régi eszköznek 2009-ben nincsen Vista-támogatása, az bojkottot érdemel.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Jóhogy nem már aszondod, hogy a 3.1-eshez való driver-eket is támogatja. Azért szerintem ez a Windows 95-ös driver támogatás erős túlzás, az még csak nem is NT alapú oprendszer.
Amúgy a legnagyobb gond különben is a 64 bitre átállás, XP-s driver-eknek így annyi.[ Szerkesztve ]
-
E-Max
tag
válasz commanDOS #17 üzenetére
Megkeresed az exe fájlt, jobb klikk, tulajdonságok, kompatbilitás, xyz-vel való kompatibilisen induljon, administratorként futtassa(ha adminként vagy belépve, akkor is!), és minden felhasználóra alkalmazza a beállításokat.
Nekem laptopomon is, pc-ken is tökéletesen megtalált mindent.# # # Amíg a föld kerek, mindig lesznek dízelek, de mivel a föld ovális, jó lesz nekünk a benyás is!!!:)) # # #
-
Morden24
nagyúr
válasz Dare2Live #10 üzenetére
Ebben ugye pont az a vicc, hogy a W7-nek és a Vistának megegyezik a drivermodell-je, ergo ami nem megy Vistán (mert nem írtak hozzá drivert), az nagy valószínűséggel nem megy W7-en sem, ami meg megy Vistán, az megy W7-en (főleg, mert dedikált W7 driver alig van még).
Tehát amiért szidva van/volt a Vista, azért szeretve van a W7. Viccesek ezek a dolgok
Más kérdés, hogy abban igazad van, hogy az end user-t ez nem kell, hogy érdekelje.
-
commanDOS
senior tag
-
krystman
őstag
Nekem szinte mindent megtalált a notin a Win7. Egyedül a VGA-hoz nem volt. De, azt meg feltettem a driver cd-ről, amit adtak hozzá. Tökéletesen üzemel.
-
Khan13
senior tag
válasz Dare2Live #10 üzenetére
Itt felejtik el általában az emberek azt a tényt, hogy nem a Vista tehet a gyártók/driver írók hanyagságáról/bénaságáról/lassúságáról/stb... Vistából is volt teszt verzió, sőt, a gyártók előre megkapják ugyebár a buildeket, és rengetek specifikációt... De mivel komplett új drivermodellt vezettek be MS-ék, ezért teljesen újfajta drivereket kellett írni (kernel helyett usermode a stabilitás és biztonság érdekében). A Win7 esetében a drivermodell egyezik, ezért sokkal könnyebb rá meghajtókat írni (Vistás alapok megvannak).
Frissítések pedig jöjjenek csak! : )
-
Narxis
nagyúr
válasz commanDOS #11 üzenetére
Atheros WLAN driver Windows 7 X86/x64: Link
Splendidet Asus letöltési oldalán keress, bal felső sarokban beírod, hogy Splendid, op. rendszert választasz, Vista 32bit vagy 64bit és kész.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Dare2Live
félisten
nálam nemment alabol az emu0202, azt se tudta miaz....
RC, majd őszre elkészül ami még nem.... és már ez az RC is fényévekre van a Vista finalhoz képest aminél ugye eszközök tömkelegei nem müködtek....
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
dajkopali
addikt
válasz Csakénvagyok #7 üzenetére
"újabb 10 frissítés érkezik a kiadásra jelölt Win 7-hez, ám ezek „hamis" update-ek lesznek, melyekkel a Windows 7 Update rendszerét tesztelik"
vagyis sem javítást, sem új fícsört nem tartalmaznak, az "üres" adatsorok csak a frissítési rendszer működésének tesztelésére szolgálnak[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
sasa311
veterán
Én egyetlen egy drivert nem telepítettem (PC), a Win7 megtalálja magától a drivereket élő net kapcsolat esetén és letölti őket
Minden 100%-ban működik (még bluetooth eszköz drivereket is megtalált)Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
Csakénvagyok
őstag
Csak én nem értem, de hol vannak a hírben az "álfrissitések"?
-
30z.Samu
félisten
Nálam is megy minden! Igaz, a TV Tunerrel nem nagyon szimpatizál.
Sic Parvis Magna
-
Narxis
nagyúr
Nálam faszán működnek, igaz én minden driverből megkerestem és letöltöttem a legfrissebbet, volt olyan amit már kifejezetten Win 7-hez készítettek(pl. Atheros WLAN driver, ATi driver).
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Narxis
nagyúr
Jaja, jöjjenek azok a frissítések.
-
commanDOS
senior tag
Maga a rendszer teljesen stabil, igaz, csak 2 napig volt fent a gépen.
Ami gondot okozott azok a driverek. Nem lenne ezzel probléma, hisz ez még egy kiadatlan op.rendszer. Csak a kezdetektől fogva úgy harangozták be, hogy ez egy amolyan "fullos" Vista, éppen ezért a a vista driverek jók lesznek hozzá.
Ennek ellenére a noti vista-s driver pack-ja eleve ilyen üzenettel indított, hogy ismeretlen op.rendszer. Ez nem gond, mert lehet manuálisan installálni. a dolgok fele feltelepült, viszont működni csak a hangkártya, a tapipad, és a catalyst driver működött. Jah meg a LAN, a wifi pl nem.
Asztali gépnél biztos más a helyzet, ott több az olyan hardverelem, amit kb minden harmadik ember használ. De így összességében vissza az XP-hez, mert így használhatatlan.
Majd ha kijön a végleges és hozzá a driverek, akkor jöhet a rendes tartóstesztKihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)
-
Kai Hansen
csendes tag
Teszteljék csak, ha ettől jobb lesz a végleges
Új hozzászólás Aktív témák
- Ózongenerátor a háztartásban
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Óra topik
- Politika
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM