- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PR-Telecom
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vicoo
senior tag
Jelenleg nem tudok online fizetni a 2023ig érvényes kártyámmal
-
fatal`
titán
Nem működött, technikai hiba volt.
Telefonváltásnál online két lehetőséged van, vagy kérsz új kódot a javas Internetbankon és azon keresztül aktiválod, vagy feltelepíted a storeból az új telóra az appot, rányomsz a "már regisztrált" feliratra (elég kicsi a nagy regisztráció gomb mellett) és az első telepítéskor megadott helyreállító kóddal tudod aktiválni.
A harmadik lehetőség a CIB24.
-
bozont
veterán
Van akinél működik rendesen az új CIB weboldal? Legalább is nekem új, ritkán kell megnyitnom, de most megakartam nézni hogy hogyan kell aktiválni a mobilbankot telefonváltáskor, de nem nem reagál semmi kattintásra egy menüpont sem. Sőt a legördülő almenü csak egy nagy fekete kocka. Próbáltam FF-el és Edge-el is.
-
fatal`
titán
Úgy néz ki, hogy vagy a Radeon driver csomag (nem a driverre gondolok, hanem a szoftverére), vagy a benne lévő visual c++ (vagy ezutóbbi önmagában) okozza, hogy chrome motor alatt meghal a simple-ös fizetés. Legalább is windows újratelepítés után így néz ki a történet, felraktam az AMD csomagot, beállítgattam és utána nem ment a simple Edgeből (új Edge). Előtte még jó.
Rohadt érdekes ez az egész, majd meló után még próbálgatom, hogy konkrétan mitől van.
De utána valamit még csinálhattak, mert éjjel leállt a simple teljesen.
-
fatal`
titán
Csak én vagyok olyan szerencsés, hogy semmilyen simple payes oldalon nem tudok kártyával fizetni (web, nem app)?
Barion működött múlthéten (már a push üzenetes megerősítéssel). A CIB azt mondja, hogy ha az működött, akkor hívjam a Simple Payt. Simple Payesek meg azt mondták, az jön vissza a banktól, hogy elértem a limitet, vagy nincs egyenleg a számlán, persze egyik sem igaz.
Két kártyám is van (egyik direkt internetes fizetéshez), egyik sem jó.
-
Piftuka
veterán
Hát neked legyen igazad! Én mindig az internetbankot használom.
Mindenesetre ez az egész, ezzel a módosítással már ígyis-úgyis rossz.
Persze, ha már így döntöttek, akkor ennyi erővel a Díjnet felületéről is be tudom fizetni. Ugyanott vagyok...
Nagyon-nagyon kár, ezért a döntésükért!
-
fatal`
titán
"Ugye akkor sem járok messze az igazságtól, ha azt gondolom, hamarosan "en bloc" lekapcsolják az Inernet Bank alkalmazást?"
Az csúnya lenne, mert a webes felület, meg az app egy csomó mindenre totál alkalmatlan. Kezdve azzal, hogy a partnerek és a beállított utalások/átvezetések sincsenek szinkronizálva, nem lehet látni egy adott napon mennyi volt az egyenleg stb. Többnyire az internetbankot használom, még akkor is, ha elavult. -
Piftuka
veterán
No, kellett nekem dicsérni a kiváló Internet Bank felületet, és hogy mindent el tudok intézni onnan...
Nemrég kaptam:
" A CIB Bank Zrt. folyamatosan törekszik szolgáltatásai fejlesztésére, figyelembe véve a változó ügyféligényeket és az új digitális csatornák nyújtotta lehetőségeket. E folyamat részeként 2021. február 2-től a CIB Internet Bankon elérhető Díjnet számlafizetési funkció nem lesz elérhető, azt a továbbiakban a CIB Bank Online, illetve a CIB Bank Mobilalkalmazás felületein biztosítja tovább a CIB Bank. "
És van képük fejlesztésre hivatkozva végrehajtani mindezt...!
Tehát eddig tényleg elég volt egy alkalmazást használnom, ám hamarosan már minimum 2 alkalmazást kell használnom, hogy ugyanazokkal a lehetőségekkel rendelkezzek, mint annak előtte.
Ugye akkor sem járok messze az igazságtól, ha azt gondolom, hamarosan "en bloc" lekapcsolják az Inernet Bank alkalmazást?
Ez az egész felháborító!
-
Holnap elvileg leadom a tokent és újraaktiváltatom az appot, kíváncsian várom milyen szuper lesz
-
Megint sz.r ez a sz.r...
-
fatal`
titán
Ma frissült az app, esetleg, akinek Android 11-e van próbálja ki. Changelogot írni luxus, én még 10-es droidon vagyok.
-
tlala
addikt
A mai Cib-es ügyintéző már tudott a tokenről, és azt is tudta, hogy Android 11 alatt használhatatlan a mobilos app.
Előbb azt mondta, hogy a használatbavétele ingyenes, és telefonos segítséget kér, hogy megkérdezze a havidíjat. Megkérdeztem, hogy 22 év banki hűség után létezik-e olyan, hogy méltányosságból elengedik a havidíjat. Mondta, hogy igen, jóváírják - de azt már megint elment megkérdezni, hogy ez hogyan történik. Visszatért, és ekkor már azt mondta, hogy van használatbavételi díj, 1500 Ft, de azt és max. 3 hónap használati díjat jóváírnak. Sajnos rendkívüli vírushelyzet ide vagy oda, nincs lehetőség sem futáros, sem postai kiszállításra üfsz aktiválással. Reméli, hogy 3 hónap múlva helyreáll az app (az előző frissítés több mint 4 hónapja volt...), és akkor majd megint visszaszerződhetek mobil app azonosításra.Az azonosítással együtt 11 perc és 58 mp volt, amíg ügyintézőhöz jutottam. Megkérdeztem a végén, hogy van-e valamilyen előírás a minőségbiztosításukban arra, hogy max. hány percen belül kell az ügyfelet fogadni.
Megpróbálta elmagyarázni nekem, hogy ez attól függ, hogy hány ügyfél hív azonos időben...
Itt kedvesen elköszöntünk egymástól, és tájékoztattam, hogy én is rögzítettem a felvételt. -
Piftuka
veterán
Köszi az info-t mindkettőtöknek!
Hát bizony ez így "ciki"... pontosabban méltatlan a CIB részéről, felém.
Igaz... eleve annak gondolom, hogy sok-sok év ingyenes hardver token használatának lehetősége eltörlése után gyakorlatilag rákényszerítettek arra, hogy a mobilos applikációt használjam.
Mert elvből nem voltam hajlandó havi 700 forintot fizetni ezért. Igen, nekem ennyit mondott az ügyintéző, amikor felhívott, és tájékoztatott a kötelező változásokról.
Persze 300, de még 3 forint havidíj is méltatlan volna, hiszen korábban sok évig ingyenes volt. (Csak akkor került pénzbe valakinek, ha elhagyta, mert 5.000 forint volt az eszköz pótlása. De én vigyáztam rá. Karcmentes állapotban adtam le a fiókjukban.)
Inkább hálásnak kellene lenniük, hogy már "ezer éve" az ő ügyfelük vagyok.
Ám most már a mobil applikáció (jelszó generálásra) használatának körülményessége miatt, és ha tényleg "csak" 300 forint havonta, már hajlamos vagyok inkább kérni ismét a hardver tokent.
A fentebb említett számítógépes Android emuláció hogyan működik egyébként?
-
-
fatal`
titán
"- Miben más ez a "mini számológép"? Hogyan működik a gyakorlatban? Miért van ilyen sok gomb rajta?"
PIN kódot kér, mielőtt generál."- És hogyhogy 300 forint?
Nekem tavaly, amikor kötelezővé tették a mobil alkalmazást a kódgenerálásra, 700 forint havidíjat mondtak.
"
Nekem is 700 forint rémlik."Nekem évekig (amit itt fentebb említettem) a kis fehér színű volt. Tökéletesen bevált. Csak a narancssárga gombot kellett megnyomni, és generálta a kódot. (Ami 60 másodpercig volt érvényes.)"
EU-s jogszabály miatt már nem használható. -
Piftuka
veterán
A kettő közül a fekete?
Nekem évekig (amit itt fentebb említettem) a kis fehér színű volt. Tökéletesen bevált. Csak a narancssárga gombot kellett megnyomni, és generálta a kódot. (Ami 60 másodpercig volt érvényes.)
- Miben más ez a "mini számológép"? Hogyan működik a gyakorlatban? Miért van ilyen sok gomb rajta?
- És hogyhogy 300 forint?
Nekem tavaly, amikor kötelezővé tették a mobil alkalmazást a kódgenerálásra, 700 forint havidíjat mondtak.
300 forint havidíj mellett még meg is tartottam volna a hardveres tokent...
-
Piftuka
veterán
"Egyébként erősen gondolkodom 1 használt mobilban, amiben simm kártya sincs és arra telepítem a banki appot. és mindig otthon felejtem"
Ez tulajdonképpen egy egészen jó ötlet!
Nem is felétlenül szükséges használt mobil... mondjuk én abszolút nem vagyok benne a mobiltelefonok világában, mert örülök, ha nem kell használnom, de emlékszem, amikor 1-2 éve vettem a MM-ban a mobilomat, voltak kitéve mindenféle kínai okostelefonok ~20.000 forintos darab áron.
Az tökéeltesen megfelelő lehet erre a célra. Persze a hardveres token ennél olcsóbb (~8.000 forint évente), de a telefont remélhetőleg csak 1x kell megvenni, és ilyen célra sok évig működik hiba nélkül.
Az viszont biztos, hogy SIM kártya nélkül is fut rajta, és használható a CIB applikáció?
-
tlala
addikt
-
UHHH
őstag
Kaptam push üzit, hogy frissítsek. Frissítettem, erre nem fogadja el a pinemet és letiltott. A telefonos ügyintéző szerint minden rendben van a rendszereikkel, és menjek be személyesen. Még a számlanyitáskor SEM mentem be, miért van ez 2020 végén, hogy ennyire amatőrök ezek is?
-
fatal`
titán
Ez jó, dobott az app valamikor éjjel egy értesítést, hogy frissítsem az online vásárlások miatt, de nem jelez frissítést a Play.
-
Az ügyintéző balfék volt. Be kell menned a bankba és igéynelni egy fizikai tokent. (kb úgy néz ki mint egy mini számológép) Egyik nagy hátránya, hogy havi 300ft, mert nem képesek a kedves fejlesztők egy tetves crasht kijavítani hetek óta. Ezzel simán tudom használni a netbankot, de pont az a kényelmi rész nem működik, hogy telóról is tudjak utalást intézni. Ha megjön az iphone-om akkor mehetek vissza a bankba újraaktiváltatni ezt a foshalmazt. (ja mert ios 14 alatt megy rendesen az app pedig ez is ősszel jelent meg)
-
-
Fuvaros
senior tag
kerüljétek a bankokat...
-
tlala
addikt
Ezzel az októberi frissítéssel sem sikerült megoldani, hogy ne omoljon azonnal össze a Cib app Android 11 alatt (visszafordíthatatlan frissítés a friss telefonomon). Ezzel a panasszal tele van a Google Play áruház oldaluk, szóval nem mondhatják, hogy nem tudnak az app hibájáról.
Hetek óta be sem tudok lépni a bankomba, mert mind a webes, mind a PC-re/Mac-re telepített verzióba KIZÁRÓLAG az app segítségével lehetNE belépni.
Így gyakorlatilag a saját bankom kizárt a bankszámlámra rálátásból, belépésből, mert nem képesek frissíteni a saját banki alkalmazásukat.
Mindez 2020 végén.
Még az az szerencse, hogy van Revolut kártyám, annak feltöltése még működik (az app-juk pedig fényévekre megelőzi a Cib-et.)
A telefonos ügyintéző szerint nem létezik semmilyen alternatív SMS, üfsz asszisztált, stb. belépési opció - sajnálja, de nem tud működő megoldást ajánlani. "Majd visszahívnak" - 3 hete.
Elfogadhatatlan. -
zsolt_64
senior tag
-
floatr
veterán
Köhög az egész rendszer. Elindítom az appot, és a belépés után egy percig matekozik. Tegnap élesítették az app-alapú jóváhagyást... elvileg.
-
-
Dißnäëß
nagyúr
Nem ilyen egyszerű. Nem mindegy, milyen verziós Android milyen biztonsági frissítéseket támogat MÉG - és holnap vagy X nap után már nem, ez pedig húzza magával az appokat és úgy általában mindent a még támogatott, korszerűbb OS-ek irányába, ahol persze funkcionalitásban is többminden elérhető, pl. copy művelet (számlaszám vágólapra helyezés), screenshot engedélyezés vagy tiltás, meg még megannyi egyéb, passz, nem vagyok droid fejlesztő, de így általánosságban azért nem a legbölcsebb dolog egy mai, frissverziós appot öreg OS-re erőszakolni. Ezt Windows-ban sem tesszük, itt sem illendő.
Ugyanakkor vannak viszonylag új Androidos telók is apróért. Szerény hardware speckó, nem egy rakéta, de újnak új legalább és elviszi az appot. Egy ideig még..
-
zsolt_64
senior tag
heh akkor nem én vagyok az egyetlen akinek ez eszébe jutott hogy egy régi mobilra telepitse az appot. Namost akkor a nagytudású IT managementnek el kéne gondolkodnia egy kicsit, mielőtt mindenkire ráerőltetik az appot. Persze értem én hiszen a rákényszerített appon keresztül lehet a pofámba nyomni a reklámjaikat....
update : nem megy...
-
zsolt_64
senior tag
Mengin Sz@r az egész android és windows kliens is
komolyan kezd elegem lenni a brigádból... -
Sajnos észrevettem.
-
azbest
félisten
egyébként az értékpapírszámla nem ott van, mint a sima számlák. Ha nem jogszabály miatt, akkor csak az ügyintéző nem találta meg. Vagy ha utólag lett aktiválva, akkor ott nem állították be.
Látni egyébként az elektronikus kivonaton is (javás appban), hogy amelyikre be van állítva, ott szerepel az első oldalon, hogy nincs postázás. A befektetések menüben van valahol annak a kivonata külön. Ahol nincs beállítva, ott meg a címed szerepel. -
zsolt_64
senior tag
Nem az a lényeg hgogy hány számjegy, meg pin kód hanem az hogy a hozzáférésedet viszed mindenhova. Lehet hogy paranoiás vagyok, de gondolj bele hogy kényszerítenek rá hogy belépjél, majd az összes pénzeden bitcoint vesznek...
Sokkal jobb volt a fizikai token, amit otthon hagyhattál.
Kellene valami köztes limit, vagy valamilyen korlátozás hogy a mobilappal ne lehessen 3 perc alatt lefosztani egy számlát.
"fázom", hogy a bankom rákényszerít egy applikáció használatára" na ebben egyetértünk, a tokent most pénzért adják...
Egyébként erősen gondolkodom 1 használt mobilban, amiben simm kártya sincs és arra telepítem a banki appot. és mindig otthon felejtem -
zsolt_64
senior tag
válasz
Durci_Dorka #66 üzenetére
Akkor küldjék ajánlott vagy tértivevényes, vagy mittudomén milyen formában , hogy csak ÉN vehessem át. Akkor is elfogadhatatlan hogy a teljes portfólióm összege egy sima levélben szerepel.
a jogszabály meg kapja be... -
Piftuka
veterán
"Jesszus ez most komoly ?"
Komoly. Még alá is húztad a lényeget, és mégsem érted?
Felhasználói felületről és funkciókról írtam. Kis túlzással, a konyhai hűtőszekrényedből is a nappaliba rendelheted vele az üdítőt.
Szó szerint mindent el lehet intézni benne, amire a bankolás, számlázás, vásárlás, megtakarítás, kártyák, számlák, telefonálás (mobil feltöltések), stb. kapcsán manapság egy embernek szükséges lehet elintézni.
Ráadásul egy kifejezetten áttekinthető, felhasználóbarát felületen.
- Egyébként olvastál tovább is a hozzászólásomban? Az ötödik bekezdés... Ott írtam a jelszóról is.
Hozzáteszem, hogy tulajdonképpen a 6 jegyű PIN-kód sem 6 jegyű, mert:
- 1x 4 számjegy (telefonzár feloldása)
- 1x8 számjegy (a CIB telefonos applikáción kötelezően beütendő a "With Key" funkcióhoz, azaz az internetbanki bejelentkezéshez generált kódhoz)
- 1x 4 számjegy (az internetbanki bejelentkezéshez generált temporary kód)Azért ez így elég biztonságos. Feltételezve, hogy a fenti 3 számkombináció egyike sem egyezik egymással.
A fő problémám továbbra is maga az applikáció, amit ehhez kell használnom, és az "okos telefon". Én telefonálásra használom, semmi másra, így már attól "fázom", hogy a bankom rákényszerít egy applikáció használatára. (És ha valami régi, "nem okos" telefonom lenne...?)
-
Durci_Dorka
friss újonc
Ezt ezért javaslom elolvasni, hogy miért is küldenek papír alapon kimutatást a befektetési portfóliódról
20. oldal 5.1.1 , 5.1.2 , 5.2.1
21. oldal 5.2.2 ,
és leginkáb 5.2.3 (iv): Ha az értesítés megtételét jogszabály írja elő akkor a Bank, az Ügyfél külön rendelkezése nélkül is jogosult bármely értesítést az Ügyfél közokirattal
igazolt állandó lakcímére, illetve bejegyzett székhelyére, telephelyére továbbítani - függetlenül az Ügyfél
által megadott értesítési címtől, illetve az értesítések megküldésére vonatkozóan az Ügyfél által adott
rendelkezésektől.https://www.cib.hu/document/documents/CIB/szerzodesi_feltetelek/aszf_befszolg_201016.pdf
Puszi pacsi
-
floatr
veterán
Tegnap nekem ment, bár ugyanazon a fizetési platformon keresztül egyik szolgáltatónál villámgyors, a másiknál fél nap volt a visszaigazolás.
-
Vicoo
senior tag
Most próbáltam online vásárolni, se PayPal, se kártyás nem megy. Köszönöm cib!
-
Bunda
újonc
Sziasztok!
Nekem még soha nem volt problemam az applikacioval(iOS).
Azt leszamitva amikor bankszamlat nyitottam naluk tavaly, es masnaptol nem tudtam belepni. Kozben visszajottem angliaba, telefonon nem tudtam megoldani a problemat, ezert 3 honappal kesobb tudtam megnezni az egyenlegem. Legalabbis azt, hogy biztosan jo helyre utaltam addig 😄
Az ugyintezo csajszi mondta, hogy konkretan minden updatenel leall az egesz app-rendszer, es van hogy egy teljes hetvege kell nekik mire minden mukodokepes lesz. -
-
jeni
félisten
Akkor van benned sok ezer km-t.
Pár hónapig csináltam én is olyan 20 éve a R.Palota 5.sz postán. A suli fontosabb volt.
Én is elkövettem egy hibát de arról nem tehetek,mert ebben az egyetem volt a hibás.A kézbesítési szabályzat szerint jártam el.
A melón kitudódót,jöttek a főnökök,hogy hogyan is...
Elmondtam, lezárták a témát,semmi retorzió nem lett belőle. -
floatr
veterán
Pont aznap voltam a bankban, mivel szerettem volna a mobil appot új telefonra költöztetni, de sajnos ez nem olyan egyszerű. Minden más beléptető alkalmazást át tudtam pakolni, a CiB mobil appot nem.
Gondoltam, akkor bemegyek, és majd a bankban jól elintézem, mert akkor még a lakcímkártyát is fel tudom mutatni. Akkor közölték sajnálkozó arccal, hogy legközelebb biztosan tudnak segíteni, mert a hajnali upgrade után nem állt lábra a rendszer. -
kcsa
veterán
Kisujjbecsszóra el kell hidd, hogy én még nem bontottam fel a címzett engedélye nélkül más levelét az elmúlt 38 évben
(oké, hazudtam, leszámítva egy esetet amikor általános iskolában a tanár zárt borítékban küldött levelet a szüleimnek, na ott - mivel volt vaj a fülem mögött - azért belenéztem
)
-
-
zsolt_64
senior tag
Sokra megyek a BTK-val , ha felbontja.
és megtudja . jobb esetben kölcsönkérni jön , rosszabb esetben elpetykálja... tele a lépcsőház nyuggerrel. (gondolod hogy tisztában vannak a BTK-val ?
)
A másik, meg hogy én is kaptam mellédobott levelet, amit azzal a lendülettel fel is téptem, aztán láttam hogy a szomszédé. szerencsére csak 1 gázszámla volt, de ciki volt feltépett borítékkal bedobni a címzettnek... (és megtudni hogy lóg a tigáznak...)
Azért itt emeljük ki a bank felelősségét.... az 1. számú alapszabályt sértették meg: ügyfélről nem adunk ki infot... -
Zirowe
nagyúr
Tök jó volt a cib alkalmazás, rootra kidobott minden indításnál egy figyelmeztetést, azt okézva nem volt több gond.
Aztán pár hónapja jött egy okos frissítés, aminek következtében minden egyes belépésnél vagy 5x kell okézni mindenfajta hülyeséget és kétszer is azonosítani magam ujjlenyomattal.
Jeleztem a fejlesztőknek, akik vissza is írtak, hogy nemsokára rendben lesz, persze azóta is ilyen.
Raiffeisen f*s appja után felüdülés volt a cib alkalmazása, de sikerült ezt is elrontani. -
zsolt_64
senior tag
"Alapvetően én elégedett vagyok a CIB Internet Bank-kal. A felhasználói felületét, funkcióit, lhetőségeit illetően a legjobb a piacon."
Jesszus ez most komoly ?Nagyon komoly biztonsági rés az hogy egy max 6 jegyű pintkódtól van bárki a ÖSSZES pénzedtől.pl nem lehet bizonyos tranzakciókatLETILTANI
Ja és pár hónapja valami levél kapcsán , amit egyébként letiltottam, mégis elküldték, kiadtak egy full portfólió kimutataást. Magyarul hogy mennyi pénzem van a bankban, at euró még át is váltották. ÉS MINDEZT ELKÜLDTÉK EGY SIMA LEVÉLBEN -
kcsa
veterán
válasz
Donki Hóte #37 üzenetére
Azért én eltöltöttem ~11 évet a nagy zöldnél, de ilyenről nem hallottam. Más okból voltak távozások az tény, de az is egy röhej volt...
Bankszámlám ennél a másik hárombetűsnél van, pénteken én is szopoltam rendesen a hozzáférésekkel, és ezt rendszeresen elkövetik.
Két éve nem ott vagyok, az új helyem egy hasonló kaliberű energetikai cég, de két dolgot megtanultam már az elmúlt években: pénzt csak párnába varrva, és legyen otthon generátor
-
VirsLee
őstag
válasz
Donki Hóte #37 üzenetére
Nagyon nagy cég :)
Van egy IT-ért felelős vezérigazgató-helyettes, alatta pedig sok-sok IT igazgató.
Két dologban biztos lehetsz:
- az, amit a CIB-nek most sikerült összehozni, olyan szintű leállás, egyik bankban sem rendszeres
- az OTP-ben a szegény és az igazgató szó nem fér el egy mondatban -
Dißnäëß
nagyúr
Az nagyon meleg pite. Nettel általában nincs bajuk, meg nem is összefosós dolog, hacsak nincsenek valami agyatlan módon valami felhôvel hibridben..
De ha egyszerre kapcsolnak fel szervert, az sem szabad, hogy megrántsa az áramhálózatot, hogy ez legyen, vagy ott rettenetesen el van szabva szintén valami, pedig szinte mindegyik bank szerverterme(i) dízelezett, van akinek meg több független szolgáltatói betápja is van.
Az utolsó mondat sajnos áll.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Donki Hóte #37 üzenetére
Nanana. Az IT vezér náluk konkrétan egy fôvezér -1 szintû, kis híján teljhatalmú ember, nem úgy megy az, hogy minden elszabott release-nél kirugdossák, mert megtehetik. Nem akarom védeni ôket, de ismerni ismerem. Nem így megy, ahogy írod. Az IT vezér határozza meg az IT irányt sok paraméter mentén, komoly befolyással bír, nem egy tesze-tosza bábu, ráadásul szakember és profi. Viszont az a rész áll, hogy nem tökéletesek a dolgok.
Általánosságban: az megy rengeteg helyen, hogy fent a hídon zöld lámpa ég a Titanic összes rekeszére, hogy minden oké, alul meg szól a sziréna a fûtôknél és ömlik be a víz. Mert rosszul vannak megállapítva a teljesítménykritériumok, amik mentén a kis- és középvezetôi bónuszok skálázódnak, oszt "jóazúgy, ennyit tudunk", a mért KPI-okat meg hozzák, csak ugye az pont semmire sem elég (mint látjuk).
-
Oliverda
félisten
A közelmúltban véletlenül összefutottam az egyik hárombetűs bank adminjával. Mesélte, hogy egy karbantartás után valamelyik nagytudású kolléga egyszerre kapcsolta fel a szervereket, amire úgy letérdelt a hálózat, hogy órákig tartott amire összekaparták. Sajnos elég komoly inkompetencia van a bankoknál, amit ezek a napos vagy félnapos kimaradások remekül alátámasztanak.
-
Somatom
veterán
Csodálkoznak, ha az emberek kiszedegetik a pénzüket? Hasitasi nem kér kódot.
-
Az OTP-nél is rendszeresek a teljes napos leállások, és olyankor mindig kirúgják az informatikai igazgatót
Ettől persze a rendszer továbbra is szar, nyilván azért, mert nem a szegény informatikai igazgató dönt a rendszerek továbbfejlesztésének irányáról, hanem a nagykutyák, az informatikusok csak a balhét viszik el
-
Pipó
őstag
Két napja úgy jártam egy benzinkúton, hogy fizetéskor elromlott a terminál, már a pinakód megadása után. Jött is az sms 24000 fizetésről. Mondja a kutas, meg kell ismételni, mert nem adott ki pos bizonylatot a kütyü, újra kellett indítania. 4-5 perc vita után belementem, azt mondta, majd rendezzem a bankommal. Még egyszer kifizettem, majd bementem a CIB-be. Ott ki kellett töltenem egy nyomtatványt, ellenőrizték, valóban kétszer lett levéve az összeg. Azt mondták 30 nap az elbírálás.
A személyi hitelem nemrég járt le. Azt rendszeresen duplán vonták tőlem. Mivel véletlenül a hónap utolsó előtti napja volt a teljesítési nap, így azon a napon levonta a törlesztőrészletet "átvezetés fedezetre" címszóval, majd elvileg ebből utána lekönyvelte volna a törlesztőt, de ha ez hétvégére esett, akkor következő hó első munkanapján simán levonta újra a számlámról is.
Háromszor mondták, hogy szoftverhiba, nem értik. Mindannyiszor személyesen kellett eljárnom, mert telefonon csak panaszként voltak hajlandók kivizsgálni, nem korrigáltak semmit, bár egyébként is csak egyszer kaptam postán erről értesítést. Összesen kb 5 órát telefonáltam velük ebben az ügyben, nem tudom mennyibe került. Úgy az ötödik-hatodik alkalommal a fiók egyetlen férfi ügyintézője átállította az esedékességet következő hó elejére és azzal oldódott meg. Azt mondta, ne szóljak seninek, mert ehhez nem lett volna jogosultsága a fiókban. Sajnos már nem dolgozik ott.
-
Sberbankra váltottam 7 éve lakáshitel miatt.
Online bankingból nem lehetett beszedési megbízást kiadni, csak telefonon, de alig vették fel.
Írtam nekik meg az ügyintézőktől is kérdezgettem, hogy bővítik-e majd az appot.
Hát, 5 évükbe telt...Társkártya is van, ennek ellenére csak 1 telszámot tudunk megadni, amivel beléphetünk. Marha kényelmes...
Ismerősöm nagy hitelezőknek fejleszt szoftvert, ott is el van maradva mindenki, nem igazán akarnak költeni SW-re. Legfeljebb néha lejár pár 100 milla tartozás, vagy elszámolják a kamatokat. Belefér.
-
Kobe
veterán
A leallasok 90% naluk utemezett frissitesek relaselesenel tortenik, szoval vagy fejlesztesi hiba vagy valamilyen serverbeallitasi lepes maradhat ki pl.
Elofordul hogy egy middleware alkalmazas serverre pl elfelejtik kicsapni a friss valtozatot, ami onmagaban nem para, mert par perc kitelepiteni, de ha addigra teleszarta az adatbazist valami interface rossz formatumu adattal, azt joval tobb ido kipucolni.... Foleg egy elszamolo rendszernel ahol 6-8lepeses autentikacio van, mindenhol javitani....
Gondolom itt is ilyesmi volt -
A telóm befrissült android 11-re, a cib app többé nem volt hajlandó elindulni, konkrétan crashelt. A play store tele van ilyen kommentekkel (1*) és még csak nem is tudtak a hibáról. Bementem a bankba, hogy tokent kérjek mert mondom a számlámhoz azért csak jó lenne hozzáférni. Az ügyintéző csaj se hallott erről a problémáról. Ezek nem kommunikálnak egymással? a fejlesztők nem tesztelnek? érdekes módon ios 14-en simán megy, pedig az is elég új rendszer. A fostos appjuk júniusban frissült utoljára és a mai napig van benne olyan funkció ami nem működik.
-
Piftuka
veterán
Azt honnan lehet tudni, hogy nem a rendszerüket üzemeltető IT szolgáltató oldalán volt a hiba?
A cikk alapján úgy látom, hogy az internet bank sem volt elérhető. Nekem ez hálózati (vagy az azt üzemeltető szerver/virtuális háttértár/memóra/stb.) problémának tűnik.
Alapvetően én elégedett vagyok a CIB Internet Bank-kal. A felhasználói felületét, funkcióit, lhetőségeit illetően a legjobb a piacon.
Már nem is tudom, hogy hány éve (sokkal 10+) vagyok náluk, és egyetlen igazi problémaként azt tudom felhozni, hogy váltottak a kötelező mobil token használatra.
Nekem a régi, hardveres token megoldás sokkal praktikusabb volt, és még biztonságosabbnak is tartom a "Login + (bonyolult, hosszú) jelszó + 4 jegyű HW-es token kód" kombinációt, mint a "Login + 6 jegyű mobil generált token kód" variációt.
Nem is beszélve arról, hogy mennyivel praktikusabb, egyszerűbb és gyorsabb volt a kicsi, "dobókocka" méretű, nyomógombos hardveres token használata, mint a mobiltelfonos applikációé.
Ők ugyebár a "nagyobb biztonságra" hivatkozva tették ezt a változást kötelezővé.
Persze magát a mobilos netbank felületet nem ismerem (mert azt a részét nem használom), és azt is megértem, hogy bosszantó az ilyen szolgáltatás kimaradás, ha valaki éppen akkor utalna, vagy vásárolna. Ám azért elég gyorsan elhárították, nemde? -
Tikakukac
titán
Takarék már ki sem ad ilyeneket. Ott ha nem vagyok muternek épp itthon segíteni a bevásárlásban igen csak szoppantó lett volna, mert az összes kassza eldobta az összes Takarékos bankkarit, már nem először az elmúlt időszakban. És pont a kaja nagykerben voltunk, majdnem 7 számjegyű vásárolt cuccal
De ja, 1-2 bankot meg lehetne simogatni egy lapáttal.
-
válasz
VikMorroHun #24 üzenetére
Jaja, kösz remélem akkor addig megjavul.
-
Ebédet szeretnék rendelni egy ilyen ebédházhozszállítós cégtől és error-t dob a bankkártyás fizetésre, a CIB rendszerét használják...
-
azbest
félisten
Na ezt most észre sem vettem, mert épp nem nagyon használtam semmijüket. Viszont pár hete egy 3 hónappal korábbi utalást megkaptam újra... aztán mégsem
Csak a kivonatban nézve láttam, hogy téves tranzakcióval korrigálták.
-
Az MKB-s vásárlás és utalás netbanból már műxik.
-
Dißnäëß
nagyúr
Jaja én is, valami újat a neten kipróbálni és kér tőlem előfizut meg ilyesmik, oké, 1 hónap próba szívesen. És itt most nem a fizetős pornóra gondolok, hanem egy wish, egy Tidal kipróbálás, vagy tényleg akármi.
Aztán ha nem jön be a cucc, vagy le tudom mondani, vagy nem - jártam már úgy egy oldallal, hogy nem volt olyan, hogy deaktiválás meg hasonlók, illetve ha jól emlékszem, nem működött.. jó, akkor Revolut virtuális kártya törlés, viszlát. Kiválóan bejött
Szóval a nagy internet kicsit kérdőjelesebb zugaiba benézni hibátlan 1-1 virtuál kártyával elmenni, ez hatalmas ötlet szerintem tőlük.
A kripto tárolás és annak hogyanja meg kifejezetten nem az..
-
Heller2
aktív tag
válasz
VikMorroHun #10 üzenetére
Kicsit megnyugodtam, azt hittem már csak nálam van ilyen hiba
Már terveztem, hogy megkérdezem az ügyfélszolgálatot...
-
Dißnäëß
nagyúr
Nem így értem, hibák becsúszhatnak.. hanem mint technológiát bealvók. Ha nincs a sok fintech, ma is úgy bankolunk, mint 10 éve. Ha nincs Tesla, sehol sem vagyunk ma elektromos autózással, vagy arra átállással. Várom a további régi status quo bomlást valami disruptive elemtől, gyógyszeriparban tök jól jönne egy tablettával 1 hónap alatt gyógyítható rák ellenszer, és hasonlók.. a világ összes nagy szektorában megy az ébredés, a régi nem-elfogadása, annak totális és gyökeres átalakulása, vannak, akik ettől rettegnek, .. a pénzügyi szektorban a bankok a nagy alvók - értelemszerűen - szóval most az, hogy a Revolut néha köhög, hát .. oké. Én sokat nem tartok ott amúgy, ha mégis kellene valamire, előtte töltöm.
-
hhx
tag
-
Somatom
veterán
Az Erste sem hárombetűs. Folyamatosan nyomatják, hogy használjam a mobilalkalmazásukat. De, azt nem írják le, hogy ezt mégis hogyan tegyem. Az app ugyanis nem kezeli az Eurós számlákat. Az egyenlegemet látom, de számlatörténetet nem és semmilyen tranzakció sem indítható.
-
VikMorroHun
őstag
Viszont másfél hónap elteltével ismét meg tudom nézni, mennyi van hátra a személyi kölcsönből. Ez már fejlődés.
-
Hallosz
senior tag
És konkrétan hazudnak, a fennakadás egyenlő a teljes működés képtelenséggel.
A magyar zöldnél is beakadt az e-banking. Az MKB-nál nem újdonság, egy éve nem tudnak rendes appot készíteni. -
MKB alól sem tudok utalni, este már fizetni se tudtam. Pénzfelvétel du. még működött.
-
Oliverda
félisten
A hárombetűs magyar bankoktól ments meg uram minket!
-
VirsLee
őstag
Szutyok ez még mindig
-
anulu
félisten
tök jó, hogy ma este fontos lett volna, hogy utaljak. grrrr!
-
Kobe
veterán
a CIB gyakorlatilag az utolsó 10 releaseből 10et elszabott. Volt hogy a bankszámla formátumokat cseszték el a mobilappban a user meg találgathatta hogy melyik a jó, de a releasek 70-80%-a napi kieséssel járnak, rendszeresen
Én volt h a panaszfelvételkor telóba bekérdeztem őket hogy release / teszt managert nem keresnek-e mert látszik hogy a mostaninak nem megy -
Nem lennek most rilíz menedzser a CIB-nél! Vagy már nem lennék.
Új hozzászólás Aktív témák
it Elérhetetlenné váltak a CIB Bank elektronikus csatornái.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG Z390 TOMAHAWK alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, EliteDesk 800 G3 i3-6100T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest