- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
kavicssli
addikt
válasz (An)Dante #22 üzenetére
Irásod 2. részével teljesen egyetértek! Viszont most átgondolva lehet én is ezt csinálnám...van 5 sz@r használhatatlan mobilom amik csak alkatrésznek jó! Jó alkatrészek kiszed és az 5 sz@rból csinálunk 1 jót! az tuti hogy pénztárca kimélőbb lenne..Sőőőt ha még garit is ad rá a nokia mondjuk 1 évet és olcsó is lenne akkor valóban jó ötletnek tünik...
Én valamilyen szinten átlátom ezt a helyzetet munkámból adódóan és bizony itt is sokat lehetne spórolni ilyet "akcióval"!!!....lehet még fel is vetem ezt az ötletet idebent is![ Szerkesztve ]
"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
(An)Dante
őstag
válasz kavicssli #21 üzenetére
Ez így igaz. Ezért is kapta a REMADE nevét. A felületszerelt alkatrészeket szinte lehetetlen úgy bontani, hogy azokat újra kbiarrém használni, viszont ha már eleve olyan panelegységekből építész amiket könnyebb szétszedni akkor ezeket újra lehet majd használni..
Abban egyetértek, hogy ez így nem új. Fd szerintem az emberek zöme nem vágná fel az erét, ha a most piacon lévő csúcs modellek kijelzője, több gigás memóriája kerülne egy valóban filléres modellbe.. Még akkor se, ha ezek gyorsabban is öregszenek.. Tehát a koncepció itt nem az, hogy leszedjék az SMD ellenállásokat a régi modellek paneljeiről, hanem már eleve úgy akarják tervezni a készüléket, hogy azok könnyebben bonthatók legyenek.. ;-)Ne arról írj amiről azt hallottad, hogy...
-
kavicssli
addikt
nem! én úgy vagyok fele hogy amit egyszer használtak és újrahasznositják az nem új! értem itt ezt a cikket!
De én azt nem tudom elképzelin hogy milyen elektronikai hulladékot hasznositanak újra...
adott egy sz@r nokia...a használható alkatrészeket kiveszik belőle és belerakják egy másikba? mert az okés hogy konzverves dobozból megcsinálják neki az előlapot és a hátlapot! De magukat az IC-ket ellenállásokat,chip alkatrészeket hogy gondolták?[ Szerkesztve ]
"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
kavicssli
addikt
de a technológia körülményessége és bonyolultsága miatt sok gyártó nem is foglalkozik az újrahasznosítással nem tudom! Támogatom is az ötletet meg nem is...
Csak az a baj az ilyen javitott dolgokkal szerintem hogy könnyebben is romlanak el..."Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
Yaye
őstag
válasz kavicssli #16 üzenetére
Ha kevés pénzért újrahasznosítanak hosszú ideje megbízhatóan üzemelő alkatrészeket (ahelyett, hogy a szeméthegyet növelnék vele), az nálam pl maximálisan oké. Mondjuk az én véleményem nem releváns, mert én perverzül kedvelem e régi, gondos hozzáértéssel megjavított, "újba tett" masinákat, legyen szó bármiről.
-
kavicssli
addikt
nem tom mit szólnál ahhoz ha az én sz@r nokiámból szednének ki még müködő alkatrészt és azt raknák bele a tiedbe
[ Szerkesztve ]
-
T0rnad0
addikt
Reméljük mielőbb átveszi a többi gyártó is ezt a kezdeményezést
Most már nyugodtan lehet szidni egy ilyen mobilt, hogy ipari hulladék -
AMD Power
titán
Ez komoly lett.
-
Remittenda
aktív tag
Jó ez a telefon, tetszik! Az pedig amit képvisel még szimpatikusabbá teszi! Hajrá!
"Who are you working for, damn it?!" - レミッテンダ
-
Oldmobil
aktív tag
Ha nincs korrektor, legalább a szerző olvassa át a hírt a feltöltés előtt.
-
Dare2Live
félisten
kiváncsi vagyok hány zöd kezébe lesz ilyen.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
kavicssli
addikt
Csak mert a képen nem teljesen egyértelmü! Amugy arra is kiváncsi lennék hogy mit jelenthet az újrahasznositott elektronikai hulladék? Nállunk ha egy kis IC leesik a földre vagy csak nem ESD kesztyüvel fogod meg kuka és selejt!
-
kavicssli
addikt
Ez most egybetelefon vagy szétnyithatós?
-
Yaye
őstag
"A telefon érdekessége, hogy a készüléke konzervdobozokból készült"
Hogyamije?!
-
m@xsys
senior tag
Hajrá
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Midnight Sport Band S/M, M/L méret 45mm - Újszerű
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Ipad Smart Keyboard Folio /// iPad Air - iPad Pro // Újszerű // Számla + Garancia
- Apple Airtag Leather Key Ring kulcstartó - Új, csomagolás sérült
- Ikea LIVBOJ + 3D nyomtatott tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest