Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.FantastiK
őstag
jaaa, szoval Mikrohullamu', aha, ez {is} kb annyit er mint egy kalap. xar.
Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!
-
woodworm
veterán
Mivel volt már előfizetésem az AH-val, ez inkább visszatérés, mint belépés a lakossági piacra.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Tavaly végigjártunk Szolnok megye jó részét, hogy az új szolgáltató (közbeszerzés, állami cég szépsége, hogy előbb szerződik, utána mér...) hogy szolgáltat vidéken. Sok GSM alapú eszközünk van kint, szóval nem mindegy. Se a régi, se az új nem brillírozott, sok helyen a térerő is gyenge volt, és a 3G sem állt a helyzet magaslatán.
Sokat járok Kecskemétre, és Cegléd-Kecskemét között van egy fekete lyuk, ott a hálózat ikon is lemegy a térképről, nem hogy a mobilnet.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
válasz speeedyyy #43 üzenetére
Hát, melóhelyen volt egy tartalék vonalunk mikrón. Már úgy vette fel a szolgáltató, ha hívtam, hogy "megint vihar van?". Merthogy ha esett, elhalt a cucc, és kaptam a riasztást. Már nincs az a vonal...
@Aweriot : Az M7-esen lehet, de mondjuk próbáld meg valami eldugottabb helyen, ahol _állítólag_ van lefedettség...
Érdekes volt a 450MHz emlegetése. Kellett leszerelni az ős-mobilhálót
Amúgy kíváncsi leszek, ügyfélkezelésben tud-e az AH "jobb" lenni a többi szolgáltatóknál, azaz rosszabb ügyfélszolgálatot csinálni?
A cikkel kapcsolatban nekem is az érződött, hogy oké, leírjuk, hogy az AH szolgáltathat netet is, azaz nem ők, mert majd valaki mást megkérnek, aztán meg olvashattam, hogy kik nézik a mindigtévét.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Kékes525
félisten
Évek óta ígérgetik. Mikor lesznek konkrétumok? Milyen áron, milyen sebességben, milyen minőséggel fognak szolgáltatni?
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
DonMaster
addikt
válasz H.Istvan25 #12 üzenetére
nem tudom de a 32kbit/s az elégé csiga lassu, és nagyon kétlem, hogy verne bármiylen szélessávot,
max egált hoz ki egy modemes nettel régi betárcsázossal, de semmi több. én nem tudom te hol mobilneteztél inkább, mert jo esetben ha van 500mb mobilneted lepörög utána még netezehtsz de már nem LTE-vle hanem 32kbps-el , van eset pl: voda ahol ez 0-sebességre megy ha elhasználtad az 500-at ehez képest bármelyik szélessáv falulegvégén is sokkal jobb,LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
törölt tag
válasz nyisziati #38 üzenetére
Telenor kártyás csomag, LTE -s (B3, B7, B20) chinafon. Bp. -> Baja. Az M6 -on, 88Km/h -nál végig ment a MyTV. A VOLTE hiánya viszont tényleg gáz. Összevissza ugrál szerencsétlen teló. Főleg, hogy először a 3G -s "HD" hívással próbálkozik, de a Telenor 3G -je mesebeli. Hol volt, hol nem volt.
-
DarkByte
addikt
Ezzel ha most kapcsolnák be a szolgáltatást is le lennének maradva. A 800Mhz-es 4G/LTE hálózat szerintem már most jobban kiépített. Anyuméknál a tanyán, a semmi közepén Telenor/T-Mobile közös mobilnet 40Mbit-et tud az esetek 90%-ában és a maradék 10-ben se megy 20Mbit alá, mindez ~20ms-os pinggel válaszidővel, amivel már játszani is lehet. Ott ahol egyébként csak 2G lefedettség volt eddig. Inkább a lakossági mobilnet csomagok árazásával kellene valamit kezdeni, mert az oké hogy flottás csomagban éppkézláb összegért akár korlátlant is össze lehet hozni, csak ez így kicsit izé (mondom ezt úgy hogy most magam ellen is beszélek).
[ Szerkesztve ]
-
lako05
tag
válasz nyisziati #38 üzenetére
Netezni nem is próbálok útközben (még jó, összetörtem volna magam már párszor ) De azért telefonálni nem lenne rossz, mert ha minden egyes ügyfél után fél órát még a kocsiban ülök, hogy lezárassam a jegyet, akkor este 10-re se érnék haza... Ha meg esetleg LTE-s területen vagyok, akkor a VoLTE hiánya tud kikészíteni, mert mire visszavált HSDPA-ra vagy EDGE-re, addig az S6 és a Note4 is eldobja a hívást... Herótóm van mindegyik szólgáltatótól
-
nyisziati
veterán
Nekem 8 éve van mobilnetem, vegyesen használom. Tapasztalatom szerint a bringázási sebesség az utolsó, amit elvisel a hálózat, ha annál gyorsabban mész, a sebesség növelésével egyre gyakoribb lesz a szakadás.
Persze ez függ a forgalmazott adatmennyiségtől is, meg a tornyok távolságától. (meg még ki tudja mitől, időjárási viszonyok, tereptárgyak stb...)[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz Kronos3000 #30 üzenetére
Valóban minden szempontból korlátlan mobil internet középtávon sem várható. De. Azért vannak jó példák arra, hogy ha lassan és kis lépésekben is, de változik a mobil távközlés.
Az első ilyen példa az éjszakai korlátlanság, vagy gyengén korlátozott időszak, ahol a nagyobb méretű letöltések elvégezhetők anélkül, hogy az látványosan rontsa a hálózatok terhelését.
A második jó példa a UPC "korlátlan" csomagjai, amik ugyan nem túl olcsók, nem is túl gyorsak, mégis sok ember számára vonzók, mert a sebesség a tipikus mobilos igényeket bőven kielégíti, és ezzel a megkötéssel valóban korlátlan.
A 3G technológia csak meglehetősen kezdetleges forgalomütemezési lehetőségeket kínált (3 osztályba sorolhatók az előfizetők). Ehhez képest az LTE nem csak nagyobb aggregált kapacitást, de jóval fejlettebb forgalomütemezést is lehetővé tesz. Ezt kihasználva a szolgáltatók is fejleszthetik a csomagokat például úgy, hogy bizonyos forgalom típusoknak (szándékosan nem tartalmat írtam) tudnak előnyt biztosítani, így akár elképzelhető egy valóban korlátlan csomag, amivel az előfizetők nem tudják túlterhelni a hálózatot, de az mégis a korlátlanság érzését adja, mivel a nagy többség által használt szolgáltatásokat előnyben részesíti, míg a nagyobb méretű letöltések a maradék sávszélességen osztozhatnak.
Ennek van realitása a következő pár évben, a 30/5 mindenkinek valóban korlátlanul mobilon elképzelhetetlen, hangsúlyozom: technológiailag.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
lako05
tag
Próbáltál már kocsiból telefonálni? Naponta ötször hatszor kell hívnom az ügyfélszolgálatot (munkámból adódóan), és bizony rengetegszer megszakad.. 0 térerő, vagy GPRS minimális jelen... Már fejből tudom, hogy a megyében mikor melyik telefont vegyem elő, a vodást vagy a telekomost... A 99%-os SZÉLESSÁVÚ lefedettség egyszerű marketing bullshit.
-
H.Istvan25
senior tag
Nekem van Vodás és Telekomos SIM-em is. Vodával mindenhol jön a 3G, stabilan legalább 10 megabitet hoz. 4G is egyre több helyen van. Telekommal pedig a 3G szar, de a 4G már majdnem mindenhol van. Az árak tényleg nagyon rosszak, főleg a többi országhoz képest
[ Szerkesztve ]
Huawei Mate 9
-
dchard
veterán
válasz Kronos3000 #28 üzenetére
Nincs jelenleg olyan technológia ami erre képes lenne. A korlátot a fizikai törvényszerűségek jelentik. Egyszerűen ehhez - különösen egy bizonyos előfizető-szám fölött - nem áll rendelkezésre elegendő spektrum.
Dchard
-
Kronos3000
senior tag
Nesze semmi.Konkrétum?Jó lenne már valami mindenhol működő net,kábelfüggetlen,szerintem egy 30/5Mbit/s jó ping-el teljesen vállalható lenne persze emberi áron,most azt gondolom,korlátlanul mondjuk 4-5e ft lenne a reális.
Wasabi...
-
Lacok
őstag
Na arra kíváncsi leszek, hogy ebből mi fog megvalósulni.
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
félisten
Nem tudom ez így van-e, én itt jól élek a 100/50 Digivel, de ami mobilnetnél nagyon pocsék szokott lenni, az a válaszidő (ping).
Néhány éve próbáltam a Voda mobilnetet, amíg tartott a keret, a letöltés gyors volt, felfelé hitvány, a válaszidő pedig trágya, netes játékokra használhatatlan.
Persze fórumozni minden jó.
4G-n állítólag sokat javult a válaszidő, de az még nincs mindenhol, és elég drága előfizu is kell hozzá talán (és alkalmas eszköz). -
dchard
veterán
Nagyon egyetértek. Bármilyen rádiós megoldást (mobilnet, mikrohullám, wifi stb.) ma összemérni a vezetékes szolgáltatásokkal - amik előfizetőre vetítve is egy nagyságrenddel gyorsabb és korlátlan szolgáltatást kínálnak, egyszerűen komolytalan, a kompetencia hiányára utal.
A személyes véleményem az, hogy a pH!-nak mint szaklapnak pont az lenne a feladata, hogy a marketing, és a városi legendák meg a műszaki realitás között rendet tegyen az emberek fejében. Ehelyett beharangoz egy olyan szolgáltatót, akinek sem frekvenciája sem technológiája nincs arra, hogy országos internetszolgáltatóvá váljon. Ez egyszerűen hatásvadász bulvár színvonal, amit leginkább az Index műszaki tartalmú híreinél szokhattunk meg.
Dchard
-
pprod94
aktív tag
+1
Kábel: Max 5mb/s
Mobilnet: 12mbps -
Dilikutya
félisten
válasz twollah1976 #18 üzenetére
A Digi nem számít, ők nem a teljes lakosságnak szolgáltatnak, jóval kevesebb helyre van bekötve, mint a UPC kábele, nagyon sok helyen pedig csak ADSL van, meg helyi kábelszolgáltatók. ADSL van minden utolsó putriban, ahova a Matáv annak idején beásta a rézkábelt, de se a UPC, se a Digi nem fog még jó ideig elkábelezni a párezres kisvárosokba, falvakba, ott marad a Telekom és az ő vonalukon Invitel és társai, meg a kis kábelszolgáltatók a kétes minőségű szolgáltatásaikkal.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
őstag
Lehet nem a "profi" , net előtt kockuló emberek lesznek a célközönség
1151,AM4,1366,2011, - Lapok,procik,vinyók,tápok,vga-k -akciósan. - 70-2340239
-
GIJoe
addikt
DVB-T2 őt kérünk szépen sok HDvel HEVC/h265el persze, köszi
-
Dezsike
tag
Másfél éve használunk mikrohullámú netet UPC kábel mellett párhuzamosan, egyszer egy nagyobb viharban az antenna elmozdult, ezért újra be kellett lőni, ezen kívül soha semmi baja nem volt és sokkal megbízhatóbb, mint a UPC kábelnetje. Hívtuk az ügyfélszolgálatot, még aznap kint voltak és 10 perc alatt megcsinálták. A UPC-nek hiába hívjuk az ügyfélszolgálatát, bár mostanában a várakozási idő terén sokat javultak, eleve nekünk kell elmagyarázni az ügyintézőnek, hogy mit hol kell csinálnia (volt közünk hozzájuk egy időben, ismerjük a rendszereik), beütemez egy kiszállást 2 nap múlvára. 2 nap múlva kijön a szerelő és 5 perc múlva elhúz azzal az indokkal, hogy ő ezt nem kötheti be, mert ő csak lakossági ügyfelekkel foglalkozik. Újabb 2 nap mire jött a másik, hát ő nem tudja bekötni, mert engedélyeztetni kell a kábel behúzását... Így nagyjából 2 hétbe telt mire lett netünk, ami 3 nap múlva elkezdett 25%-os csomagvesztést produkálni. Szóval ha dönteni kell, hogy mikró vagy kábel, az előbbivel sokkal jobbak a személyes tapasztalataim. Az más, hogy kb 3x annyiba kerül mint a kábeles.
(#12) H.Istvan25 A városokban, nagyobb településeken valóban jó a mobilnet, de ott az nem alternatívája a kábelnetnek. Ellenben Szatymaz és Szeged között csak EDGE jön, az is kb használhatatlan sebességgel (sokáig használtam EDGE mobilnetet évekkel ezelőtt és viszonylag jól használható volt).
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
A forgalomkorlát erejéig. Meg falusi környezetben hány előfizetőt találsz? Nem úgy van az. Kártyásként meg komoly net nincs igazán. Itt most elvileg egy széles körben elérhető, anyagilag és területileg is, élhető szolgűétatásról beszélünk, a mobilnetaz én fogalmaim szerint nem ilyen, de lehet, hogy nem jól tudom, látom.
-
Gusztáv
addikt
Az AH cégeknek eddig is szolgáltatott bérelt vonalat mikrohullámon, de egy ilyen antenna nem két fillér. Szerintem kb ez ott érné meg, ahol egy 10 emeletes ház tetejére fel tudnak rakni egy ilyet és az egész házat ellátják.
Laci
-
totron
addikt
A helyi mikrohullámú szolgáltatókat ne felejtsük ki. MindigTv-nél meg nagy kérdés, hogy hol kívánnak belépni: egy mai szinten, vagy a múltban élnek és startolnának ~1 GB korlátos/256MByte/sec csomaggal.
(#10) haxiboy az időjárásnál sokkal-sokkal nagyobb gond a zavarérzékenység. Árnyékolatlan motorú jármű tipikusan legyilkolja elhaladása idejére a jelet.[ Szerkesztve ]
-
ƬΛЯΛ
senior tag
Kíváncsi vagyok mennyi idő mire felveheti a versenyt a UPC-vel vagy a DIGI-vel. Már ha egyáltalán lesz ilyen
vapebook.hu - őszinte ecigi tesztek, vaperektől vapereknek
-
Dezsike
tag
Mikrohullámon, bár elég drága technológia, mégis megéri, mert a MinDig TV Extra előfizetők többnyire olyan helyen vannak, ahol nincs vagy irreálisan drága a kábeltévé, nekik nem nagyon lesz más választásuk ha rendes netet akarnak, nem a csigalassú, akadozó, korlátos mobilnetet.
-
bostone
addikt
Most mi van?
Semmilyen információval nem lettünk gazdagabbak.
Az új szolgáltatóval már évek óta riogatják a lakosságot, de csak nem ér ide.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6/i5-G4/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást