-
IT café
TP-Link WDR4300 - N750 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Van itthon WDR4300 és WDR3600, amik most "kábeles" netet kapnak.
Mind a két routeren Vargalex féle OpenWrt van. Ha jól emlékszem ilyen formában USB portra rá lehetett dugni 3G modemet és müködött is a megfelelő csomag telepítése után (nem probáltam még).
Most úgy alakult, hogy a jelenlegi szolgáltatómat lehet lecserélném korlátlan 4G mobilnetre (most 2* 20/2 csomagom van).
Van lehetőségem 4G modemet (sticket) a routerek USB portjára dugni és kihasználni az elméleti 150/50 sávszélességet? Van ehez programcsomag a routerre? USB-n keresztül elérhető lenne a 150/50 sávszél, nem lenne korlátozó tényező az USB 2 port?
Köszönöm! -
sepsi0
őstag
válasz
Doky586 #5531 üzenetére
Mint írtam évekig jó volt. Aztán jött az újabb 3 hétig ugrált, visszaraktam a régit 30 percen belül megjavult és normalizálódott a ping.
Szerinted ez szolgáltatói hiba? Kétlem!!!
Ja és úgy ugrált hogy az asszonynak 27-es ping nekem ugyanekkor 130, aztán nekem 27,asszonynál 130...
Ez így ment játék közben. -
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Adott WDR4300.
Több évig minden hiba nélkül ment Vargalex build-al.
Egy hónapja felraktam a Suste build-et.
Nemsokra rá elkezdett ugrálni játékok alatt a pingünk (Bf3/4) alapból ahól 24 volt, ott ugrált 27-150 között.
Mindent kiprobáltam, vírus keresés, monitorozás,...., tényleg mindent.
Végső megoldásként tegnap este visszaraktam a Vargalex félét.
Először még ugrált a ping, de kisebb mértékben, fél óra után beállt a régi értékekre.
Wdr4300 főruter + Wdr3600 5db gép.
Ez mitől lehetett? Én nem tudtam rájönni... -
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Nem tudom konfigolni a mumble szervert a routeren (WDR3600), szerintem nem tudok magamnak SuperUser jogot adni... gondolom a kliens programbol lehet konfigolni a szervert?
A lényeg szeretném felrakni ez miatt a legujabb Openwrt-t.
Kérdés:
-ezt kell letöltenem? Firmware OpenWrt Upgrade URL:https://downloads.openwrt.org/chaos_calmer/15.05/ar71xx/generic/openwrt-15.05-ar71xx-generic-tl-wdr3600-v1-squashfs-sysupgrade.bin
Ez mehet simán a Vargalexre?
Esetleg tudom valahogy a Vargalexen a legujabbra frissiteni a mumble szervert?
Köszönöm! -
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Egy technikai kérdés...
Archer c7 antennái jók a WDR4300-ra?
Le esett a router a földre és a csavar részénél eltörött a müanyag, így nem tudom felcsavarozni és vennem kéne...
Remélem az Archer c7 antennái dualosak.
Esetleg ha tudtok beszerzési forrást azt megköszönöm!Köszönöm!
-
sepsi0
őstag
Most direkt kipróbáltam (Z Világháború angol/magyar hangsáv)..
Minidlna samu tv-n tools gomb megy a nyelv/hangsáv váltás és tekerni is tud a tools menűben.
Viszont nálam a navigációs gombokkal is "teker" (léptet 60 mp-t), de a távirányítón lévő tekerő gombot megnyomva "nem elérhető" üzenet jelenik meg.
Nekem a gyári szofttal nem is ment a dlna, ezért is kapott a router Vargalex-et...
Ha kell, küldök videót erről, bár ilyet még eddig nem csináltam -
sepsi0
őstag
válasz
donceleger8 #3164 üzenetére
[link]
Routeren keresztül az ntfs file rendszer lehet a gond a filmeknél. Ext4-el kb 4-5* gyorsabb az adatátvítel. Nálam gépröl még a Windows media player is működött, bár win8.1 alatt nem probáltam. -
sepsi0
őstag
válasz
vargalex #3126 üzenetére
Nem akarok swap-ot, mert folyamatosan bekapcsolgatja a vinyót, amit nem szeretnék...
Azért lett swap is formázva, mert a beépített formázó csak olyat tud, én meg linux-ból analfabéta vagyok
Sikerült csatolnom! Azzal sem voltam tisztában, hogy az mnt a gyökér könyvtár, de mivel segített a koléga hozzászólása, így már megy minden rendben.
Swapnak ugye csak akkor van értelme, ha torrentezek és plusz alkalmazásokat akarok rakni a routerre?
Ezekből jelenleg nálam egyik sem játszik, mivel van egy kis szerver gépem, ami nem lenne, ha lehetne ts3 szervert csinálni openwrt-re. -
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Hogyan tudok csatolni még egy darab hdd-t a meglévő mellé a routeren, hogy azt is elérjem Windows alatt?
Hdd1:
Formázva routerrel 128+512+maradék ext4 (2TB) 128+512 nem használva, többi része csatolva
/dev/sdb3 (1907086 MB) ezt így látom winben \\192.168.1.1\mntHdd2
Formázva routerrel 128+ maradék ext4 (1TB) 128 nem használva, nem tudom csatolni mert vagy az egyik (hdd1) vagy a másik (hdd2) látszik csak!
/dev/sda2 (953738 MB)Gondolom az a baj, hogy mind a kettő Csatolási pont /mnt, amit megprobáltam a haladó beállításokban hdd2-nek \mnb-nek megadni, de ez így nem jó.
Gondolom én hibázok, nem is értek a linuxhoz..Nagyon szépen kérek valakit segítsen szájbarágósan csatolni mind a két hdd-t.
-
sepsi0
őstag
"swap-ot tuti nem tennék flash meghajtóra, de te tudod"
Miért nem? Mert tönkremegy a pendrive? Eddig is Win7-hez volt használva "plusz memóriának"...
Ha csak az a baj, hogy tönkremegy, akkor nem gond, inkább a pen menjen tönkre mint a vinyó! Honnan tudom majd, hogy rossz a pen? Hibát ír majd a router? -
sepsi0
őstag
Pont a swap miatt tettem be a pendrivot, miért vegyem le? Az a baj, hogy sokszor bekapcsolja a vinyót a router és ezt szerettem volna elkerülni.
Sokszor játék közben megnő a ping és azt gondoltam a vinyó miatt, mert idő kell hogy felpörögjön...
Ha a pen maradék részének a "pen" csatolási pontot adom meg akkor el fogom érni a maradék részét? -
sepsi0
őstag
Na így sikerült, viszont a pendrive maradék 3GB részét nem tudom csatolni, mert akkor nem látszik a vinyó.
Gondolom az a baj, hogy mind a kettőnek \mnt a csatolási pontja...
Van arra megoldás, hogy a pendrivot és a hdd-t is lássam és tudjam használni?
Ha nincs akkor ez a beállítás ugye jó? Rendszer a sda-t (pendrive) használja swapnak, a HDD-t pedig (sdb) látom a hálózaton.
Köszönöm! -
sepsi0
őstag
Segítség kellene...
Eddig egy 2TB vinyó volt csatlakoztatva a routerhez (ext4, swap128mb/512mb,...) működött rendesen.
Most be akartam rakni egy 4GB pendriveot a rendszernek swapnak meg ilyeneknek, csak úgy sikerült, hogy a vinyót lehúztam és formázva (Vargalex progival) felcsatolta a router. Eltünt minden beállítás, rendben működik, visszaállítottam mindent....
Most fel szeretném csatolni a vinyót (128mb/512mb/maradék) mert a filmek azon vannak és hálózaton szeretném megosztani +miniDLNA
Az istennek sem sikerül. Szeretnék Win7ben hálózati meghajtó csatlakoztatást is...
Kérném a segítségetek!Csak a vinyón lévő filmeket akarom csatolni, 128/512-t nem...
-
sepsi0
őstag
válasz
krealon #2988 üzenetére
A ház ahol élek
falszerkezete a következő: 10cm beton+10cm hungarocel+10cm beton, betonban betnvasak vannak....
Alsószint kb 50m2 itt van a nappali egyik falán a router, fent 45m2 födém vasbeton. Vodafone smart tab 5ghz a házban mindenhol van 5ghz stabilan minimum 2 csík (nem tudom hány mb/s) most másik tabrol írok de a vodát csak azn használom és érezhetően gyorsabb mint a 2.4ghz....
A házban felfelé csak egy zárt lépcső van...
Házon kívül már csak egy csík van kb 5mre a külső faltól.
Sőt az emeleten van egy xbox360 födém és két szobafal távolság, a box szerint full térerő (bár ezt kétlem de stabíl). Más 5ghz eszközöm nincs (ja a samu tv). Ezt tudom mondani........ -
sepsi0
őstag
válasz
baandii #2985 üzenetére
Szia!
Nekem a 30-40GB 3d filmeket 5GHZ-en viszi simán, akadás nélkül a Samsung 2013-as Lcd tvm.
Igaz a vinyó (2GB WD) ext4-re van formázva (utólag), ntfs-el is mentek akadás nélkül...
Távolság 2m, fal nincs, de szerintem nem befolyásolja...Ja a router dlna szolgáltatással megy a film, nem serviioval, bár régen azt is használtam, de akkor kábelezve volt a TV.
-
sepsi0
őstag
Tudom, csak mikor olvasgattam akkor már fent volt a vinyón a 600GB adat, és hát lusta voltam újra kezdeni.
Most jött el az ideje! Na meg persze féltem, hogy nem tudom majd a Win7-el felismertetni, de azóta rá jöttem meg lehet ezt is oldani.
Senki ne gondolkozzon rajta, egyből Ext4 nem ntf"o"s. -
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Most vagyok túl 700GB adat lementésén (ntfs) és formázni szeretném a vinyót...
Inkább csak dlna megosztásra használom, kérdésem az lenne melyik opcióval formázzam?
1. Creating 2 partitions (without extroot)
2. Creating 3 partitions (extroot - pivot overlay version)
3. Creating 3 partitions (extroot - pivot root version)Köszönöm!
-
sepsi0
őstag
válasz
donceleger8 #2735 üzenetére
Nekem a ZTE Blade 3 telómról indított film simán ment a Samu tvn, igaz nem mkv de egyáltalán nem akadt és routeren keresztül ment. A legnagyobb Mkv kb. 40 Gb volt, és fhd half 3d filmek is simán mennek, úgy hogy a külső vinyómat ntfs-en hagytam.
Esetleg ha a laptopod rádugnád kábellal a routerre kizárhatnád a wifi problémát...
Laptoprol serviio-val megoszthatsz tartalmat a tv-nek, jó nálam bevált amíg nem vettem meg a routert...Ja látom elkéstem....
Nekem 2db Xbox360 van itthon, egy okos és egy sima, mind a kettő szereti az openwrt-t....
-
sepsi0
őstag
válasz
donceleger8 #2730 üzenetére
Szia!
Nekem csak Vargalexel működik rendesen a tartalommegosztás. Gyári alatt még azt sem tudtam produkálni amit Te leírtál....
Openwrt minidlna ez kell Neked és tuti lesz minden (Tv-m UE46ES6560)! -
sepsi0
őstag
válasz
fabiandaniel #2339 üzenetére
Köszi!
Akkor nálam nem jó valami, bocsánat, hogy másokat félrevezettem.....
Én akkor is maradok másoláskor a pc-be dugott usb2 kábelnél, sokkal gyorsabb. Nekem csak minidlna miatt kell. -
sepsi0
őstag
Adj külön nevet mindkét sávnak (pl. nálam wdr4300 2,4Ghz, wdr4300 5Ghz), ha ez megvolt és nem látod az 5Ghz csatit, akkor elvileg nem tudja az eszközöd. De az is lehet, hogy nem jó valami beállítás a routeren, nekem pl. nem akar menni egyszerre az 5 és a 2,4 ghz, de nem is használom, mert csak két eszközöm tudja, de elég kicsi a hatótáv....
-
sepsi0
őstag
-
sepsi0
őstag
válasz
vargalex #2326 üzenetére
Nem megy semmi, csak másolás a Winben és 2-3MB-vel megy csak NTFS-el. Nem állítottam el semmit nem piszkáltam csak a netet és a wifit állítottam be a routeren, de nekem mindig is ennyi volt, ja és van 4db külső vinyóm (3 wd, 1 toshiba) mindegyiken ennyi.
Baj az, hogy most dolgozom és nem tudok képeket küldeni...
Csatlakoztatni a vinyót pedig a Te leírásod/képeid alapján csináltam... hozzá teszem nem vágom annyira a linuxot, de müködik a vinyó. -
sepsi0
őstag
Hát én is nézegettem és máshol nem találtam a wdr4300-hoz, a google is csak két találatot hoz és az is az ebay.....
Én pl. nem is tudtam, hogy van ekkora duál antenna... de ezek szerint.
Szerintem mielőtt veszel kérdezd meg a kollégát, hogy van-e egyáltalán értelme megvenni... -
sepsi0
őstag
válasz
Ragnar95 #2320 üzenetére
Hát igen torrentre lassú, ezért vettem egy kis asus gépet 200-as vinyóval és arrol megy nekem, az egész meg volt 9000ft-bol és távoli asztallal érem el, de az egyik tv-n ez a média lejátszó.... szerintem a nas az drágább...
Hát a 80-as netet talán kiszolgálná ha ext-re formáznád... talán a többiek tudnak erről valamit mondani. Én maradok ntfs-nél, ha lejöttek a filmek rádugom a gépre a vinyót aztán 60-70-nel mennek ra a filmek, belső hálón.
-
sepsi0
őstag
válasz
Ragnar95 #2316 üzenetére
Szia!
A wifi erősséget (2,4 Ghz) vedd le 22dbm-re a csatornát auto-rol állítsd mondjuk 6-ra, vagy ami éppen nálad szabad. Nálam 6-on a legstabilabb. 5ghz-en pedig az erősséget 19dbm-re rakd.
Az NTFS vinyókat nálam jól kezeli openwrt alatt, annyi, hogy az írás-olvasás 2-3Mb/s lesz, amúgy kb. 10-et tudna.(#2318) PeLa87
[link] -
-
sepsi0
őstag
válasz
vargalex #1758 üzenetére
Már írtam róla, nálam nem akar működni. Ha beállítom "duál" módba az 5ghz-es csatorna átvált egyből clientbe.
Gyárival tökéletesen működik. Csak úgy sikerült életet lehelnem az 5ghz-be, ha titkosítás nélkül ment.(#1759) Tommy1982
Szerintem a vinyó olvasási/írási sebessége határolja be a létöltest, nekem ntfs-el 2-3Mb, igaz nem támogatott filerendszer, de már rátettem a vinyómra 2tb anyagot mire rájöttem, hogy nem ntfs kellett vólna..
-
sepsi0
őstag
válasz
vargalex #1756 üzenetére
Sziasztok!
Nálam tökéletesen működik a wifi openwrtvel. Nem kellett lejjeb venni az erősségen, én úgy vettem észre nem is bevolyásol semmit. Egy a bajom a gyárihoz képest, hogy egyszerre nem lehet használni a 2,4 és 5ghz-et.
Pedig nekem van, hogy 6-7 eszköz lóg a wifin, ja meg a wfis epson nyomtatómat csak akkor tudom csatlakoztatni routerre, ha lebutítom a wifit. 20hz, b,.... maradt a kábel.
1.1 hw van nekem. -
sepsi0
őstag
Rádugtad a routerre, bementél az usb settingsbe és print servert online állapotra állítottad? Így nem ismeri fel a nyomtatót a router? Ha igen akkor probáld azt hogy kikapcsolva dugd rá és amikor onlinere állítod a server akkor kapcsold be.
Ha így sem akkor dugd össze aztán indíts újra a routert. -
sepsi0
őstag
válasz
dontibee #1576 üzenetére
Talán az lehetett a baj hogy ha megnyitod a vinyót várni kell egy kicsit amíg a gép teljesen beolvassa és csak ekkor tudod szerkeszteni ez méretfüggő mennyi ideig. Persze ha megnyitod tudsz nézelődni mert a könyvtárszerkezetet a gép megjegyzi csak az írásig várni kell egy kicsit......
-
sepsi0
őstag
A szakértőséget én nem piszkálódásnak írtam, hanem azért, mert elismerem a hozzáértésed, ami ugye a neved alatt is szerepel, sajnálom, hogy félre értetted.
Még egyszer"a telekom által adott epc3925 hgw nálam például csak 11 csatornát tud, hiába van rajta hazai szolgáltatós firmware." -ha jól látom ez minimum 3 éves vas, erre írtam hogy,
"Mert a legtöbb (régebbi) wifis eszköz 11-es csatorna fölöt már nem tudja kezelni a frekit. "
Még egyszer mondom, nem vitatkozni akartam, hanem a tapasztalatomat írtam le, ami az hogy általában a régebbi régionkba szánt wifis eszközök nem tudják kezelni a csatornát 11 ch felett.
És azt írtam még, hogy nem lehet kijelenteni azt, hogy az amerikai, illetve kínai piacra szánt eszközök problémáznak 11 ch felett, ez is saját tapasztalat. Szerintem ez inkább attól függ, hogy az adott gyártó mennyit szán az adott eszköz wifi chip-jére.....Amúgy ezek miatt nem írok a fórumra, mert ha segítség kell, nem igazán kapok. Ha pedig valakinek írok általában kijavítanak.....
Ezért szoktam, HA TUDOK privátban segíteni, ha megkeres az aktuális fórumozó....Amúgy mielőtt segítséget kérek mindig használom a fórumba a keresést, és ha nem találok semmit akkor szoktam írni..
Pl. utoljára WDS beállításban kértem segítséget, nem igazán kaptam csak annyit, hogy "ááááá nem lehet". Pedig sikerült, igaz két hét kellett, de sikerült...
Ettől még maradok lelkes fórumozó, igaz privátban 3* annyi hozzáoszlásom van mint a PH fórumon.Ezt itt nem sértegetésnek szántam, csak kikívánkozott, ha mégis valaki magára venné SAJNÁLOM!
Még annyi, hogy nem vagyok szakértő és programozó, csak tapasztalataimat tudom megosztani, ha van az adott témában.
-
sepsi0
őstag
Ebben igazad van. Pl. Usa, China 11ch Hun 13 ch. Csak aza a kérdés hogy a blade 3 és voda smart tab miért látja 13 ch-t. Oké euba készült de made in china. Az epson nyomtatom meg az alcatel telo pl. csak 11-ig lát pedig euba szánták őket....
A szutyok concord one tab is látja a 13 ch-t ja és 150-es wifije van. Szerintem wifi függő de lehet tervezett régió is. Ha az apple tabokkal (usa piac) telokkal is ugyan ez van (max 11ch) akkor igazad van.De nem vitakozni akarok mert Te vagy a szakértő
csak nem látom az összefüggést......
-
sepsi0
őstag
Szerintem nem a wan interfészen állítottad a netelérest hanem a lanon én is benéztem elsőre de a reset segített. Gondolom ezért sikerűlt wifin elérned és reset után ezért volt neted....
Ha nem így volt akkor bocs.....
A gyári felület 192.168.0.1 ....
Te az openwrtre akartál belépni a kép szerint 192.168.1.1 a romcsere után. -
sepsi0
őstag
A gyári firmet itt tudom visszarakni az "Új firmware image flash-elése" alatt? A gyári img file mehet fel (wdr4300v1_en_3_13_31_up(130319)), nem fogom ezzel téglázni?
-
sepsi0
őstag
Most már be tudtam masterként kapcsolni, viszont nem lehet titkositani, mert azonnal átvált clientbe......?
Most én vagyok a hiba a gépezetben?Ja a bekapcsolás duálba csak úgy sikerült hogy váltogattam a 5ghz-t client és master között és egyszer csak bekapcsolt... de ha rádobak egy akármilyen titkosítást azonnal átvált clientre.
-
sepsi0
őstag
Vargalex firmmel nem tud a wdr4300 duálban wifit (5ghz+2,4ghz)?
Sehogy nem tudom beállítani...
Az 5ghz-t mindig client módba teszi és nem látja egyetlen eszközöm sem....
Gyárival ment tökéletesen. -
sepsi0
őstag
-
sepsi0
őstag
válasz
vargalex #1249 üzenetére
Hozzáférési pont (WDS)
Erre.
A WDR-en ugye mást nem kell állitani?
A másikon kikapcsoltam a dhcp-t beállitottam ugyanazt a wifi konfigot(essid, ch, 20mhz,wpa personal, ua kulcs...)
Azt nem tudom, hogy pl a trendnetet át kell e raknom bridge modba vagy marad router modba.
Ja és elvileg e trendnettel csatlakoznom kéne a wdr-re, de hol?
Na mindegy a wdr-be kell még ezenkivűl állitanom valamit? -
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Szeretnék két routert WDS modba beállitani WDR4300 és Trendnet TEW-631BRP.
A WDR4300 lenne a fő router a TEW pedig a client.
Próbáltam már egy csomó leirás szerint...
Tudtok segiten? A TEW is WDS képes.
Köszömöm!Ui:
A wdr4300 Vargalex, TEW gyári firm.. -
sepsi0
őstag
Igen ment 27-en!
Ha a wifi beállításnál az éppen aktuális érték, ami HU-n max 22, nem hazudik...
De azt hiszem andoidos tesztelő progik is kiírták az erősséget (wifi analyzer, Wifi overwiev).
Erősebb nem volt, távolabbra sem ment a jel. A kétirányú kapcsolat igaz, de attól még a kissebb teljesítményű eszköznek látnia kéne a router ssdi-jét, pl a tabom látja a tőlem 5km-re lévő Mol kút wifijét, de csatlakozni már nem tudok... -
sepsi0
őstag
Szia!
Nekem úgy sikerült 27-re állítani (bár változást nem láttam), hogy ország az Kína vagy USA, Wifi nem b-g, hanem autó-ra, 40Mhz 20Mhz-re. Így volt 27dBm de nem lett nagyobb a hatótáv, pedig szabad csatornára raktam. Sőt az átvíteli sebesség átlagban lement 36M-re, gondolom azért, mert auto miatt berakta b vagy g wifire.
Most akarom a régi Trendnet routeremet hozzákapcsolni, hogy növeljem a wifi hatótávát (TEW-631BRP), mert nálam is elég gyér, sőt még talán rosszabb mint a gyári firm-mel.
Nem tudom, hogy miért van ez így? Igaz én az opent-t a DLNA miatt raktam fel...
Lehet én vagyok a béna a wifi miatt, de nálam kisebb a hatótáv mint gyárival, a router ugyan ott van ahol volt... -
sepsi0
őstag
Sikerült!!
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Segítsetek!!!
Wdr4300 felraktam a a vargalexet és a hálózatban elállítottam a lan interfect dhcp-re azóta nem érem el a routert. Hogyan tudom visszaállitani? -
sepsi0
őstag
válasz
Parallaxis #1202 üzenetére
Csatornák wifin auton vannak. Ha én 11 ch felet rakom a csatornát 5 mobilból csak egy megy rendesen a többi xaraxik.
Sőt nekem akkor megy a legjobban ha mindent autón hagyok. Nagy nálam az interferencia 2.4 ghzn. Nem lehet hogy nálad is foglaltak a csatornák? -
sepsi0
őstag
válasz
Parallaxis #1196 üzenetére
Csak egy ötlet.....
Nem lehet hogy a titkosítással van a baj 2.4 ghzen? Nekem wpa/wpa2 van beállítva és sebesség gondom nincs. Valahol olvastam hogy más titkosítás erősen korlátozza a wifi sebességét.
Nem megkövezni..... csak egy ötlet -
sepsi0
őstag
Szia!
Én még mielőtt írtam visszaraktam a régit (firm), azóta nincs gond! Mind a két gép kábelen van nem wifin. Szerintem rosszabb a ping is.
Ez a tapasztalatom kb. 4 óra alatt.poly27
Nekem itt a fórumon ajánlottátok, ha nem használom az eszköz másra csak hálózat megosztásra (csak routerként), akkor maradjak inkább a gyári firmnél!?
-
sepsi0
őstag
Szia!
Hát... Írtam neki emailt, mivel egy válalkozó. 4nap alatt válaszolt, addigra már használtam a routerem! Vaterán is árult akkor, ott nem volt negatívja, ha jól emlékszem. Szóval a tutit nem tudom, mert nem tőle vettem, de arra jó volt, hogy a digi-nél tudtam alkudni életemben először. Amúgy azóta a 13990ft*os cuccot ugyan így vettem 9990ft-ért, belinkeltem a drágább cégnél az olcsóbbat és sürű elnézések közepette garantáltákk az olcsóbb árat. Lehet sokat vaterázok .....
Amúgy ezt az 5év helyett 1 év garit nem is értem. Szerintem ez kamu és jár az 5 év, mivel csak a doboz sérült! Szerintem, ha kitartó vagy 15000-be belefér a szállítás is!!
-
sepsi0
őstag
Szia!
Itt van csak 1év garival mivel csomagsérült 15000huf:
http://www.tplinkoutlet.hu/wdr4300-routerÉn itt vettem, belinkeltem nekik a 15000-es árat és odaadták 17900huf ért szállítással együtt. Igaz wdr3600-at akartam először venni csak az nem volt nekik!
http://digistreet.hu/halozati-eszkozok/wireless/wireless-wireless-n-450mbps/tp-link-tl-wdr4300-450m-router-3x3mimo-dual-band-4-portos-gigabites-2x-usb2-0-port-multi-funkcios
-
sepsi0
őstag
A csatornákat végigpróbáltam 1-13 között, szerencsére a szomszédoknak 1-esen van
. Csináltam először resetet, gyári beállítások visszaállítását, de nem lett jobb. Egy hónapja megy a 6ch-n és eddig jó volt, ma meg folyamatosan lekapcsolja a wifiről a telókat 6ch-n. A legnagyobb bajom, hogy a hálószobában van egy kis torrent pc-m amin filmeket is nézek és eddig ezen 5-ből 4-es térerőm volt. Ma meg csatlakozni sem akar wifin (Wn751nd). NEM értem, ha eddig ment most mi a baj
.
A kapcsoló elvileg be van kapcsolva, de majdnem minden nap kapcsolgatjuk, mert ha lejövünk az asszonnyal Bf2-n játszani zavarja a wifi a bébiőrt. Remélem nem halt be!?
Nagyon köszönöm a válaszod még próbálkozom most is, ha jutok valamire akkor megosztom. Akkor maradok még a gyári fw-nél, bár az androidos telókról már lecseréltem a gyárit, mert rühellem.
Nagyon köszönöm!!!! -
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Kérdésem lenne. Szórakozik a routerem (wdr4300), eldobálja a wifi eszközöket, az eddig beállított csatornán (ch6). Úgy döntöttem lecserélem Vargalex programra. Kérdésem, ha simán csak router alapszolgáltatásait (net megosztás lanon, wifin) használom lesz e előnyöm abból ha felrakom az openwrt-t. Pl. erősebb wifi jel, megbízhatóbb router?
Telepítenem így kell?
- letőltöm a http://users.atw.hu/vargalex/trunk/ar71xx/openwrt-ar71xx-generic-tl-wdr4300-v1-squashfs-factory_vargalex_1.1.5.bin fájlt és a gyári oldalon a fw frissítésnél elindítom, és készen is vagyok? Át kell nevezni a fájlt?
Ugye nem nehezebb beállítani az internetet rajta mint a gyári fw-n?
Olvastam, hogy az openwrt-ről nehéz visszarakni a gyári fw-t? Ha nem, leírnátok hogyan és milyen file-t kell visszarakni.
Bocs a sok kérdésért, csak nem szeretném elrontani a routerem.
Előre is köszönöm! -
sepsi0
őstag
Szia! Nekem is tegnap hozta a futár és én is belebotlottam ebbe a tök egyszerű problémába: )
íme a megoldás:
"Nézzük meg milyen nevet ad a router a Volume alatti oszlopban, majd nyissuk meg/keressük meg a “Futtatás” parancsot a Start menüből (vagy Windows billentyű + R) és írjuk be ezt: file://192.168.0.1/volume9, ahol avolume9 az a név, amit a Volume alatti sorban látunk. Így már menni fog, ki is nyílik szépen az Intézőben a routerhez csatlakoztatott meghajtó, látni fogjuk annak tartalmát is." (Digistreet)
Van az oldalon egy jó leírás.
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
ph A tetszetős specifikáció ellenére vételára más hasonló eszközhöz képest lényegesen alacsonyabb.
- Íme, a One UI 8
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Anime filmek és sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 10 46mm Jet Black Al Black SB M/L GPS
- Amazon KIndle 10.gen 8gb (háttérvilágítás, Wifi, Bluetooth), reklám mentes, regisztrálható
- Új Asus Zenbook Duo 2x14" WQHD OLED 120Hz Touch Ultra9 185H 16mag 32GB 1TB Intel Arc Win11 Garancia
- Oppo find x7 ultra 512/16+12 új állapotban
- Silvercrest hátmasszírozó párna + nyakmasszírozó párna
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest