-
IT café
TP-Link WDR4300 - N750 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
Szia!
Természetesen vissza tudod rakni, simán webes felületen megy az is, de ha arra kerül a sor akkor előtte kérdezz, mert vannak amire figyelni kell olyankor.
Ha nem érzed szükségét a cserének akkor nem kell erőltetni, de ha valamelyik funkció jól jönne, akkor hajrá, ha csak nincs olyan gyors neted amihez kell a hardver NAT, mondjuk 200Mbps feletti, mert az hiányzik az OpenWrt-ből.
-
-
-
Jaaa... Na az viszont gyári firmware-el nem megy, ehhez le kell cserélni a routeren futó szoftvert, mondjuk a suste és Headless kollégák által gondozottra.
http://logout.hu/bejegyzes/suste/openwrt_barrier_breaker_14_07_sajat_verzio.html
Ebben ott a kész, működő, integrált transmission torrent kliens, csupán rá kell kötnöd a HDD-t, és néhány kattintással beállítani.
-
Mondjuk ha nem használsz LAN-os dolgokat, pl. mappák megosztása helyi hálózaton, stb.., akkor ennek nem sok jelentősége van, akár maradhat is így, csak akkor van gond, ha a ZTE-re kötött géppel szeretnéd elérni a TP-LINK-re csatlakoztatott eszközöket, mert az nem fog menni ebben a formában.
De csak netezésre jó így is.
-
-
-
Azért nem ment, mert az asztali gép a DIGI-s eszközbe van dugva, az tehát a TP-LINK-et a WAN portja felől látja. Ha onnan el szeretnéd érni, akkor a TP-LINK-en előbb engedélyezni kell a távoli elérést, és nem a tplinkogin.net címen kell próbálkozni, hanem azon, amit a DIGI-s eszköz osztott ki neki.
Az aljára írt adatokkal csak azokkal az eszközökkel éred el, amik a saját LAN portjára vannak kötve, avagy a saját WiFi-jére csatlakoznak.
-
-
-
válasz
zelo.adam #4772 üzenetére
Esetleg próbáld meg TFTP-vel feléleszteni.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
csocsoszán #4685 üzenetére
Akkor igen, mehet a sysupgrade. Bár mivel a két firmware között már hatalmas a különbség mind időben, mind verzióban, én nem javasolnám a beállítások megtartását.
-
válasz
csocsoszán #4682 üzenetére
A sysupgrade akkor kell, ha már jelenleg is OpenWrt van rajta, csak frissíteni akarsz! Amennyiben most gyári fw van, és váltani szeretnél OpenWrt-re, úgy TP-LINK WDR4300-ra ezt tedd fel.
suste@openwrt@0.6-tl-wdr4300-v1-squashfs-factory.bin
Flashelés előtt ellenőrizd az md5 értékét!
d4a33e1efb71dd960c5f2ea17c9cf189
-
válasz
ngabor2 #4658 üzenetére
Kétségtelen, hogy Alex fw-je már nem mai darab, bár hozzáteszem ez nem ok semmilyen instabilitásra. Ha gondolod told rá suste buildjét, az jelentősen frissebb.
http://suste.besaba.com/Openwrt_Barrier_Breaker/TplinkWDR4300/
-
-
válasz
viktor1001 #4650 üzenetére
El lehet érni "webesen" is (mondjuk böngészőben) az ftp-t, a megfelelő linken.
ftp://atecimed.no-ip.org
esetleg még...
ftp://username:password@atecimed.no-ip.org
-
válasz
viktor1001 #4644 üzenetére
Beírod egy parancssorba, hogy ping hostneved.no-ip.org és megnézed, hogy jó IP címet pinggel-e. Vagy simán csak megpróbálod elérni az FTP szervered a címen.
-
válasz
viktor1001 #4641 üzenetére
A noip-s lépésekhez találsz itt segítséget.
-
válasz
viktor1001 #4638 üzenetére
Nem, ez a fix ip cím helyett kell, mert az ugyebár nem ingyenes, még a ddns igen. Legalábbis van ingyenes is belőle. Például a noip.com is ilyen.
Regisztrálsz, létrehozol egy tetszőleges host-ot, és ezt követően beállítod a frissítést az OpenWrt megfelelő menüjében.
-
válasz
viktor1001 #4635 üzenetére
Ehhez először is kellene egy DDNS host... Van ilyened?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
vanRobert #4596 üzenetére
Szia!
Mit jelent ez az akadozva működés? Mértél mondjuk ping válaszidőt az Ubee irányába? Ilyenkor az nagyon megnő?
Kábelen is akadozik, vagy csak WiFi-n?
Az Ubee egyébként bridge módban van? Ha nem, akkor ajánlott lenne most átrakni!
Próbálj meg a TP-LINK-ben a DHCP menüben beállítani Google névszervereket, majd újraindítani a routert, és újrakapcsolódni hozzá a kliensekkel. A Google szerverek címei, amit be kell írnod a DNS mezőkbe...
8.8.8.8
8.8.4.4 -
-
-
-
válasz
DonMaster #4587 üzenetére
Ha 150-es vevővel elérsz 100Mbps sebességet, az igencsak jó eredmény, sokaknak 300-assal sem sikerül ennyi...
A WiFi-ről itt olvashatsz pár gondolatot, most nem írnám le ezerháromszázhuszonetedszer.
Pár gondolat a WiFi-rõl című bekezdés.
-
Szia!
Nem tudom ki a szolgáltatód, de lehet használnak még MAC szűrést, tehát nézd meg a 1043ND-ben milyen MAC cím van megadva, és írd be ugyanazt a 4300-ba is. Vagy ha közvetlenül PC-re kötve van neted, akkor nyomj rá a routerben a Clone MAC Address gombra, és indítsd újra a rendszert az Alex által javasolt módon.
-
-
válasz
huliganboy #4577 üzenetére
Szia!
Én azt szoktam mondani, ha alap router funkciókra kell, akkor Gargoyle!
Egyébként meg itt is készül több is, van vargalex, suste, és poli27 build is.
-
válasz
huliganboy #4568 üzenetére
Amennyiben a routerről indítod az etherwake parancsot, úgy nincsen szükség forwardra.
Switch portok.
http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wdr4300#switch_ports_for_vlans -
válasz
huliganboy #4565 üzenetére
Nem ártana szerintem, ha bios-ban bekapcsolom a wol-t, nekem is világít a lapos led-je, sőt a routerben a port state is jelez 10half kapcsolatot.
Mármint mit próbáltál wifin? A parancsot futtatni? Az nem számít...
-
válasz
huliganboy #4562 üzenetére
Szia!
A routeren parancs futtatással sem indul?
/usr/bin/etherwake -D -i "br-lan" "11:22:33:AA:BB:CC"
-
-
-
-
-
-
Megmondom őszintén, lövésem sincs, hogy azt a v2-t minek biggyesztették oda, de TL-WR4300 v2 router legjobb tudomásom szerint nem létezik, arról sem hivatalos, sem pedig nem hivatalos oldalakon, semmilyen infót nem találtam. Ellenben a firmware letöltéshez szükséges hardver verzió megállapításához elég egyértelmű útmutatás van az említett fw mellé is csomagolva...
-
Hol láttatok TP-LINK WDR4300 v2 routert?
-
válasz
TomBond #4503 üzenetére
Arra tényleg esélyesebb a gyári, de sajnos azzal is volt már ilyen tapasztalat, radi8tor1 hasonló cipőben jár, már cserélték neki, de az újjal is szakad sajnos, ha erősebb terhelést kap.
-
-
Passz, nem olvastam vissza, hogy mit is akar kihozni ebből, én csak innen szálltam be a témába, meg aztán a "miért?" nem is az én dolgom.
-
válasz
TomBond #4496 üzenetére
1. Felteszed a fentebb linkelt webrevert firmware-t, a dd-wrt menüjéből.
2. Megvárod amíg a router újraindul. Ez látszik majd a led-eken.
3. Egy másik böngésző ablakban nyisd meg a 192.168.0.1 címet.Ha bejött a gyári firmware felülete a böngészőben, akkor mehet a reset!
A DIR825-ben van recovery mód, azt újra lehet éleszteni 5 perc alatt!
-
-
-
Arra pedig a DD-WRT oldalon lévő webrevert firmware kell.
-
-
-
-
-
válasz
#33101952 #4434 üzenetére
Még ezt tudom linkelni a témában, de nyilván ez is egy egyedi mérés, egyedi helyszínen, általánosítani ebből sem lehet.
Egyébként gyári fw-vel használod? Csak mert ha netán vargalex féle, az még wifi patch-et kíván, ha jól tudom, bizonyos verziók esetén.
-
válasz
#33101952 #4432 üzenetére
Szia!
ASUS RT-N66U / RT-AC66U / RT-AC68U amik szerintem esélyesek lehetnek, de azért illik tudni, hogy ez egyrészt nagyban múlik a kliens oldalon is, tehát ha az a gyenge akkor vehetsz Te akármilyen routert, másrészről az 5GHz WiFi-t sokkal inkább csillapítják a falak és egyéb akadályok, ilyen formán sosem fog addig érni, mint a 2.4GHz. Cserébe viszont ahol megfelelő a jelszint, ott gyorsabb az átviteli sebessége...
-
válasz
Black&White #4426 üzenetére
Pontosan, mivel mindegyik említett szoftver OpenWrt.
-
-
válasz
Snoopenz #4403 üzenetére
Szia!
A sebesség több dolgon is múlik, többek a filerendszer típusán, a töredezettségen, stb... Ezen kívül a nagy többség OpenWrt-vel használja, ahol az elérhető sebesség többszöröse a gyári szoftverének, ext4 filerendszer használatával 12-15MB/sec-re biztosan számíthatsz, hasonló feltételekkel a 1043ND is tud 10-12MB/sec-et. Persze mindezt kábelen, WiFi-n meg befolyásolja még a kapcsolat sebessége is, amit nem lehet megmondani látatlanban.
-
Egy PC megosztását szeretnéd csatolni a router filerendszerébe?
Van rá megoldás, a CIFS Client!
-
Próbáld már meg azt, hogy nyitsz egy parancssort Windows-ban, és oda beírod ezt...
ping -t 192.168.0.86
Aztán megcsinálod a routeren a recovery módba állítást, és közben figyeld, hogy van-e olyan állapot, amikor kapsz választ a pingre! Természetesen közben a gépen is legyen beállítva a szükséges fix IP cím!
-
-
-
-
A TFTP programba megadod a címet? Hol? Minek?
A gépen állítod be a fix címet, amit fentebb írtam, a helyi kapcsolat IPv4 tulajdonságainál, a TFTP programba mindössze csak a mappát kell megadni, ahol a firmware található a fentebb jelzett néven!
Ha rányomsz a Show Dir gombra, valami ilyesmit kell láss...
A TFTP programba semmit nem kell állítanod, csak a file-t tartalmazó mappát megadni a Browse gombbal!
-
OpenWrt WiKi szerint a 3.13.33(130617) verziójú gyári firmware már tudta ezt a funkciót, tehát ha valaha is rajta volt ez, vagy ettől újabb, akkor szinte biztos, hogy működnie kell a módszernek!
-
1. A gépen állítsd be a fix ip címet! 192.168.0.66
2. Letöltöd EZT az fw-t, kicsomagolod, átnevezed wdr4300v1_tp_recovery.bin névre, és megosztod a TFTP szerverben!
3. A kikapcsolt routeren benyomod a WPS/Reset gombot, tartod nyomva, így helyezed áram alá, majd néhány másodperc múlva elengeded, és ha megfelelő bootloader van a routeren, akkor elindul a recovery mód, áttölti a TFTP szerverről a firmware-t, flasheli, és hamarosan újra működni fog!
-
A gépen be kell állítanod fix ip címet (192.168.0.66), a router pedig olyankor a 192.168.0.86-t használja automatikusan!
-
Megpróbálhatod TFTP-n flashelni, ha nem megy, akkor soros kábellel egész biztosan feléleszthető!
-
Hát szerintem erre nem én vagyok a leghitelesebb válaszadó, inkább kérdezz rá 1043ND, és/vagy az OpenWrt topikban, mindkettő viszonylag aktív, ettől mindenképpen aktívabb, és ebből a szempontból úgyis mindegy, hogy 1043ND, vagy WDR4300, és ott nagyon sokan használják az említett szoftvereket, még nekem ASUS routerem van, és Tomato fw-t használok! Bár volt már WDR3600-as TP-LINK-em, azon Gargoyle-t próbálgattam, én személy szerint nem szeretem a LuCI felületet, ami az OpenWrt alap felhasználói felülete, a Gargoyle sokkal átláthatóbb, szerintem stabilabb, és felhasználóbarátabb is! De ez az én egyéni véleményem...
Nekifuthatsz DD-WRT-vel is, de ha kérdésed lesz, nagyjából hiába fogod feltenni, mert senki nem fog segíteni, mert mindenki OpenWrt-s, így csak azt fogják ajánlani helyette! Tapasztalatból mondom, sok ilyet láttam itt! De ha megoldod magad az egészet, akkor hajrá...
-
Igen azt mondja, mert a gyári fw-ben csak egy butított uShare médiaszerver van, nem pedig DLNA, ez pedig sok formátumot nem ismer!
Tekintve, hogy mostanság itt a PH-n, TP-LINK routereken szinte mindenki a suste féle firmware-t használja, talán azzal járnál a legjobban!
Bár bevallom jómagam inkább szimpatizálok a Gargoyle-al, aminek barátságosabb a felülete, de ahhoz, hogy azon DLNA-t tudj használni, extroot-ot kellene csatolni, amihez jó lenne egy formázható HDD, amit most fogsz be használatra.
-
Szia!
Gyárira a factory-to-ddwrt.bin kell, de támogatást ehhez ne nagyon várj itt, mert alig-alig használnak DD-WRT-t, tehát akkor tedd fel, ha magad meg tudod oldani amit szeretnél! Egyéb esetben meg OpenWrt kellene, vagy mondjuk Gargoyle, függően attól, hogy pontosan mikre szeretnéd használni a routert.
-
-
válasz
HalasKYO #4310 üzenetére
Szia!
Nem befolyásolja a LAN-t!
Természetesen bármikor visszaállítható a gyári fw, de ennek is megvan a maga módja! Ha erre kerül a sor, inkább kérdezz majd előtte, mert nem mindegy mit teszel rá! De a lényeg annyi, hogy boot-os fw-t ilyenkor nem szabad rátölteni közvetlenül a custom firmware-re!
Jelenleg suste fw-je a legfrissebb, és Ő a legaktívabb támogatás ügyben is, Alexet mostanság igen leköti a munkája és a családja...
Ha csak ilyen egyszerűbb feladatkora kell (DDNS, WOL) akkor én sokkal inkább javaslom a Gargoyle fw-t!
-
-
Mostanság amit legtöbben használnak, és amihez a legkönnyebben kaphatsz supportot, a suste féle OpenWrt! Bár nem pont Plex Media Server, de miniDLNA ebbe már integrálva van, így a legtöbb TV vagy hálózati médialejátszó ezzel már elboldogul, és megoldott amit szeretnél! A firmware-el semmi különösebb dolgod nincsen, a fentebbi blogban megadott címekről letöltöd a neked kellő, a routerednek megfelelő verziót, és a firmware upgrade menüben felteszed, mint bármely más firmware-t! Ha végzett újraindul, és fenn is van az OpenWrt! Beállítod amit szeretnél, és használod...
-
-
Ha volt 1043-massal "soros ügyed", akkor viszonylag jól képben kell lenned azzal kapcsolatban is, OpenWrt oldalon szintén ott a segítség a soros élesztéshez is...
-
Most ránéztem még OpenWrt WiKi-re, 4300-nál valóban ír TFTP recovery-t is, szerintem sokkal jobban járnál, ha azt csinálnád meg!
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
ph A tetszetős specifikáció ellenére vételára más hasonló eszközhöz képest lényegesen alacsonyabb.
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Ingatlanos topic!
- Milyen autót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Óra topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- ASUS Maximus IV GENE-Z/GEN3 - Republic of Gamers - Alaplap - Számla + Gari: 12 hó / BeszámítOK!
- MSI B250M MORTAR ARCTIC Fehér Alaplap - Számla + Gari: 12 hó / BeszámítOK!
- MSI Z270 GAMING PRO CARBON Alaplap - Számla + Garancia 12 hó! / BeszámítOK
- Intel Core i5-14400F 10-Core 2.5GHz LGA1700 Box (BX8071514400F) Processzor - Gari: 3év
- Intel Core i7-7700K 4-Core 4.2GHz LGA1151 Processzor - Több db - Számla + Gari 12 hó / BeszámítOK!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Garmin Fenix 8 51 mm Használt, karcmentes állapot
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest