-
IT café
TP-Link WDR4300 - N750 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
kammler
senior tag
Hát ja, mihelyst visszahegesztem a gyári fw-t. Amit néztem az annyi volt, hogy egy-két pálcika helyett full jelerősség lett 2.4-en /néha kicsit lejjebb megy/ amugy maga a sebesség nem változott. Az addig is 108-160 megabit volt. Ez a kéttő váltakozott. Nem hinném, hogy nagyon össze lehet hasonlítani két házat. Ez régi nagy falakkal. Lehet hogy másnál többet jelent egy másik antenna, másnál nem. Ez sztem ilyen értelemben zsákbamacska. De mivel a sebessége régi antennával is ugyanannyi volt nem hiszem hogy nagyon megéri vacakolni vele.
-
MajaG
senior tag
Megjött ma nekem is ez a típus, mások topicba írtam tapasztalatokat.
Gondoltam ide másolom, hátha valakinek ez is segít/meggondolja magát tőle.
Na megjött a TP-link wdr4300-am. Nem csináltam vele még semmit, ahogy volt beröffentettem, s már mértem a wifi-n a sebességet/jelerőt.
A jelerősség kisebb, mint a Telekomos ZTE 931V2-nél, de annak 1-2 szériát leszámítva kimondottan jó wifije van. (Ez most sok embernek furcsán hangzik, mert 1-2 ezer db kiment hibás wifivel...)
Ház felső szintjén van a router, kb. a ház közepén. Lent a konyhába, ami a házszéle van térerő, de ott csak a 2.4-es wifi megy, erősség 1-2 pálca. A sebesség az épület szélén lemegy 5 megabitre.(iPad 4 és iPhone 5-tel néztem speedtest appal.)
Úgyhogy nem olyan rossz ennek a wifije, mint ahogy páran mondták.
Az 5ghz nyilván szobán belüli használatra való.
Sebességek:
Zxyel nsa-320-as nas között kábelen 80-90 mega/s másolok.
Wifivel:
2.4ghz: 7-9mega/s
5ghz: 18-22 mega/s
Laptop 2 méterre volt a méréseknél a routertől közvetlen rálátassal.
Firmware amivel jött:
3.13.33 Build 130617 Rel.46239nAz lemaradt, hogy ezek a mérések ftp-n voltak.
SMB alatt csak 10 megával jön 5ghz-en. Kábelen "csak" 35 mega kb. Van ötlet miért?
Macbook pro-val kapcsolódom a wifire. -
kammler
senior tag
válasz
vargalex #2291 üzenetére
Hát, nem esek ám kétségbe most ez miatt, tudtam mit vettem. Kétfélét használtam, a tied félét openwrt /1.1.7 az a friss?/ meg dd-wrt oldaláról töltöttem le. Ott a keresésnél beirtam wdr4300 aztán azt raktam rá /v24 pre sp2/ mondjuk az béta... Mint írtam a router mellett 2m-re 240-300 Mbps, fájlokat mozgatva is hozza ezt.
Mondjuk ha a proliant microserverre raknét egy linuxot, azt belevágnék egy wifi kártyát lehet előbbre volnék. De hát ha már megvettem ezt. Igazából a régi DI-604 megdöglött, mondom akkor már legyen wifis, azért vettem. -
kammler
senior tag
Na, hát ez van. Gyárival jó. Állíthatok én ennek akárhány dBm-et, az tuti hogy nem hajtja annyival. dd-wrt-vel, openwrt-vel egy egy 3m hatótávú wifi. Gyárival se szárnyal, ahogy olvastam nyavalyognak miatta, de legalább azzal lefedi ezt a házat.
-
poli27
veterán
A multiwan nem akar osszejonni. A bondingot tudja vki hogy kel beallitani?
-
kammler
senior tag
válasz
vargalex #2284 üzenetére
Hát, tettem némi kalandozást a dd-wrt felé is, dettó, minden beállítást végigzongoráztam. Router tövébe SSID-vel nézve szinte csak én vagyok -huszonvalahány dBm-ekkel, töle két méterre má csökken a sebesség. Lennt földszinten ahol gyári fw-el minden ok, ot 11 megabit, de amugy má nem is megy a háló. Ott má SSID -60 dBm-eket ír, nagyon lecsökken a jel. hát most má csak azért, gyári fw-t visszarakom, megnézni nem-e történt vmi.
-
kammler
senior tag
Ja amugy megjöttek az antennák szép kaliforniából. Elég hamar 18-án adta fel. Még akkor a gyári firmware volt rajt, mikor ráraktam őket, segített rajt azért Most szépen stabilan jo volt a jelerősség is majdnem fullon volt mindenhol.
-
vargalex
félisten
válasz
kammler #2283 üzenetére
Szia!
Próbálj meg csatornát váltani (javasolt nem automatikus-on használni), illetve a haladó fülön állítsd át 40 MHz-re (1-4 elsődleges csatorna esetén 40 MHz, második csatorna felette beállításra, 10-14-es csatorna esetén 40 MHz, második csatorna alatta beállításra. 5-9 csatornánál bármelyik jó a kettő közül). Illetve érdemes kipipálni a Force 40 MHz mode beállítást.
-
kammler
senior tag
Ezt írja:
Mód: Master | SSID:
BSSID:xxxxxxxxx| Titkosítás: WPA2 PSK (TKIP, CCMP)
Csatorna: 5 (2.432 GHz) | Adóteljesítmény: 20 dBm
Jel: -62 dBm | Zaj: -95 dBm
Bitráta: 130.0 Mbit/s | Ország: HU -
kammler
senior tag
válasz
Intruder2k5 #2281 üzenetére
Nincs itt a közelbe semmi, wifiügyileg igen üres a környék. az az érdekes, hogy maga a router kicsit bitrátát is ír. De mondom, gyári fw-el ugyanolyan körülmények közt jó. Hát most fölcipekedtem a notebookkal vissza az emeletre, de néztem inSSIDer-el is, enyém volt a legerősebb wifi. HP pavilin dv6, broadcom wifije van. Amugy tetszene ez az openwrt.
-
kammler
senior tag
Hát mit mondjak, szépen konfigurálható keresztbe hosszába. De hogy van az, hogy gyári fw-el ahol volt egy jó átlag jelerősség 160 megabites sebességgel, ott openwrt-vel el is veszti a kapcsolatot /11mbit/. Állítottam én rajt teljesítményt feljebb lejjebb, másik antennát ugy is. Itt jó három méterre mellette...
-
kammler
senior tag
Hello,
Na mit is állítgassak hol, hogy openwrt alól méltóztasson elindulni a szentséges wifi? Többit nagyjából beállítottam. Vargalex féle van fennt. Kössz.
-
djszido
tag
Üdv Srácok!
Ma este akciós lesz a német amazonon a WDR4900. Nem találtam róla sehol tesztet. Mennyivel másabb ennél a doboznál? -
kammler
senior tag
Most, hogy nézem, IPV6to4 müködik t-online ADSL-en. Aztán felötlött bennem, hogy ha megy /elérem a vuze webes felületét vele/ akkor minden akadály nélkül mászkál ki-be a routeren át? Mert IPV4 tüzfal az van.
-
claire78
senior tag
Sajnos az FTP backup-pal sem boldogulok.. beállítottam a hálózatokon lévő FTP szerver adatait, egyik könyvtárát, de nem másol semmit sehová.
Beállított időközönként lefut, és ez van a rendszernaplóban:
crond: USER root pid 23855 cmd /etc/vargalex/ftpbackup > /dev/null 2>&1 -
claire78
senior tag
Hogyan lehet a hd-idle-t működésre bírni? nem akarja leállítani rádugott ext4-es 2.5" vinyót.
-
A sebességet pontosan nem tudom megmondani, mert nekem nem ilyen routerem van, és fw-t is másikat használok, de az biztos, hogy NTFS-el jelentősen lassabb, és jobban is terheli a routert a HDD kezelés, tehát ha van rá lehetőséged, és tartósan maradsz az OpenWrt mellett, akkor érdemes az átformázás! Egyébként felismeri, és használja is az NTFS-t, de ez esetben a mountolást is egyénileg kell beállítanod!
-
Shummo
senior tag
válasz
Intruder2k5 #2269 üzenetére
Köszike. A környezet viszonylag homogén. A legtöbb helyen semmi nem tudja zavarni.
Akkor megpróbálom feltenni a vargalexet. Jól tudom, hogy ha van egy NTFS külső HDD, azt át kell formáznom, különben csak 2-3 mb-al lehet rá másolni? (vagy nem is ismeri fel)
-
Hi!
Az antennák száma nincs közvetlen kihatással a hatótávolságra! Lehetséges, hogy az antennák nagyobbra cseréje valamit segít, esetleg az fw csere általi teljesítmény növekedés is javíthat valamit, de ezekre sincs garancia, és a WDR4300 WiFi-re elég sok ilyen panaszt olvastam, már a héten is többet is! Nézted már a környezetet inSSIDer-el?
-
Shummo
senior tag
Hi! Gyári szoftver van még rajta. Működik rendesen, de sajnos keveslem a hatótávolságot. Az ASUS WL520-Gc-m tudta ugyan ezt, pedig az csak 1 antennás.
Esetleg tudok vhol buherálni hogy távolabb menjen? A felteszem a vargalexet az változtat valamit ezen, vagy nincs kihatása?
Esetleg 5 v 9 dbi-s antennát cseréljek?
köszike -
PeLa87
aktív tag
Sziasztok!
Androidos programot tudtok amivel el tudnám érni a routerre dugott külső vinyot, hogy tudjak filmezni?
-
poli27
veterán
válasz
Intruder2k5 #2257 üzenetére
nem sehogy se lehetett elérni csak safe módban ....
-
-
-
-
poli27
veterán
Felraktam a barrier bakert, 1x már bekonfigoltam, csak valamit elállítottam benne ezért factory deafultot nyomtam lucin.Mivel van egy routerem 1.1 es ip címen ezért ssh-n szerkesztettem a networkot hogy 2.1 el induljon (mert csak így van net, a másik routerhez nem férek hozzá) azóta nem érem el a routert sehogy.a kis csillag
elkezd villogni meg 10 másodperc után folyamatosan ég, tehát olyan mintha bebootolna. a lan is villog, de nem érem el sehogy, valakinek van ötlete mit tudok vele kezdeni?
-
yodee_
őstag
válasz
Kicsirics77 #2249 üzenetére
Ilyen a net sebességem itthon. T-Home optinet, 120/50. A két gép között még gyorsabb
-
yodee_
őstag
válasz
Kicsirics77 #2247 üzenetére
Tessék?
-
yodee_
őstag
-
kroland20
tag
válasz
kammler #2241 üzenetére
Na röviden, tegnap méregettem. 5GHZ= 3-5 méteren belül még megvan a 120mbit, ennyi a net is, aztán 6-7 méterre 2 fal után már csak 30, és a jelerősség is gyatra, 2.4 ghzen kicsit jobb a helyzet annak ahatótávolsága kb 3-4xese mint az 5ghz, igazibol maga az 5ghz rész az nem is baj hogy nem jut nagyon ki a házból, nem a szomszédoknak vettem a routert, de a 2.4ghz a kert távolabbi pontjain aho la 1043nd még gyengéd de adta a jelet, na ott már semmi sincs. és ez baj, azon a távon nem torrentezni akarok de ha skype vagy egyéb dolog van tudjak már ott is wifizni. Szóval a kérdésem hogy nekem kell az 5ghz, annak ahatótávolsága nem zavar annyira, viszont a 2.4ghz-et hogy lehet kitolni hogy megmaradjon az 5ghz is? milyen antenna jó hozzá ?
-
Victor91
tag
Sziasztok!
Vásároltam én is egy ilyen routert. Feltelepítettem rá a Vargalex 1.1.7-et sikerült az extroot ot beállítani egy 1TB-os HDD-re szépen működik a rendszer. Két problémám lenne. OpenVPN-t szeretnék beállítani, követve a netes segítségeket, eljutottam odáig, hogy rá tudtam csatlakozni a szerverre, de nem látom a hálózatban levő gépeket és nincs internetem sem. Másik problémám pedig az, hogy valamiért nem használja a SWAP-ot és egy-egy Samba fájlmozgatásnál a szabad memória szinjte lecsökken 2MB körüli értékre és nem is ürül ki késöbbiekben sem, ez nemtudom mennyire normális jelenség. Előre is köszönöm bárkinek aki tud segíteni nekem
-
claire78
senior tag
Vargalex-féle openwrt-re rádugtam egy ntfs vinyót. csatolási pontoknál meg is jelent egy sda1 meghajtó, amit swap-ként használhatók. szeretném samba megosztásként használni. Hálózati megosztásoknál hozzáadtam az elérési utat, látom is win alatt, de felhasználót kér és jelszót. A root és a jelszavam nem működik.
Mit kell még beállítani, h működjön? Hol tudok pl. felhasználókat létrehozni?
Köszi! -
kammler
senior tag
válasz
kroland20 #2239 üzenetére
Hát, föntebb ha olvasod, nálam a szomszéd 54 megabitje három falon át jönn full jelerősséggel. 5 GHz-es cuccom nincs, de itt amúgy is igen gyér a wifis forgalom nálam. Úgyhogy jó ide a 2.4. Na az nálam, hát igazábol az emeletről sugároz le, vasbeton gerendákon át, meg ha jol számolom még egy téglafalon át már gyenge a jel, de stabil 80 megabit. De ezt valahogy az udvaron is tudja.... Most rakom rá majd a normálisabb antennát, mert amugy a gyári 2.4-en 2dBi. Ahhoz képest meg lehet nem is rossz ám. Nekem elég ha a 9dBi-s antennákkal lesugároz rendesen az említett vasbeton gerendán, meg téglafalon át. Aztán sok mindentől függ, mint a holdkóros mászkáltam a notebookkal a házba. Van olyan pont ahol van az három fal is. Na ott full jelerősség van....
-
kroland20
tag
Illetve ha új nagyobb dbi-s antennát akarok venni, akkor mind hármat ki kell cserélnem? esetleg ha nem akkor mi a különbség egy 6dbi és egy 1�0dbi-s között? a hatótáv? illetve ha veszek akkor azon menni fog az 5ghz?
-
kroland20
tag
ÜDv! most vettem wegy 4300 as WDR-t, 5ghz-en nagyon kicsi a hatótáv, persze tp lin khonlapot okos magyarázat van, de akkor se hiszem el hogy a 1043 nd lenyomja hatótávba ezt. 2.4ghz-en jobba a helyzet, de akkor is gyenge a jel, illetve gyengébb mint a 1043-nd esetében. 5ghz pedig nagyon gyors, ha közel ülök. a fogadó eszközök, laptop, és telefon is dual bandesek, a laptop5ghz-en nagyon szépen lehozza fulbba a sebességet, de sajnos ha légvonalban megyek 6-8 métert, köztem és a router között 2 fal, akkor már csak töredéke a sebesség. 2.4ghz-en kicsit jobb de nem értem ez egy 5 méteres hatótávú router?
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ngabor2 #2228 üzenetére
kapott egy esélyt a frissebb gyári fw. ha 2-3 napig nincs neteldobás, akkor marad. ha lesz, akkor openwrt.
egy kis adalék: van egy Xerox hálózati nyomtató, ami korábban gyönyörűen ment. az új fw-vel viszont nem volt hajlandó elindulni. hiába indítottam újra a webes felületről nem ment. aztán egy próba a kikapcsológombbal... onnantól ment. csak azt nem tudom, mi a valódi különbség a reboot és a kikapcs-bekapcs között.
-
kammler
senior tag
válasz
fabiandaniel #2236 üzenetére
Hát, csodát mondjuk nem várok, de menjenek már valahova a pár méterükkel. Ezek is 8 vagy 9 dBi-s antennák lesznek. Elvileg jók 5 GHz-re is de azt úgyse használom. Na azért ránézek arra is. 2.4-en mennyivel megy a végfoka, menyi a max. gyári firmware-el?
-
fabiandaniel
aktív tag
válasz
kammler #2235 üzenetére
Nekem most 3 8dBi 2,4 Ghz -es antenna van fent és javult a jelerősség. 5 Ghz -t kikapcsoltam mert nagyon gyenge volt nálam a gyári antennákkal, kb. a routertől 3 méterre már csak 50% volt a jel, ha valami akadály is volt akkor semmi jel se volt. Lumia 820 telefonnal még jobb volt a helyzet de laptoppal és egy nexus 7 -tel nagyon rossz.
-
kammler
senior tag
válasz
Grawens #2225 üzenetére
Érdemes vele vacakolni? Jobb normálisabb antennákkal próbálta már valaki, hogy javul-e jelentősen? Ebéjrő vettem hármat, kíváncsi vagyok. A gyári antenna a manual szerint elég tré. Nálam két igazi téglafalon át notebook, telo gyenge jelerősséget mutat, de érdekes stabil 80 megabitet. De ha kimegyek az udvarra, még egy fal, na ott is, 6 megabyte-al tudok másolni a microserverről. És stabilan. A szomszád 54 megabites valamije az jön full térerővel. Csak dob rajt vmit a jobb antenna.
-
vargalex
félisten
válasz
csocsoszán #2229 üzenetére
Szia!
Igen. Ezt érdemes elolvasni. Persze ez nem LuCI-s megközelítés, de onnan is config-olható az egész.
-
csocsoszán
őstag
Szervusztok!
Ha egy 3g-s USB modemet csatlakoztatok az USB-re, használható lenne az internetre csatlakozáshoz vezetékes NET helyett? (Vargalex firmware). -
vargalex
félisten
válasz
ngabor2 #2226 üzenetére
Szia!
Semmilyen segédprogramra nem lesz szükség. Csak a kliensen kell átállítani TCP/IP nyomtatásra.
-
ngabor2
nagyúr
mivel a router továbbra is kb. naponta eldobálja a netet, amit csak az újraindítás hoz helyre, ezért megpróbálom a vargalex-féle openwrt-t felrakni. egyetlen érdekes része lesz, a nyomtató megosztása.
- van egy hálózati Xerox nyomtató, azzal elvileg nem kellene, hogy gond legyen, a drivere minden gépen azonnal megtalálta a nyomtatót.
- viszont van egy, USB-re kötött Samsung ML-1520, amihez kellett a gyári fw-hez egy progi, ami ezzel a fw-vel biztos, hogy nem fog menni. Eddig nem igazán találtam könnyen, gyorsan, szájbarágósan leírást, hogy hogyan lehet win7/8 és linux alá is belőni a nyomtatást routeren keresztül. a lényeg az lenne, hogy ne kelljen könyékig beletúrni a gépek lelki világába ahhoz, hogy működjön. valami ötlet, indulópont? -
Grawens
senior tag
válasz
extraktor #2223 üzenetére
Ebben az esetben érdemes a splittereket teljesen eltávolítani és a harmadik 5GHz-es végkfokhoz hasonlóan kötni. Mivel az alul és felül-áteresztő kondik a splitterek után vannak, éremes még azokat is beiktatni a végfok és az antenna közé. A jelszint biztosan emelkedne, mert a kétsávos splitterek igencsak képesek csillapítani.
-
Grawens
senior tag
válasz
Kicsirics77 #2220 üzenetére
Így van. A 4900-asnál vannak belső antennák.
-
Grawens
senior tag
válasz
Kicsirics77 #2218 üzenetére
Szia!
A 4300-ban is közös antenna van a két frekvenciatartományra.. Sajnos emiatt gyengébb a vártnál a 2,4GHz-es sáv jelszintje, ugyanis a 2 darab 2,4GHz-es végfok egy splitteren keresztül van összeközösítve. Viszont megoldható hogy a splittereket kikerülve +2 darab antenna beiktatásával a két tartományt szétválasszuk.
Itt a kép róla: KATT IDE -
extraktor
tag
Sziasztok!
Érdemes váltani wdr3600-ra wdr4300-ról, erősebb a jelszintje, vagy valamilyen paraméterei?
-
pitama
tag
Bekonfiguráltam a routert, és mennyivel kéne tudnom másolni a routeren keresztül 2,4 és 5 GH-en?
Köszi
-
-
ZPKing
tag
Sziasztok.
Honnét lehet beszerezni ehhez a routerhez nagyobb pl 9DBI-s antennákat ami tudja a dual-band-ot?
külföldi is lehet.
Köszi előre is. -
claire78
senior tag
válasz
Intruder2k5 #2205 üzenetére
Erre van megoldás? : disconnected due to excessive missing ACKs
Eldobja a 2.4 WiFi-t :/
Úgy látom megy vissza a gyári.. -
claire78
senior tag
válasz
Intruder2k5 #2205 üzenetére
Köszönöm, megtaláltam közben. És a ddns is megy!
plusz a távoli elérés is!
Köszi mégegyszer gyors helpet! -
-
claire78
senior tag
Sziasztok!
Ma felraktam a vargalex féle openwrt-t a routerre. Két kérdésem lenne.
Hol tudom beállítani a port továbbításokat és a DDNS-t honnan tudom, h üzemel?
Köszönöm a segítséget! -
kammler
senior tag
Sziasztok!
Nézegettem a netet, meg a fórumot. Hát van egy ilyen WDR4300-am. Gyári fw van rajt egyenlőre. Mint azt többen is nézték a wifi tán kicsit tényleg gyenge. Egy jobb antenna gondolom azért kicsit segít rajt.Egy kérdésem volna; hogy van ez az IPV6 DUID? Hol találom meg. PC-n oké, ott meg tudom nézni, de a routerét hol?
-
Új hozzászólás Aktív témák
ph A tetszetős specifikáció ellenére vételára más hasonló eszközhöz képest lényegesen alacsonyabb.
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Ingatlanos topic!
- Milyen autót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Óra topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- ASUS Maximus IV GENE-Z/GEN3 - Republic of Gamers - Alaplap - Számla + Gari: 12 hó / BeszámítOK!
- MSI B250M MORTAR ARCTIC Fehér Alaplap - Számla + Gari: 12 hó / BeszámítOK!
- MSI Z270 GAMING PRO CARBON Alaplap - Számla + Garancia 12 hó! / BeszámítOK
- Intel Core i5-14400F 10-Core 2.5GHz LGA1700 Box (BX8071514400F) Processzor - Gari: 3év
- Intel Core i7-7700K 4-Core 4.2GHz LGA1151 Processzor - Több db - Számla + Gari 12 hó / BeszámítOK!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest