-
IT café
TP-Link WDR4300 - N750 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyurka6
őstag
válasz
vargalex #6173 üzenetére
valami még nem jó, hibás az ic, nem írja felül, vagy még valamit kihagyok?
dup 1 speed 1000
Using eth0 device
TFTP from server 192.168.0.66; our IP address is 192.168.0.86
Filename 'wdr4300v1_tp_recovery.bin'.
Load address: 0x80060000
Loading: a többi #-et kitöröltem
############################
done
Bytes transferred = 8126464 (7c0000 hex)
original_product_id = ffffffff
original_product_ver = ffffffff
recovery_product_id = 43000001
recovery_product_ver = 01
auto update firmware: product id verify fail!
Autobooting in 1 seconds
## Booting image at 9f020000 ...
Uncompressing Kernel Image ... Stream with EOS marker is not supportedLZMA ERROR -
Gyurka6
őstag
válasz
vargalex #6170 üzenetére
Hali!
Sajnos nem fogad el semmit a billentyűzetről.(beillesztést sem fogad el, echo-val látni hogy elküldi)
Több terminál prgrammal is próbáltam, egy másik, működő 4300-on meg tudom állítani és a db12(?) menüpontok megjelennek. (most nem vagyok a közelében).
Holnap folytatom még egy kicsit. Ugyan ingyen kaptam, de sajnálmám kukába dobni (elférne ez is a wl500-ak mellett...) -
Peltár
aktív tag
válasz
vargalex #6139 üzenetére
Vargalex , Suste ! Köszönöm szépen!
Azért ne csüggedjetek, lehet lesznek friss emlékek is, van még három másik TP-Link routerem isremélem szerettek nosztalgiázni.
Viccet félretéve tényleg, és mindenhol ti vagytok a Topikgazdák.
Mind régiség, pedig még gyűjtő sem vagyok, van amelyik 1000 forint volt, ki akarták dobni.
De szerencsére nem betegek, remélem nem is lesznek. Ez a TL-WDR4300 a leg komolyabb köztük, örülök hogy sikerült megmenteni. 50% esélyt adtam neki hogy sikerül.
További szép napot nektek!
-------------
Ez még tegnap kora délután megírásra került, de küldés közben már nem ment át, zavar támadt az erőben az UPC-nél , a netem most jött meg valamikor, látom messzire elér a kezetek -
Peltár
aktív tag
válasz
vargalex #6136 üzenetére
Először is szeretném megköszönni a türelmeteket, + a sok segítséget, hiszen ez a WDR4300 nem mai darab. + így is túl vagytok terhelve
Azon felül a frissebb eszközök felé kell fókuszálni.
--------
Jelentem működik! A vágott Suste féle FW kb 3 perc alatt felment, TFTP a szokásos módon, nem kellett semmin módosítani a tegnapi próbálkozásokhoz képest.
Miután felment a ledek rögtön másképpen kezdtek villogni. 192.168.0.1 webes admin
rögtön kipróbáltam egy rebootot , úgy ment ahogy kell, rögtön utána feltoltam rá a gyári legfrissebb verziót. Úgy frissített ahogy már az elején kellett volna.
Szintén teszt, reboot, logout, és megy. Így most elértem amit első körben szerettem volna.
Rengeteg idő elment rá, de a tapasztalat forintosítva jóval több mint amibe a router került,
+ azért mert valami régi, és kínlódni kell vele, szerintem nem szabad rögtön kidobni.
Az is igaz ennyi idő alatt, ha csak epret szedek a szomszédnak már vehettem volna egy
új felsőbb kategóriás routert, de ezzel Ti is pontosan így vagytok, értitek mire gondolok.
----------
Az hogy csak a vágott FW ment fel, jelentheti azt, hogy ezen már volt fent esetleg openwrt, vagy ddwrt, vagy bármi más pl egy túlfesz löket, áramszünet, hibásan felrakott gyári fw is okozhatta, vagy már így jött ki a gyárból? -
Peltár
aktív tag
válasz
vargalex #6131 üzenetére
Ver 2.0
Na előrébb vagyok, mára ennyi. Ha soros porton USB-UART TTL akarok csatlakozni ott is kell a recovery indítás reset, power, 3sec reset elenged?
----------------------
A TFTPD64 futott rendesen, mint ahogy ezek szerint a Win Agents TFTP szerver is, annyi hogy valamiért a win10 szereti ha a program könyvtár gyökerébe teszem az FW-t, .
Utána a többi ahogy le van írva, vagy 10 videón láttam.
-----
Nálam:
IP címek beállít, vírus írtó kikapcsol, tftpd elindít, routereren recovery indítás: reset benyom, power be, 3-4sec reset elenged, Lan és a Jing-Jang led világít. Router nekilendül átveszi a csomagokat a TFPTD-től kb 2 másodperc, felvillan aminek kell, logban meg ez van.
-----
Connection received from 192.168.0.86 on port 1535 [23/09 22:47:21.475]
Read request for file <wdr4300v1_tp_recovery.bin>. Mode octet [23/09 22:47:21.475]
OACK: <timeout=5,> [23/09 22:47:21.475]
Using local port 64055 [23/09 22:47:21.475]
<wdr4300v1_tp_recovery.bin>: sent 16002 blks, 8192512 bytes in 2 s. 0 blk resent [23/09 22:47:23.537] 2x próbáltam.
------------------------
Vireshark ugyan azt dobta
192.168.0.66 192.168.0.86 TFTP 46 Data Packet, Block: 16002 (last)
192.168.0.86 192.168.0.66 TFTP 60 Acknowledgement, Block: 16002
HewlettP_e4:e6:22 LLDP_Multicast LLDP 58 MA/f0:92:1c:e4:e6:22 MA/f0:92:1c:e4:e6:22 3601
HewlettP_e4:e6:22 Broadcast ARP 42 ARP Announcement for 192.168.0.66
192.168.0.66 224.0.0.22 IGMPv3 62 Membership Report / Join group 224.0.0.251 for any sources / Join group 224.0.0.252 for any sources
-------------
Így szerintem elmondható hogy a folyamatok rendben lezajlottak, de az áttöltött FW-k
4-5 fajta mind ugyan azt produkálja, azaz az eredendő hiba miatt nem tudnak rendesen
beíródni, annyi hogy ami 80%-ban még jól működött azt is lenullázta. Recovery mód még működik szerencsére, most belenézek a lelkébe, "megpróbálom!!" van két olcsó kütyüm
hozzá valamelyik csak kompatibilis lesz vele. Na most jön az igazi mély víz Nekem. -
Peltár
aktív tag
válasz
vargalex #6131 üzenetére
A kérdés az jogos, kipróbáltam másik TFTP progival.
Win Agents TFTP szerver ez is egy TP-Linkes videóban volt bemutatva. Lépésről lépésre.
Ez több tájékoztatást nyújtott, bár voltak bajsejtelmeim. Ez is hibára futott, csak akkor lett "jó"
amikor a telepített speciális mappájába tettem be az FW-t. Ekkor magára rántja a wireshark szerint, azaz:
01 adatcsomagtól számol 16002-ig
192.168.0.66 192.168.0.86 TFTP 558 Data Packet, Block: 16001
192.168.0.86 192.168.0.66 TFTP 60 Acknowledgement, Block: 16001
192.168.0.66 192.168.0.86 TFTP 46 Data Packet, Block: 16002 (last)
192.168.0.86 192.168.0.66 TFTP 60 Acknowledgement, Block: 16002
itt elkezdi felírni így a kapcsolat megszakad.
A progi logban azt írja hogy OK a kapcsolat, majd egy másik ablakban hogy a feltöltés sikeres,
kiírja a kezdő fájl méretet majd a zárót egyeznek, kap egy zöld pipát. Itt a progi befejezte a dolgát. DE szerintem gyorsan is felment a 8MB meg meg fél percnél-percnél tovább nem dolgozott a router, mikor végzett újraindult és most az összes led villog 4 másodpercenként
kivétel a power led az folyamatos és negyedik led nem világít ez a 5Ghz wifié azt hiszem.
Na itt tartok most. Az írási művelet ismételhető, rendben lefut, de ugyan ez van.
Vagy már koránál fogva alapból beteg a router és hiába akarok neki bármivel bármit felrakni,
vagy nem jó az FW (Gyári utolsó előtti és a középső a magyar oldalról, vagy hibásan ír ez a
Win Agents TFTP , a hálózati beállítások mind a két proginál egyformák voltak.
A TftpD64 4.60 miért nem találta meg ugyan azt a FW fájlt azt nem tudom, azt is lehet bárhova rakni elméletileg, ha utána betallózom neki meg kéne találja.
Ez az FW így most hibásan van fent, de már nekem is van villogó ledes routerem,
mondjuk nem ez volt a cél, de minden kezdet nehéz, első alkalom, minden routerre ami alapból nem beteg gyári menüből felraktam eddig mindent. Úgy elsőre nem nagy szám maga a műveletek, de sok apróság bele tud kavarni. Már azt nem tudom milyen FW kéne konkrétan rá ami 100% hogy jó. A tápját is kicseréltem , nem az a gond, a kondik se púposak.
Küzdök tovább. Jön egy reset megpróbálom talán megint a TftpD64 4.60 valamelyik tesóját.
van még ezer ötletem, ezer kérdésem magam felé, de van egy időhatár ami után félreteszem,
vagy eleresztem a történetet. Tanulni viszont remek, ha időmilliomos lennék jó lenne... -
Peltár
aktív tag
válasz
vargalex #6129 üzenetére
Köszi! Ehetne már valamit
de még kéreti magát, bár van haladás, de ez hát...
A Vireshark ezt dobja ha 192.168.0.66 az ip a hálókártyának és LAN1-be van dugva az UTP.
Elindítva a TFTP, átnevezve erre "wdr4300v1_tp_recovery.bin" mint alább és a könyvtár is megadva, reset nyomva power be, 3-4 sec múlva reset elenged. Akkor jön az alábbi különben nem. A felső és alsó három sor kék, közte 2 barna a Wiresharkban a kék sor 11x ismétlődik
utána jön a broadcast. Ha jól gondolom ez a factory mód, csak nem veszi magára az FW-t
valamiért. A TFTP-n nem látszik semmi. A Log üres.192.168.0.86 192.168.0.66 TFTP 86 Read Request, File: wdr4300v1_tp_recovery.bin, Transfer type: octet, timeout=5
ba:be:fa:ce:08:41 Broadcast ARP 60 Who has 192.168.0.66? Tell 192.168.0.86
HewlettP_e4:e6:22 ba:be:fa:ce:08:41 ARP 42 192.168.0.66 is at f0:92:1c:e4:e6:22
192.168.0.86 192.168.0.66 TFTP 86 Read Request, File: wdr4300v1_tp_recovery.bin, Transfer type: octet, timeout=5
192.168.0.86 192.168.0.66 TFTP 86 Read Request, File: wdr4300v1_tp_recovery.bin, Transfer type: octet, timeout=5
na küzdök tovább..
Most majd ezt próbálom wdr4300v1_en_3_14_1_up_boot(141113).bin ez a legrégebbi gyárim a magyar oldalról.. -
Peltár
aktív tag
válasz
vargalex #6126 üzenetére
Szia! Köszönöm szépen a gyors választ! Ismét!
Szerintem is!
Tehát a Failsafe kilőve, mert nekem gyári régi van fent,új gyári, vagy bármi más nem megy fel.
A hard reset volt az első amivel kezdtem, többször is megcsináltam, mert ezt gond nélkül engedi, meg ugye használt routertként vettem, így alapból ez az első.
TFTP rcovery, ezzel is próbálkoztam, több leírás szerint is, nem sikerült,
Szerinted ezen a routeren wdr4300 1.6 van az alján , 1.7 van belül a matricán,
hogyan lépek be helyesen a Recovery módba?
Soros porton is akkor férek a routerhez, ha recovery módban van?
Nekem ez lenne a logikus, de ez nem biztos. Látom valahol ha abban van?
Köszi! -
Peltár
aktív tag
válasz
vargalex #6123 üzenetére
Vargalex , Qnadam ismét köszi a választ. Na akkor jöjjön a regény, úgy sem pörög már az oldal, mert ez a cucc már régiség. Ha majd halálra unjátok magatokat elolvassátok a rejtvényt, vagy nem.
Akkor azt mi intézi, hogy ha lefutott az FW beírása
web felület alól induljon el az újraindítás, nekem nem indul el (akár meddig várok) így nem fut végig a zöld csík és a végén nem írja ki pirossal hogy 100%, azaz kész valóban, kiírta. De a system menü reboot parancsára sem reagál, a reset funkció működik, lehetne használni a routert, de minden olyan beállításnál amikor magától kéne újra indulnia nem teszi.
Vígan megy a komunikáció a router és a hálókártya között. Itt az sem segít ha a Qnadam féle beállításokat használtam.
Eddig telnet alatt nem tudtam belépni ezen a routeren, kéne rá hozzá openwrt, ddwrt, vagy valami amivel ki tudom javítani az elméleti szoftveres hibát, ami a U-boot javítását is megkövetelné szerintem.
Nekem nincs bootlop, bejön a 192.168.0.1 -re az admin menü, de telnet nincs és a gyors villogást sem tudtam produkálni ami a tftp feltétele ha jól gondolom.
------------------------
Akkor nekem elméletilegmost van a gyári FW alatt is failsafe mód, ami alatt megy a TFTP, gyors villogás után
---------------------
A neten youtube nem találtam ilyet hogy néz ki, a gyors system led villogás,
1.) USB UART kábel nélkül: https://youtu.be/1hWT35w6sVI
2.1) USB UART kábel https://youtu.be/t35Pei_eb6o
2.2) USB UART kábel https://youtu.be/wCwBvoueBG4
Ezeket nézegettem gazdagon de nekik bootloop van, de emberünknek a bemutató alatt megy a putty, azaz van telnet, vagy ssh élő kapcsolata.
----------------------------------------------------------------------------------------
Ha jól értem a telnet vagy ssh alatt akár linux parancssoros módban felül lehet íratni a szerintem sérült firmwaret.
A gyors villogás beállítása=Failsafe moód : bekapcsolás után rögtön ezerrel nyomogatod a wps/reset gombot (Intruder25K) ezt írta)
van vagy 1-2másodperced míelött tovább lép.
Vagy ha a system led elkezd villogni akkor gyorsan megnyomni a wps/reset gombot és akkor megy át a tftp alatt a gyárira átnevezett openwrt fájl. wdr4300v1_tp_recovery.bin ha az ip-k jók, bár erre is találtam vagy 3-4 verziót.
Itt általában mindenkinek teljesen halott a fw-je, vagy bootloop van, vagy csak a power led világít. DE az U-boot nem sérült nekik, nekem lehet hogy igen.
Ha tudnék telnettel csatlakozni akkor legalább a reboot parancsot meg tudnám nézni.
Egy TL-WR842ND_V2 routeren sem sikerült a telnet, Suste szerint az alap TP-LINK FW-k nem tudják, igaza volt mert ha felraktam a DD-WRT -t azonnal volt putty alatt telnet be tudtam lépni
tudtam használni a reboot panacsot, előtte a gyári frissebb FW is simán felment, ezen néztem meg , hogy hogyan kéne rendesen viselkednie a WDR4300-nak. Most van összehasonlítási alapom. Erre a nem indulok újra sem FW frissítés után, sem a System menü reboot parancsára, sem kritikus beállításokra amire szintén kéne senkinél nem találtam utalást, openwrt fórum, DD-wrt fórum, sem itt , sem a yotubon, mindenkinek már fél tégla a rutere azt próbálja élesztgetni, arra vannak korrekt leírások videók. A saját bajomra eddig nem. De mivel nem vagyok profi csak kapkodom a fejem.
A feladatom csak annyi lett volna
1.) Felrakom a friss gyári FW-t
2.) Felrakom az DD-WRT, majd víszza a gyári (Rewert)
3.) Felrakom az Openwrt.
4.) Ha már megy a csere bere, lehet nézegetni a menüket, USB-HDD csatolás, és lassan az egyebek.
Ez volt a terv.Ez a baleset tanulásnak mind jó, később jól jöhet, meg ne felejtsem el amit régen tanulgattam. De izgat a hiba oka, és hogy hogyan tudnám kijavítani.
Az ASUS RT-N18U ami az éles rendszerem, az be van állítva ahhoz nem nyúlok, mert semmi baja, sosem volt a 4 -5 év alatt, (max nem tud 5Ghz-t ) ami meg jól megy azt már 50 felett nem baszogatjuk, arra itt van a többi használtan, nagyon olcsón vett aprólék. + régről maradt díszek. A poén, hogy ez a wdr4300 csak gyári első FW-vel volt használva, soha semmi frissítés, vagy nem gyári FW. Első tulajtól, megjött az optika, kapott szolgáltatós cuccot, ezt feltette nagyon olcsón szép állapotban én meg elhoztam. Mert van Gigabit, elég belső memória , USB, 2.4Ghz ,5GHz minden ami nekem elég akármire is.
Volt már ilyen hasonló gondom telefonnal. Rejtélyes hiba, minden koponya már ezen agyalt
én már feladtam, kaptam egy nevet és címet + beajánlottak, a Szabadkőművesekhez könnyebb belépni. Az ember tényleg nagyon nagy koponya, de ő sem tudta elsőre megfejteni a titkot. Illetve ha jóval többet költünk rá mint amibe a telefon eredetileg került, akkor meglehetett volna. De eleresztettük. Na erre a 4300-ra még vettem 2 féle USB UART TTL soros átalakítót,
jumper tüskesort, kábelt, be is forrasztottam, mint az előzményekben írtam ez nem akadály
mert ez jó máshoz is és olcsó volt. De ez a végső megoldás. -
huliganboy
addikt
válasz
vargalex #6086 üzenetére
Szia
Köszönöm így utólag is, de mostanában szeretek barkácsolni..
Rendeltem egy soros illesztőt, amivel 4-5 próbálkozás sikeres volt autobootingot meg tudtam állítani stb... Aztán azóta nem kommunikál...
Végül mindent átnézve arra jutottam, hogy az illesztő 5v rá volt állítva a 3.3v helyett...
Ez okozhat ta vajon a végleges elnémulást?
Köszi
-
huliganboy
addikt
válasz
vargalex #6083 üzenetére
A wdr4300 élesztését is hivatalosan is feladtam. Rengeteget olvastam, plusz az itt tamácsoltak... A kábel jónak tűnik , hisz a 940el megy xp és linux alatt is... A wdr4300 pedig meg se mukkan sehol.
Egyébként gyári legfrissebb rom volt rajta, előtte openwrt. Most vissza akartam egy live linux alatt állni openwrt-re, de a firefox 10 másodpercig bírta majd összeomlott.... Eddig soha nem tette most igen...
Köszi mindent azért.
-
huliganboy
addikt
válasz
vargalex #6081 üzenetére
A wdr4300al nem bítol, de a kábelt tesztelni akartam, és van itthon egy tégla 940nd v1... Azzal működik a kábel vagyis részben:
De xp alatt kékhalált okoz kb 5-6 másodperc után.. Sok adatot ír ki, de a sok tutoriálos videóval ellentétben itt nem tiszták a szövegek....
Live linux alatt nem bírom a serial alatt az USB-t megcímezni...
Terminálból nem tudol serial portot nyitni, ennyire nem vágom, viszont ubuntu féle putty esetén minden usb portra azt mondja nem megfelelő...
Valami tipp esetleg?
Köszönöm
-
huliganboy
addikt
válasz
vargalex #6074 üzenetére
Szia!
Végigolvastam a 1043. összefoglaló összes pontját köztük ezt is, de nekem ez nem teljesen tiszta. Van műszerem is,de nem tudom hogy álljak neki.
Egy oldalt találtam, ahol ezt a fajta kábelt ecsetelik....
Ha jól értem akkor itt a következők a megfelelő színkombinációk:
Piros: GND
Fehér: RX
Zöld: TXVCC-t esetünkben nem szükség bekötni, ső ha jól veszem ki az openwrt oldalán, tilos is!
Erősítsetek meg, hogy ez a jó színkombináció!
Ezt a fajta kábelt sikerült beszerezni (Nincs fekete szín benne):
-
Heffi
őstag
válasz
vargalex #6053 üzenetére
Köszi!
Szóval több mint 1 hete nem dobott le a net
-
huliganboy
addikt
válasz
vargalex #5936 üzenetére
Szia Alex!!
Nem állítottam semmit. Kb 3-4 hete portokat nyitottam, de ennyi.....
A Windows 10 kap IPv4 meg IPv6 címet is, de IPv4 esetén nincs internet.
Azt elfelejtettem írni, hogy wifi kapcsolat van.... A többi eszköz esetén nem tapasztalok hibát,de DHCP IPv4 bérlet egy sincs most, ellenben IPv6 al.
-
Heffi
őstag
válasz
vargalex #5929 üzenetére
Emlékeim szerint "OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342" van rajta, megalábbis a fő routeren ez van. Sok éve ment stabilan a hálózat, szóval nem nagyon emlékszem rá, hogy csináltam. Amúgy lan-lan kapcsolatban van, illetve ha jól emlékszem a wan portja is lan-ként működik a kinfigurációnak közönhetően. A készülék a mac címe alapján mindíg ugyanazt az ip-t kapja a fő készüléktől, ami osztja az "észt" a hálózaton. (192.168.0.2)
-
dontibee
tag
válasz
vargalex #5861 üzenetére
Sikerült megoldani, itt kifejtettem.
Köszönöm szépen!
-
dontibee
tag
válasz
vargalex #5858 üzenetére
Köszönöm vargalex!
Akkor átnézem az OMV beállításait! De úgy tűnt, hogy ott (jól) beállítottam, amit lehetett, ezért gondoltam, hogy esetleg a router beállításaimban lehet valami hiba.tjnet:
Igen, az is benne volt, de fórumos olvasgatás után végülis az OMV-vel tettem az első kísérletet. De lehet megpóbálon a Xpenology-t. Teljesen kezdő vagyok NAS téren. Valami alapján el kellett indulnom, és mindkét rendszerre volt sok pro kontra érv. -
Chas01
tag
válasz
vargalex #5798 üzenetére
Köszi!
Azóta ma rászántam magam, és megcsináltam.
A konfigok nagy része kompatibilis, bár vannak olyanok, amiket kicsit jobban lehet állítgatni a lede-ben mint a routingnál a route típusát (unicast,multicast stb)
Mondjuk nem keveset szívtam, mire mindent sikerült visszarakosgatni, ahogy jó volt.
Most már csak a samba szívat, de az mindig szívatott, nem csak routeren
Linuxos vagyok, de ez a sz*. mindig megszívat.
Azért köszi a választ! -
SSanya
csendes tag
válasz
vargalex #5686 üzenetére
Ezt megpróbálom majd kideríteni, de egyelőre vissza cseréltem egy korábbi routerre, mert nem tett jót semelyikünk online játékának a váratlan net-leállás. Most egy tl-wr841ND megy, de ennél, mióta beüzemeltem, ez a hiba nem jelentkezett. Helyette más hülyeség, helyi hálón, ha van dhcp és van mellé MAC-szűrés, akkor induláskor a vezetéken felkötött gépek nem kapnak ip-t. Majd egy ipconfig /release-ipconfig /renew megoldja. Ennek még nyomozom a router-oldali gondját (mert két gépnél is ugyanez van).
-
dontibee
tag
válasz
vargalex #5633 üzenetére
Szia Alex!
Újra megnéztem. Igen, a szolgáltatásoknál az ipdns.hu volt kiválasztva. És a host-hoz tartozó jelszót adtam meg. Nem tudom mi mást ronthattam el. Esetleg nem lehet, hogy a DIGI-től NAT-olt ip-t kapok? Nem tudom. Hogy tudom azt ellenőrizni?
Köszönöm az eddigi segítséget!
-
Headless
őstag
válasz
vargalex #5546 üzenetére
hát elvileg a wrtbwmon létrehozza a megfelelő szabályokat, stb, de valahogy nem sikerült, nálam összehozni.
Lehet megpróbálkozok valamikor vele még egyszer. Ebből a forrásból dolgoznék.[link]
Nyilván a nem létező parancsokat át kell írni, nah meg a számomra felesleges dolgok kivétele, konkrétan a teljes publish funkció csak egy szöveges adatbázist szeretnék az adatokkal, amit meg is old alapvetően a script.
-
dh66e
veterán
válasz
vargalex #5470 üzenetére
Nekem ezekről sajna halvány lila....sincs.Ezért kérdeztem rá.Gyári van fent,amire nekem kell arra bőven jó.
(#5471) suste
Elolvastam a cikket rendesen csak a felét nem értettem meg,de azt pont igen amit te is tanácsolsz.
Mondjuk ez elég nagy blama a cégtől mert szerintem csak a "infomániások" tudnak erről a problémáról. -
energiezolee
aktív tag
válasz
vargalex #5333 üzenetére
Szia!
Fél naponta elérhetetlenné válik a LuCI, transmissionon leállnak a torrentek!
Aztán az is lehet, hogy az új külső hdd sata to usb átalakítóját nem szereti, és lecsatlakozik! Ugyanis a gyári WD My Book Essential alaplapja meghalt... De azért először kipróbálnám az 1.1.5-el! -
-
válasz
vargalex #5224 üzenetére
Nemigazán értem amit mondasz...
Két dologra használom ezen parancsokat:
1.: a router elé kötött PPPoE modemet akarom elérni melynek ipcíme kívül esik a lan maszkon (192.168.2.1)
2.: WOL -hoz a telefonról elküldött mágikus csomag így jut be wan-ról lan oldalra (ezen 254-es címre küldött forwardal) és így broadcastolódik. (a routerbe épített WOL funkció nem jó nekem)Ezeket hogyan tudom megoldani openwrt alatt ???
-
válasz
vargalex #5190 üzenetére
igazad van, én valami külföldi oldalon OpenWRT-hez láttam egy mérési eredményt 4300-ra amin kicsivel 300Mbps-t hozott, de nem akartam krealon 100-200 Mbp értékének se ellentmondani, se ngabor2 -nek. valószínű a telepített programok folyamatok is befolyásolják a WAN to LAN throughput-ot..
De a gyári firmel több mérést is láttam minimum 800, de volt 900Mbps sebességű is. ezen routerrel.
Nagyon jó volna implementálni már WRT-re is a HW-NAT-ot, nem is értem miért nem történt meg. Ha azon kódszakasz zárt is, attól még átemelhető lenne a gyári letölthető firmből (bineárisan), és a körülvevő kódjai pedig GPL-esek, tehát megismerhető az interfész része..
-
K82
őstag
válasz
vargalex #5173 üzenetére
Bár tény, h az 5GHz vs AC témát én is bebuktam (gondoltam volt vala h a kettő együtt jár, de nagyon nem - így jár aki nem néz utána a témának rendesen), de igazából nem bánom. Telefon/tablet úgysem tudja kihasználni az ac sebességét, lényegesebb h az 5GHz-cel gyakorlatilag egyedül vagyok, míg minden más hálózat körülöttem 2.4GHz-en megy. Meg a 433+Mbps is felesleges (számomra legalábbis), amikor a net "csak" 240/20-as vagy 100/50-es függően attól épp hol vagyok otthon.
-
-
dh66e
veterán
-
huliganboy
addikt
válasz
vargalex #5075 üzenetére
Alex ezt a konfigot használom:
config service 'freedns'
option ip_source 'network'
option ip_network 'wan'
option check_interval '10'
option check_unit 'minutes'
option force_interval '72'
option force_unit 'hours'
option enabled '1'
option domain 'xxxxxxxxx.jumpingcrab.com'
option username 'xxxxxxx'
option service_name 'freedns.afraid.org'
option password 'TOKE_SZÁM'
option interface 'wan' -
k_miso
tag
válasz
vargalex #4981 üzenetére
Alex!
Nekem is az a furcsa, hogy a 2,4 GHz-es jel olyan gyenge, mint az 5 GHz-es (talán az 5 GHz-es egy picit hamarabb szakadozik, de dB-ben nem igazán mutatható ki a különbség azon a néhány méteren).
Lehet ellenőrizni (tesztelni) valahogyan , hogy az erősítő chip bekapcsolódik-e?
miso
-
Watt25
veterán
válasz
vargalex #4919 üzenetére
Semmilyen ext particiót nem lát, csak NTFS-t és FAT32-t. FAT32-vel is érezhetően gyorsabb egyébként, mint NTFS-sel. De kipróbálnám majd az általad készített OpenWRT-vel is.
De valamit nem értek. Visszaolvasva láttam, hogy pl. megtaláltad az okát annak, hogy ennél a router-nél miért alacsonyabb a WiFi hatótávolság, mint a gyári FW-rel, viszont a fájlok között csak 2013-asokat látok az oldaladon. Amibe logikusan ez a javítás nem lehet benne. Vagy rossz helyen keresem? -
sesomaru1989
aktív tag
válasz
vargalex #4919 üzenetére
Sziasztok!
A következőben kérném a segítségeteket. Van egy cisco T-home wifis router. Ez ad IP-t a TV-boxnak is IP TV révén.
A lakásban a hálózati kiépítés sajnos nincs megoldva, így arra gondoltam, hogy a WDR 4300 routerem venné a cisco által biztosított wifi jelet, és azt osztaná szét a LAN1,2,3,4 portokra. A portokba PC-t és egy másik TV-boxot kötnék.
Van erre megoldás?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
viktor1001
csendes tag
válasz
vargalex #4649 üzenetére
Köszönöm a segítségeket!
Sikerült a kulcs, hogy valóban webes felületen próbáltam elérni, amit jobban átgondolva én magam sem értek. FTP szerverként tökéletesen működik a gond már csak a sebességből adódik, de ezt meg a sávszélességek határolják be. Köszönöm mindenkinek a segítséget. További jó fórumozást kívánok.
-
viktor1001
csendes tag
válasz
vargalex #4640 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
A lucin belül szeretnék kérni még egy kis beállítási segítséget.
Dinamikus DNS: Engedélyezés pipa, Event interface: wan, szolgáltatás: noip.com, gépnév:"x".ddns.net
felhasználóvnév/jelszó: ? (ide ftp név kell vagy a noip-nek a jelszava és neve ? ) IP cím forrása: URL vagy WEB ? URL: noip által megadott ip cím ?Köszönöm a segítségeket és elnézést az agyzsibbasztó kérdések miatt!
-
Mike74
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
ph A tetszetős specifikáció ellenére vételára más hasonló eszközhöz képest lényegesen alacsonyabb.
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Háztartási gépek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Filmvilág
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest