Hirdetés
- Proxmox VE
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- eBay
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
- Facebook és Messenger
- ASUS routerek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Mikrotik routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibe1
addikt
válasz orion1025 #133 üzenetére
Van amihez tényleg jobb a joy (TPS,bunyós,akár az autós),de az FPS,RTS-hez szvsz még mindig a billentyűzet-egér a legjobb.
A kiadók már jó eséllyel tudják a hardverkonfigot,mert valami húzócím kell a megjelenésre is,különben a kutya se veszi meg; főleg ha a régi játékok nem futnak rajta.
[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
orion1025
őstag
Pedig én már PC-n is xbox joyal játszok ha néha kedvem szottyan pár régebbi játékhoz.Ez a billentyűzet meg egér duó hát valahogy nem az a világ számomra.Persze FPS-nél más, de rásegítés nélkül kontrollerrel is lehet darálni egy idő után elég durván.
Megjelenéskor pedig semmi eget verő játék nem fog kijönni, kell legalább 1 év, hogy nagyjából körvonalazódjon hol lesz az új széria grafikában."...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
csibe1
addikt
válasz orion1025 #128 üzenetére
Az majd a megjelenéskor derül ki,hogy mit alkottak az új konzolokkal.
Lehet sokan átváltanak rá,de inkább csak azok akik meg tudják szokni a kontrolleres irányítást bizonyos játéktípusoknál.Nálam ez valahogy nem jön be.[ Szerkesztve ]
-
-
orion1025
őstag
-
oO7
őstag
válasz #06658560 #127 üzenetére
1-2 éven belül az lesz... ez egy ilyen ördögi kör, hogy ha nincs hardver akkor minek fejlesszenek rá szoftvert, de ha meg nincs szoftver, akkor minek csináljanak hardvert, ha úgy sem használja senki... most az MS is "bekeményített" a Win8-al, és pl az Intel is mert a Haswell-es Ultrabookokban kötelező lesz az érintőkijelző...
-
orion1025
őstag
válasz emlekmas #124 üzenetére
A következő generációs konzolok biztosan sokkal jobban kihasználnának egy ilyen adottságú megjelenítőt.Nővéreméknek 130cm-s van, nem az olcsó fajtából, azon a 360-s is egész jól mutat, de ugyebár ennek a szériának már vége van grafika terén.PC-n hosszú évek óta nem játszom (pár klasszikus nagy öreget kivéve), teljesen felesleges arra szórni zsákszámra az amúgy is ritka pénzt, de mindig előrébb lesz grafikai megvalósítás terén mint egy konzol.Már várom az új széria megjelenését, és azt, hogyan fog mutatni a PS3/360 duó egy erősebb asztalihoz képest.Mert ha netán betalálnak, akkor előfordulhat, hogy még több PC-s pártol át konzolra, ezzel is rontva a statisztikát.Az első évben nem lesz nagy áttörés, de később biztosan ütősen fog kinézni.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
emlekmas
tag
Az utóbbi időben (lassan egy éve) erősen gondolkodtam, hogy cseréljek-e asztali gépet. Kollégista korom óta van mindig egy asztali gépem, annó a pentium 75-tel kezdtem, autoexec.bat és config.sys szerkesztéssel, és töltöttük a programok megfelelő részeti a magas memória területre, hogy több erőforrás maradjon a játékra. Merthogy akkoriban 640 k mindenre elég kellett legyen, ahogy a nagy ember megmondta (na jó, előtte is volt Commodore+4 játékra).
Az itteni hsz-ek között részben megtaláltam azokat az okokat, amik engem is foglalkoztattak tavaly a csere előtt.
De mielőtt döntöttem, én is elemeztem magamban a jövőbeli eshetőségegeket, és tavaly ősszel úgy döntöttem, egy cserét még megteszek.Ugye ez az egész pc piac valamikor a 90-es években kezdett felfutni, amikor volt a kazettás magnó (menőbbeknek kétkazettás), meg a videó-magnó, meg voltak tv-játékok, amik kicsi fekete dobozok a TV- képernyőre kötve.
Ahogy én látom, a PC azért tudott ilyen tempóban erősödni, mert több szegmens is megtalálta a számítását abban a platformban, ami igazából semmire sem volt optimalizálva, de ügyes szoftverekkel több funkciót is be tudott tölteni.
- Az egyik, hogy a szükséges adatokat többé-kevésbé egyformán lehet tárolni (nem kellett magnókazetta, meg videókazetta, hanem mindkét adat elfért a vinyón, egymás mellett (vagy a floppyn). Lényeg hogy nem kellett szeparálni a tartalom szerint.
- A másik, hogy ezeket ráadásul egy eszközzel le is lehetett játszani, volt kép, hang egy platformból. Az igényeknek megfelelő kép és hang (a felhasznált kiegészítő kártyák minőségétől függően)
- Ezzel párhuzamosan adminisztrációs-munkavégzési feladatokra is alkalmas volt, a-la-Office.
- Ezen kívül szórakoztató játékokat is lehetett vele játszani, amiknek az irányításhoz megfeleltek az irodai használatra szükséges perifériák, a hangot adta a zenehallgatáshoz is alkalmas egység, a képet meg a videóhoz és szövegszerkesztéshez használatos monitor.
+ az internet is kezdett terjedni, ami segítette az emberek közötti többféle típusú kommunikációt ugyan ezzel a hardverrel, a filmek és zenék cserélgetését (idősebbek biztosan emlékeznek a VHS cserebere őrületre), és a játékokat is magasabb szintre emelte (multiplayer).Gyakorlatilag valami 10 az egyben gép született a szemem előtt! Akkor voltam valami tizenegykét éves. Ráadásul ennek minden funkciója kb. egyszerre született, egyszerre kezdtek valós igényeket kielégíteni.
És ahogy a technika fejlődött, elkezdte önmagát gerjeszteni, ami soha nem vezet jóra, a vége általában összeomlás. Egy idő után tényleg átléptük azt a határt, amikor a technika az igények miatt fejlődik, és eljutottunk oda, hogy a vásárlás gerjesztése miatt mentek a fejlesztések.
Lehet a fiatalabbak nem is tudják, de az idősebbek talán még emlékeznek, én már nem pontosan. Az Office (95???) vagy 98-ra.... Én akkorra teszem ezt a fordulópontot, ahol az egész PC téma lecsúszott a józan és ésszerű fejlődés útjáról.
Ugye az Office alkalmazásba rejtve beépített 3D szimulátor, ami irgalmatlanul zabálta az erőforrást mind excel, mind word, mind akármelyik office alkalmazás alatt. Az excelből lehetett előhozni a megfelelő cellákba megfelelő karakterek beírásával.
Már akkor elkezdtek mesterségesen igényt gerjeszteni az újabb hardverekre. Szerintem itt bukott el az egész.
És ráadásul idővel annyira továbbfejlődtek a kezdeti 10-az-egyben igények, hogy ezt a multifunkcionalitást már csak egyre durvább hardverekkel és felhasználói ismeretekkel lehetne fenntartani. Megjelentek ezért a hasonló alapokon nyugvó célhadverek (hiszen a technológia meg van hozzájuk) dvd lejátszó, ble-ray, konzol, email és böngészés képes hordozható eszközök. Ráadásul a kezdeti igények egy része lanyhult, nincs minden területen érdemi igény újabb funkciókra. Pl. az office csomag az ma is megfelel arra, amire kell, nincs értelme nagyon fejleszteni. Így sem tudják használni rengetegen, a komplexitása már annyira magas, hogy egy átlag felhasználó a funkcióinak a töredékét tudja csak magabiztosan kezelni.
És ezek a közepesen optimalizált célhardverek már könnyen ki tudják végezni a bonyolult pc-t.A felhasználók széles rétege tartalom fogyasztó, azon túl, hogy minimális tartalmat is gyártanak...fotókat és videókat töltögetnek fel a netre. De alapjában mindenki híreket fogyaszt, leveleket olvas, és filmet néz/zenét hallgat ma is a PC segítségével. Meg játszik egyedül, vagy hálózatban más emberekkel. És jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy minimális a tartalom készítés (videó szerkesztés és szövegszerkesztés, illetve a játék) a nagy átlag felhasználáshoz képest, és a tartalom fogyasztáshoz pedig már léteznek praktikusabb célhardverek.
Meddig látok én ebben fantáziát? Kihalni teljesen szerintem nem fog, hiszen mindig kellenek olyan eszközök, amik öszvér képességekkel rendelkeznek, ezáltal adva kicsit nagyobb felhasználói szabadságot. Főleg az iparban kellenek a PC-k, amik gyorsan átlállíthatóak egyik feladatról a másikra. De lehet ott is inkább cél-PC-kre van inkább szükség, amikhez viszont az általános PC alkatrészeket használják fel.
De én is durva visszaesésre számítok a népesség PC igényét tekintve.Ezek után valaki árulja el nekem, ha a mostani gépemhez még veszek egy 2560*1440-es monitort, azt néhány év múlva szerintetek konzollal ki lehet használni? (vagy már ma is tudják kezelni ezek a dobozok ezeket a felbontásokat is?) Merthogy a monitort viszont legalább 7 évre tervezem vásárolni, miközben TV-nk már 2005 óta nincs (előfizetés sem) a rajta elérhető kritikán aluli és igénytelen tartalom miatt.
i5-3570K, ninja, asrock z77 pro3, 2*4 gb corsair vengeance, sapphire 7950, samu 120 ssd, 2*500Gb WD green, gigabyte IF333, corsair GS 600, valamilyen Labtech bill, Logitech G500, Creative S750
-
arnyekxxx
veterán
szvsz ez nem jó megközelítés, a vista egy alap xp-s hardveren tohonya szemét volt, hardverfejlesztés nélkül kvázi használhatatlan, a w8 meg tapimonitor nélkül is gyors-stabil az 5éves konfigon is.
most épp nincs sapka az MS-en azé kell ütni
annak ellenére, hogy jó eséllyel masszívan háttérbe lesz szorítva vagy akár ki is lesz gyomlálva a desktop,
a Win9-et ugyanolyan jól fogják fogadni az emberek, mint Vista-hoz képest a 7-et...Akkor a kutya se fogja használni legalábbis ipari méretekben, és erre szerintem már rájött az MS. Ha meg nem jött rá, akkor rájön, ha a w7-8 támogatását ki kell tolnia pár évtizedre mert egyetlen vállalat se fog frissiteni.
-
oO7
őstag
válasz arnyekxxx #120 üzenetére
ilyen tekintetben inkább párhuzamot lehetne vonni a kettő között, csak kicsit elvonatkoztatottabban... a Vista azért volt "hulladék" mert az új hardverekre alapozott (több mag, 64bit, stb), éshát a Windows 8-nak is ugyan ez a "baja", hogy az új generációs hardverekre épít, csak most nem a processzorokra hanem az érintőképernyőkre...
annak ellenére, hogy jó eséllyel masszívan háttérbe lesz szorítva vagy akár ki is lesz gyomlálva a desktop, a Win9-et ugyanolyan jól fogják fogadni az emberek, mint Vista-hoz képest a 7-et... -
orion1025
őstag
válasz arnyekxxx #120 üzenetére
Na jó, de azt is nézzük, hogy azért elég nagy váltás volt egy XP után, tehát alapjaiban megváltozott a rendszer.A win7-t már nem volt nehéz az alapján megcsinálni jóval kisebb igényűre, ettől függetlenül nem volt annyira elterjedt a Vista, hogy ennyire lehetne alapozni rá, és úgymond rákenni a hardveresdit.
Az XP támogatottsági ideje sem véletlenül lett kitolva ismételten, mert ezek szerint rengetegen használják még, ahhoz meg aztán nem kell semmiféle erőmű, egy olyan gép alkatrészeinél meg csak a használt piac megy, bár ez elmondható pár évvel ezelőtti konfigokról is.
-
arnyekxxx
veterán
-
Hego
tag
válasz #06658560 #116 üzenetére
Arra gondol a kedves user, hogy évekig kéz a kézben sétálgattak a hardver és szoftvergyártók. Így 3-4 év alatt elavult egy számítógép. Manapság meg már csak 10% teljesítménynövekedés van egy generációnál, és a szoftvereknek sincs már szüksége nagyobb hardverre.
A notebookoknál pedig azért nincs FullHD kijelző, mert akkor drágább videókártyát kéne belerakni, meg drágább akksit is, te meg azért már nem fizetnéd ki a +50 ezer forintot.
Az okostelefonok megjelenésével érdekes módon mindenki lenyelte, hogy 1 hét helyett 1 nap alatt lemerül az akksi, pedig az tényleg mobil eszköz.. A legtöbb notebook user meg általában otthon használja a laptopot, csak azért van laptopja, hogy ne legyen annyi kábel, ne foglaljon annyi helyet, meg hogy át tudjon menni a nappaliból a hálószobába ha úgy akarja..Úgy néz ki sajnos, hogy még mindig a marketingesek irányítják ezt a piacot is.. :S
[ Szerkesztve ]
i5 3450, 2x8GB @1600mhz, 1050 Ti
-
zoli62
addikt
Van egy hét éves Xp-s Asus noti, még mindig normálisan műküdik, ugyanúgy mint egy öt éves Vistás Hp, és egy három éves szintén Hp Windows 7-es asztali gép, atomstabil, akkor miért is kellene egy újabb? Windows 8-at már egy éve teszteltem, a Metro nekem sem tetszett, de magja maga jól meg van írva.
-
zenke
aktív tag
egyre csóróbb mindenki sajnos
Galaxy Ace Xperion V5, Galaxy SIII 4.1.2+Siyah, Galaxy Note2 Stock 4.1.2
-
törölt tag
"Nekem egy nagyon szerény notebook-m van, de nem látom az értelmét, hogy vegyek egyet 150-200eFt-t mivel annyival nem gyorsabb, hogy nekem megérje a cserét. Viszont ha a fejlődést nem tartanák vissza szándékosan, hogy évekig eltudjanak élni azon ami van akkor valószínűleg több pénzt tudnának kicsikarni belőlünk, de nem ezt teszik."
Nem mondasz magadnak ellent egymás utáni két mondatodban? Intel visszatartja a fejlödést a tic-tac taktikájával? AMD hol fogja magát vissza?
"Évről-évre jönnek az újabb hardware-k de minimális a fejlesztés előrehaladás. Már a telefonokban is van 4 mag és FullHD, akkor egy asztali vagy egy notebookban már 16-64 magnál és 4K-s felbontásnál kellene, hogy járjon nem beszélve a videokártya teljesítményében."
AMD és NV VGA-k már jó ideje képesek meghajtani nagyob felbontást is, csak nincs rá igény. Mire kellene neked 64 mag? Atombomba robbantás szimulációját futtatnád otthon hobbiból?
-
nagyúr
Köszönöm Captain Obvious!
Erre a mondatra reagáltam:
#109 hsz: "Kvázi minden x86-ra alapuló eszköz bekerülhet ebbe a statisztikába."
Közben egyébként megtaláltam a választ:
"PCs include Desktops, Portables, Mini Notebooks, and Workstations and do not include handhelds, x86 Servers and Tablets (i.e. slate form factor devices regardless of OS or chip type, such as iPad, Android, or Windows-based Tablets). "
-
nubreed
veterán
"x86 alapú tableteket/androidos telefonokat (pl. asus) hova sorolják?"
Ezek nem PC-k. PC-k klasszikusan az asztali gépek és laptopok/notik ,esetleg netbookok, de ezek mára gyakorlatilaf teljesen kikoptak. Nem bonyolult ez.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nagyúr
Bocs, de nekem nem annyira egyértelmű, mert nagyon sok hírben/statisztikában a laptopokat a mobil eszközöknél olvasom...
"Hozzáadják, szerintem a netbookokat is. Kvázi minden x86-ra alapuló eszköz bekerülhet ebbe a statisztikába."
x86 alapú tableteket/androidos telefonokat (pl. asus) hova sorolják?
-
nubreed
veterán
válasz fordfairlane #109 üzenetére
IGEN. Azt hittem ez egyértelmű. Főként, hogy egy jó ideje már sokkal több notit adnak el mint asztali gépet.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
arnyekxxx
veterán
apám-anyám használja az 5éve levetett gépemet. sempron2800+proci, 1G DDR ram, 64mb-os agp-s radeon, w7
bekapcsolja a gépet (hibernálásból 10mp) elolvassa a híreket, megnézi a tvműsort aztán leül a monitor elé anyám és csacsognak skypon 3 órát a hugommal.
Mibe lenne nekik jobb, ha ugyanezt egy idén 60e Ft-ért vett géppel csinálnák (nem, nem akarnak a háttérben hdvideót renderelni)?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Amit mondasz, abban van valami! Én is a saját példámból kiindulva, ugyanerre a következtetésre jutottam. Van egy hat éves asztali PC-m, ami még mindig jól működik, benne az eredeti vinyó még mindig 100%-os. A procihűtés sincs megzakkanva, a gép megfelelően hűvös. Az évek folyamán csak VGA, és meghibásodás miatt egy DVD-író volt benne cserélve. Igaz, hogy egy régi, 3.4 GHz-es Pentium D proci van benne, meg egy NV GF GT440-es VGA. A régebbi játékokat simán viszi, és amilyen keveset én játszom, bőven elég.
A munkámhoz van egy Acer notim, de ha nem lenne, az asztali gépem akkor is már hat éve kitart, és még mindig hibátlan, Igaz, nincs ütve-vágva, rendesen takarítom is, és ezért évek óta nem váltottam le a gépet.
Sokan így vannak vele. Amíg a gép jól működik, akár több évig is, nem cserélik le, mert úgy érzik, minek. Ezek a vásárlók nem rohannak minden évben PC-t venni, mert amíg a régi teljesen le nem amortizálódik, addig használják.
Az ismeretségi körömben is van olyan ember, aki a gépét 2002-ben vette. 512 megabájt RAM van benne, Egy 1.2-es proci, nem tudom, hogy P3-as vagy P4-es. GF MX440-es VGA. Csak a vinyó volt benne cserélve, az eredeti 20 gigás egy 80-asra. És ez a gép még az eredeti procival, eredeti hűtéssel, rajta XP-vel még mindig működik. A tulaj abszolút egységsugarú felhasználó, csak netezik, levelezik, Facebook-on lóg. Ő már tíz éve nem költött gépre. Ki tudja, hányan vannak ezzel ugyanígy. -
nagyúr
Segítsetek már, a pc piachoz hozzáadják a notebookokat vagy sem?
Én részemről tíz éve csak notebookokat veszek, pc helyett, de az is pc. Azonkívül 4 éve azért nem veszek új notit, mert a régi nem tud elavulni. Amíg nem romlik el, nem látom értelmét a cserének, mert az újak se tudnak annyival többet, hogy megérje azt a 100-150 ezer forintot.
Nem lehet, hogy szimplán csak ugyanerre jutott a világ fogyasztóinak nagy része? Hogy a számtech ipar eljutott végre arra a szintre, ami már elég jó az embereknek és ezért nem vesznek annyi új gépet? -
törölt tag
Tabletek nélkül is vergődne a PC piac. Most egy T7200-es procis T60-as notiról írok Lubuntu van rajta. Elsősorban dolgozok a gépen árajánlatokat és dokumentumokat készítek. Néha egy ki kép szerkesztés. Teljesen elég az esetek 99%-ban. Amikor nem akkor van nekem egy szintén nem mai asztali Q9550 prockós sok ramos batár gépem. Akkor beröffentem azt. Játszani nem játszom. Minek fejlesszek? Egyszerűen semmi okom rá. Na így vannak ezzel nagyon sokan. Egyszerűen pár éve elért oda a PC-k tudása, hogy a teljesítményük miatt nincs ok őket cserélni. Az egyik cégnél ahol bedolgozok most gondolkodnak rajta, hogy a desktop gépek üzemidejét kitolják egy évvel mert ezzel nagyon sok pénzt meg lehet takarítani. Igazából kitolhatnák 3 évvel is mert I5-s prockókon nemhogy 3 év múlva de 10 év múlva is jó fognak futni az irodai programok. A meghibásodott alkatrészek cseréje annyival olcsóbb, hogy már már egy nagy cégnek is opció lehet.
-
Shing
őstag
"Már a telefonokban is van 4 mag és FullHD, akkor egy asztali vagy egy notebookban már 16-64 magnál és 4K-s felbontásnál kellene, hogy járjon nem beszélve a videokártya teljesítményében."
Jó, de a telefonokban 40x gagyibb processzorok vannak most hiába nézzük a magokat és hagyjuk már a FullHD-t mintha olyan kis képernyőn számítana... 2560x1440 monitort már vehetsz, de annak is úgy 27"-os monitornál van értelme.Hiába járnánk 16magnál is, te is leírod h nincs szükséged jobb gépre. Mert igaz is... már jópár éve eljutottunk arra a szintre, hogy az alaptevékenységekhez nem kell új PC-t venni.
Játékokat támogatnia kell a hardvert gyártó cégeknek, ha nem akarják h mindenki konzolon játsszon. De ők inkább mesterséges gépigényeket csinálnak vagy megmondják h "hé, ne optimalizáljátok jól a játékot, ki fog hardvert venni"? -
Regirck
senior tag
Évről-évre jönnek az újabb hardware-k de minimális a fejlesztés előrehaladás. Már a telefonokban is van 4 mag és FullHD, akkor egy asztali vagy egy notebookban már 16-64 magnál és 4K-s felbontásnál kellene, hogy járjon nem beszélve a videokártya teljesítményében.
Nekem egy nagyon szerény notebook-m van, de nem látom az értelmét, hogy vegyek egyet 150-200eFt-t mivel annyival nem gyorsabb, hogy nekem megérje a cserét. Viszont ha a fejlődést nem tartanák vissza szándékosan, hogy évekig eltudjanak élni azon ami van akkor valószínűleg több pénzt tudnának kicsikarni belőlünk, de nem ezt teszik.
Nem mellesleg a játékkonzolok a stabilitásukkal és a PC hozzáállással tönkre vágják magukat. Bár nem kell félni, hisz sok hardware gyártó benne van a konzol és telefon piacba is. Amelyik meg kiamardt ebből az megérdemli a csődöt!
-
nubreed
veterán
Mindig is megvolt az olcsóbb alternatíva ha valakinek drága egy Intel cpu, lehet venni AMD-t, tehát az nem érv, hogy "fúj csúnya intel, ő tette drágává a pc-ket". Átlag usernek teljesen mindegy, hogy milyen cpu ketyeg a gépében, valszeg nem is tudja...
Túlárazásról jut eszembe, ez sehogy nem állja meg a helyét... A mostani "menő" 4-5" FullHD-s Samsung, HTC, iPhone készülékek nincsenek szemtelenül túlárazva? Ugyanaz megy itt is, mint amit a te általad szidott Intel, MS csinált, ha így nézzük, az embereket ugyanolyan hülyének nézik, mint ahogy a te olvasatodban az Intel, MS tette a PC korszak aranykorában. Persze vannak mid és low end telefonok is amik sokkal olcsóbbak, de az olyan is. Ha valaki látott már 25 ezres Androidos telefont az tujda miről beszélek. De ugyanígy vannak low end pc-k is, amik az alapfeladatokra tökéletesen megfelelnek.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
csibe1
addikt
válasz fordfairlane #98 üzenetére
"mentesülve egy csomó kompatibilitási nyűgtől, amit a Windows/Intel világnak muszáj cipelnie magával."
Azért én örülök neki,hogy a régebbi játékok is elfutnak Win7 alatt,és nem kell azért külön egy Xp-t is feltelepítenem.
-
fordfairlane
veterán
Nem a növekedés elmaradása a téma, hanem a felhasználók tömeges elpártolása más platformokra.
Egyetértek. Ne is beszéljünk arról, hogy az új rendszerek már az újfajta mobileszközökre lettek írva, mentesülve egy csomó kompatibilitási nyűgtől, amit a Windows/Intel világnak muszáj cipelnie magával.
x gon' give it to ya
-
csibe1
addikt
A most kijött csúcsmodellek közül egypár,de nagyrészük még mindig nem fullHD kijelzővel jön,mert kissé megdobja az árat.Amúgy se értem,hogy 4-5"-on minek kellene a fullHD; de majd biztos akad pár vájtszemű aki megmondja erről a tutit.
A PC-s részhez:
Telítődött a piac,válság is van,ha nem muszáj nem vesz senki új gépet.
Ahogy előttem is írták egy kétmagos gép 2 vagy 4GB RAM-mal általában bőven elég netezni,filmezni az alaplapi videókártyával.
Gondolkoztam nagyobb monitoron,de aztán rájöttem,hogy elég a 19"-os is.
Keret se nagyon van rá,helyem sincs túlzottan egy 24"-osnak,meg gépet se újítok a nagyobb felbontás miatt.
A Win7 is marad egyelőre,tökéletesen megfelel nekem.A Win8 nem jött be,meg amúgy sem érdemes az SP1 előtt váltani szvsz.A PB sincs normálisan megoldva Win8-ra,már emiatt is kiesett,mert nem lehet vele multizni.
A CoD4-es topikban állítólag megy már valaki ismerősének a PB Win8 alatt." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
Cassi
őstag
"hogy a növekedés nem tartható fent a végtelenségig"
Nem a növekedés elmaradása a téma, hanem a felhasználók tömeges elpártolása más platformokra. És teljesen igazuk van, ráadásul a pénztárcájukkal szavaznak. A fő bűnösök a Microsoft és az Intel, ők tehetnek leginkább arról, hogy túlárazott, túlkomplikált, nehézkesen kezelhető lett a PC. A felhasználók igényeire már régóta tesznek magasról, nulla innovációval és a monopolhelyzetükkel visszaélve bármit ráerőltethettek a fogyasztókra a nekik megfelelő árakon.
A csökkenés azért ilyen csekély, mindössze 14%, mert hosszú évek szorgos, kitartó munkájával sikerült elérni, hogy a szoftverek jelentős része nehezen mozdítható, hozzá vannak kötve elavult, zárt felületekhez. Próbáld meg bevallani az adódat egy erre a célra egyébként tökéletesen alkalmas iPaden vagy androidos tableten stb. stb.
-
orion1025
őstag
Pc-t hasonlóképp fejlesztek én is, átlag két év után veszek hozzá valami frissebb dolgot, esetleg platformot váltok.Ettől függetlenül nálam a win7 ki fog tartani elég sokáig van egy olyan megérzésem.
Az új xboxról meg hallani mindent, fene sem tudja még mi igaz belőle, volt már szó lemez nélküli verzióról is.Még ha net függő is lenne, nem hinném az internet nélküli faluk miatt menne csődbe az MS.
-
Regirck
senior tag
Telefonok már FullHD-sek. A Laptopoknál ez pedig extra pénzért lehetséges, így persze, hogy senki nem cserél...
-
nubreed
veterán
válasz orion1025 #90 üzenetére
Mondjuk én nem tartom magam hardcore gamernek de azért játszom rendszeresen, amikor az élet megengedi. Én elég régóta hozzászoktam, hogy 3-4 évente fejlesztek (magam rakom össze a gépeimet), de mivel nekem ez hobbi is nekem nem gond és azért akik ide a PH-ra járnak sokan vannak így vele. Ettől függetlenül látom a piaci trendeket és azt, hogy a gyártók mennyire tudnak most sírni, mikor, ahogy az előbb írtam vissza nyal a fagyi. Egyébként technológiai ágazatokban, főleg a consumer elektronikában nincs és soha nem is lesz olyan ágazat ahol a végtelenségig fenn tartható lenne a növekedés.
Szerintem a pc gyártóknak előre kéne most menekülni és komolyan kellene csökkenteniük nagyképű áraikat (alkatrészekből összevásárolva még mindig sokkal olcsóbban összelehet rakni egy gépet vagy ugyanazt az összeget ráfordítva, amennyibe egy brand pc kerül, sokkal jobb gépet lehet összerakni, nyilván a laptop egy más kategória, ott ez nem játszik, csak asztali gépnél).
A Windows 8-ra rátérve, a Microsoft az utóbbi években egyre sikeresebb a saját piacának aktív lerombolásában, jórészt ennek az állat habzószájú Ballmernek köszönhetően. Egyre arogánsabb a cég hozzáállása mindenhez. Direkt nem vették már megint figyelembe a visszajelzéseket a Windows 8 kapcsán és most ugye a legújabb, az új Xbox körül kialakult botrány, azaz, hogy mindig online jelenlétet követel, magyarul semmi nem működik rajta, ha nem lóg neten állandóan.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
DanielK
addikt
2gb ram kevés... Mihez kevés? Ismerősömnek 1gb ramja van és vígan elvan (persze nem winnel - linux van a gépén). Amire neki kell, arra meg bőven elég az 1 is. Egy asus p5kpl-am alaplapja van c2d 2.0 ghz procival. 1gb ram. ennyi. még videókártyája sincs (dedikált). és a netezésre képek nézegetésére és szövegszerkesztésre ez is elég...
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz orion1025 #84 üzenetére
na mégegyszer, mert nem ment át: az átlagember egyetlen technikai dolgot sem tud úgy kezelni, mint ahogy te elvárnád, hogy a pc-t kezelje. nem tud villanyégőt cserélni, nem tudja megbőrözni a csapot, fogalma nincs arról, az autószerelője mikor vitte be az erdőbe, stb.
és nem, a mai fiatalok sem értenek a számítógéphez, annyit tudnak, hogy kékebetű hozza a fácsét, ahova ökörséget lehet posztolni. továbbmegyek, nem egy, nem két szakember sem ért rendesen a cuccokhoz, csak amit tapasztalati szinten magáraszedett, semmi több. kérdezz meg nyugodtan bárkit, az emberek zömének kínai a sorfreki/képfreki, a digitális átállás, a netmaszk, a pat, stb. és ha odébb húzod az ikont a képernyőn, fejreáll tőle.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
orion1025
őstag
Minden szavaddal egyetértek.Aki hardcore gamer, az pedig részemről meg is érdemli, hogy folyamatosan cserélgesse a vasat.Remélhetőleg az új konzol generáció felmutat valami izmosabb megjelenést is, mert az lehet még rátenne egy lapáttal a PC-s piacra.Ez is csak egy korszak része, attól, hogy megszoktuk az asztali gépeket meg laptopokat, nem jelenti azt, hogy sosem fognak eltűnni.
-
Antigabo
tag
Minden - ember által kitalált, szerkesztett vacak egy vacak.
SEMMIVEL nem jobbak az újabbak a régieknék vagy az olcsobbak a drágábbnál !!!
Egy KÁOSZ ez az egész okosság !
Én már nagyon unom.
...és talán mások is ha már piaci visszaeséseket nézzük...Szégyen a tudás - de hasznos !
-
nubreed
veterán
Szerintem is így van.
Egyrészt multiscreen világban élünk. Hogy lenne már egy 4-5" mobil vagy 7-10' tábla egy pc-vel összehasosonlítható? Mikor a táblákat nagyon elkezdték nyomni, jöttek olyan "jóslatok", hogy itt a pc korszak vége. Nem a tábla gépek népszerűsége miatt csökken a pc piac. A PC gyártók nem vették észre vagy nem akarták észrevenni, hogy a növekedés nem tartható fent a végtelenségig. Az évek alatt tapasztalható brutális teljesítmény növekedéssel visszanyalt a fagyi, az egyre gyorsabb CPU-k GPU-k, memóriák miatt az embereknek eszük ágában sincs gépet cserélni. Az embereknek valahol jogosan tele lett a töke azzal, hogy új windows=új gép. Ma már ebbe nincs belekényszerítve az ember, egy 4-5 éves akkor jól összerakott gépen vidáman elfut a Windows 7/8 is Linuxról nem is beszélve. Egyedüli mozgatórugó a cserére a játék, illetve néhány speciálisabb terület, pl 3D renderelés, kép/video szerkesztés, CAD, stb amikhez sosem elég a kraft de ha valaki nem foglalkozik ilyenekkel akkor ma már nincs is belekényszerítve hogy új PC-t vegyen. Szerintem a pc gyártóknak nincs más út, be kell látniuk ezt, és fel kell készülni ezekre a piaci trendekre. Ráadásul a most a Microsoft sem tette meg nekik azt a szívességet, amit még régen sokszor, hogy brutális teljesítény növekedést követelt meg az új windowshoz, hiszen a jelek szerint a Windows 8 még a 7nél is gyorsabban fut ugyanazon konfigon. Ettől függetlenül Windows 8 nekem se kell, amíg van támogatás a Win 7-re el leszek vele.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
törölt tag
Az elvárt számítógépes alapismeret úgy néz ki: tudja mi az ofísz? Tud benne kattintgatni? A suükséges speciális szoftvert esetleg ismeri? Ha az elsö kettöre igen a válasz, akkor már ismeretnek tekintik tudást.
Tehát az, hogy vinyó, partíció, oprendszer, ram, processzor, intel, amd nem elvárt ismeret. A késnél sem kell ismerni milyen acélból készítették ahhoz, hogy meg lehessen kenni vele kenyeret. -
ceia
őstag
Szerintem nem feltétlenül van kapcsolat a pc eladások csökkenése és a mobileszközök terjedése között. Nem is egy területet fednek le. Egyszerűen már mindenkinek van pc-je, akinek kellett. A konzolok térhódítása miatt pedig játékra sokan vesznek inkább azt, hiszen jó alternatívát jelentenek. A mobileszközök népszerűek lettek, ami a telefonok és az internet gyors elterjedése után már nem is meglepő. De ne feledjük a trendiséget, divatot sem, sokan már csak emiatt is, vagy pl. ajándékba vesznek valami mobil cuccot.
Na igen, szerintem inkább a konzolok miatt fogy kevesebb pc, ugyanis otthonra a játék a legnagyobb felhasználási terület.Win8: Desktopra mégsem kellett volna erőltetni a metrot fejlődés ide vagy oda. Ha telepítéskor választani lehetne, hogy MUI-val vagy anélkül -de normál start menüvel szeretnénk, sokkal népszerűbb lenne. Még nekem, a máig (és még sokáig) XP használónak is jobban tetszene amúgy a 8, mint a 7.
[ Szerkesztve ]
it's more fun to compute
-
orion1025
őstag
válasz #40553216 #82 üzenetére
Így is fel lehet fogni, és jogos is amit írsz.Csak tudod manapság egy PC elengedhetetlen a hétköznapokban, sok általános iskolában már kell internet a házi feladat megírásához.Nem egy ördögien bonyolult dolog a számítástechnika, de sokan még az oprendszert sem tudják kezelni felhasználó szinten, sőt egy programot nem tudnak feltelepíteni aminek magyar nyelvű az útmutatója.Igazándiból ez a szégyen, de önszorgalom kérdése.Nyilván nekem könnyű dolgom volt, mert az informatika végig kísért gyerekkorom óta, így nem okoz fejfájást, de aki idősebb korban csöppen bele, annak bizony kemény dió.És azért valljuk be egy PC-t gyakrabban használ az emberiség, mint egy motorelektronika szoftverezést és a hozzá tartozó hardvereket.Ha ez így lenne neked nem lenne miből megélned, ellenben ha mindenki kicsit is értene a gépekhez akinek van otthon, már nem lenne ennyi ostoba ember aki a gépet hibáztatja mindig amiért nem jó.
-
törölt tag
válasz roberto02 #78 üzenetére
Talán mert nem mi vagyunk a gépekért, hanem ők miértünk. Hétköznapi emberre lefordítva: menjen, azt kész. Hogy miért és hogyan, az engem nem érdekel, mert én vettem egy eszközt, azért, hogy ezt meg azt elvégezzem. Nem azért, hogy bütyköljem. Csak ezt a pc harminc év után sem tudja. Sőt, ti még az átlagembert fikkantjátok, hogy miért nem ő tanulja meg. Autódon otthon nagygenerált mikor csináltál? Mikor cseréltél utoljára olajlehúzó gyűrűt? Vagy mikor frissítetted a motorelektronika szoftverét? Nem értesz hozzá? MICSODAAAA???
-
roberto02
tag
Azt nem értem ha ezen gépek társadalmát éljük akkor miért nem veszi mindenki a fáradtságot,hogy legalább kicsit is értsen hozzá...
\::/ : i5 -3470 + 8 Gb Elpida \::/
-
csibe1
addikt
válasz djculture #75 üzenetére
Pontosan.A nincsből elég nehéz bármit is venni,ami meg működik azt nem cserélik le amíg nem muszáj.
Környezetbarátság?
Láttam erről egy dokumentumfilmet,Lagosban jártak az ottani hulladékmezőn;de Indiában is szép gyűjtemény van elektronikai hulladékból." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
djculture
félisten
Mivel rengeteg ember most is ugyanazon feladatokat csinálja a gépen mint 5-10 éve amihez elég a régi gépe is, akkor minek vegyen másikat amíg működik. Egy az hogy ez a fajta gyártói politika hogy mindenki dobja ki 2-3 évente az összes elektronikai cuccát az a válság óta nem működik. Eddig ugyanis hitelre történt a az ilyen cserék finanszírozása és láthatjuk mi lett a vége. Másik gond meg hogy az emberiség belefullad az ilyen 2-3 évente eddig lecserélt elektronikai cuccok által generált elektronikai hulladék hegyekbe.
[ Szerkesztve ]
-
orion1025
őstag
Aki még a P4 korszakot éli, az átlagban nem is ért a géphez, de pláne nincs fogalma arról mi is szűnik meg az XP támogatottságban.Általában ezek az emberek semmilyen tűzfalat vag vírusírtót nem használnak, az is rátesz egy lapáttal a lassulásra.A 4GB ramot túlzásnak tartom, nekem eddig 2 volt, most növeltem 3-ra, de még nem vettem észre az előnyét a mindennapi használatban, pedig 3D modellezek is.2GB ram bőven elég win7 mellé is átlagos dolgokra.Ez az ország a statisztikai mutatókba semmit sem számít, ha 9 millió ember venne új gépet az sem emelne a mutatókon.
-
Peterson_
addikt
Szerintem(!) nem kell túlmisztifikálni ezt a dolgot.
Ha a saját példámból indulok ki, körülbelül 1-másfél éve nem költöttem semmilyen hardverre, a gépemet pedig használt cuccokból raktam össze(kivéve Alaplap, HDD, Ramok).
Jó pár ismerősöm hasonlóan használt cuccokból építkezik, annyi különbséggel, hogy akinek jobban van ideje és igénye az gyakrabban és drágábban vásárol.
Drágaság van, de ettől a PC nem hanyatlik.Apu mi ez?-Ez? Feketeribizli...-Akkor miért piros?-Mert még zöld...
-
trufa12
addikt
válasz GeryFlash #71 üzenetére
am is tegyük hozzá, szubjektív ez hogy nem megy .
csak többet várnának el
de am meg megy szerintem a pc s ipar . az országba meg itt a környéken nemigazán
de nagyobb országokba szerintem azért mehet a bolt.jó most látom minuszba vannak
de hát istenem , majd lesz ez jobb v rosszabb[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
GeryFlash
veterán
Úgy értik az elemzők, hogy a microsoft ki akarja nyírni a pc-s ipart? Mintha először hallanám ezt az elmúlt 20 év alatt
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
trufa12
addikt
válasz orion1025 #69 üzenetére
Most én a p4 esekre gondoltam
mert sokaknak még az sincs (persze ez pest felé már más tészta) de az ország ezen felén meg merem kockáztatni
sok ember tolja még p4 el...
meg van aki még azalatt isde szerintem azért 2 gb ram is kevés (és ebbe szerintem senki nem tud belekötni hogy a win7-8 alá már illik bőven a 4 gb
szóval akinek van egy 2 -3 magos pc je valami ati hd3-4 el meg 4 gb ramja arra én nem mondom azt hogy váltson mert ha karban van tartva ( de itt jönnek a gondok) és jók a driverek is , szóval softwares rész is rendben akkor az ténylegesen elég mai igényekhez viszonyítva
de a p3-p4. stb az szerintem már nagyon kevés.
és 1 új gépet ami ezen a szinten van, újonnan is kilehet hozni 60 ezer körül
amit azért össze lehet hozni ha nem is 1 hónap alatt de fél év alatt tuti bárki AKI AKAR össze bírja gyűjteni.
csak mint említettem nem foglalkoznak vele az emberek csak kérdezik ismerősöm is miért ilyen rossz meg olyan rossz , meg mit lehetne vele csinálni , és hát mit tud rá mondani...
meg jövőre v hogy az xp is ki lesz lőve.
amit ugye már idén akartak v tán már tavaly is...és akkor már tényleg muszáj lesz gépet vennie bárkinek aki netezni akar és p3-4 és ennél nem sokkal jobbat használ.
[ Szerkesztve ]
-
orion1025
őstag
Nekem sincs erőművem, de nem is kell és a számtechez sem vagyok hülye.Ez tényleg csak általánosítás volt, engem is kiszolgál egy két magos gép, sőt, legtöbbször sok is.Játékra meg ott az xbox, igaz tudjuk a konzol semmire való, mert nincs DirectX15849 meg stb.A VGA reszelős emberek meg is érdemlik a sorsukat, ezzel kár is foglalkozni.Az pedig nem rajtunk köz embereken múlik, hogy egy nagyobb városban sincs semmi, az is csak rendelésre.Arról meg nem is beszélek, hogy használtan mindig jobban megéri hardvert beszerezni.Win8-hoz meg "elméletileg" nem kell erős vas, akkor miért kéne erőművet vennie annak aki azt használja?....
-
Narxis
nagyúr
válasz antikomcsi #67 üzenetére
Biztos van olyan is, nem mondtam, hogy nincs. Azonban ha valakinek KELL(és itt nem arra gondolok, hogy jó lenne vagy ejj de jól jönne) hanem tényleg nagyon kell akkor összekapirgálja előbb vagy utóbb rá a pénzt.
Persze az is fontos, hogy mire kell hiszen pl. HC gamernek lenni nem egyszerű dolog minimálbérből.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
trufa12
addikt
-
Narxis
nagyúr
mert nem tudják elképzelni micsoda előre lépés 1 új , és igaz 20 szor annyi időbe telik meg csinálni a régi gépen 1 adott dolgot mint 1 újabban de ők ezzel nem foglalkoznak (pont azért mert nem is tudják)
Egyáltalán nem azért. Egyszerűen nincs rá szükségük. Miért olyan nehéz ezt elfogadni?
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
trufa12
addikt
Én a nyelvtanhoz vagyok buta .
De nem is tagadom, csak tudod 1 olyan társadalomban élünk ahol központi szerepet játszik a számtech, meg a net.
Írni meg sokan sokkal rosszabban írnak nálam, ráadásul fogalmazni sem tudnak, sőt még beszélni sem. szóval nem szégyenlem magam még nagyon is elférek itt.Meg mikor fűrészelik szét a vga t , mert nem ment bele az AGP foglalatba (arra a rétegre mit mondjak)????
és ez bőrszíntől független , mielőtt valakinek ilyen járna az eszébe.Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
bambano
titán
ja, attól, hogy az új gép huszadannyi idő alatt végez mindennel, mint a régi, attól csak az üresjárat részaránya ugrik fel 99%-ról 99.95-re.
egy 3 gigás kétmagos c2d egy normális videokártyával gyakorlatilag elég arra, amire a felhasználók 85%-a használni akarja.
szerk: egyébként pont ez a tény nem megy az intel fejébe, hogy igaz, hogy egy arm mennyivel gagyibb, mint egy mostani hidas proci, de az a nagyon sokkal gyorsabb proci csak többet vár.
[ Szerkesztve ]
-
-
trufa12
addikt
Nem azért nincs kereslet mert hogy drága lenne ( 1 rétegnél persze ez is ok)
hanem mert buták az emberekmeg megelégszenek azzal ami van már 5 -10 éve.
mert nem tudják elképzelni micsoda előre lépés 1 új , és igaz 20 szor annyi időbe telik meg csinálni a régi gépen 1 adott dolgot mint 1 újabban de ők ezzel nem foglalkoznak (pont azért mert nem is tudják)
és gépet sem tudnak sokan össze rakni így bele sem vágnak
kis városban élek de itt is nem 1 ilyennel szembesültem márNah meg mikor viszik az el reszelt fűrészelt vga kat , elektroműszerész ismerősömhöz az maga a tünemény felsőfoka !
meg a boltokban dolgozók is hülyék a számtekhez ez sem új észrevételem
ráadás tényleg nincs kínálat komplett gépek terén valami gyalázat és drága is.Win 8 pedig a legjobb amit tett a microsoft a létező pályafutása alatt !
-
csibe1
addikt
Szépen hangzik az érintőkijelző,a gondolatvezérlés meg még szebben.
Mikor is fog az utóbbi megvalósulni? Mikor lesz a tömegeknek olyan szinten elérhető,mint az érintőkijelző?Őszintén szólva nem hat meg,hogy x%-al kevesebb idő alatt bootol a Win8.Emiatt biztos nem váltok rá.
Úgy tudom a Win8 igazából le se áll csak hibernálja magát,így nem csoda, hogy jobb a "bootidő".
Említették páran a kompatibilitást is.Ki se próbáltam,mert a PB le se fütyülte a Win8-at,hiába ugráltak érte.
Már emiatt kiesett nálam, és szerintem a multiplayer játékosoknál is." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
orion1025
őstag
Nem is olyan rég arról szólt a fáma, hogy a tablet leváltja a PC-t idővel.Mivel ezek is egyre olcsóbbak lesznek, így sokak megveszik, még ha a minőségük hagy is "némi" kívánni valót maga után.A win8-tól pedig sokat nem is kellett várni, de maga az oprendszer is világosan mutatja, hogy a nyomkodós képernyőké a jövő, bár én ennek cseppet sem örülök.Kis hazánkban meg ilyen jó fizetések mellett szerintem mindenki kétszer átgondolja mire költsön, így nem ez az ország fogja feltornázni azt a mutatót.
-
fordfairlane
veterán
A Win8 kétségtelenül megosztja a véleményeket, de elsősorban azokét, akik hagyományos PC-ken használják a rendszert. Majdhogynem egyöntetű vélemény, hogy érintőképernyőn jó, vagy jó lehet az új interfész. Ennek ellenére a Windows alapú érintőképernyős eszközök mondhatjuk, hogy sehol nincsenek.
Szóval ott sincs áttörés, ahol elvileg nincs ekkora ellenérzés.x gon' give it to ya
-
capulet75
addikt
Talán ha egy rendesebb konfig nem egy használt autó ára lenne, akkor vásárolnának az emberek új cuccokat. Válság van v mi, egy jó VGA meg 150k. Ez a vicc.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
dlaccc
aktív tag
Még szép hogy a win8 nem segít.. nem tudom még azt se elképzelni hogy akár a fejlesztőgárdában bárkinek tetszene.. Bárkit bárhol kérdek mindenki fikázza és lehúzza.. én 2 esélyt is adtam neki de nem akarok soha többé "metrót" látni.
-
Def26
félisten
Azért mert nem mindenki ért hozzá. Feltelepítik a win 8 -t szembe jön velük a metro aztán elmegy kedvük tőle. Ilyen egyszerű. Ha nem erőltetették volna ezt a felületet, akkor nem lenne ekkora utálat iránta. Meg is lett az eredménye.
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
törölt tag
Mondjuk követhették volna a jó példát. Az Apple sokkal előbb jött ki tapiOS-sel, tablettel (most nyilván a legújabb számít, nem az őskoriak), de az asztali gépekre és a notikra továbbra is a Mac OS-ek maradtak, az iOS meg a mobilkütyükre. De Ballmer túl okos akart lenni.
Jól hangzik ez a "paradigmaváltás". De mondok egy jobbat: természetes kiválasztódás. Ahol az életképtelen szarok kipusztulnak. -
törölt tag
válasz #06658560 #39 üzenetére
Nincs semmi fétis, de én szeretem ha egy reboot után kettőt pislogok és már újra használható a gép. Ha ennyire nem szempont, hogy mennyi idő alatt bootol a PC, a következő Windows-t úgy csinálnám, hogy minimum 3 perc alatt induljon. Lenne anyázás. Szerintem nem baj, ha a sebesség ilyen téren is fejlődik. Ártani talán annak sem árt, akit ez hidegen hagy.
-
Rozzo
tag
Ha csinálsz magadnak Start- menüt, és beállítod, hogy bekapcsolásnál a desktopra dobjon kész Win7 a Win8. Emiatt nem értem miért zuhanhat a pc- ipar
-
bambano
titán
a probléma az, hogy ez a "most készül általánossá válni" mondat nem tény, hanem az ms álmodozása.
a tartalmak zömét, pláne, amit irodában állítanak elő, klavival kényelmes legyártani. egér és pláne tapicskolós képernyő nélkül.
nekem van tapicskolós cuccom, a kijelzője durván ocsmányul koszos mindig.
-
oO7
őstag
válasz fordfairlane #45 üzenetére
igazából ha belegondolok, akkor nehezen tudok elképzelni olyan típusú tartalmat amit ne lenne kényelmesebb multitouch + stylus kombóval előállítani/szerkeszteni, mint egérrel...
a különböző "egér intenzív", jellemzően grafikus melók (photoshop, illustrator, cad, videóvágás, stb) kényelmesebbek - nyilván megfelelő hardveren, nade ez a megfelelhő hardver épp most készül igen csak általánossá vállni... (mondjuk mindezt nyilván nem egy előttem függőleges állapotban álló 32"-os monitoron)
"billentyűzet intenzív" esetekben (mint pl szövegszerkesztés, programfejlesztés, stb) ugye masszívan a billentyűzet szerepe van túlsúlyban, legfeljebb a kurzor pakolgatásához kell az egér és annak precizitása...[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
A content creation terén szerintem nincs paradigmaváltás, a speciális eseteket leszámítva. A szerkesztéshez szükséges precizitás, a sok funkció, a rugalmasság megköveteli a fizikai billentyűzetet, és a mutatóeszközt.
Ezzel ellentétben áll a content consuming. Erre ezidáig nemigen voltak céleszközök, ezt a funkciót sokáig az asztali pécék, majd a notebookok töltötték be.
x gon' give it to ya
-
törölt tag
Látom a paradigmaváltással is mennyire kapkodnak az érintökijelzös notik iránt az emberek.
Egyébként az csak MS hagymázas álom, hogy azt is meg kell javítani, ami müködik. Tabletra kiadhatták volna nyugodtan ezt a borzalmat, ha még dolgoztak volna rajta egy jó évet, hogy normálisan is müködjön, sebességben is rendben legyen, körben a desktopot csak csiszolni kellett volna. -
oO7
őstag
válasz janos1988 #40 üzenetére
és szerinted még egy évtizedig babusgatni kellett volna, hogy amikor már a gondolatainkkal vezéreljük a gépeket, a keménymag akkor is használhasson startmenüt egérrel? érintőkijelzőké a jövő, paradigmaváltás van, és ilyenkor bizony elég sok minden kukázásra kerül ami már "két évtizedet megélt"...
[ Szerkesztve ]
-
janos1988
addikt
Szerinted véletlen ez a szapulás
Ja, eléd rakott egy új start menüt. És vele együtt kukázta a majd 2 évtizedet megélt régit.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
Hego
tag
válasz #59070464 #33 üzenetére
Nem mértem le, de szerintem 5 másodperc körül van a különbség. SSD van a gépemben, úgyhogy pikkpakk feláll a win7 is..
Nem mondom hogy nem leszek win8 user, de amíg bugos, addig maradok a jól bevált win7-nél. Majd úgy fél év múlva teszek még egy próbát..i5 3450, 2x8GB @1600mhz, 1050 Ti
-
Taranti
senior tag
Fog ez a piac nőni idén, a (még) nagyobb jövőre lesz. Ugyanis csak itthon több ezer munkahelyen még WinXP fut, olyan hardverrel, ami nem Vista/7/8 kompatibilis. Tehát vagy Linux, vagy új hardver+Win7. 8-ast cégek nem fognak venni, ez tuti, mint ahogy tablet mütyüket sem, mert munkára alkalmatlanok. És nem vagyok benne biztos, hogy a nagy cégek által felkarolt Linux disztribuciók (Novel-Suse, stb.) nem most fognak tarolni, mert a Microsoft eléggé hanyagolni látszik a Win7-et a 8-as kedvéért. Ez pedig egy újabb öngól lenne...
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
Def26
félisten
"Szerintük a Windows 8 jelenleg inkább árt, mint segít."
Hát igen, a "tömeg" megmondta ezt már az elején. Nem kellett volna erőltetni azt a mocskot.
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
törölt tag
Erősebb gépen, ha nem is 20% a különbség, de ha már érezhető és ingyen is van, akkor miért ne?! Nekem is volt i5 3450-em, igaz csak 8GB RAM-al (ami itt nem számít), de akkor is gyorsabbnak éreztem a W8-t, mint a W7-t. Azért a boot idő között nem 5 sec a különbség... Látom játszol is, van egy HD6850-d. Igaz ezt a kártyát nem érinti, de 7-es és 8-as szériát már fogja, mert csak a W8 támogatja a DirectX 11.1-t. Biztos vagyok benne, hogy előbb vagy utóbb a te gépeden is W8 (vagy 8.1) lesz.
-
törölt tag
Csak éppen a tabletfelülettel hozta a sajátságait, amik notin, egérrel nem olyan ergonomikusak, evidensek, mint magad elött tartott kijelzön. Az érintökijelzös noti pedig a miatt halott, mert vagy a kijelzö jó kartávolságban-akkorszemtávolságra sanszosan nem az- vagy a klaviatúra. A problémát rém szrul oldották meg, amikor azt hitték, majd egy felület jó lesz mindenre, de minimum le tudják nyomni az emberek torkán. Tulajdonképpen még messzire sem kellett volna menniük, hogy okos ember módjára tanuljanak más kárából, de nem, nekik be kell állni a lófaxért személyesen is.
-
Shing
őstag
válasz Angel1981 #19 üzenetére
Mondjuk az okostelefonba is kemény pénzek kellenek. De igazából ma már nincs is értelme újat venni. Még nem olyan régen többet kellett kiadni ha wifi-t akartunk, GPS-t vagy bluetooth-ot. Ma már nagyon olcsón kapunk ilyen telefonokat. Szebb játékokon kívül pedig nem nagyon nyújt többet egy új. De viszont ha játszani akarunk akkor 2 évente nem árt cserélgetni és több tízezret kiadni? Inkább egy új videokártya.
-
Hego
tag
Egy-két régebbi program nem igazán akart elindulni, hiába próbálkoztam kompatibilitási beállításokkal és egyéb windows hókamókákkal. Néha a task manager egy fehér képernyő volt így semmit se láttam. Hirtelen csak ennyi ugrik be, de volt még egy-két dolog. A PC-m meg elég gyors, hogy azt a 20% sebességkülönbséget ne vegyem észre.. Egyedül bekapcsoláskor érzékelem. 5 másodperccel később jelenik meg az asztal..
-
BatchMan
senior tag
-
BatchMan
senior tag
RT nálam bukott, ráadásul nem PC.
Office 365 csak előfizetéses + net használat. Nem láttam élőben, remélem használhatóbb, mint a gDocs.
Egy Polaris Office viszont offline, telepített sw.
A legolcsóbb WinOEM 19eFt, amit láttam.Lassan el kéne felejteni, hogy a PC ára a vasnál megáll. Linux viszont egy reális alternatíva, amíg nem akarsz játszani - bár a Steam már ezen is dolgozik.
ASUS TF101-et rendszeresen használok. Már egész jó árban van. Nem gagyi netbook kategória: érintő IPS panel, Gorilla, fém ház, 16óra aksi, instant ON - mielőtt azt mondanád hogy egy netbook ugyanennyit tud ugyanennyiért.
-
oO7
őstag
mondjuk kb 100-ból 1 (vagy még kevesebb) ember vesz teljes áron dobozos windows-t... az OEM meg pár ezer forint nagyságrendileg (ez ugye nem egy fix, publikus adat, de kb annyi)... Windows RT-ben benne van az Office, Win8-hoz meg még mindig elég barátságos áron lehet Office 365-öt vásárolni...
mellesleg egy olyan tablet ami kijön egy Windows árából, és az a szövegszerkesztő ami azon van, az legfeljebb kínzásra használható
-
BatchMan
senior tag
Egy Win8 áráért már működőképes tabletet lehet kapni.
Egy Win8 + Office áráért egész pofás tablet van billenccsel, szövegszerkesztővel...Nem csak a PC drága, de a hozzávalók is szép árban vannak. Olyan ez, mint a zoknifaló lyuk.
-
Hego
tag
Én is maradok az asztali gépeknél még egy jó darabig. Még mindig a legolcsóbb és a legjobban konfigurálható. Panelba lakok így az áramszünetre nem is emlékszem. Nemrég vettem egyet, 190-ből megvolt mindenestől. Laptopból egy hasonló teljesítményű 300 ezer alatt biztos nincs.. Hordozhatóság számomra amúgy sem szempont.. És lassan eljutok oda, hogy örülök, hogy nem látom, hogy milyen emailt kaptam már megint..
[ Szerkesztve ]
-
Angel1981
veterán
Akárhogy is én még jó ideig maradok a "legózós" PC-nél, azon kívül egyelőre csak az okostelefon érdekel, azt pá!
-
bambano
titán
/set mode grammatikanáci
„Sajnos most már tisztán látszik, hogy a Windows 8 nem, hogy segítette volna a PC-s piac fellendítését, hanem inkább tovább lassította azt” sikítok...a memóriaárak meg pont ugyanannyiba kerülnek, mint régen.
-
Butcher-HUN
senior tag
Nem is csoda hiszen egy felso kategorias tablettel szinte minden igeny kielegitheto. Egyre erosebb hardverek a fullHD-t mar bevezettek, noni fog a kijelzomeret es vekonyabb, konnyebb forma terv. Ja es az akku is.
[ Szerkesztve ]
✔<<<My Gaming PC>>>: http://butcherproductions.webs.com/my-gaming-pc ✔ <<<My Gameplay Channel>>>: https://www.youtube.com/user/szakozs✔
-
raper
senior tag
Régen csak ez volt és ezt használtuk mindenre. Ma már lassan a toalettbe is be lesz építve valami, amin lehet netezni. Egyébként értelmetlen is lenne mindenre azt használni, ha van jobb, kissebb és olcsóbb eszköz, amivel a célunkat elérjük. Érthető is a PC-k visszaszorulása.
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz #93794560 #13 üzenetére
Munkára nem is fog eltűnni a PC sohasem. Én hétköznapi feladatok ellátására is jobban szeretek PC-t használni. Telefonon csak végső esetben netezek vagy csinálok bármi extrát. Persze jó ha képes rá a telefon.
Azt viszont el kell ismerni, hogy a hétköznapi felhasználók hétköznapi feladataihoz bőven elegendő egy tablet. És nem azért, mert a tablet egy olyan über-király szerkezet lenne, hanem egyszerűen azért, mert a felhasználók igényszintje odáig terjed. Netezés, zenehallgatás, facebookozás a buszon, az utcán sz...rás közben... meg még pár apróság és vége is. Ezekhez tényleg fölösleges egy komplett PC-t tartani.
Én htpc-t is desktop alkatrészekből állítottam össze és asztali OS-sel használom mert nekem úgy "kényelmes". Nincsen semmiféle kötöttségem, bármit képes vagyok megcsinálni vele. Hordozni eszem ágában sincsen. És így legalább tudok dolgozni is rajta ha szükséges plusz játszani pár komolyabb játékkal. Nincs gond semmiféle támogatottsággal vagy tárhelymérettel stb...
Ja és arról nem is beszélve, hogy mivel desktop PC-m van, alkatrészileg bármikor fejleszthetek, cserélhetek ha arra van szükségem. Nem kell szórakoznom 32-64GB-os memóriakártyákkal, hanem teszek bele egy 1,5 terásat mondjuk 15 ezer forintért. Fajlagosan össze sem hasonlítható egy memóriakártyával.
De pl ha meghibásodik valami. Azt is könnyedén kicserélem. De ha egy ilyen tabletben valami sz...rá megy akkor kb olcsóbb ha újat veszel kompletten, mintha szervizbe viszed. PC esetében meg egy magára valamit is adó férfi szerintem simán kitud cserélni egy HDD-t vagy akár egy VGA-t, memóriát is. iQ80 fölött már nem probléma. És olcsón megússza az egészet. De ha annyira béna, szervizbe vinni is olcsóbb, mint tablet esetében a komplett csere / szervizelés.[ Szerkesztve ]
-
oO7
őstag
válasz #93794560 #13 üzenetére
szerintem maga a PC "forma" nem fog eltűnni, csak a rajta futó szoftver/OS lesz egy "kicsit" átszabva a kor követelményeinek megfelelően... nyilván senki nem várja el, hogy egy tableten vagy telefonon végezz komoly munkát, ugye ottvannak a komoly irodai ergónómjiai irányelvek (alkar vízszintes, monitor előtted függőleges szemmagasságban, stb stb), ezeknek nyilván ezek a kis mobil eszközök nem fognak tudni megfelelni...
az garantálható, hogy átalakulnak a PC-k mind hardveresen, mind szoftveresen... de a "forma" nem fog eltűnni... viszont az átalakulásba pl én simán el tudnám képzelni, hogy a hagyományos "dobozos PC-k" helyett asztali fronton inkább az All-in-one gépek fognak terjedni, azokba meg majd megy valami SoC (akár ARM), és pont, hogy olcsóbb lesz, mint eddig
-
törölt tag
Az én nézőpontomból nézve azért is rossz ez a folyamat, mert én szinte minden olyan területet használok, amit tableten nem lehet megcsinálni.
Korábban olyan cégnél dolgoztam, ahol régi, de nagyon értékes bakelitlemezeken lévő archív hangfelvételeket kellett digitalizálni, tisztítani, újramasterelni, megmenteni a pusztulástól, stb. Igaz, nem teljesen stúdióminőségben, de ezt a funkciót itthon is használom.
Zeneszerzőként is dolgozom, zömmel itthon, a kis házi cuccaimmal, de ezeket megint nem lehet tablet tudású gépen megcsinálni.
Már több regényem is jelent meg, amiket eredetileg Word-ben írtam, de elkészült a PDF formátumú változat is. Ez megint egy zsákutca ebből a szempontból.
Ezek csak az én nézőpontjaim, de másoknak is lehet egy pár hasonló. Ha a PC meg is marad, és a tabletek fognak uralkodni, nem tudom, hogy a PC-k ára épp a ritkaságuk miatt hogy fog alakulni. Esetleg az alkatrész utánpótlás is döcöghet, mert nem nagyon kell az embereknek. -
rudi
nagyúr
A következő érdekes kör az 5" körüli phabletek és 7-8"-os tabletek csatája lesz.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
Nézőpont kérdése ez. Amikor a Ford a T-modellel elkezdte a sorozatgyártást tuti volt olyan, aki temette az autóipart, hogy nem fogják tudni otthon megjavítani üzemeltetni, ma meg már ott tartunk, hogy a döntő többség olajat, kereket vagy izót (na jó, ezt sok új autóban már nem is nagyon lehet) sem tud cserélni, mégsem haltunk bele. Nagyjából ugyanez történik majd a tartalomfogyaztó eszközzel is, amit ma PC-nek hívnak. Munkára, hobbira szűk rétegben életben maradhat a PC, de a mostani felhasználók döntő többségének semmi szüksége asztali gépre, de még notebookra sem nagyon.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
törölt tag
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az emberek legnagyobb része egyszerű, alaptudással rendelkező, csak netezni, levelezni és közösségi oldalakon mászkálni akaró ember. Nekik bővel elég ehhez egy tablet. Ők nem végeznek komolyabb munkákat a gépen, videovágás, házi videók effektezése, feliratozása, stb. Szövegszerkesztővel sem nagyon dolgoznak, játszani meg tableteken futó kis játékokkal, vagy konzolon, vagy egyáltalán nem szoktak. Azok a felhasználási módok, amiket tableteken nem lehet elvégezni, azok a dolgok gyakorlatilag eltűnnek a palettáról. Nehéz lesz pl. a nyaraláson, születésnapon készült videókból egy jó kis filmet összevágni, feliratozással, intro-val, aláfestő zenével, stb. Az irodai felhasználás is jelentősen korlátozódhat.
Ez azért is rossz, mert a tabletek annyira kiszolgálják a felhasználót, hogy gyakorlatilag már az agyukat sem kell használni, mert mindent készen megkapnak. Csak egy simítás, csak egy érintés, és máris minden kész. Ez a folyamat gyakorlatilag oda vezet, hogy a felhasználók agya ellustul, mert a seggük alá van téve a szék.
A hagyományos PC-t, mint platformot, talán a Notebookok menthetik meg. Mert ha azok is lemaradnának, akkor aztán tényleg tele lenne a világ tudatlan, vagy kis tudású felhasználókkal.[ Szerkesztve ]
-
kiskekko
tag
Az összes ilyen hírben a Win 8-on van kiakadva mindenki. A Microsoft csak annyit csinált hogy elénk rakott egy olyan start menüt a kezdőképernyővel amit érintős kijelzőkön is kényelmesen lehet használni, meg végzett egy csomó optimalizációt, mellesleg ugye a kezdőképernyőt nem kötelező használni. Mégis mit kellett volna lépnie ebben a helyzetben? Az érintőkijelzős eszközök korát éljük ehhez igazodtak. Természetesen ez a rendszer sem tökéletes, de alapvetően szerintem jól oldották meg a problémát.
"Az elitet csak az különbözteti meg az összes többitől, hogy bárki másnál jobb az alapokban."
-
Spancho
senior tag
-
julius666
addikt
Nincs ebben semmi különös. Gyakorlatilag már nincsenek új belépők a PC piacra (mivel mindenkinek már van), csak az amortizáció hoz vásárlást. Az árak meg nagyot estek 3-4 évvel ezelőtthöz képest (is), gondolom az egyes termékeken való nyereség ezzel egyenes arányban csökkent.
A tabletpiac még dinamikusan nő mert egyrészt messze nincs mindenkinek, másrészt még mindig viszonylag az elején vagyunk, még könnyen rávehetők a fogyasztók a "vegyél újat minden évben" pocséklásra. 3-4 év múlva majd telítődik és ráun a többség hogy mindig újabbat vegyen méregdrágán (mert nem származik belőle szinte semmi gyakorlati előnye, pont mint most a PC-knél), akkor majd az fog zuhanni. Nihil novi sub sole.
Szerintük a Windows 8 jelenleg inkább árt, mint segít.
-
Spancho
senior tag
Itt az országon belül alig lehet kapni normális összerakott PC-t , nincs sok választás vagy Tescosat vesz az ember vagy valami 'egybegépet' (monitorba épített stb...) ,vagy bemegy StarKingbe és vesz 1 millióért valami béna konfigot. Külföldön tele van minden tök jól összerakott konfigokkal ,pl csak nézzen meg valaki egy külföldi pc-s újságot.Gépet összerakni nem mindenki tud, hiába rakja össze a bolt ha még kiválasztani se tudja a vásárló. + minden egyre drágább pl memória árak. A mai fiataloknak nincs is nagy szükségük pc-re mobiloznak ,tableteznek meg konzollal játszanak.
A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél épp te szomorú?
-
Narxis
nagyúr
Nincs mese, olcsóbban kell adni a PC-ket.
-
kovee01
tag
Valahogy nem vagyok meglepődve. Egyébként ez szerintem még ebben az évben tartani is fog!
Kérdezz bátran, szervizben is dolgozom, ha tudok segítek! kovee01 felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Viccrovat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Proxmox VE
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- samsung galaxy s23 ultra kifogastalan 2026 12 ho-ig sestore garancia plusz 2 tok 30 ezer ertekben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest