- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Crypto Trade
- OpenWRT topic
- Windows 10
- Az USA el akarja adatni a Chrome-ot a Google-lel
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Hálózatokról alaposan
- Videó stream letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arena87
aktív tag
Az lenne jó, ha összes könyvet digitalizálnák, de leginkább azokat, amiket már frissen nyomtatott formában már nem lehet kapni. De azért szép eredmény! Hajrá Amazon
東方神霊廟 [Mausoleum of Divine Spirits] ~Ten Desires
-
floatr
veterán
Nem szokásom az írásokat fikkantani, de ez egy kicsit olyanra sikerült, mintha a részf.szú bagoly kettéharapta volna
Azt amúgy nem tudtam nem észrevenni, hogy sok esetben az ebook többe kerül az amazonéknál, mint a puhafedeles könyv. Ez elég szánalmasra sikerült így szvsz, de győzzetek meg, hogy ennek így kell lennie
-
atti_2010
nagyúr
Azt amúgy nem tudtam nem észrevenni, hogy sok esetben az ebook többe kerül az amazonéknál, mint a puhafedeles könyv.
Ezt miből gondolod? mert árakat nem írtak.1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
dabadab
titán
"Ezt miből gondolod?"
www.amazon.com Pl. a Snow Crash $10,29 papiron, az e-book meg $11,62. De eleg vegigkattintgatni a Kindle reszleget es egy csomo ilyet lehet talalni.
DRM is theft
-
addikt
Én szeretem a könyvek illatát beszippantani, szóval a digitalizálásnak nem örülök.
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
kokyt
senior tag
"Az iSuppli piackutató becslése szerint a harmadik generációs olvasó anyagköltsége 156 dollár körül alakul, és mivel a kiskereskedelmi ár ennél mindössze 33 dollárra több, gyanítható, hogy a gépet kis veszteséggel árulja az Amazon."
A 189 $ csak a 3G modellre igaz, a sima wifi 139 $, az biztos nagyobb bukó nekik, már ha csak az anyagköltséget nézzük. A 3G esetében meg ugye ingyenes a net elérés (egyelőre még), ami megint csak rátesz egy lapáttal.
Filóztam én is rajta, hogyan lehet ilyen olcsó az előző generációkhoz képest. Arra jutottam, hogy biztosra vehető a veszteség. Veszteséggel értékesítik, amit a könyvek árán hoznak be. Konzoloknál ez már régen általános, örülök, hogy az amazon is felfedezte. -
Én azon akadtam ki ma, hogy van olyan ebook, amit Európából nem lehet megvásárolni, csak az USA-ban Konkrétan a Dűne Káptalanházat néztem, 1-5-ig bezzeg itthonról is meg lehet venni, meg az utólag tákolt Brian Herbert könyveket is... Bleh. Pont az az egy hiányzik.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
floatr
veterán
válasz Jeanne d'Arc #7 üzenetére
Hamarosan jönnek az áporodott könyvszag illatosítású modellek, illetve kiegészítőként lehet majd venni usb-s illatosítót parfümmel Én is nagy potenciált látok benne
-
ArchElf
addikt
Nem tud valaki tisztességes német nyelvű e-könyveket árusító oldalt? Mármint nem fanfiction-ökre, meg ingyen hozzáférhető cuccokra gondolok (mint pl. Guttemberg projekt), hanem olyan oldalra, ahol a ma kapható "ponyvát" elektronikusan be lehet szerezni - németül.
Ja, és lehetőleg legyen DRM mentes, ne kindle, vagy egyéb e-book-reader specifikus (hanem pl. epub formátumú).AE
[ Szerkesztve ]
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
Sirpi
senior tag
Engem a feleségem lepett meg karácsonyra egy Kindle-lel és hát azt kell mondanom, hogy nagyon jó, gyönyörű képet ad, természetes, szóval csupa pozitívum. Csak még azt kell megszoknom, hogy ne tartsam folyamatosan a lapozógombon a hüvelykujjam, mert elzsibbad :-)
Hazudnék, ha cáfolnám annak tagadását, hogy ez az ital nem nélkülözi a koffeinmentesség megnemlétének hiányát. Na most akkor van benne koffein, vagy nincs?!
-
dabadab
titán
A www.libri.de nagyjabol minden kovetelmenynek megfelel (ma kaphato ponyva, nemetul, epubban), leszamitva a DRM-mentesseget, Adobe Digital Editionst hasznalnak (mondjuk egy gyors guglizas utan ugy tunik, hogy azt mar ket eve feltortek).
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
floatr
veterán
Uhh, ez kimaradt
(#16) LA_COSTE meg vedd hozzá a cool-faktort, és azt hogy ahol most igazán tarol vele az amazon, ott az árkülönbözeten nem gondolkozik senki. Csak én vagyok olyan marha, hogy megjegyeztem magamnak ezt az érdekes kis jelentséget, hogy bődületesen nagy hasznot zsebel be az ebookos eladásokon. Mondjuk ekkora paci fölénnyel teheti is egy darabig, amíg a szövetségiek, vagy az EU szájon nem penetrálja őket.
[ Szerkesztve ]
-
edward2
addikt
Majd amikor nem lesz fa meg tisztalevegő a földön örülni fogsz te annak a bőrtokozású "béna" e-bookreadernek, de lehet addigra az lesz a legkisebb problémád mit olvass, mert nem lesz mit enni. LOL
-
leslieke
Jómunkásember
+1! Én se örülök, hogy az e-book ennyire terjed. Akik sokat olvasnak, és szeretik a könyveket, azok a legtöbb esetben szeretik, ha az olvasott könyv a polcon van és nem merevlemezen valahol.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
ArchElf
addikt
Nem enyhe általánosítás. Én pl szeretek olvasni, de az elmúlt 10 évben kb. 2x annyit olvastam digitálisat, mint nyomtatottat.
Miért nem örülsz, mert nem mindenki úgy gondolkodik, ahogy te? Amúgy, ha úgy lenne, ahogy gondolod, akkor nem volna piaca ennek a termékcsoportnak - és nem volna miért aggódnod.AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
Sirpi
senior tag
Eddig én is a hagyományos könyveket részesítettem előnyben (nyilván, mivel eszköz híján nem volt számomra alternatíva). De be kell vallanom, hogy nagyon jó az új cuccal olvasni: nem gyűrődik, 1000 oldal esetén se kell kiló körüli tömeget tartanom, és pl. ha meló után focizni is megyek, akkor nem téma, hogy elfér-e a táskámban egy könyv is a focicuccom mellett. Szóval mindenképp van előnye. Persze érezhet az ember valami nosztalgikus vonzódást a hagyományos olvasás iránt, de a fejlődésnek ez egy új szintje, és az eredményekből látható, hogy nem futottak lyukra, mikor a digitális olvasást, mint korábban nem létező piaci igényt kielégítették.
Mondjuk az fura, hogy mikor otthon beszéljük, hogy hol tartok a könyvben, akkor nem azt mondom, hogy 234. oldal, hanem hogy 42% :-)
Hazudnék, ha cáfolnám annak tagadását, hogy ez az ital nem nélkülözi a koffeinmentesség megnemlétének hiányát. Na most akkor van benne koffein, vagy nincs?!
-
leslieke
Jómunkásember
Igazad van, tényleg általánosítás lett. De ez abból is lehet, hogy nincs olyan ismerősöm, aki ne preferálná jobban a papír könyvet, mint az e-book. Meg abból is, hogy én nem csak szeretek olvasni, hanem kifejezetten sokat olvasok. A magyar átlagot biztosan felfelé húzom. Plusz ott van még a birtoklási vágy. Egy e-bookot nem lehet úgy kezelni, mint egy könyvet. Továbbá ott van az a jó érzés, amikor végignézek a könyvespolcon, és azt látom, hogy igen, a kedvenc íróm, sorozatom össze könyve szépen ott sorakozik egymás után.
(#24) Sirpi én vigyázok a könyveimre, egy se gyűrött, pedig legalább 1000 db van. Lehet ám úgy is olvasni, hogy a könyvre vigyázunk. Bár egy 1000 oldalas esetében valóban nehéz.
(#25) Wolverine nem vagyunk egyformák. Én a papír alapú könyveket többre becsülöm bármilyen elektronikus könyvnél.
[ Szerkesztve ]
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
nord_
veterán
Kifejezetten örülök annak, hogy bárhová megyek hosszabb-rövidebb időre, nem kell azon agyalni, hogy melyik könyvet / melyik könyveket vigyem magammal. Meg azon se, hogy lesz-e egyáltalán helye a táskában.
Attól, hogy digitális formában vannak a könyveim, ugyanúgy szeretek olvasni, mint annakelőtte.
(Ugyanilyen példa: nem bánom, hogy felszámolhattam a porfogó CD állványomat és a rakás CD szépen bedobozolva a padlásra került. A memóriában lévő zene még jobban meg is felel a zenehallgatási szokásaimnak: általában valamilyen stílusra vágyom, nem pedig egy kifejezett korongra.)
-
leslieke
Jómunkásember
-
zotyesz66
őstag
Hmmm, e-bookot hogy adunk kölcsön? Olvasóval együtt? Erről szól a dolog, vegye meg mindenki! Használt e-book létezik? E- antikvárium?
Vannak előnyei, de súlyos hátrányai is sajnos. -
miaoumaoi
tag
Mondjuk az érdekes, hogy a bevételről nem írnak, csak hogy többet adtak el. Ebből nem derül ki semmi.
-
ArchElf
addikt
válasz zotyesz66 #29 üzenetére
DRM-es ebook ugyanúgy kezelhető, mint az igazi - ha el akarod adni, "kiregisztrálod" az olvasódból, és a "vásárló" be tudja magának regisztrálni.
Mondjuk a használt e-bookban az a jó, hogy nem szakadt a borítója, és nem hiányoznak belőle véletlenül kiesett lapokAE
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
Én szeretem a könyvek illatát beszippantani, szóval a digitalizálásnak nem örülök.
Te most szagolgatod vagy olvasod a könyveket?
Amúgy ezt a "könyvek illata" érvet sosem értettem igazán, én egyedül "friss" könyvek kinyitásakor érzem csak és szvsz annyira nem kellemes (nagy atlaszoknál szokott még hosszabb ideig megmaradni az illat).
Könyvnél határozott véleményem hogy semmit sem számít a külcsín csak a belbecs. Atlaszok/képeskönyvek más tészta persze de azokat nem is a fekete-fehér miniatűr kijelzőjű e-book readerekkel kell összehasonlítani.
Sosem értettem miért jönnek be emberek az ilyen topikokba fújolni az e-bookokat.
[ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
Nagyon szeretek új könyvet olvasni, lapozgatni, és beleszagolni. Van egy varázsa. DE.
Az évek során mindig kellett kompromisszumot kötnöm.
Mivel többnyire két lakóhely között ingázom - állandó, és budapesti ideiglenes - egyre nehezebben tudom megoldani a könyves szekrényem mozgatását.
Egy-egy költözés során mindig akad olyan polcsor, ami megy vissza vidékre.
Persze amikor vidéken vagyok tuti olyan forrás kellene, ami a fővárosban van, és fordítva.Ilyenkor irány a könyvtár, de sajnos van olyan gyűjteményem, ami saját szerkesztésű így nincs belőle még egy. (már digitalizálom, csak elég lassan megy, mert 1000-pár száz oldal)
Szóval. Üdvözlöm az e-könyveket, egy nagyobb gyűjtemény is simán elfér egy-egy memóriakártyán.
Szerintem a papír alapú könyvek mellett kellene az e-könyveket említeni, és szor/forgalmazni.
Jelenjen meg a könyv, igazi papíros alakban, de mellette meg lehessen vásárolni, meg lehessen találni azt digitális formában is.
Nagyon nagy segítség lenne, például nekem, mert beszerezhetném az összes meglévő könyvem digitalizált változatát is, így soha, semmikor nem szenvedhetnék hiányt egyik oldalon sem.Mindig jó érzés a friss, gyors napi online sajtó olvasása után - vagy közben - egy kávé mellett, egy igazi, kézzel fogható offline sajtó terméket lapozgatni.
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
leslieke
Jómunkásember
válasz julius666 #32 üzenetére
Könyvnél határozott véleményem hogy semmit sem számít a külcsín csak a belbecs.
Akkor te még nem láttál szép és igényes borítókat. Egy könyvet nem csak a belsejével lehet eladni.
Sosem értettem miért jönnek be emberek az ilyen topikokba fújolni az e-bookokat.
Mondjuk, hogy mert szólás- és sajtószabadság van.
-
Huma
addikt
válasz julius666 #32 üzenetére
Én is imádom a friss nyomdaszagot. Szerintem tesznek bele valamit, hogy addiktív legyen.
Egy könyvnél számít a külcsín is, hisz ha ki van rakva a polcra akkor díszként is funkcionálhat. Vannak sorozatok és díszkiadások amik kifejezetten alkalmasak erre.
Az viszont tagadhatatlan, hogy számtalan előnnyel rendelkezik egy e-book.
Elég ha azt nézzük, hogy az egész könyvtáradat magaddal viheted az e-book olvasódra feltöltve.Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
-
buherton
őstag
Kifejezetten utálok gépről olvasni. Ha olvasok akkor azt csak papír alapú formában teszem meg. Ha úgy van akkor papírt és tintát nem kímélve kinyomtatom. Számomra hatalmas érvágás lenne, ha jövőben csak elektronikusan jelenne meg. Akkor is kinyomtatnám, és beköttetném szépen.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
julius666
addikt
Akkor te még nem láttál szép és igényes borítókat. Egy könyvet nem csak a belsejével lehet eladni.
Szép is az, amikor a paraszt a borítója alapján veszi kilóra a szép borítójú szemetet olvasni meg idő/érdeklődés hiányában úgysem fogja csak jól mutat a polcon.
Valóban hatalmas veszteség.Mondjuk, hogy mert szólás- és sajtószabadság van.
Nem is akartam senkit sem korlátozni, csupán az ezirányú értetlenségemnek adtam hangot.
-
edward2
addikt
Na akkor e-bookos topik újra felhozom a prs-600 esetét szüleimmel.
Anyám a tipikus könyvmániás olvas lépten nyomon. Teljesen odavan a könyvért magáért nála is érv kb. ez a meg lehet fogni van illata papír stb.
Na hazaállítottam az új Sony readerrel. Gyári bőrkötéssel amitől nem ez az ócska feelingje van azért és meg is lehet fogni normálisan.
Szülők ugye másik generáció tipikusan kétkedve fogadnak mindenféle technikai dolgot. Itt is azzal kezdődött, (ránézés nélkül persze) hogy a szemedbe világít a kijelző és jaj az nem jó (ami igaz) és különben is gépen olvasni szar. Na sokat nem vitáztam csak bekapcsoltam a gépet és átadtam. Volt is meglepődés ezerrel. Anyámnak kellett 2 perc és meggyőződött róla, hogy neki ilyen kell majd mert olyan mint a papír és ha utazik akkor felbecsülhetetlen stb.
Fater meg szeret olvasni, de volt baja nem rég látásával panaszkodott, hogy picik a betűk. Jó mondom 2 nyomás XXL betüméret. "Húú ez nagyon jó!"
Az igazság az szerintem, hogy a legtöbb antiebooker közelében nem járt egy ilyen olvasónak, így egy automatikus viszolygás van max.
U.i.: Örök kedvencem: MP3 vs. CD/ MC/ LP
-
kokyt
senior tag
Létezik köztes megoldás is, nem csak a "fehér" és a "fekete". Imádom a könyveket, ha tehetem a kedvenceimet (vagy jövőbelieket) meg is veszem. Szépen állnak a polcon, sorban, jó érzés rájuk nézni, és néha egyet-egyet leemelni, olvasni.
De, attól még üdvözlöm az ebook olvasókat, mivel akár napi utazáskor is elég nehéz dolog magammal cipelni még akár 1 könyvet is a kedvencek közül. A helyet foglalja az amúgy is tömött táskában, és a szívem szakadna meg, ha valami baja történne. Inkább akkor ebook, és akkor ott és azt olvasok amit szeretnék, bevágom a táskába (könyvvel ilyet nem csinálok, mert az ugye szakad), és ott van.
A kedvenceim meg továbbra is otthon pihennek a polcon, és ha van ráérő időm az "igazit" lapozom.[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
És persze azt is lehetne sorolni, hogy mi minden történhet egy e-book olvasóval.
(#41) kokyt Ez a köztes megoldás valóban nem rossz, az igazi pedig akkor lenne, ha külön-külön és együtt is meg lehetne venni a könyvet és az e-book-ot.
[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
Elég csak leejteni, azt nem nehéz előhozni!
Amúgy lenne egy általános kérdésem azokhoz, akiknek van e-olvasója.
Hol és mikor használjátok? Mert én még embert nem láttam ilyennel szaladgálni a városban (Bp.), ellenben papírkönyvet olvasó egyént rengeteget!Komolyan érdekelne. Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
Ez nem teljesen helyes így (burkolt reklám )
Elaludtam olvasás közben, fordultam álmomban és reccsenésre keltem. Nem kellemes, tekintve, hogy egy Kindle3-nak duplája a Hanlin áraMeg is vettem ijedtemben a sima wifi-s verziójú Kindle 3-at (hála a PTE juttatási bizottságának ), fejlődött rendesen a technológia a Hanlin V3 óta. Akarok is róla egy cikket írni majd Logoutra
Már a 3. könyvemet eszem rajta, sok dolog nem olyan felhőtlen mint a Hanlinon volt. Rendesen érződik a multicég korlátozó hatása a Hanlin nyílt rendszere ellen.[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
-
domi007
őstag
Ennyiért egy ilyen jó e-könyv olvasót még jó, hogy mindenki megvesz...utána meg már úgyis Amazon storeból fogsz mindent venni hozzá, így nem is meglepő ez az eredmény
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
dabadab
titán
Ezeket az elszállt árakat egyébként a kiadók lobbizták ki az Amazon ellenében (régebben egységesen $9,99 volt az ebookok ára, ami kevesebb, mint a puhafedeles papírkönyv ára).
DRM is theft
-
dabadab
titán
Azért ez vicces ám a maga módján
Elég régóta vagyok a neten, hogy emlékezzek arra, amikor azt fejtegették a fórumokon (ill. az talán még fidonetes echo volt), hogy a (flash memóriás) mp3 lejátszók soha nem fogják leváltani a minidisc/CD lejátszókat.
Aztán emlékszem arra is, hogy a digitális fényképezőgépek soha nem fogják leváltani a filmes masinákat.
Most éppen a könyveket nem fogja leváltani az e-book. Nihil novi sub sole.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest