- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
bazsi83vp
senior tag
Biztos van aki elvállalja az oktatást - ahogy pl a munkanélkülieket is sokszor erre szakosodott cégek képzik - ha az állam hosszú távon megtérülést akar, ebbe nyugodtan belefektethet az adóforintokból.
Idő: El lehet rendelni az infótanároknak is pár hónapig heti mondjuk 6 kötelező túlórát - nem?
Nem csak sírni kellene. Szerinted máshol nincs tovább és átképzés - legtöbbször sokszor plusz fizetés nélkül. Vagy a közfeladatot ellátó (olykor el nem látó - lásd munkaügyi központos - akiből annyi hasznom van ha esetleg kirúgnák, mint Sztojkáék bodzájából - ezért is hívom fehér c.gánynak őket ) személy szent tehén? -
válasz matyi012345 #115 üzenetére
Ez a hsz-ed nem azt mutatja, hogy minimálbéren élsz.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Воланд
titán
"hasonló volt a helyzet a frissítési alap követelményével is. papíron elő volt írva, hogy windows frissítés licencet adnak csak, kell egy jogtiszta windows ahhoz, hogy telepíteni lehessen. mégis: a kóddal simán lehetett szűz telepítést végezni."
XP-ről egyébként sem tudott volna migrálni a user (w7 esetében), csak a szűz telepítés maradt. Szóval ezt meg főleg nem tudták volna távolról ellenőrizni, max ha kimennek és megnézik, hogy van-e xp vagy vista matrica a gépen.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
anulu
félisten
valamint ugyebár lakcímet és minden adatot meg kellett adni a programba regisztráláskor
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
őstag
A lényeg, hogy a fenyegetettség meg van, hogy te esetleg nem úgy használsz valamit, ahogy jogszerű.
Ebből a szempontból is jó, hogy mozdulunk a nyílt forrás irányába, mert ott, ha esetleg az állam nem is hosszabbítja meg a szerződést, a felhasználóknak minden joguk meg van a termék használatára a továbbiakban is, legfeljebb hivatalos támogatást nem kapnak hozzá a továbbiakban.
-
válasz bazsi83vp #56 üzenetére
Ahhoz először át kéne képezni az oktatókat és tanárokat az Openoffice-ra, hogy az taníthassák, az meg idő és sok pénz.
(#67) matyi012345: teljesen normálisa ára van a Windowsnak. Egy átlagos gép árának olyan 20-30%-át teszi ki.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Erasmus
őstag
válasz KAMI/ACEMCP #229 üzenetére
úgy tudom, ez egy keretszerződés: 1,1 milliárdnyi licencet lehet lehívni, de hogy mennyit hívnak le (vagy hívtak le a korábbi években), azt nem szokták a nyilvánosság orrára kötni. de lehet, hogy tévedek.
szerintem a mostani dealben (és a keretösszegben) hallgatólagosan az is benne volt, hogy az ms nem fogja piszkálni azokat a diákokat, akik saját gépen használnak tisztaszoftveres termékeket. mert ha jogosítványa nincs is arra, hogy ellenőrizze ezek jogosítását/törlését, technikai lehetősége (legalábbis a windows esetében) lenne arra, hogy a lejárt licenckulcsokat feketelistára tegye, ami az eredetvizsgálaton bukott wineknél megszokott figyelmeztetésekkel járhatna. mégsem fognak csinálni semmit.
hasonló volt a helyzet a frissítési alap követelményével is. papíron elő volt írva, hogy windows frissítés licencet adnak csak, kell egy jogtiszta windows ahhoz, hogy telepíteni lehessen. mégis: a kóddal simán lehetett szűz telepítést végezni.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Tisztszoftver program?
Tiszaszoftver program.
Nem igazán jött össze...[ Szerkesztve ]
-
bazsi83vp
senior tag
Jogos - úgy gondolkoztam, hogy köz, mint közpénzből finanszírozott oktatás (kivéve akinek meg volt meg pontszáma - de aki hülyébb, fizessen) De mentségemre: gépész karon közigazgatást nem tanultunk
de ha meg ezt nézem:
Közoktatás: a legtágabb értelemben minden olyan oktatási tevékenység, amely az alkotmányban meghatározott művelődéshez való jog érvényesülését szolgálja.Az Alkotmány 70/F. § –a szerint:
a Magyar Köztársaság biztosítja a művelődéshez való jogot, s ennek keretei között az ingyenes és kötelező általános iskolát, s a képességei alapján mindenki számára hozzáférhető közép-és felsőoktatást.Amúgy mindegy - a tanuló itt is ott is csak egy sz.ros diák (volt).
-
anulu
félisten
MSDNAA pl ingyenes és a jogviszony megszűnése után is legális marad.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát, az upgrade windows-t mondjuk nem tudod megvenni, de viszont az office 2007 enterprise-t, illetve az office 2010 pro-t igen. Mondjuk a plus-ban nem tudom, hogy mi az extra..
Csak azért vicces, hogy az office 2010 professional ára közel 160k...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
őstag
Azért ezek nem olyan licencek voltak, mint amilyet a boltban is megvehetsz, hanem olyanok, amiket a felhasználók csak addig kaptak amíg él az állami támogatás (tehát van érvényes szerződése az államnak) vagy ameddig az illető iskolába jár.
Ezt már akkor is lehetett tudni, amikor igényelték, ill. feltelepítették ezeket a szoftvereket.A szerverlicencekkel kapcsolatban meg én úgy tudom, hogy a legtöbb szoftvergyártónak léteznek un. akadémia licencei, amik amúgy is sokkal olcsóbbak a piaci áraknál.
-
KAMI/ACEMCP
tag
De akkor mennyi licenc maradt? Mert az számomra nem derült ki. A Windows Upgrade eddig is olyan pont volt, amit szerintem a legtöbb diák nem teljesített (ez a feltételezésem)... Én őszintén örülök annak, hogy ez a pénz talán jobb helyre megy. Annyi területen el lehet jól költeni, felesleges ilyen Luxuskiadás. Akit érdekel az MS cuccai, az nyilván megveszi, nemde?
KAMI
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz KAMI/ACEMCP #224 üzenetére
Csak ott a baj, hogy Tisztaszoftverben járt Office is, nem csak Windows....
Véleményem szubjektív...
-
Erasmus
őstag
válasz KAMI/ACEMCP #224 üzenetére
na igen, de a diákok nemcsak windows upgrade, hanem office-licenceket is kaptak
-
KAMI/ACEMCP
tag
válasz matyi012345 #172 üzenetére
Nem a többség miatt zárod be, hanem amiatt az egy ezrelék miatt, aki tényleg rossz szándékú.
KAMI
-
KAMI/ACEMCP
tag
Egyébként a megspórolt pénz elenyésző részét ha arra költené, hogy az OpenSource termékeket még jobbá tegye, akkor lenne csak igazán jó. Mondjuk 20 programozóval már egész szép eredményeket lehetne elérni. Most képzeld el, ha mindezt minden nyílt forráskódért elkötelezett államban megtennék..
KAMI
-
KAMI/ACEMCP
tag
válasz FehérHolló #29 üzenetére
Nem úgy működik, mert nem egy másolat, hanem egy másik termék. Ha szépen strukturáltan használsz stílusokat, szerintem könnyebb is használni, mint az MSO-t. A házit beadhatod LibreOffice-ban is, érettségizni is lehet vele.
KAMI
-
Erasmus
őstag
Amit sajnálok, az nem a legális Windows elvesztése számomra, hanem az, hogy az állam azért nem spórolt olyan sokat.
jaja, ott a pont. kivettek cirka 220 ezer potenciális licencet plusz a legdrágább szerverlicenceket a csomagból, viszont a licencdíj csak 27 százalékkal csökkent.
-
rt06
veterán
szerintem ezt neked pont nem kellene kommentalnod, figyelembe veve, hogy a forum egyik leghangogosabb debian fanatikusat tisztelhetjuk benned, aki, meg ha hiszem, hogy tudna is tisztessegesen ervelni, keptelen arra
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
ricsi99
addikt
Végigolvasgattam a topicot s látom a szokásos 2 tábor harc megy....
amit most irok ezért fog mind2 tábor kiakadni
itt nem elvekröl van szó... bennem ami lecsapodott:
állambácsi nem fizeti tovább helelyettetek az ms HASZNÁLATI jogot....
nem vesz el ,de nem is ad... mit kell ezen úgy kiakadni? eddig is ezt csinálták, csak pár azt hiszik hogy amit ingyen kaptak az a kötelező jussuk. nem höbörögni kell az elveken hanem a gyakorlati problémamegoldáson gondolkodni....
[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
3psilon
aktív tag
1. Köz- és felsőoktatásról van szó.
2. Közoktatásban alapvető szövegszerkesztési, táblázatkezelési ismereteket oktatnak, felsőoktatásban valóban cél lehet a munkaerőpiaci felkészítés (bocs, de az érettségi szerintem totál mindegy, hogy Excel vagy LibreOffice Calc, egyre megy tudás és használhatóság szempontjából).
3. A LibreOffice mindent tud, amire egy átlagfelhasználónak szüksége lehet. Én a szakdolgozatomat 100% abban készítettem, és egy ilyen dokumentum bizony kihasználja a formázási stb. képességeket. És itt most nem a villogó clipartokra gondoltam.
4. A nem átlagfelhasználós dolog kétféleképp lehet. Ha az illető informatikus, járni fog neki az M$ szoftver (MSDNAA), ha nem, akkor meg szerintem nem tanítják meg neki pl. a különféle adatbázis vagy egyéb webes/mobil/mittudoménmilyen rendszereket. Tehát tökmindegy mit használ.
5. 6. 7. stb. A Windows így is, úgy is megkerülhetetlen egy csomó területen. Én két dolgot tapasztaltam számítógép-használat és informatika tanítás közben:
- A Windows kényelmes, a Linux is nagyon, különösen a maiak
- A hardvereket kell csak mindkettőn belőni, utána remekül futnak (legalábbis W7, a Vistát ne is említsük... )
Az emberek többsége viszont inkább "ide kattintok, oda kattintok" szinten tanulja meg a gép használatát, erre vágyik, nem az elvre. Tehát ezért öngerjesztő a Windows egyeduralma és szerintem nem a szükségessége miatt.Amit sajnálok, az nem a legális Windows elvesztése számomra, hanem az, hogy az állam azért nem spórolt olyan sokat.
[ Szerkesztve ]
Specs: Ryzen 7 5800X, 48Gb RAM, RTX 3060Ti 8Gb, Fedora Linux | Kawasaki ER-6F 2006
-
törölt tag
néha az gondolom, az ms tipikusan abban a helyzetben van, mint amikor egy egyeduralkodó drogdíler időnként beetet a környéken, a konkurenciát alkalmanként összeveri, súlyosabb esetben betoncsizmát rak a lábára, de azért sokszor leütik az anyagért egy sötét sikátorban, aztán meg ki is zsebelik.
erre mondom én azt, mekkora szemét emberek vannak.
ja és te természetesen a legtöbb gyógyszertárat is felgyújtaná a környéken, biztos, ami biztos.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Amire reagáltam, az benne van a nyílt forrású változatban.
A mobile device support, meg az outlook támogatás valóban csak az vállalati változatban van benne, de itt akkor már azt kéne nézni, hogy melyik éri meg jobban a vállalatnak, nem azt keresgélni, hogy mi nincs az ingyenes változatban.
-
anulu
félisten
válasz hackeeeee #209 üzenetére
erősen egységsugarú gondolkodás. mindenesetre valamiből meg kell élnie a hétvégi rendszergazdáknak is
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
azbest
félisten
Attól hogy lehetséges telepíteni még nem lesz jogtiszta.
Mondjuk eddig sem volt normálisan leírva, hogy egy intézményben hogy legális a szoftverek használata. Sőt az ms-től kérdezve is jött már olyan válasz, ami ellentmondott a letöltőoldalon olvashatóaknak.
[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
hm, érdekes. az, ami fel van sorolva, ott a "download free trial" van, és "árajánlatért keress minket"... ez az a verzió, ami talán - esetleg szóbajöhet egy exchange-el szemben (továbbra is, az outlook egy kliens).
owa / webapp a böngészős része (utóbbi már böngészőfüggetlen, az owa erősen IE barát volt).
azért lássuk be, h vállalati környezetben a mobile device support eléggé alapkövetelmény, arra a "sima" változat meg csak a webbrowseres megoldást tudja
-
acsa77
tag
Az XP és az Office 2003 korlátlan offline licences, egyetlen kulccsal rendelkezik, tehát technikailag nézve bárhol telepítik, legális, és nem is tudják korlátozni. Az Office 2003-ba le lehet tölteni kézileg a kompatibilitási csomagokat, így az új formátumok kezelése sem gond. Mire lejár az ideje, jön a Windows 9 (?), de legalább ki lehetett hagyni két fölösleges oprendszer-betanulást, karbantartást.
-
törölt tag
válasz Jim Tonic #184 üzenetére
baromi könnyű letolvajozni a számítógép használó lakosság felét, csak épp értelmetlen és meglehetősen udvariatlan, ráadásnak kb. sehova sem vezet azon önző szándékon kívül, h eme értelmetlen vitában megmutassa az egyik fél, mekkora fasza gyerek, sziklaszilárd elvekkel, h ő nem lopik itten ám semmit.
jelen esetben az ms régen elérte azt, h a felhasználók kb. 90% százaléka a termékeit használja és iszonyatosan bebetonozta magát a desktop piacon.
az, h egy részük éppenséggel nem fizet érte magánemberként, elég keményen benne van a járulékos veszteség kategóriában, szóval nyugodtan nyelje le csak le a békát, diák kézen, meg nagymama kézen ne kattanjon már bilincs.
ettől függetlenül természetesen csúnya, jogsértő a dolog, pfuj warezfelhasználó, csúnya warezfelhasználó. csak éppen ez az egész egy torz piac amorf inverz tükörképe.jaigen, tényleg, fel sem tűnt, h a szám, amibe behelyettesítettem mintegy parafrázisként a god szót, kijelentő, oszt én meg tettem egy kérdőjelet oda (mentségemre legyen szólva, közben a jutyúbon kerestem megfele).
-
Polllen
nagyúr
Tudom, szkeptikus vagyok, de ebből már megint valaki megszedi magát... holott nem erről kellene szólnia...
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
lgb
tag
Na ezzel totalisan egyet ertek: ismeros tanar meselte, hogy olyan dogakat _kell_ iratnia, ahol pl kikerdezik (papiron) az XYZ verzioju word file menujenek elemeit sorrendben (vagy vmi hasonlo pelda volt, nem a konkretum a lenyeg). Ahelyett, hogy inkabb altalanos - kevesbe konkret sw fuggo - ismeretanyagot tanitananak. Amugy ez meg MS-only kornyzetben sem rossz, mert kijon az uj word/office/whatever, es akik igy tanultak a dolgot ahogy fentebb irtam, maris bamulnak csak riadtan, nekik onnantol tok mind1, hogy Linux, Windows, OpenOffice, LibreOffice, akarmi, mar az office sem jo, ha egy pixel mashol van, mint ahogy "remekul" megtanitottak nekik
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest