- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Synology NAS
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Milyen routert?
- Google Chrome
- Vírusirtó topic
- Proxmox VE
- Linux kezdőknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
amit fel tudok hozni példának, az nem közvetlenül a MicroSoft ''bűne'', de így lesz sajnos az pedig az, h a régiófüggetlen DVD-ROM-ok nek fognak menni alatta. nekem a 6éves Hitachi GD-2500-amban gyárilag független firmware van (a Pioneer 105-ömben meg nem gyárilag, de független), így nem tudom egyiket sem használni Vista alatt.
valamint az audio kiadók nyomására bekerült PUMA, illetve a AACS support, amit a filmkiadók erőltetnek, bár még ők sem tudják, mit akarnak. köszönöm, maradok az XP-nél, ami mellesleg tök legális nekem (ill. ELTE-IK-sként az összes MS terméket legális)."Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
emitter
őstag
kis kiigazítás:
Nagy-Britanniában mindenki arról beszél, hogy kormányzati nyomására a Microsoft ''backdoort'' épít a készülő Vistába.
kormányzati nyomásra
vagy
a kormányzat nyomására
vagy rosszul értelmeztem a mondatot?
mod: hUPsz, kicsit régi hírre válaszoltam na mind1
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
''A Vistának már a felépítése is az egyszerűbb telepítést szolgálja, az operációs rendszerből ugyanis egyetlen ''globális bináris'' változat létezik, a lokalizáció minden esetben moduláris,''
Ez vajon azt is jelenti, hogy ezentúl lehetséges, és megengedett lesz a váltás a különböző nyelvek között?
Mert ezek után nem tartanám indokoltnak ennek tiltását...
Bocs az OFFért.Aki hülye, haljon meg!
-
faster
nagyúr
Vista Enterprise CTP:
[link]
Nem találtam naaagy Vista piros színű topikot, létezik ilyen? Mert ha nincs, lehet, hogy érdemes csinálni vagy kiemelni egyet a témának. -
orbano
félisten
amúgy nem értem ezt az egész backdoor-témát. ha ilyet beleraknak, akkor az az információ szinte bárkihez kerülhet, főleg ha használni akarják törvényi ügyekben. innentől kezdve nemigen lesz biztonságos a vista, ami nem lehet a MS érdeke.
vagy rosszul gondolkodom?A vér nem válik VAZZE!™
-
Phix
tag
Nézd, ebben a konkrét esetben valóban inkább megnyugtatni akartam – tehát jogosan érzed így, nem véletlenül nem lett ''steril'', objektív címe a cikknek – mivel ez esetben a megnyugtatás nem megalapozatlan. Nagy szerencsének tartom, hogy Magyarországra szinte egyszerre csordogált be mindkét álláspont, így nem lett belőle akkora katyvasz, mint Londonban.
Szerencsémre én már egy letisztult képet kaptam: ott van a félreértett/félremagyarázott nyilatkozat, ott van a Microsoft ezzel ellentétes értelmű, de kategorikus és félreérthetetlen nyilatkozata. [Ami persze lehet tömény kamu, de ahhoz, hogy ezt leírjam, vagy sugalljam, kicsivel több kéne, hogy legyen a kezemben, mint az, hogy ''kutyából nem lesz szalonna!'' Nemde? ] Amíg valaki fel nem fedez ténylegesen valami sumákságot a Vistában, addig én sem írhatok mást, és nem is hiszem, hogy szerencsés lenne egy másik oprendszerrel történt hasonló esettel összemosva kísérletet tennem arra, hogy valahogy kihozzak a sztoriból valami szenzációt. Pedig a téma adta volna ezt a megközelítést is. Csakhogy szerintem az NT-kulcsok ügye most nem releváns.
Nincs ellenemre nekimenni a Microsoftnak, ha úgy érzem, alappal teszem, lásd például a kapcsolódó anyagoknál is belinkelt kémprogramos cikket.
A szuperzárójeleshez: jól értelek, hogy szerinted így lett bulvár-jellegű a cikk, hogy az NT-t kihagytam, és úgy lett volna szakmai, ha beleírom...? Vagy totálisan félreértettem valamit?[ Jövő héten újabb érdekességekkel jelentkezünk a tudomány és a technika világából ]
-
dystopia
tag
Jajj, nyilván így van. Irónia BE: Nyilván w2k-ben már nyoma sem volt az eneszájkíjnek (). Nyilván az (ugyanaz a cég + a t error ellenes harc kapcsán sokkal keményebb kormányráhatás) kombó is teljesen irreleváns. Irónia KI. Szóval szerintem még tovább kellene ezt finomítani... Vagy újra átgondolni, mert a megalapozatlan vád és a megalapozatlan megnyugtatás közül nagyon nehéz választani, te viszont (már a címválasztással is, illetve az NT körüli botrány kihagyásával) megtetted. (((Szuperzárójelesen annyit még, remélem más házigazda nem olvassa, hogy tulajdonképpen szvsz azt kell átgondolni, hogy a biztonságtechnika bulvársajtó vagy szaksajtó szinten jelenjen meg, ill. hogy megjelenjen-e egyáltalán az egyébként szaksajtó profilú, és hardvertémákban profi, mérvadó és megbízható Prohardveren.)))
Lüke, én vagyok az APUd!
-
senior tag
Csak én érzem úgy, hogy az új vindóz (megjelenése előtti) túlbiztonságosnak való beállitásával, egyszerűen csak le akarják nyomni a torkunkon, hogy kell ez nekünk?
Nekem pl egyből az jutott eszembe, hogy a sok ''az informatikában kevésbé tájékozott'' ember rögtön megörül majd annak, hogy jaj, de jó mostmár ''biztonságos'' rendszerem van, azt tartok rajta amit akarok... Közben pedig háttérbe szorulnak azok a hirek/előrejelzések, miszerint az új vindóz rengeteg mindenben szeretné korlátozni a felhasználókat.
Nem lennék meglepve, ha később kiderülne, hogy az egész ''véletlen szófordulat a TV-ben'' csak a MS reklám kampánya... -
Phix
tag
Picit finomítok az iméntin: Természetesen meg lehetett volna említeni tényszerűen, következtetésektől tartózkodva is az NSAKEY-párhuzamot. Amiért nem tettem, pusztán annyi, hogy mérlegeltem, mennyire viheti el a témát a Vista és a TPM fővonalától, és úgy éreztem, nem tartozik szorosan a tárgyhoz ez a kétségkívül emlékezetes, ugyanakkor a Vista kapcsán ma már inkább csak hangulatkeltésre alkalmas régi sztori.
[ Jövő héten újabb érdekességekkel jelentkezünk a tudomány és a technika világából ]
-
Phix
tag
Az NSAKEY-sztori, amely valóban finom falat volt a maga idején, épp az olyan nem kellően megalapozott következtetések miatt maradt ki a cikkből, amilyet magad is levontál: ''Nyilván nem az volt az első és utolsó ilyen ms opsys.'' Nyilván???
Inkább akkor szóljatok ránk – és akkor viszont tényleg – ha egy szakmai cikkben azt olvassátok tőlünk, hogy ''X céget pár évvel ezelőtt már hírbe hozták azzal, hogy ezt-és-ezt csinálták, tehát nyilván most is ezt teszik''...[ Jövő héten újabb érdekességekkel jelentkezünk a tudomány és a technika világából ]
-
L3zl13
nagyúr
válasz raszputyin #14 üzenetére
''talán azért nem lett, mert fél az újság, hogy betiltják''
Ja, bizonyára... LOLAki hülye, haljon meg!
-
-
L3zl13
nagyúr
Ez miért Teszt?
Aki hülye, haljon meg!
-
dystopia
tag
Sajnálom hogy kimaradt a cikkből, hogy az NT-ről annak idején véletlenül kiderült, hogy ''valószínűleg'' van benne backdoor. Nyilván nem az volt az első és utolsó ilyen ms opsys. Csak a poén kedvéért a kiderülés sztorija: az egyik service pack nem release hanem debug módban fordult utoljára (ez a szopásszimbólum), és volt benne egy ''nsakey'' nevű változó . Aztán nemgyőzték a legkülönbözőbb csatornákon megmagyarázni, hogy ez miért kellett, és hogy nem kell rosszra gondolni, mert ez nem az aminek látszik, stb, stb.
Szóval ez a hír arról szól, hogy az nsakey-en kívül lesz még egy halom ...key, minden elég erősen lobbizó kormánynak/szervezetnek egy.Lüke, én vagyok az APUd!
-
anulu
félisten
az utolsó bekezdéseddel kapcsolatban ajánlom a TrueCrypt nevű, teljesen ingyenes progit
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
raszputyin
senior tag
(btw pl en is vhogy jobban szeretem, ha le van irva a hasznalt algoritmusok neve, parameterezese, mint amikor egy gemkapocs bejelenti hogy ''na ez mar biztonsagos'')
Szeretheted, de szerinted mikor fogja egy ''fontos ember'' megérteni, hogy lehet, hogy nem az eljárás eltitkolásától lesz valami biztonságos, hanem esetleg attól, hogy jó és bugmentes az eljárás, tehát sokan átgondolták? -
tomcs
őstag
raadasul semmit nem er az egesz.
rendes matematikaliag megalapozott titkositasnak nincs hatso ajtaja. azaz van, ha pl egy ''nemmondommeg'' helyen eltaroljak a kulcsot. ezt tovabb lehet fejleszteni, 1 (vagy tobb kozul valasztott) kozponti publikus kulccsal kodolva taroljuk el a kodot, a nyito kulcsot meg tudja mondjuk a ms.
viszont ha ez kikerul, akkor tenyleg kaosz, zurzavar, pusztitas, vilagvege
masreszt aki tudja, hogy az adatai esetleg masokat is erdekelnek, akik raadasul nem mondogatjak hogy ''kerem szepen'', siman hasznalhat mas titkosito programot. ugyanolyan eros titkosito algoritmusokkal, csak epp open source, ezert meg tud gyozodni rola hogy nem keszit ''hatso'' masolatot a kulcsarol.
szal normal otthoni felhasznalok szamara egy lehetseges veszelyforras (szvsz csomoan mar csak geeksegbol nekiallnanak ezt torni, bar ez ellen lehet vedekezni eroteljes tulmeretezessel, de vszeg inkabb kiszivarogna)
aki meg igazan rejtegetni akar vmit az hasznal mast. hatso ajto nelkul. np-teljes problemakra meg ritkan van hatso ajto..
(btw pl en is vhogy jobban szeretem, ha le van irva a hasznalt algoritmusok neve, parameterezese, mint amikor egy gemkapocs bejelenti hogy ''na ez mar biztonsagos'') -
raszputyin
senior tag
nem nagyon értem, hogy ki kritizálta itt, ebben az esetben a kedvenc cégeteket. nehogymár angolszász vezetőket embereknek tekintsetek... abszurd... a történelem két legvérszomjasabb, legagresszívebb és legképmutatóbb arisztokráciájáról van szó (am., angol), amelyik a genocídumra is gyönyörű magyarázatokat szokott találni, önvizsgálatra pedig elvileg képtelen.
természetesen ha tényleg úgy van, ahogy mondják, az dícséretes. de ha a pl. Kínai Népköztársaságban ki engedik adni az új op.rendszert, az azért sejtetni engedhet arra, hogy legalábbis a Kínában eladott verzióban van valami ''apróság'', aminek nem lenne szabad ott lennie.
az embernek erkölcsileg természetes joga, hogy titkosíthassa az adatait, a terrorizmusra való hivatkozás pedig világosan tudatos mellébeszélés a számítógépek kapcsán. főleg egy olyan ország részéről (usa), ahol minden fehér ember tarthat (akár viselve, akár rejtve) és használhat ízlés szerinti lőfegyvert.
szvsz valójában puszta megalománia, esetleg (am.) a de facto egypártrendszer fenntartása (a lehetséges ellenzék megfigyelése és időben történő szabotálása, ami a 90-es évek óta folyamatosan folyik) lehet a cél.
szerk.: nem hiszem, hogy itt logikus érv lenne az adatmentés. ha opcionális az erős titkosítás, és feljön a telepítésnél egy szép piros ablak, ami figyelmeztet, hogy a használata esetén megnő a végleges adatvesztés kockázata, az teljesen korrekt megoldás, ilyet is várok egy ekkora szakmai stábbal rendelkező cégtől.
[Szerkesztve] -
föccer
nagyúr
Hát nem tudom. Szerintem nem fogja minden felhasználó fejből nyomni a dekodoláshoz szükséges kódokat
A bitenkénti visszahozásról: amennyit itt olvasgatttam az adatmentésről, sok esetben csak akkor lehet visszahozni az adatokat, ha a ''manuálisan'' azonosítjuk őket.
Bár megvalva az őszintét nem ngayon ismerem ezeket a kódolási eljárásokat. Abban az esetben, ha egy fájlokat egynenként kódolják, és úgy tárolják le, akkor lehet hogy vissza lehet állítani a kulcs hiányába, bár akkor sem férünk a ''nyers'' adatokhoz.
Ha viszont egy olyan kódolási eljárást használnak, ami nem a filokkal manipulál, hanem közvetlenül a lemezre írt, adatokkal <pl: nem is az adatokat kódólja, hanem a szektorcímzéseket módosítja, <a fat tábla van kódolva, és nem a fájl>>, akkor ha nem ismeretes a kódoló kulcs, akkor esélytelennek tartom mentést.Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Gregorius
őstag
Na ja. Akkor most szeretném megkérdezni Liksoftot, és az egyéb adatmentéssel foglalkozó cég alkalmazottjait és vezetőit, hogy Ők mit szolnak ehhez.
Hogy nem könnyiti meg az életüket az új titkosítási rendszer az biztos.
Legutolsó értesüléseim szerint a Maxtor már egy ideje fizikailag titkosítva tárolja az adatokat a korongjain, szóval ha az elektronika elfüstölt (abban volt a kulcs), akkor az adatoknak annyi. Szóval ez nem újdonság.
Viszont ha a csóri, akinek elvesztek az adatai tudja a kulcsot, akkor ezt a megfelelő NDA keretében közölheti az adatmentőcéggel (ez érdeke, mert így kaphatja vissza az adatait), aki ezzel már tud dekódolni.
De aki olyan paranoid, hogy titkosít, annak egyébként is hat biztonsági másolata van mindenről. -
föccer
nagyúr
Na ja. Akkor most szeretném megkérdezni Liksoftot, és az egyéb adatmentéssel foglalkozó cég alkalmazottjait és vezetőit, hogy Ők mit szolnak ehhez.
Hogy nem könnyiti meg az életüket az új titkosítási rendszer az biztos.
Mag az is, hogy Ők is kezdhetnek ''lobbizni'' és tüntetni a Microsoft székháza elött.....Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
FTeR
addikt
nah, ezt is megéltük. a windows túl biztonságos
iskola példája a mind1, csak szídjuk az ms-nek. eddig azon ment a fika, h túl sebezhető, most meg azon, h nehezen lehet valamilyét feltörni. tisztára, mint egy paródia -
fasyrt
őstag
Kétélű kard ez a hátsó ajtó szerintem; ha rossz kezekbe kerül, könnyen nagyon nagy baj lehet belőle. Márpedig a mai világban az biztos hogy egy ilyen információért egyes vezetők/emberek ölnének is. Vagy azon az alapon, hogyha 1 kapu már van - készítenek még 1-et. Személy szerint a hátsó ajtó ellen vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- HIBÁS! eladó alaplap + proci + hűtő
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 - 16GB RAM - Ryzen 7 5800H - RTX 3050 - 10hó gyártói garancia
- Lenovo SFF Intel 14Gen i5 - 16GB DDR5 - 512GB nvme
- BRAUN 300S Férfi borotva, piros gyári dobozában
- Apple Watch Ultra 2, Black Titanium, kettő darab eredeti apple Ocean Band szíjjal! 28 hónap garancia