Új hozzászólás Aktív témák
-
gazso75
aktív tag
Sziasztok, a jelenlegi OpenWRT alatt nekem egy USB camera ad képet a motioneye-nak. Padavanhoz van MJPG-Streamer csomag. Ha átállok Padavanra, fogom tudni használni ?
-
gazso75
aktív tag
válasz woodworm #4646 üzenetére
És hogy tudom ezt telepíteni ?
Az OpenVPN server nem akar menni, illetve a generált kulcsal nem akar kapcsolódni az OpenVPN cliens. A log szerintOptions error: Bad protocol: 'tcp4-client'. Allowed protocols with --proto option: [proto-uninitialized] [udp] [tcp-server] [tcp-client] [tcp] [udp6] [tcp6-server] [tcp6-client] [tcp6]
Use --help for more information. -
gazso75
aktív tag
válasz mucsgyver70 #4650 üzenetére
- Felraktam a legfrissebb OpenVPN-GUI-t
- Server konfig beállítva
- Reboot
- 2. fülön megjelent a client kulcs, itt export ( lement, openvpn configba bemásol )
Innentől megy simán -
gazso75
aktív tag
woodworm féle firmware van fent. Én 5GHz wifit használom, így fel sem tűnt a dolog a gyerekek szóltak. a 2.4GHz wifi kb. 1 percenként néhány pillanatra elszáll, megakadnak a streamek, youtube videók, aztán megy megint, és így tovább. Találkoztatok ilyennel ?
FW: 3.4.3.9L-100_2999e9f[ Szerkesztve ]
-
gazso75
aktív tag
Ha admin felületen csinálok egy fw upgradet, a beállítások (tűzfal,vpn, opkg-val felrakott programok, stb. ) megmaradnak, vagy kezdeni kell elölről a beállítást ?
[ Szerkesztve ]
-
gazso75
aktív tag
válasz wwenigma #4856 üzenetére
jaja, én is kb. 3 éve már egy kis DELL géppel (I3, 4GB, meg a HDDk) oldom meg ezeket. Transmission, tvheadend server, kamerarendszer, kodi adatbázis, samba/NFS, arról megy. Nem gyötröm a routert
Más: hogy oldható meg, hogy ne csak WAN, hanem LAN felé is tilthassam a hálózatot ? A cél az lenne, hogy a LAN-os megosztások is tiltva legyenek. A minap vettem észre, hogy a kölkök vígan nézik a filmeket/sorozatokat a samba megosztásról "netmentes" időszakban.
OpenWRT alatt ugyebár a WAN/LAN tiltás együtt működött.[ Szerkesztve ]
-
gazso75
aktív tag
Más: hogy oldható meg, hogy ne csak WAN, hanem LAN felé is tilthassam a
hálózatot ? A cél az lenne, hogy a LAN-os megosztások is tiltva legyenek.
A minap vettem észre, hogy a kölkök vígan nézik a filmeket/sorozatokat a
samba megosztásról :) "netmentes" időszakban.
OpenWRT alatt ugyebár a WAN/LAN tiltás együtt működött.Erre nincs ötlet ?
-
gazso75
aktív tag
válasz vargalex #4864 üzenetére
Nem teljesen ide illik, de itt volt róla szó :
Ezzel a Qbittorentel szivatom magam. Valóban jobbnak tűnik a trans-nál. A felállás nálam az, hogy sonarr/radarr intézi a letöltést. Ha van új média, átadja a letöltést a qbit-nek. Ha lejött, akkor átrakja a saját Sorozat/Film mappába. Itt a probléma a qbit 640 permissions-al rakja át, így pl. a Plex nem tudja felnyalni, mindig kézzel kell utólag állítani. A qbit a users group tagja, de mégsem jó. Hol a pékben kéne ezt beállítani, hogy jó legyen. -
gazso75
aktív tag
válasz Intruder2k5 #5164 üzenetére
De szép mondat
-
gazso75
aktív tag
Urak,
A router dhcp-n egy pihole-t ad ki DNS-nek a cliensek felé. Ez rendben is van.
Viszont az OpenVPN nem ezen keresztül megy ki. Akár a server.conf-ot, akár a client.ovpn-t módosítompush "dhcp-option DNS pihole IP"
sorral.
Ötlet ?[ Szerkesztve ]
-
gazso75
aktív tag
válasz Intruder2k5 #5520 üzenetére
és ezt tudom valahogy orvosolni ?
-
gazso75
aktív tag
válasz Intruder2k5 #5525 üzenetére
Visszatoltam a 100ast. Várok még, hátha beleforgatják egy későbbi buildbe.
-
gazso75
aktív tag
Urak, miért van az, hogy a Padavan vezérelte VPN mögül nem látok kifelé.
Tehát:
- LAN-ban vagyok itthon
- melóhelyen lévő gép VPN-ezik be a routerre ( látszik is, hogy kap VPN IP címet )
- LAN-os gépről ami NAT-olva van a VPN-hez nem tudok csatlakozni a benti VPN-es géphezPingelni tudom a VPN GW-t a LAN-ból, de a melőós gépet már nem
Ötlet ?
-
gazso75
aktív tag
válasz Aftershock11 #5690 üzenetére
ÁÁÁÁ láma voltam.
Az AP-ra (openwrt-s ami a Xiaomi-tól kapja LAN-on a linket. Ethernet WDS)csatlakozok a géppel kábelen, és kellett egy tűzfalszabály. Már patika minden.
Mindig a legkönnyebb megoldás nem jut az ember eszébe, már minden szart kipróbáltam, mire leesett.[ Szerkesztve ]
-
gazso75
aktív tag
Sziasztok,
Hogy tudnám azt megoldani, hogy a router vpn kliensként csatlakozzon egy külső vpn szolgáltatóhoz, de vpn serverként funkcionáljon továbbra is, saját ip tartománnyal ? -
gazso75
aktív tag
Akkor semmi ötlet, hogyan lehetne működésre bírni a Wireguard-ot ?
-
gazso75
aktív tag
Sziasztok,
Sikerült már valakinek megoldani a wireguard-ot ?
-
gazso75
aktív tag
válasz Intruder2k5 #6112 üzenetére
Tudom láma a kérdés de ez az entware mire is jó ?
-
gazso75
aktív tag
válasz Intruder2k5 #6116 üzenetére
Aha tehát hasznos nem nem feltétlenül 0/24-es dolgok.
Bár nano, mc, ssh, htop napi szinten van használatban nálam, ha nem is a router-en.
Árigató[ Szerkesztve ]
-
gazso75
aktív tag
válasz attiati #6145 üzenetére
Router nélkül ugyan azzal a kábellel nézed?
Én is így jártam, mindent kipróbáltam,,lengő UTP vagy 5 felé, aljzatot is cseréltem a falban,külön minden patent volt. A vége falikábel csere volt, és így meggyógyult :) a padláson megcsipkedte az egér a kábelt, éppen csak de pont elég volt -
gazso75
aktív tag
Bekötötték a Telekomos optikát, a Xiaomi-t szeretném betenni AP-nak. Be lehet azt állítani, hogy mint az openwrt-ben ethernetes WBS legyen?
Tehát kávelen megkaja az uplink-et, és antennán szórja tovább. Így nem felezné a sávszélességet. -
gazso75
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- 1000W-os Hátsó Motoros Újszerű Mountain Bike gázkarral
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest