Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Forgattam egy friss, mai verziót is: MI-R3G_3.4.3.9L-102-7427bb84df_with_MC.zip
Ebben benne van a legújabb, 2.6.10-es OpenVPN. [kép]
Viszont hosszabban tesztelni nem tudtam. A tesztrouterre feltettem, elindult, néhányat kattintgattam benne, látszólag minden ok, de egyelőre ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Mivel január 1.-i fordítás, és a legújabb verzió alig egy hete került bele, így nyilván régebbi, de attól amit jelenleg használsz, mindenképp újabb. Ha visszakeresel a tárolóban az OpenVPN frissítésekre, akkor hamar kiderül, hogy 2.6.8-as verziónak kell lenni benne, mert 2023 november 17 és 2024 február 13 között az volt.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
OK. Arra nekem ez a legfrissebb fw-m: MI-R3G_3.4.3.9L-102-e34add1876_with_MC.zip
Ezt idén január 1.-én forgattam, tökéletesen működik, mióta megvan nekem is ez van fent.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Üdv!
Nem tudom neked milyen van és milyen kéne, de a tárolóból jelenleg 2.6.10-es VPN-el fordul a Padavan, ami kb. egy hete került bele. És nem, nem lehet fw csere nélkül frissíteni.
-
Headless
őstag
gparted biztos nincs, maximum parted /fdisk fdiskben tudom, hogy nincs gpt, de nem sok reményt látnék, hogy abban az időben amikor ezek a toolok voltak, akkor lett volna (mármint 3.3-as kernel idejében).
De ha nem riadsz el konzoltól, akkor megpróbálhatod a partedet...
De nekem sokszor egyszerűbb elindítani egy live ubuntut, neadjisten egy linuxos gépbe bedugni és problem szolved. guin keresztül megformázhatod, kissebb a lehetősége a rontásnak, persze egy üres lemez formázásánál nem sok mindent lehet elveszteni... Csak ne legyen az eszközre más kötve, nehogy elrontsd a device-t.
nem teljes router újrahúzás, csak entware...
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
Headless
őstag
szia!
Csatolni tudsz nagy meghajtókat csak particionálni nem, így azt mondom, hogy egy live ubuntu alól gparteddel megformázod az a legegyszerűbb. után felkötve routerre menni fog minden...windows alól nem formáznék ext4-re... swap, feles. entware igen, ha hdd-re van kötve akkor újra minden... azt, nem tudom, hogy ha átmásolod akkor áttudod-e hozni a telepített programokat, de még akár az is lehet, de a tiszta újra telepítés biztosabb...LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
woodworm
veterán
Nem hiszem, hogy flashelési probléma lenne, de ha újra akarod tenni, megteheted szerintem az admin felületről is. Az nvram viszont biztosan nem törlődik flasheléskor, ezért külön kell elvégezni. Ha egy rossz beállítás miatt nem működik a vpn szervered, akkor hiába mented a beállításokat és rakod vissza, nem lesz jobb ezután sem.
Egy gyári visszaállítást ajánlok, majd egy manuális újrakonfigolást. A vpn szervernél egyetlen rosszul elvégzett vagy félbeszakadt generálás is okozhat problémát, ezért érdemes ssh-n vagy winscp-vel bejelentkezni és kézzel törölni a beragadt fájlokat. Az /etc/storage/openvpn/server alatt csak a server.conf maradjon. Véglegesíteni az mtd_storage.sh save paranccsal lehet a törlést.
Ha a padavan wiki szerint végzed a beállítást, akkor nem szabad szolgalelkűen minden sort végrehajtani, mert egyes kulcsoknál több alternatívát is ad. A kliens kulcsok esetén pedig így is hibaüzenet a vége, ezért érdemesebb azt már a client.ovpn gombbal generálni.[ Szerkesztve ]
-
attika11
tag
Szia.
Sikerült elvégezned az Ftp és Vpn beállításokat? Én is ezzel küzdök, de egy kicsit elakadtam.
A digi elvileg kivett Nat alól (egy telefonhívásba került és 5 perc múlva már jött is az sms), jelenleg ugyanazt az ip címet látom a routeren és a no-ip ddns felületen is (188.143.77.***). A torrent és az usb hdd elérése tökéletesen működik, viszont az ftp-t csak belső hálózaton látja (belső ip-vel, ddns névvel és ddns címmel is)
Próbáltam már több ftp megosztást, de kintről nem tudom elérni a szervert.
A Vpn szerver lenne a következő, de azt még nem próbálgattam mióta kivettek Nat alól. -
divan
őstag
Én a https://freedns.afraid.org/ -ot használom ddns -re, teljesen jól működik. Utána az ott létrehozott címmel tudsz kapcsolódni a Transmissionhöz, ha a portbeállítást megcsináltad.
"Majd a kliens oldalon telepítem a vpn alkalmazást, a vonatkozó beállításokat alkalmazom és utána kb olyan lesz, mintha egy hálózaton lennék?"
Igen, így van. Én az OpenVPN-t használom erre. Ha privát kulcsot létrehozol, és úgy vpn-ezel, akkor szerintem ettől jobb, és biztonságosabb megoldás nincs. Vagy csak én nem tudok róla.
ipv6-ot én is használom, semmi gond nincs.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibás iPad 2 WiFi + Cellular 16 GB + kábel
- ÚJ, dobozos, 10" Android Tablet (+billentyűzet, toll, tok, headset, tőltő)
- Canon MF416dw Mono WIFI-s Multifunkciós lézer Nyomtató/Másoló/Szkenner/Fax
- GoPro 9, 10, 11, 12 akku és töltő
- GAMER GÉP /I5 9400-6 MAG + 16GB DDR4 + MSI 1660 Ti 6GB DDR6 O.C. + 128GB SSD + 4TB HDD + FSP 500W/ !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest