Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Asustor NAS
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 10
- Milyen routert?
- Synology NAS
-
IT café
Samsung Galaxy S9 és S9+
Kérlek olvasd át az összefoglalót, mielőtt a fórumban kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
IamTheDog
tag
Ugyan itt már volt kérdés, de ha jól láttam, nem érkezett rá válasz, szóval felteszem még egyszer: ha home csc-vel megy fel a 10-es DBT az XEH-s telefonra, akkor is gond lesz az OTA-val később?
-
IamTheDog
tag
Sziasztok,
hónapok óta nem használtam az S9+ telefonomat, Huawei Mate 20 Pro-n toltam helyette, most viszont visszaváltottam, le is frissült a júniusi biztonsági frissítéssel, viszont meglepődve tapasztaltam, hogy XEH/XEH,XSG/TMH lett a CSS. Az lehet, hogy azért, mert voltam Dubajban az év elején, és ott volt a telekomos mellett emirátusos sim is benne? Egyáltalán számít az, hogy most ez a CSS?
-
IamTheDog
tag
válasz eladogeppc #24479 üzenetére
Igen.
-
IamTheDog
tag
-
IamTheDog
tag
Most hallottam telenoros embertől, hogy VoLTE kizárólag a telenoros rommal lesz elérhető, szóval XEH-n nem fog megjelenni telenoros sim kártyával.
Egész pontosan azt mondta, hogy függetlenül vásárolt készülékben telenoros sim kártyával nem lesz VoLTE.
[ Szerkesztve ]
-
IamTheDog
tag
válasz Donki Hóte #20737 üzenetére
S9 és nem frissült május óta?!
-
IamTheDog
tag
válasz csorbajeno #20583 üzenetére
Igen, akkor előjön magaba Bixby asszisztens. Én a kartyákra gondolok, amik a gyári launcherben jobbra húzással jön elő. Ez Oreón még nem így volt emlékeim szerint. Ott gombnyomással a Bixby kátyák jöttek elő.
-
IamTheDog
tag
A Bixby gombbal a Bixby Home-ot (a kártyákat) elő lehet szerintetek varázsolni valahogy Pie alatt?
-
IamTheDog
tag
válasz HawerKing #20052 üzenetére
Eddig úgy volt, hogy mindig az elsőről frissít, tehát neked akkor, mikor a ROM kijön. De ez a build szám most bekavart.
Szóval az tuti, hogy nem a DBT-vel egy időben kapod (kivéve, ha egyszerre adják ki a ROM-mal).
A te betűsorod azt jelenti, hogy független német telóra tetted rá a független román romot, tehát a románnal egyidőben frissül.
[ Szerkesztve ]
-
IamTheDog
tag
válasz dkovizoli #20049 üzenetére
Én december 24-én tettem fel a német Pie-t xeh,xeh/xeh,tmh-ra home csc-vel. Nem volt fr, semmi, faszán működik. Viszont a buildszámom vége most CRLI. Akkor most mi van? (Amúgy az XEH elvileg a legfrissebb OXM rom. Abban január 1 a biztonsági frissítés, nekem pedig még december 1 van.)
-
-
IamTheDog
tag
Egyetlen dolog zavar a Pie-ban. Az értesítésisáv teljes lehúzásával a gyorsgombok kitöltik a teljes képernyőt, az értesítések meg eltűnnek alul. Eddig tök jól kézre állt, kényelmes volt egy kézzel kezelni. Most már nem kényelmes.
-
IamTheDog
tag
Én miután leesett kb. 40 centiről, és a több ezer forintos tok ellenére megrepedt, úgy döntöttem leszarom a tokot.
-
IamTheDog
tag
válasz csorbajeno #17818 üzenetére
Sosem volt bajom főverzióváltással sima OTA-n sem. Ez szerintem egy régi androidos beidegződés, de ma már nem igazán van ebből hiba. Nekem legalábbis nem volt.
-
IamTheDog
tag
Az lehetséges, hogy Pie alatt a Bixbyt nem lehet úgy kikapcsolni, mint Oreo alatt?!
-
IamTheDog
tag
Akkor ha nem akarok gyalulni, csc helyett home csc, igaz?
-
IamTheDog
tag
Ha valakit érdekel, 85 ezer forint az S9+ kepernyőjének cseréje a hivatalos Bartók Béla úti szervízben.
-
IamTheDog
tag
Mennyi amúgy egy kijelzőcsere az s9+-nál? Olvastam itt 55 ezret meg 90 ezret is, de hivatalos árakat sehol nem találok.
-
IamTheDog
tag
Szerintetek, ha lett egy hajszálrepedés a kijelzőn, az mennyire befolyásolja a vízállóságot?
Amúgy durva, de Spigen hibrid tokkal esett ki kocsiból a betonra kb 50 centiről, de így is berepedt a tetejénél kb 4 centi hosszan, még ha bizonyos szögből nem is látszik.
-
IamTheDog
tag
Használ valaki innen Spigen Ultra Hybrid átlátszó tokot? Milyen a tapasztalat vele? Főleg a Samsung saját szilikon tokjához képest kérdezem.
-
IamTheDog
tag
A gyári szilikontokhoz képest ezek a Spigen-tokok milyenek?
-
IamTheDog
tag
Nem javul meg a nem fogadott hívás a mostani frissítéssel.
-
IamTheDog
tag
válasz concrete86 #1457 üzenetére
Csak online rendelés esetén van a 14 napos elállás. Ott viszont akkor is, ha személyesen veszed át.
Kérdés, hogy mikor te személyesen rendelted elő, ki volt-e már állítva a készülék náluk. Ha ki, akkor szerintem tényleg nincs elállás, ha nem, akkor fogalmam sincs mi van, mert azt nem tudom, hogy szemelyes vásárlás, rendelés esetén kell-e az adott eszközből lennie.
-
IamTheDog
tag
Valóban nem jelzi a nem fogadott hívást.
-
IamTheDog
tag
válasz petesejt #975 üzenetére
Nem kell ma már cserélni telekomos romot. Én amiatt cseréltem, mert az S7-emen a szolgáltatós romommal állandóan újra kellett csatlakoztatni kóddal a bluetooth autórádiómat, ami a független rommal megszűnt. Az S8-am alapból független volt, ott nem is volt ilyen bajom. Most az S9+ telekomos volt, megint csinálta ezt a rádióval, lecseréltem, erre továbbra is csinálja. Szóval nincs összefüggés.
Meg nem szeretem, ha az NFC ikonja ott van az értesítési sávban, a telekomosban pedig ott van.Viszont ha nincsenek ilyen hülyeségeid, mint nekem, akkor totál felesleges cserélni. Tényleg van, mikor hamarabb kap frissítést, mint a független, de ha később is, az is csak pár nap.
-
IamTheDog
tag
Előrendelted vagy csak leadtad az igényt, hogy beszámítással vásárolnád a telefont? Mert beszámítással csak igényt kellett leadni egy külön felületen, hogy a 13 erre kiemelt üzletük közül melyikbe mész be személyesen megvenni a telefont. Magyarán nem a klasszikus előrendelés volt kiválasztással, kosárba rakással, átvételi hely megadásával, hanem csak jelezned kellett, hogy te majd ezt csinálod.
-
IamTheDog
tag
válasz akoska07 #887 üzenetére
Hát, a Telenor csak akkor függetlenít, ha azt a lepapírozott jogos tulajdonos kéri. Ebben az esetben nagyjából ez olyan, mintha valaki az utcáról besétálna, hogy "itt ez a telefon, azt hiszem telenoros, függetlenítsétek már."
Egyébként, ha ott volt a Telenor S9 bemutatóján, akkor talán van telenoros kapcsolata is, ami jóval járhatóbb vonal lenne információszerzés és esetleg függetlenítés tekintetében. Másrészt, mivel garancia sincs rá feltehetően, így teljesen mindegy ki függetleníti.
(Bár láttam már hasonlóan nyert Samsung tabletet, amihez volt garancia, de azt az Edigital biztosította.)
[ Szerkesztve ]
-
IamTheDog
tag
válasz csorbajeno #878 üzenetére
Gondolom hardweres.
-
IamTheDog
tag
válasz csorbajeno #870 üzenetére
Gondolom ezt a szolgáltató dönti el. A Telekom is dönthetett volna a single függő mellett, de valamiért nagyon lazán kezelik ezt az egészet kb. egy éve.
Eddig is volt egyebként dual a Galaxy S telefonokból, ugyan így, hibrid memóriakártya-hellyel, csak itthon nem lehetett hivatalosan beszerezni.
-
-
IamTheDog
tag
Én 9-én mentem be a rendós kuponnal az Aleeba. Az ügyintéző csak nézett, hogy ebből még készletük sincs, meg ez csak online rendelésnél van. Mondom nem hiszem, mert a honlapon nem ez van. Aztán elolvasta mit írnak a saját honlapjukon, rájött, hogy mégis van készlet, reggel hozták, és ideadta a 30 ezer forinttal csökkentett árral kamatmentes részletre. Még el is magyarázta, hogy a teljes összegből akkor lejön a 30 ezer. Azt hiszem a kuponon lévő rendós kódot vitte be valahová, de ezt nem figyeltem annyira.
Szóval minden úgy ment, mint amikor az ember csak simán besétál a Telekomba és vesz egy telefont részletre, csak még kaptam 30 ezer kedvezményt is.
-
IamTheDog
tag
válasz petesejt #736 üzenetére
Az enyém telekomos és nem ugrott a Knox. Csak a legújabb, 3.13.1-es Odin kell hozzá, illetve egy független rom. Természetesen sima CSC-vel, full gyalulással.
Elvileg ez most már az független magyarral egy időben kapja majd a frissítést.
Érdekes egyébként a CSC kódoknál ez a vessző a közepén (XEH/XEH,XEU/TMH). A sógornőm függetlent vett a Média Marktban, neki XEH/XEH/XEH, de nekem az eredeti is TMH/TMH,TMH/TMH volt. Ha jól tudom, az S8-nál sem volt ilyen vesszőzés, ha valaki szolgáltatói romot cserélt. Na mindegy, a Knox 0 (0x0000), szóval elvileg minden rendben a garanciával. Minden hivatalos rajta.
[ Szerkesztve ]
-
IamTheDog
tag
Ha valakit érdekel:
TMH-s rom XEU flashelése után úgy, hogy a sim kártyát benne hagytam, szóval sim reset is volt, XEH/XEH,XEU/TMH lett. -
IamTheDog
tag
Én most leszedtem a fekete szilikon tokot, mert rájöttem, hogy csudaszép ez a kék telefon!
Remélem nem töröm össze. A tavalyi S8-ig soha nem volt tokban a telefonom, de ott ráparáztattak, hogy nagyon törékeny.
Ja, meg tokban esélytelen egy kézzel használnom, tok nélkül meg simán megy.
[ Szerkesztve ]
-
IamTheDog
tag
Most már tényleg be lehet regisztrálni a telefont a Samsungnál.
-
IamTheDog
tag
A Samfirmről már lehet tölteni az XEU romot az SM-G965F-hez, azaz S9+-hoz. Viszont fogalmam sincs, hogy ez a dual sim-est jelenti-e. Valahol azt láttam, hogy a dual sim-es SM-G965F/DS, de a telefonomban csak DS nélkül van a modellszám.
-
IamTheDog
tag
válasz csorbajeno #408 üzenetére
Nem kell függetlenként árulnia, csak ingyen kell függetlenítenie, miután letelik a hűség. A Telekom saját maga döntött a független készülekek értékesítése mellett, ez nem törvényi előírás.
És igen, a Telekomnál dual simes az összes S9. Az enyém legalábbis az.
[ Szerkesztve ]
-
IamTheDog
tag
Tegnap az allees Telekom boltban én voltam az első talán, aki elhozta a kék S9+-t. Az ügyintéző először csak nézett, hogy mit akarok, azt mondta, ez csak online van, készletük sincs. Aztán mégis lett készlet, meg utánanézett a saját honlapjukon, hogy hogyan is működik ez a készülékbeszámítás, és gyorsan megoldódott a dolog.
Ellenben a telekom most rárakott egy letörölhetetlen telekomos appot, illetve nem értem a LinkedIn is miért lett bloatware.
Amúgy fasza. S8-ról váltottam S9+ra.
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
A Telekom gyári függetlenként értékesíti a készülékeket, míg a Telenornál és
a Vodafone-nál az aláírt hűségidő lejárta után az adott szolgáltatónál lehet
igényelni a hálózati zár feloldását.
- Apple iPhone 13 128GB Green, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, Zöld, 1 Év Apple Garancia
- iphone 14 Pro 256 GB - használt, független, 240 000 HUF
- Honor 200 Pro új, 12/512GB black eladó!
- Apple iPhone 14 256GB - független, 87%, Apple garancia, doboz
- iPhone 16 Pro Max 256 GB Black Titan - Bontatlan - ApCom
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest