Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Videó stream letöltése
- OpenMediaVault
- Volumio (minden verzió: RPi(ARM), x86/x64, bármi)
- Windows 11
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jelszókezelők
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mistar
tag
Sziasztok!
Az Oreora frissült S7E rootolására nem találtam leírást az összefoglalóban.
Megoldható ez?
Köszönöm! -
NandorHUN
addikt
válasz
alcapone386 #49795 üzenetére
Megvan a megoldás, XDA-n írták:
-
NandorHUN
addikt
válasz
alcapone386 #49795 üzenetére
Mármint "kikapcsolás" -ra menjek rá az alkalmazásinfo-ban?
Annyi a probléma, hogy nekem ez az 1 Youtube van fent, tehát nincs fent a gyári csak a Vanced YT.... ha kikapcsolom, akkor az alkalmazás se fog menni, ami kell nekem.
-
asus1
aktív tag
válasz
alcapone386 #49792 üzenetére
Iytb vagy mi nalam nem megy lezart kijelzonel. A vancedet meg felraktam de nijcs az alkalmazas listanal, csak a beallitasokban latom. A nem rootolt verziot szedtem le. Nem rootolt a keszulekem.
-
alcapone386
őstag
Siman magisbol is telepitheto a vanced ha van root.
-
sanyi0627
senior tag
Youtub-ol valahonnan leszedtem egyet. Hatterben, lezart kepernyőnél tökéltesen megy. Csak verziszamot tudok irni sajnos.12.23.60. Googliba rakeresve ki kell probalgatni melyik megy.
-
Viktor77
titán
-
asus1
aktív tag
Nem ide vágó, de hátha tud valaki segíteni.
Létezik olyan youtube app, amit le tudok zárni ha éppen mondjuk onnan hallgatok zenét?
Heti 5-ször járok edzeni és youtubeon szoktam hallgatni zenét, na most ez azt jelenti, hogy 2 és fél-3 órát világít a kijelző feleslegesen naponta. -
alcapone386
őstag
válasz
Alonso69 #49779 üzenetére
Ez egy rom control. Amikor telepited akkor bal felso sarokba megjelenik egy felirat. Nem talaltam sehol a control appot igy meglestem lehet e neki parancsikont csinalni. Es igen. Lehet. Ugy mint a par napja linkelt "plugineknel".
Jopar dolog allithato benne, de pl a fingerpri tet meg nem talaltam meg
-
Alonso69
senior tag
válasz
alcapone386 #49776 üzenetére
Az első link ugyanaz
A másodikra kíváncsi leszek mit sikerül elérned. -
Andralin
aktív tag
Többen kérdeztek itt third party appok adatainak mentéséről frissítés előtt, ha nincs root.
Nekem sikerült részleges sikert elérnem a Helium nevű app segítségével.Még a 6-os Androidon végeztem el a mentést és a 8-ason próbálkoztam a visszaállítással. Sajnos nem működött az összes appra ez sem, de jó pár esetben nagy segítség volt, hogy visszaálíította a dolgokat és így kevesebb időt kellett tölteni a belakással.
A legnagyobb kellemes meglepetést az OTP Smartbank app okozta, ennél a Helium visszaállítás után nem kellett újra létrehozni és engedélyezni az app regisztrációt az OTP Direkt webes felületén, hanem pikk-pakk működött az app. Egyedül az ujjlenyomatos azonosítást felejtette el, azt kellett újra bekapcsolni és ugyanott voltam mint korábban a 6-os Androidon törlés előtt.
Némi tanács a Heliumhoz.
Root nélkül kell egy Windows-os PC is hozzá, amire telepíteni kell a Helium Desktop alkalmazást és USB kábelen összekötni a telefonnal. Fontos, hogy PTP módban felismerje a Windows a telefont és az megjelenjen az eszközkezelőben, csak ilyenkor működik a backup és a restore is.A mentéshez még a 6-os Androidon jópár USB drivert kipróbáltam, mire végül a Samsung hivatalos driverével felismerte a PTP módban lévő telefont. Érdekes módon ugyanazt a készüléket a 8-as Androidra felfrissítve már nem látta, nem ismerte fel ugyanaz a Windows!
Többszöri USB driver újratelepítés sem segített. Google találatok szerint itt sokan elvéreznek a Helium használói közül és feladják.
Nekem végül úgy sikerült megoldanom, hogy image-ből feltettem egy vadi új, szűz Windows 7-et, arra ment a hivatalos Samsung USB driver és így már azonnal, elsőre felismert a PTP módban levő telefont! Ezután már meg tudtam csinálni a restore-t is a Heliummal.Szóval kicsit macerás, szórakozni kell a driverekkel, de valamennyire használható ez a Helium is.
-
Alonso69
senior tag
válasz
alcapone386 #49774 üzenetére
Úgy bizony.
A mem.kártyán és a gépen is van egy,ki tudja mivel rontom el. -
sniper112
aktív tag
S8 as romokban is volt ez a bug majd talán frissítéssel javítják.
-
natiz
csendes újonc
Sziasztok! Sikerült egy bringás esés következtében pókhálósra törnöm a kijelzőt. 14 hónapos Telekomos. Azt szeretném kérdezni mire számíthatok ha javíttatni szeretném? Garancia gondolom nem érvényesíthető, nem megfelelő használat miatt, vagy mi. Az árlista aktuális az összefoglalóban? 90 körül számíthatok cserére? Vagy tudtok más megoldást? (amellett hogy használom igy... amúgy jól érzékeli az érintést, az nem romlott el)
Köszönöm szépen a segítséget -
Silenzio
addikt
válasz
gerner1 #49761 üzenetére
Valóban így történt. :\ Tutorialt néztem, abban kihúzták a CSC-file-t és a home-ot tallózták be. 7 éve nem bütyköltem romolással, szóval eléggé noob vagyok benne. Akkor kezdhetem előlről.
Amúgy a ROM-ot kicserélte, mások lettek az alap appok, a bejelentkezési képernyő, alapértelmezett hangok stb. A CSC elsősorban régió és carrier settings-t tartalmaz tudtommal. Minden esetre már flasheli a megfelelő összeállítást.
-
no more
veterán
válasz
Jack Oneill #49759 üzenetére
Ha Alapvető módra teszed a kijelzőt, akkor is sRBG lesz.
-
törölt tag
válasz
Silenzio #49760 üzenetére
Nem kétlem, amit írsz, csak rendkívül furcsának találom.
Nálam a TMH fw-t váltotta a XEH és semmilyen Telekomos app vagy egyéb kiegészítő nincs a ROM-ban. (Ennek pont ez a lényege, hogy nem tartalmazza a szolgáltatói egyebeket).
A másik opció, hogy valami félresikerült a csere során. Nem kellene ott lennie a T dolgainak...
-
gerner1
nagyúr
válasz
Silenzio #49760 üzenetére
Akkor valamit nagyon nem jól csináltál. A XEH nem tartalmaz olyasmiket. Ilyen akkor történhet, ha :
- Valójában német firmware -t telepítettél, nem XEH -t.
- A német régiókódos telefonra úgy telepítetted a XEH firmware-t, hogy a HOME_CSC file -t tallóztad be ODIN -ba (az Összefolglaóban, a CSC váltáshoz javasolt heyett ...), amellyel a korábbi firmware ilyen tartalma megmaradt. Tehát, ha nem volt autómatikus FR a flash -sel együtt, akkor még biztosabb, hogy ez utóbbi történt ... -
Silenzio
addikt
válasz
Parallaxis #49755 üzenetére
Én pont most tettem gyári XEH régiókódú hivatalos Samsung romot a telefonomra, hátha az kevésbé merül, és feltelepítette vele az undormány német Telekomos appokat is mégis. Szóval nem lehet, hogy inkább megvan az a rejtett, szolgáltatós partíció és írásvédett?
-
Jack Oneill
veterán
Fejlesztoi beallitasokban az srgb szinmod hasznalata mit takar? Be kell kapcsolni?
-
gerner1
nagyúr
válasz
Parallaxis #49755 üzenetére
Az enyém gyárilag XEH, és ilyen firmware is fut rajta. Ennek ellenére nekem is írja...
-
zsizsef
senior tag
Arra vonatkozólag van infó, hogy mikor, hol gyártott készülékeket érinti a "rózsaszin csík" hiba?
-
Parallaxis
addikt
válasz
Jack Oneill #49745 üzenetére
Szolgáltatós készülékre független romot raktál. Így nem jött létre a szolgáltató rejtett particiója. Ezt hiányolja. Elvileg semmi hátránnyal nem jár.
-
gerner1
nagyúr
válasz
stefi68 #49752 üzenetére
A +1 évre (amennyiben valóban hivatalos forrásból származott a készülék, tehát XEH volt) csak az első évben lehetett regisztrálni. Az új vonatkozó Samsung állásfoglalás szerinti visszamenőlegesség sem érint(het)i a készüléket. A +1év vásárálásának lehetősége pedig (ami eleve a regisztrált 1+1év hez volt kötött, vagy szolgáltatós készülék), amellyel 1+2év lehetett: megszűnt. Az Összefoglalóban benne vannak ....
-
stefi68
addikt
Egy használt készülékről lenne szó amit 2016. áprilisban vásároltak a Market World-nél elvileg 1+1 év hivatalos garival.
Tudja azt valaki, hogy az 1 év lejárta után lehet-e még regizni a Samsungnál a +1 évre?Mintha én is így vettem volna az enyémet és engedte volna, de már nem emlékszem sajna...
-
Silenzio
addikt
válasz
Murdock1981 #49749 üzenetére
Én csak arra tudok gondolni, hogy az S8 és S9 üvege bizony kevésbé ívelt, és azokra "optimalizálták" a funkciót.
-
gerner1
nagyúr
válasz
Jack Oneill #49745 üzenetére
Én sem tudom. Vagy valami hiba, vagy valami (még nem létező) feature előkészítése ...
-
Jack Oneill
veterán
Oreo alatt, amikor resetet nyomtam recoveryben, succesfull es complete felirat mellett olyat is kiirt, hogy
E: failed misc valami.
A reset vegbement, de ezt regen nem irta ki. Wipe cahche-nel is irja. Ez mit jelent? -
gerner1
nagyúr
válasz
Murdock1981 #49742 üzenetére
Sehol, mert az a funkció megszünt. Az AOD óra stílusok között van egy, ami "hasonlít" arra. Esetleg azt kipróbálhatja.
-
Murdock1981
tag
Üdv Mindenkinek! A napokban frissült párom telefonja oreora és eltűnt az oldalsó sávról az óra lezárt képernyőnél. Hol tudom visszakapcsolni neki, mert sehol sem találom? Köszönöm előre is.
-
alcapone386
őstag
válasz
alcapone386 #49739 üzenetére
Na az 5.0 val már végleg összekavarodtam....megyek inkább aludni...
-
Alonso69
senior tag
válasz
NandorHUN #49733 üzenetére
Volt már róla szó S9 Infinity[link]
Az időjárás kijelzés zárolt képernyőn,nálam működött,de CryO forumtársnak valamiért nem jött össze,pedig próbáltunk minden beállítást ami nálam van úgy állítani az telóján,de nem sikerült.A Note 8 rom-nál semmit nem kell állítani csak ki pipálni és műkszik. -
NandorHUN
addikt
válasz
laszlolczka #49730 üzenetére
Igen, de kolléga akkor is DX3.1 -et osztotta meg, ami Note ROM, csak ugye azóta már van vagy 3 újabb verziója.
A másik, amit nem értek, hogy 06.26-ra van dátumozva a ROM, de a "hivatalos" honalpon ha jól látom postokból, akkor nem nagyon frissítik őket, mert legújabb is május közepi feltöltés.
S9 port ROM 2.1 pl május 16-ai. Funkciókról meg nincs feltéve semmi info.
-
no more
veterán
Ez az, öljétek meg egymást egy összekukázott teszkós ROM miatt, ahol a Samsung feature-ök fele nem működik.
-
törölt tag
Gyors kerdes, mielott feleslegesen wipe-olom a telefont.
Van lehetoseg 8.0-rol visszaallni 7.x androidra? Most alexandr rom van rajta, hasonlo kerulne ra csak nougat.
Knox ugye mar nem szamit. -
Alonso69
senior tag
válasz
NandorHUN #49723 üzenetére
Én telóról nézem még annyit se látok belőle,az Orosz 4PDA-án olvasok róla ,ott is azért vannak "kétkedők", megy a vita.
Akik dicsérik többen vannak ezért is mertem felrakni és megosztani.[kép]
Saját oldala van ami azért már jelent valamit.
Én csak azt teszem fel amiről írnak az oroszok,van ujjabb ,erről nem tudok. -
Alonso69
senior tag
Ez már régi dolog és mégis vita téma lessz, hogy merjünk ismeretlen forrásból származó Rom-okat felrakni vagy nem ,mert én merek és ajánlom másnak is főleg ,hogy előtte kipróbáltam.
Az ellenkezőjét is elfogadom és tiszteletben tartom,ezért is részemről a "csatabárd"elásva.
-
Alonso69
senior tag
válasz
NandorHUN #49713 üzenetére
Az orosz 4PDA-ról linkelt Rom-okra is azt írtad, hogy nem megbízható,holott ott vannak az XDA-án,nem is olyan rég már szó volt róla (Alexega ,Alexandr Rom-ok)Ez a vietnámi nekem bejön és remélem másnak is ,mert ahogy írtad ez egy fórum és mindenkinek van saját véleménye ,ha még alá is tudja támasztani ,akkor "illik" elfogadni még ha nem is tetszik .
-
Alonso69
senior tag
válasz
laszlolczka #49712 üzenetére
Szia .
Van Aroma telepítője magyar XEH is benne van,egy próbát megér annak aki szeret Rom-olni. -
NandorHUN
addikt
válasz
laszlolczka #49714 üzenetére
Látom "senior" vagy, akkor talán jobb ha még most szólok: ez egy fórum, ahol emberek néha leírják a véleményüket.
"leirta a véleményét amit nem illik kritizálni."
Mert Te most épp mit csinálsz? Ennyi erővel akkor az én véleményemet se "illik" kritizálni?
Ez még midnig egy fórum, erre való.Leírtam miből gondolom, hogy jobb. De felőlem, te is használhatsz olyan rendszert, amit épp kitiltottak XDA-ról, vagy bárhonnan máshonnan különböző okokból, elvégre neked a megbízhatóság nem érv.
-
laszlolczka
őstag
-
gerner1
nagyúr
válasz
dragon1993 #49702 üzenetére
Rendben. Felírtam a miértet. 👍
-
gabber01
addikt
Valaki meg tudná nézni/mondani, hogy AnTuTu 7.0.9-ben mennyit teljesít a telefonja? Főleg a memória érdekelne.
Tudom, hogy az AnTuTu nem jó semmire, pusztán teszt jelleggel néztem, úgyhogy kéretik a fölösleges fárasztásokat mellőzni.
Köszi. -
Alonso69
senior tag
válasz
NandorHUN #49703 üzenetére
Próbáltam mind kettőt nekem nem jött be,csak kíváncsiságból,te próbáltad az Infinity Oreo rom-okat ,mert ha nem ,akkor nem kellene "leirni" őket,a képek aku használatról szerintem elég meggyőzőek.[kép]Nem akarok vitatkozni mélyik jobb,
mindenkinek az amit szeret és megvan vele elégedve.
-
Raul227
aktív tag
Felidegesit ez a rohadt faszbúk. Hiába van ne zavarj módba a telefon annak feltétlen zenélni kell, vagy ha likeolok akkor is hangot ad hiába kapcsoltam ki magában a faszbúkban..
-
NandorHUN
addikt
válasz
Alonso69 #49700 üzenetére
Hát ha csak funkciókat nézzük, akkor ezek jobbak:
[CivZ-G935F/FD-G930F/FD Multi CSC [XXU2EREM]]
Az meg a másik, hogy azért mégis XDA-n vannak fent, megbízhatóbbak forrás tekntetében.
Én utóbbit használom most jelenleg, teljes megelégedéssel.
Funkciókat tekintve ebben rengeteg van, Sound Mod kamera modtól kezdve csomo Tweak.
Mondjuk én előbbieket jobb szeretem kézzel feltenni külön TWRP-ből.+ROM-on belül külön állítható a CPU és GPU frekvencia is, és lehet profilozni is épp ahogy kényelmes.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.
Az S7 és S7 edge variánsok nagy átfedése miatt, mindkét topik egyformán használható bizonyos kérdésekre. Íme, a
- Galaxy S7 topik.
OFF témával kapcsolatban pl:
- Android alkalmazások (3rd party app -ok, pl: Nova launcher, Poweramp, stb)
- Facebook / Messenger app
- Android OFF
- Galaxy OFF
- Telekom Mobile
- Vodafone
- Yettel
- Digi Mobil
- Garancia & Fogy.védelem
- Mobiltelefon beárazás
- Melyik "telefont" vegyem ?
- E-Robot topik
- Tasker topik
- Reklámblokkolók topikja
topikok valemelyikének a haszná-
lata javasolt!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás! Amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos a warez, az FRP-lock, és a készülékfüggetlenítés
⇒nem-hivatalos módon témái, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás !
- Apple Watch 10,Jetblack, 45mm, Gps+Cellular, garanciális, karcmentes, 100% akku
- Apple Watch SE 2022 2Gen. 44mm Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4103
- Apple Watch SE 2nd Gen. 44mm Midnight Aluminium Cellular, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Garanciális
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- OnePlus Watch 2 okosóra 46 mm Nordic Blue Edition AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest