- YouTube
- ArchiCAD és Artlantis topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mikrotik routerek
- Hálózati / IP kamera
- Vakarja a fejét a félvezetőipar: az egekben az antimon ára
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jelszókezelők
-
IT café
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
Vágom, ugyanakkor részemről például nem sok értelme lenne a funkciónak. Amiket rendszeresen felkeresek, azok nekem ki vannak téve a Gyors elérés-be a Samsung Internetben, PC-n könyvjelzőbe stb. Nem Google kereséssel jutok el oda újra és újra. Szerintem pont így kényelmetlen és felesleges kör.
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
m1lan
őstag
válasz tylerddd #19298 üzenetére
Ez be volt kapcsolva, de így sem az előzményekből ajánl.
Ha beírom, hogy "note 9", akkor kihozza a kapcsolódó Google keresési javaslatokat, hogy "note 9, note 9 pro, note 9 ár, note 9 pro teszt", de ezt a topikot például nem. Be kell írnom, hogy "note 9 mobilarena", hogy eljussak ide. Konkrét linket csak a könyvjelzők közül ajánl, az összes többi böngésző viszont az előzményekből is válogat, és a legtöbbször felkeresett oldal van mindig legfelül. Ez az, ami nekem nagyon hiányzik, mert így elég kényelmetlen használni a Chrome után.
Telekom HU | IPHONE 13 PRO MAX
-
m1lan
őstag
Samsung Internetnél nem lehet beállítani valahogy, hogy a címsor úgy működjön, mint minden más böngészőben? Csak a csillagozott oldalakat meg a Google keresési javaslatokat hozza fel, ha elkezdek gépelni, az előzményeket nem veszi figyelembe.
Letiltottam a Chrome-ot, hogy át tudjak állni rá, és amúgy sokkal jobb, de ez eléggé zavaró.
Telekom HU | IPHONE 13 PRO MAX
-
tylerddd
veterán
válasz gerner1 #19290 üzenetére
Én se tudtam eddig sajnos. A VR Note 20 Ultra tesztjében mondta a srác, hogy Windows alatt Samsung Notes ... mondom miii?! A Store-ból nem telepíthető bármire, rágugliztam és ott láttam. Mondjuk ki kell majd tapasztalnom, remélem működik is rendesen!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gjoco1 #19285 üzenetére
Amikor a forrás a MA, kezeld fenntartásokkal. Itt a hivatalos Samsung infó: [link]
Updates available on following devices: Galaxy S20 Ultra 5G, S20 Ultra, S20+ 5G, S20+, S20 5G, S20/S10 5G, S10+, S10, S10e, S10 Lite, S9, S9+/Note10+ 5G, Note10+, Note10 5G, Note10, Note10 Lite, Note9, Z Flip 5G, Z Flip, Fold 5G, Fold.
[ Szerkesztve ]
-
gjoco1
addikt
Az előzetes hírek sajnos légbőlkapottak. [link]
"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/
-
tylerddd
veterán
válasz apaszka #19283 üzenetére
Itt éred el! Remélem nem lesz gond, hogy a Samsung fiókommal beléptem, én úgy tudom az XDA megbízható ilyen szempontból.
-
tylerddd
veterán
Most fedeztem fel, hogy az XDA-developers-en megtalálható a Notes Windows 10-re telepíthető verziója, így PC-ről elérhetőek a jegyzetek és gépen is lehet létrehozni, amit szinkronizál is a cucc.
-
Prien
addikt
válasz #24536576 #19279 üzenetére
Anno én megvettem szinte az összes gyári Note9 tokot ilyen-olyan akcióban, de legjobban az ütésálló Protective Standing jött be. Mai napig az van rajta, lehet beszerzek egyet tartalékba, amíg lehet kapni.
Note 9-em lesz 2021-ben is, jó eséllyel.A kevés is több a semminél.
-
törölt tag
Vettem egy Ringke Air tokot... Hát nem kellett volna. Ennek is éles "sorjás" a pereme. Pedig nem a gagyibb márka elvileg.(Spigennel is van ilyen problémám az Ultra Hybridnél) Eddig a Tozo kék oldalfalú tokom volt a legjobb minőségű, kár, hogy nem kapni feketében.
-
gjoco1
addikt
Nem nagy durranásra kell számítani,ha [megkapjuk].
-
tylerddd
veterán
Az én készülékem ma töltötte be a 2. életévét Nagyon kellemes meglepetés lett minden téren sok évnyi iOS után.
[ Szerkesztve ]
-
Pxs
aktív tag
A One UI 2.5 frissítést még mindenképpen megkapja a Note 9?
Ha igen, várhatóan mikor?'The key to success is just that - standing up one time more than falling.' Regisztrált: 2005-09-29 21:12 - fanatikus tag
-
Somatom
veterán
válasz #24536576 #19266 üzenetére
Nincs. A custom ROM függősége a root. A root -nak nem függősége a custom ROM. Többnyire az R1 user rootol, majd felrak egy custom ROM -ot, pedig az utóbbira már nem is lenne szükség, mivel root jogosultsággal a gyári ROM -on is el tudná érni azt, amit a custom ROM -tól vár. Ne feledjük, hogy arm -en több driver (pl. GPU, kamera) forráskódja zárt, ezért a custom ROM -ok csak akkor tudják ezeket jól kezelni, ha gyári alapúak. Azokat viszont nem lehet alapjaikban módosítani.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
apaszka
veterán
válasz #24536576 #19264 üzenetére
Odin-al. Max kukázod!
De amúgy el lehet rejteni a rendszergazdai jogosultságot [Root] banki cuccok elöl.
Volt, hogy nem főzeléket használtam régebben hanem totál kipucoltam a gyári Rom_ot és kis hangtuningot és mi kellett raktam csak +ba bele.
Mikor kész volt mentettem egy nagyot, hogy bármi történne legyen hova visszatérni!https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
-
-
apaszka
veterán
Az inkodnitó mód egy vicc egyébként szerintem.
A nagy biztonság mobil beszélgetés védelmében véleményem szerint nem a telefonnál és a gyártónál illetve márkánál kezdődik!
A tornyoknál és, hogy ki írja azokhoz\ra a programot. Tele rakhatja a gyártó mindenféle védelemmel a készüléket, ha bekapcsolom már vége....https://hardverapro.hu/apro/hp_14-am100nh_laptopom_billentyuzetet_szeretnem_ja/hsz_1-200.html
-
Prien
addikt
válasz #24536576 #19253 üzenetére
Valahogy már elvesztette varázsát a root, ráadásul a Samsung böngésző se díjazza , nem lesz inkognító mód pl.
Jó, oké, ez nem olyan életbevágó, de ki tudja, miket tesz később elérhetetlenné a Samsung a rootolt telefonjain.
Eléggé rá van mozdulva mindenki a biztonságra.A kevés is több a semminél.
-
Somatom
veterán
válasz tylerddd #19256 üzenetére
Jól emlékeztél. A ROM tartalmazza a használható frekvenciákat is. Nálunk (EU -ban) ugyebár 900 -as GSM és a B3, B7, B20 -as LTE játszik. Ha olyan helyen, ahol Snapis Note -ot forgalmaznak, nem ezeket a frekiket használják, akkor miért fizessen a Samsung ezekért is licenszdíjat? Ezért régiófüggőek a ROM -ban használt frekik. Úgy rémlik, hogy talán HongKong (vagy Tajvan?) lehet kakukktojás (Snapi és EU -s frekik).
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
Volt korábban itt téma a Snapdragonos verzió beszerzése. Mi lehet ezzel a gond, urak?! Ha jól emlékszem valaki írta, hogy nem tud minden európai frekvenciát vagy valami hasonlót, tehát GSM problémáról szólt a dolog. Köszi!
-
veterán
-
Somatom
veterán
válasz apaszka #19244 üzenetére
Ha jól látom, akkor az is Google. Én most EZT állítottam be.
De, közben rájöttem, hogy ez a Samsung jegyzet nálam zsákutca, mert csak a telómon működik, nem tudnám leszinkronizálni a Teclast tabommal. Majd próbálok vmi Playes cuccot lőni.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz thedarkfox #19239 üzenetére
Az én esetem alapvetően user error volt. Az automata frissítés nálam ki van kapcsolva (a Playen is). Manuálisan frissítek. Megszoktam, hogy az ilyen appok csak a ROM -mal frissülnek. Teljesen kimaradt, hogy itt van egy ilyen Store is. Az értesítései is ki vannak kapcsolva, úgyhogy szerencsétlen szólni sem tudott.
-
törölt tag
válasz thedarkfox #19234 üzenetére
Szerintem javítani fogják. Az új Samsung Notes-ból ez még csak a 2. verzió, sok az új funkciója, sok hibalehetőséggel. A screenshotban még egy fordítási hiba is látszik: Válasszon egy sablont az ÚGY bejegyzésekhez.
-
Somatom
veterán
válasz thedarkfox #19237 üzenetére
Igen, az nálam csak a Notes -ban jelenik meg, a feljegyzések lebegő ablakában nem.
Update:
Ott a pont, ez volt a bibi. Már müxik. Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
thedarkfox
senior tag
-
gerner1
nagyúr
-
thedarkfox
senior tag
-
Somatom
veterán
válasz gerner1 #19230 üzenetére
Nekem ezt nem sikerül összehoznom. Ha kihúzom a tollat, vagy a gyorsindítóban a feljegyzés létrehozását választom, akkor EZ jelenik meg. De, nem tudok billentyűzetet előcsalni. Teli ablakra nyitva EZT kapom. De, itt is hiába bökdösök bárhova, rajz lesz, nem kurzorjel és nuku billentyűzet. A három pöttyre bökve ezek a lehetőségeim. Fogalmam sincs, hogy mire jön elő a billentyűzet.
[ Szerkesztve ]
-
-
gerner1
nagyúr
válasz Somatom #19227 üzenetére
Nem kizárt.
Én, ha ugyan így a lebegő feljegyzést választom, akkor azt a képet látom, amit a #19222 -es posztba beszúrtam. Annak a jobb alsó sarkában ha érintem a bill. ikonját, akkor nekem a bill. -t már nyitja is (én a samsung -ot használom), a korábban beállított módon.
Na most, ha neked az a célod, hogy itt a te 3rd party billentyűzeted jelenjen meg, akkor az egyik lehetőség annak választásához az, amit írtam, és akkor a jobb alsó sarokban lehet választani a telepített bill. -ek közül. Ezek azok a lehetőségek, amikor a 3rd party bill, nem az alapértelmezettnek van beállítva.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz gerner1 #19225 üzenetére
Most vagy én nézek be valamit nagyon csúnyán, vagy Te nem érted a problémát. Van billentyűzetválasztó gombom, de az csak akkor látható, ha épp aktív a billentyűzet. Addig zseniális a dolog, hogy a toll kihúzásához hozzárendelhetem ezt a lebegő feljegyzés appot. Ha kihúzom a tollat, akkor megjelenik az épp fókuszban levő alkalmazás fölött és máris rajzolhatnék, kézírhatnék bele. Csakhogy én a tollal nem kézírni, hanem a lebegő billentyűzet bökdösésével (esetleg hangbevitellel) szeretném bevinni a szöveget. De, nem találok rá opciót, így egyáltalán nem jelenik meg semmilyen billentyűzet, tehát választógomb sincs.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gjoco1 #19223 üzenetére
Akkor neked jól jön majd az One UI 2.5, megduplázzák a kitehető ikonok számát:
https://www.youtube.com/watch?v=m-KkBfILPcc -
gerner1
nagyúr
válasz Somatom #19224 üzenetére
Ok, már látom.
Beállítások ⇒Általános kezelés ⇒Nyelv és bevitel ⇒Képernyő billentyűzet ⇒Billentyűzet gomb mutatása ( ◌ ● )
- ha aktív (⇑), akkor alul, a navibar jobb oldalán lesz egy bill ikon, amelyet érintve lehet választani billentyűzetet.
Ezt követően, változnak a "lehetőségek" ? -
Somatom
veterán
válasz gerner1 #19222 üzenetére
Nem tudom, én nem ezt mutattam. A Samsung feljegyzés (ahogy a screenshotomon is látható) egy kis, lebegő (áthelyezhető, átméretezhető) ablakban nyílik meg az épp használt alkalmazás fölött. Én ebbe a lebegő ablakba szeretnék jegyzetet gépelni. Van olyan opció, hogy "megnyitás Samsung Notes" -ban (amiben már behívható a billentyűzet), de az egy külön activity -ben nyílik meg, nem lebegőben.
-
Somatom
veterán
válasz Somatom #19203 üzenetére
Erre senki? Addig eljutottam, hogy telepítettem a Gboardot, aminek van lebegő módja. Szóval, lebegő billentyűzetem már van. De, b@sz6om, ha a Samsung lebegő jegyzetének nincs olyan opciója, ami meghívná a billentyűzetet.
-
gerner1
nagyúr
nocsak, egy újabb "multireg"...
-
törölt tag
válasz thedarkfox #19215 üzenetére
Hiába veszem ki a pipát, következő új doksi megnyitásánál fekete háttér jön elő.
-
gjoco1
addikt
válasz thedarkfox #19213 üzenetére
Ez az......Köszönöm szépen! Már így meg is van,Én nyomkodtam el a napokban már emlékszem.Bekapcsoltam a cél képernyő időt. De minek..... Csak.
lepy1 Igen,tudom,valamikor rengeteg ilyen cuccot csináltam.
Most mivel újdonság,az Edge panelre tettem a leggyakoribban alkalmazásaim és pacsi+szintén az Edge panelre a leggyakrabb névjegyeket+még egy panel.ahol a naptár.
Most ilyen minimal a kezdőképernyőm: [kép] Egyenlőre nem is tettem fel Launchert."A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/
-
törölt tag
válasz gjoco1 #19209 üzenetére
Én többek között azért használok Nova launchert, hogy a 29 leggyakrabban használt programhoz közvetlenül a kezdőképernyőről hozzáférjek. Így nem kell belépnem az alkalmazások közé, ami plusz egy gombnyomás lenne.
A kettévágott ikonos alkalmazások úgy működnek, hogy a bal oldali részük sima kattintással, a jobb oldali részük pedig az ikon felhúzásával nyílik meg. Egy ikonhely = 2 app.
Az alsó 2 sorban lévő ikonok közül azért nincs megosztva az összes, mert azon a területen húzom fel az ujjam az alkalmazások ablak megnyitásához.
Ha a képernyő bármely területén húzom lefelé az ujjam, akkor pedig az értesítési sáv nyílik le.
Próbáltam a gyári lanunchert is, hogy kevésbé terheljem a rendszert, de nekem túl sok kompromisszumot kellett volna kötnöm. -
thedarkfox
senior tag
Beállítások-> digitális jólét & f@szságai -> jobbra fent 4 függő vonal, nem a 3 pötty! -> (heti statisztika) -> jobbra fent 3 pötty -> értesítések blokkolása
Egyszer beléptem azóta küldi hetente nekem is.
Ha blokkolod akkor természetesen nem kapsz több ilyen üzit.[ Szerkesztve ]
-
gerner1
nagyúr
Elképzelhető, hogy vagy "elnyomkorásztál" valamit, vagy a kérdéses rendszer-app üzenetküldés/megjelenítését nem tiltottad még le. Én pl nem kaptam már jó ideje ilyen jellegű "üzi" -t, az SMS -nek beállított hangjelzéssel (azért írom így, mert egyeltalán "nem biztos, hogy SMS -t kaptál, csak annak a hangját használta a jelzéshez" ... ⇒ is, egy lehetőség...).
-
gjoco1
addikt
Lehet csak számomra érdekes,de az éjszaka éjfél után nemsokkal repülő üzemmódban értesítés érkezett.Félálomban bosszúsan ránéztem azért a vasra és csodálkozva láttam,hogy a rendszer üzent.Pontosan nem tudom idézni az említett körülmények miatt,sőt marha módon nem csináltam képernyőmentést kóma miatt.
Valami diagramm volt az értesítés,ami heti kijelző időre emlékeztetett. Már jó ideje használom a telcsit,de ilyet még nem kaptam.Heti kijelző idő összesítés.......
Ezt az új frissítés hozta szerintetek,vagy elnyomkorásztam valamit? Valaki estleg aki feltette az utolsó frissítést nem kapott "SMS"-t ?lepi1 Teljesen egyetértek.viszont Én most használok először Android telefont Launcher nélkül ( SSLaunchet-TotalLauncher-Nova...),pedig nyúztam jópár telefont.Sőt,már Nokia N8 óta csinosítom őket. apaszka a megmonhatója,hogy mennyire régóta témázgattam.Itt a PH-n a Témázgatunk topikban láthatsz is egy jópár "munkám". Nekem most újdonság a gyári launcher.
-
törölt tag
válasz thedarkfox #19206 üzenetére
Köszönöm!
1. A mentett jegyzeteknél hasznos volt a toll színe fehér háttéren.
2. Láttam hol lehet állítani az éppen szerkesztett jegyzet háttérszínét, csak az zavart, hogy nem lehet alapértelmezett fehér hátterűre beállítani.
Úgy oldottam meg, hogy Oldalsablon menüpontban feltöltöttem egy fehér képfájlt, az tettem alapértelmezettnek: -
apaszka
veterán
-
törölt tag
válasz gjoco1 #19197 üzenetére
Ez a 2.5-ös fícsör lista elég izomgyenge, számomra egyedül a kamera finomhangolás számít, de nem lesznek álmatlan éjszakáim, ha nem kapjuk meg.
Gyári lanuncher helyett Novát használok, gyári billentyűzet helyett Gboardot, Edge oldalpanel helyet One Hand Operation+ -t. A Messages appot meg csak sms fogadásra használom, eszem ágában sincs kategorizálni az üzeneteket. -
gjoco1
addikt
Igen,sajnos elég karcsú,de legalább figyelembe vagyunk véve.
Kevés két éves Android van,aki kap ennyi frissítést.És iden nem számítom bele a biztonsági nesze semmi fogd meg jól sallangokat.Szerk: Már fennt figyel az utolsó biztonsági. Ja és nem merül jobban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
- iPhone 16 Pro Max 256GB fehér White Titanium
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 33 töltéssel 2025. 10.30-ig Apple jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest