- Windows 10
- One Hungary szerelő szerint nem lehet megváltoztatni a Wifi jelszót mert elmegy az egész net...
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Asustor NAS
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Adobe Photoshop
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Drenadar
veterán
vagyis, ha valamiért nem tudod felvenni akkor nem bosszant hiszen tudod ki keresett volna?
bocsi magamból indulok ki engem nem érdekel rejtett számról jövő hívás csak az bosszant kicsit, mikor nem tudom felvenni. hogy nah ez most ki volt? És mikor a telefonom szervizben volt, hiába vártam a hívásukat, hiába tudtam hogy keresni fognak, de mikor hívtak mégse tudtam, hogy ők azok. persze ez csak az én fogyatékosságom tudom, meg az én hibám, hogy párhuzamosan még munkát is kerestem!
-
Drenadar
veterán
én csak azt mondom, hogy hamis illúzió.
és saját tapasztalat alapján: de igenis bosszantja az embereket. nap mint nap találkozom ezzel a mondattal: " Volt nem fogadott hívásom erről a számról, de mégsem tudtam visszahívni önöket"
sok esetben azt se tudják mi ez a szám. (pedig előtte való nap elmondtuk neki: Keresni fogjuk erről a számról holnap)
-
Drenadar
veterán
És mit tennél, ha az jelenne meg a kijelzőn számnak, hogy te hívod magad?
Úgy látom itt akkor nyugodnának meg a kedélyek, ha látják hívás jön, látnák név szerint hogy ki keresi őket, látnák hogy milyen ügyben telefonál az illető, nemi-vallási-politikai hovatartozást, és persze hogy honnan van meg a telefonszám, és végül az illető címe, ha ez sért minket akkor jól oda tudjunk menni és leszámolni vele...
Illetve a másoknak meg az lenne a tökéletes, ha soha senki nem hívná őket csak aki közvetlen ismerős/munkatárs(persze csak akivel jóban van)/család
Ez az utópia remélem előbb utóbb létrejön, a jelenlegi technikai szint engedné!
(#310) SzaboZE : vagyis "gerinctelen módon" nem mered felvállalni az "arcod" ... legalábbis az ittlevők szerint. Mert a többi komment amit odafűztél szerintük csak "erőltetett" kifogás, mert semeddig se tartani beállítani hogy kijelezze a számod és akkor legalább tudnák (tudnák a &@][*>;!) ki meri őket zaklatni!
(#312) finest: számít rá a frászt! a telefonod már 2 hete a szervizben van, te a melóban szívsz pont nem arra gondolsz, hogy nemsokára hívni fog a szervizes rejtett számról, és tuti nem úgy veszed fel, hogy Szia Zolikám már vártam a hívásod mondjad mizu?
-
Drenadar
veterán
még. még nem.
Attól hogy valami még nem történt meg, nem zárhatod ki a jövőbeli bekövetkeztét. Matematikailag ugyanakkora esélyed van rá, mint bárki másnak.
Ezen a logikai következtetésen amit te mondasz nem történnek ilyen hívások, az egész csak fikció.
Persze nyilván a "baj" megtörténte előtt az az illető is ugyan ezt mondaná mint te.peace!
-
Drenadar
veterán
válasz
bazsi83vp #182 üzenetére
Azért ha belegondolsz, hogy mennyivel lassabb a levél útján történő információcsere...
Én tuti felkötném magam, ha postai levélben értesítenének valami bajról.Tisztelt címzett!
Értesítjük, hogy gyermekét baleset érte és kórházba szállították.én szvsz gyűlölöm a leveleket. főleg a hivatalos leveleket. főleg amiket tértivevénnyel küldenek. Szerintem meg inkább hívjon fel, minthogy postára kelljen mászkálnom. Szerencsére a NAV eljutott oda, hogy ha látja hogy van magyarorszag.hu -s hozzáférésem, akkor oda ír levelet. De hogy a többi hivatal nem jut el idáig nem értem miért.
nah én pl a tértivevényeket ignorálom! kivéve földhivatal, rendőrség...
-
Drenadar
veterán
de nem kell bajokra gondolni, eddig engem munkával/álláshirdetésekel kapcsolatban is általában rejtettről hívtak...
ne legyen igazam, és én hülye hogy feltételezem, de általában a hőbörgők túlnyomó része az, aki a facebookon és egyéb intelligens gyűjtőhelyen minden hülye játékra rákattintgatnak és megadják neki az engedélyt erre arra amarra amiben benne van minden személyes adat átadása is, és még a telefonszámukat is megadták. Főkép igaz ez a nőkre...
felesleges ilyenekért bosszankodni szerintem, én inkább felveszem mint hogy utána azon járjon az agyam, hogy ki lehetett az?
A hangpostát is gyűlölöm. Hogy miért? Mert a legtöbb ember bekapcsolja, de lehallgatni már nem hallgatja le. És ha már erkölcsről etikáról beszélünk az üzenetrögzítő mögé bújó emberek is megkérdőjelezhetőek (kivétel persze ha tényleg nem tudja felvenni)
Én egyszer aktiváltam a rejtett szám elutasítását
Másnap mentem be melóhelyre és akkor derült ki, hogy jah ma nincs is munka, de pedig próbáltunk hívni... jó, nagyobb bajom nem lett, de pont akkor kellemes lett volna, ha megúszok egy potya 3 órás utazást...
(#173) ForRedGlory: te sem tűnsz túl idősebbnek akinek bármi kötelezettsége lenne. localhost írta, hogy senkit nem akar megváltani ahogy én sem. mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit vesz fel és mit nem illetve hogy mibe gondol bele és mibe nem.
Mindenesetre furcsa, hogy szerinted ezek a példák erőltetettek. nem azt írta, hogy mikor az ufók jönnek megmenteni minket a zombiktól és akkor hív a NAV... -
Drenadar
veterán
lehet régen csináltam már ezt. Akkor ez volt a bevett szokás ~2010 felhívtuk a kedves ügyfelet tud-e róla hogy tiltólistán van? Az meg nézett miféle tiltólista? Hát hogy nem értesülsz az akciókról. ... és máris el volt intézve.... hogy azóta mi változott már nem érint annyira...
(#150) pilóta: fő a határozottság jah, de azért jó lenne megtudni hogy mit akar az a szerencsétlen. Sokszor kapom ezt a mondatot, hogy nem érdekli semmilyen ajánlat és nagyon bosszús pillanatok mire esetleg felfogja a szerencsétlen hogy létezik másféle felkeresés a marketingen kívül
-
Drenadar
veterán
Az még nem zaklatás ha valakit felhívnak. egyszer kétszer...
Ha teszem azt bármi miatt felhívsz, hiába jelenthetlek fel, hiába titkos a számom, még nem fogok semmilyen pert nyerni. De ha mégis akkor mostantól mindegy ki hív, feljelentem zaklatásért!
gondolom ha ébresztőt kérek, az nem játszik, igaz?
de hogy értelmes hsz legyen: volt már ismerős akit zaklattak, de mivel nem saját telefonról ment a dolog sose kapták el az illetőt. pedig nem kellett volna nagyon megerőltetnie magát a hivatalos szervnek...
-
Drenadar
veterán
válasz
#64791808 #136 üzenetére
Azzal egyetértek amit mondasz viszont ebben localhostnak adok igazat, van amikor nem a hívón múlik van-e számkijelzés avagy sem.
Én csak igyekszem minél kevesebb helyen megadni a telefonszámom. Eddig bevált.
Ha nagyon tolakodó a marketinges:
Ha nem mersz közbeszólni hallgass kicsit. Idegesíti őket, ha nem reagálsz semmire. Ha esetleg hangot is adsz annak, hogy nem figyelsz rá, akkor még inkább. És mikor kérdez akkor ő csendben van, nah olyankor gyorsan rövidre lehet zárni (ha addig nem sikerült)de biztos vagyok benne, hogy megoldod mindig
(#137) infectedmann: dehogy jelentenéd fel zaklatásért. Amúgy a zaklatást a törvény tiltja és bünteti, a rágalmazást szintúgy. Szóval még mindig fenntartod az állításod? Oké. akkor nézzük azt, hogy mikor felveszed a telefont bemutatkozik. XY a nemzeti pénznyelőtől. vagyis: minek neked szám, mikor megvan az illető neve és a cég akit képvisel? gyorsan tedd le, és fuss a helyi kerületi bírósághoz és...
-
Drenadar
veterán
válasz
#64791808 #133 üzenetére
akkor én egy másik országban élek. persze nem váltogatom a telefonszámom és nem nagyon keresnek marketingesek. Volt pár(azaz 2db) téves számom a telefonszám előző tulaját keresték, de ennyi. Persze lehet álmodom, meg lehet hazudok
és eddigi tapasztalatok alapján előző szám miegymás ha egy cégtől visszavonod az engedélyed nem hívhat fel többet. persze vannak kiskapuk. és mivel voltam a vonal másik oldalán pontosan tudom mik azok amikkel a marketingeseket gyorsan rövid(zárlatra/)re lehet zárni.
nem tudom milyen körökben utazol, hogy fenyegetéseket kapsz a telefonodra nekem szerencsére ilyenre példa nem volt ezért bocsi hogy ez eszembe sem jutott és hogy nem tudom átérezni!
de tudom, szerinted hazudok
mindenkinek saját véleménye lehet és van is, és azt a hasonlatot nem írom most le....
-
Drenadar
veterán
válasz
jerry311 #128 üzenetére
ez nem a sikoly 86 ahol ha megszólal a telefonod valszeg meghalsz!
jah és nem bízom senkiben. Miért kellene bíznom egy kijelzett számban? hogy aztán én hívogassam, hogy hé volt egy hívásom innen? Persze bosszantó ha volt egy nem fogadott hívásom és az van ott hogy rejtett szám, de jobban belegondolva mindegy. ha akar valamit majd felhív.
de lehet neked jóleső melegség önti el szívedet ha egy bank számát látod a telefonodon és tudod is hogy az melyik banké és boldogan nyomsz a felvevő gomb után.
-
Drenadar
veterán
én inkább megkérem a marketingest, hogy az adatkezelési nyilatkozatomat törölje, és inkább figyelek, kinek adok ilyen jellegű hozzájárulást.
túl sok hivatalos szerv és kevésbé hivatalos izé az ami anonymusként jár el.
Túl sok hálózatban van eleve letiltva a vezetékes szám küldése (pl egyes inviteles körzetek)
illetve semeddig sem tart udvariasan elköszönni egy telemarketingestől. (igen én is csináltam, és attól, hogy tudod hogy melyik vállalat hív még nem tudod mi ügyben. általánosítani lehet, de nem mindenki jó gondolatolvasó).
utólag: attól hogy kijelez egy számot : +3612345678 attól még nem fogják tudni az emberek hogy ki keresi őket, csak hogy jé kiír egy számot. technikailag megoldható olyan szám kiíratása, amit fel se lehet hívni.
utolsó+1 : többször előfordult velem, hogy nem volt beállítva a hívószám rejtése és mégis úgy vették fel nekem a telefont : " jah te vagy az, nem jelezte ki a számod.... "
Új hozzászólás Aktív témák
it Egy szolgáltatás azt ígéri a telefontulajdonosoknak, hogy borsos díjért felfedi számukra azokat a számokat is, melyeknél a tulajdonos az elrejtést kéri. Szerintünk ez jogszerűtlen eljárás.
- Latitude 7330 2-in-1 13.3" FHD IPS érintő i5-1235U 16GB DDR4 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dobozos Lenovo YOGA 7 2in1 ultra7-155h 16gb ddr5 1tb ssd OLED 120hz 2,8K
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- G15 5515 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- The Last of Us Remastered PS4 játék karcmentes hibátlan állapotban
- iPad mini 5 (5th generation) (Wi-Fi + Cellular) 64GB, Fekete, Space grey
- Samsung Galaxy A54 5G 128/8GB Violet 1év garancia!
- MATTEL Witcher 3 Wild Hunt Mega (LEGO) (LED világítással) BONTALAN -66% AKCIÓBAN
- GIGABYTE GeForce GTX 1070 8GB használt
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest