- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
Alapvetően 2 módon:
1. ha feljön a billenzyűzet és pl. "Ó" betűt akarsz akkor nyomvatartod az ujjad a "sima" (rövid) "O" betűn és meg fognak jelenni az egyéb karakteres opciók, az ujjadat a flé húzod amelyiket akarod.
2. telepítesz egy olyan billetyűzetet amin legfelül van egy pluaz sor és ott lesz minden ékezetes karakter, én így használom:
Nekem ez gyorsabb.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz tibaimp #1564 üzenetére
Sokan csinálják azt, hogy amikor 2-3 éves a telefon meghirdetik persze semmi konkrét céljuk nincs csak "ha elkel jó áron vesz egy újabbat" így ugye NEM siet.
Van a környékünkön egy ház amire kb. 10 éven keresztül ki volt írva egy nagy táblára, hogy ELADÓ. Nyilván minden eladó csak megfelelő árat kell mondani. Arra a házra lehet nem jött a megfelelő ár
-
Cs1csó
félisten
Megjegyzem már jó ideje MINDEN telefon "független" = bármilyen szolgáltató SIM kártyájával műküdtethető. (ez logikus mivel a dual sim-es telefonok megjelenése óta túlságosan korlátozná a telefon használhatóságát, de talán már a szolgáltatók is rájöttek, hogy valódi előnyt nem is jelentett)
-
Cs1csó
félisten
válasz SkyLine3000 #1483 üzenetére
Sőt, mivel ezeknek a cégeknek a marketing az Isten, ezért szerintem is alapnak kellett olny lennie, hogy főleg a külső legyen látványosan más (a motorháztető alatti dolgok kikupálása, új dolgok beépítése akár fokozatosan is történhet) mert az emberek így értik csak meg hogy "más" hogy " új" a rendszer. -
Cs1csó
félisten
válasz tibaimp #1454 üzenetére
Erre válaszoltam:
Valszeg többre nem is nagyon számíthatunk. Lassan a 13s fog jönni, gondolom így már csak max. biztonsági frissítés lesz 1-2 az idén.
Én még bízom abban, hogy ha lesz új Android főverziós MIUI frissítés (azt Android a 13-asnál jár a MIUI a 14-esnél) azt még ez a teló is megkapja. Még nincs 3 éve, hogy kijött: 2021.04.28.
Szerintem a MINIUM ami elvárható, hogy egy 5 éves ciklusban teljes támogatás legyen, ez azért is fontos mert NEM mindenki 2021 április végén vette ezt a telót és akkor neki kijön az 5 év teljes támogatás, hanem simán van aki a megjelenés után 1-2 évvel vette meg és legalább ők is kapjanak vagy 3 év támogatást.
Amúgy én a vizes lepedőt az összes telefongyártóra ráhúznám, és kötelezővé tenném, hogy a forgalmazás BEFEJEZÉSÉT követő 3-5 évig legyen teljes körű támogatás.Mást sem csinálunk mint termeljük a szemetet a bolygónak.
-
Cs1csó
félisten
-
Cs1csó
félisten
válasz tibaimp #1310 üzenetére
Az előbb a kérdéseden gondolkodva átnéztem az Árukereső portál okostelefon választékát és a nagy hármas (Samsung, Apple, Xiaomi) kívül azon cégek melyek "több" (tehát nem egy-két típus hanem jóval több) telefonnal is versenybe szállnak ezek: Asus, BlackView, Cubot, Doogee, Honor, Huaweii, Motorola, Nokia, OnePlus, Oppo, Realme
Ez egy nem túl meggyőző lista, pár másodvonalbeli gyártó, pár cég ami kvázi csak a nevéből próbál megélni, és egy-két olyan amit talán lehet feltörekvőnek nevezni.
Az Oppo és a Realme amiben lehet látni fantáziát de a kérdés, hogy mennyi lendület van bennük, nem biztos, hogy mernék kockáztatni. A következő ezen lista alapján lehet egy OLED-es Samsung lesz.
(Amikor a mostanit választottam sem volt túl bonyolult: OLED legyen, ismertebb márka, legalább 6GB RAM, Android és X forintba beférjen.)
Sajnos a Samsung elkéri az árát annak hogy piacvezető, bár a Xiaomi árelőnye sokat romlott volt amikor akár ugyanaz a tudás 40%-al olcsóbban megkapható volt most ez már 20-30%-ra olvadt de azért ez sem rossz.)Az iPhone pedig extrém drága. Egyáltalán nem opció annak aki 100k HUF körül áron akar egy telefon 3 max 5 évre.
-
Cs1csó
félisten
válasz SkyLine3000 #1294 üzenetére
2.4GHz-en?
-
Cs1csó
félisten
Üdv, amikor a be/ kikapcsoló gombot megnyomom feljön alul valami google hangsegéd vagy mifene, eddig ilyen nem volt (ha hosszabban nyomtam eddig feljött a kikapcsolási és az újraindítási opciót is tartalmazó oldal de most először ez a hang izé jelenik meg el lehet ezt tüntetni??
-
Cs1csó
félisten
válasz Mercutio_ #1167 üzenetére
Nem erre gondoltam, hanem eltelik pár év anélkül hogy használva lenne és addigra már annyira avitt lesz, hogy a egy böngésző sem fog elindulni rajta
Nyilván egy mostani "csúcs" telefont betennék a fiókba és 5 év múlva kivenném valószínűleg akkor is lehetne még használni 1-2 évig minimum. -
Cs1csó
félisten
válasz magyar1997 #1161 üzenetére
Most néztem, már van (Xiaomi Redmi 10C 64GB 4GB RAM) 50k-ért. Tehát kvázi 10k-ért van egy telód. Gondolkodom egyen bár nem tudom "kell e" jó lenne egy tartaléknak vagy pl. ha olyan helyre megyek ahol sérülhet pl. fizikai munka, vagy pl. kocsmázni megyek haverokkal vagy hasonló és akkor erre az időre áttenni a kártyát. A kérdés, hogy amúgy nem nagyon használnám fölöslegesen meg minek álljon egy ilyen telefon a fiókban csak azért mert "lehet lesz rá szükségem valamikor"
-
Cs1csó
félisten
válasz magyar1997 #1161 üzenetére
-
Cs1csó
félisten
válasz magyar1997 #1157 üzenetére
és ez mit csinál? Arréb tolja a kijelzőt a hasznos rész felé?
Meg kell szokni és gyűjteni, letenni a pénzt és venni egy újat, még most 40k kedvezmény lehetősége még mindig él 45-50k-ért (tehát 5-10k készpénzért) már lehet venni 3GB ram-os Xiaomi-t.
-
Cs1csó
félisten
válasz tibaimp #1124 üzenetére
Itt egy PH-s cikk ami erről szól: [link]
Amúgy ott a privát DNS résznél kell ezt beírni: dns.adguard-dns.com
Ez a legegyszerűbb megoldás és működik. Nem lesz reklám amikor pl. futtatsz egy karbantartást. De akár a témák megnézése esetén sem jön a reklám ahol eddig jött, de alkalmazásoknál sem lesz reklám pl. a ZEDGE (háttérképek csengőhangok stb. letöltése) alkalmazásban sem lesz.
A Blokada komplexebb kicsit macerásabb de annyival jobb, hogy nem kell ki-be kapcsolgatni ha olyan alkalmazást vagy ingyenes wifi-t akarsz haszálni ami valamiért nem szereti az AdGuard DNS-t. -
-
Cs1csó
félisten
Amikor jack vagy BT kapcsolattal hallgatok zenét akkor egy szűk óra leteltekor elhalkul és feljon egy kis üzenet hogy " már túl régóta hallgatom és hallaskarosodasom lehet" legutóbb nem is hangosodozt vissza.
Ezt eliminalni lehetne valahogy? -
Cs1csó
félisten
Lehet. A másik Xiaomi (sima Redmi 10) 6-7Megabyte/s (kb. 50-60Mbit, ez a max savszel a routerem tudja az "n" wifit ) tudja hozni az enyém max 2-3Megabyte/s (kb. 20Mbit) ez van. Bekapcsolt BT mellett még rosszabb, van hogy semmi. ilyenkor ki-be kapcsolom a wifit és életre kel vagy kikapcsolom a BT-t.
-
Cs1csó
félisten
válasz LadaLord #1062 üzenetére
Nekem a sima Messenger hívás sem megy 13.0.12 globalon vagyok. Bár lehet a másik fél hibája. (Panaszkodott)
Milyen más alternatíva van? iPhone-on és Samsung-on kívül?
(iPhone nekem túlárazott egy kicsit a Samsung is bár a Xiaomi romlott annyit árban hogy ez a különbség (ahogy követtem az elmúlt években) 40%-ról 20%-ra csökkent ami nekem már bőven tolerálható.Amúgy mi a gond hogy mindenki panaszkodik?
- túl gyors a fejlesztés nem érik utol magukat lassabb tempo kellene ?
- a droid rossz alap?
- vagy csak spórolnak pl. a tesztelőkön?[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz tibaimp #1058 üzenetére
Lagolást nem érzek. Legalábbis annyira. Bár én "nagyi módban" használom: pár alkalmazás semmi erőforrásigényes játszani sose szoktam telefonon. Filmet is alig YouTube-ot is ritkán böngészés, egy kis zene. De a lassú net zavar. 20Mbit de BT mellett ez sem mindig van. Abszurd néha meg "elalszik" a wifi és csak egy telefon újraindítás segít.
Szerintem a WIFI-n böngészés az egyik legfontosabb dolog lenne a MOBILNETEN böngészés után (a kamera, a kijelző minősége stb. szerintem ezek után jön, vagy akár a videólejátszás is)
-
Cs1csó
félisten
-
Cs1csó
félisten
Nekem is ma jött frissítés vallami 13.12-es
-
Cs1csó
félisten
Szia jó telefon, de ha MOST veszel telefont akkor már az újabb verziót a Redmi Note 11S-t:
Xiaomi Redmi Note 11S 128GB 6GB RAM 93k-tól. (vagy a "sima" 11-et:Xiaomi Redmi Note 11 128GB 6GB RAM)Arra figyelj, hogy olyan boltot nézz ahol megadják a 2 év garanciát nem csak egyet.
-
Cs1csó
félisten
Sziasztok már kérdeztem, de hogy lehet beállítani, hogy amikor USB kábellel összekötöm a PC-vel a telefont NE kezdje el tölteni hanem a kérdésnek megfelelően kiválasztom, hogy csak fájlküldés fogadás akkor az legyen csak .
-
Cs1csó
félisten
válasz scyllarus #848 üzenetére
Telepítettem a NotifyBuddy nevű alkalmazást. Ingyenesen is használható ha fizetsz akkor esztétikailag tubozhatodd fel.
A problémám, hogy nem akar automatikusan a rendszerrel együtt elindulni. Ami kellett jogosultságot azt megkapta, az alkalmazás ikonjat nyomva tartva feljon az "alkalmazás adatok" opció is, ott is beallitom hogy induljon a rendszerrel de az istenség sem akar.Lehet még valami bónusz dolog, kényszerített indítás vagy hasonló?
-
Cs1csó
félisten
válasz bogyobacsi #815 üzenetére
Más app pl. NewPipe? Vagy a YouTube Vanced?
-
Cs1csó
félisten
-
Cs1csó
félisten
válasz kleinguru #802 üzenetére
Szia, +1 pdave
- az a fólia csak addig jó ameddig el nem jutsz egy telefonoshoz aki tesz rá neked egy üvegfóliát, mivel ez csak egy sima fólia ami maximum karcolódástól véd a töréstől nem
- a MI fiók talán akkor lehet hasznos ha szervizbe kell vinni a telót és emiatt csinálsz egy factory reset-et hogy tiszta telót küldj vissza, és persze ha visszajön a teló pikk-pakk mindent vissza tudsz állítani a MI fiókból.
Azt, hogy egy más típusú telefonra a belakott rendszered át tudod e vinni azt nem tudom. -
Cs1csó
félisten
válasz scyllarus #793 üzenetére
FTTH internetem van, tehát egészen a szobáig optikai kábel jön ott belemegy egy kis dobozba amiből 2 kábel jön ki: az első az koax kábel amit be lehet dugni a tévébe és DVB-C adást lehet néni a másik kábel még optikai ami egy második dobozba megy bele és ez a doboz ami ezt az optikai internet jelet alakítja át és a dobozból már egy sima UTP kábelen lehet vezetni a netet a router-be - ami a sajátom -
Most egy olyan router ami tudja az 5Ghz-et és nekem is tetszik az 14k. de még nem tervezek router-t váltani. -
Cs1csó
félisten
válasz scyllarus #791 üzenetére
Még csak most jött ki az Android 12-őn alapuló MIUI 13. Amúgy az tényleg jó lenne, hogy legalább vagy 5 évig támogatott lenne mert akkor még 5+ 1-2 évig használható lesz a telefon.
Nekem csak a WIFI zavar, hogy 2,4Ghz-en lassabb. Sajnos nincs 5Gh-es routerem.Amúgy ha visszaküldeném, hogy a wifi 2,4Ghz-en 20Mbit-nél többet nem tud letöltésnek akkor visszaadnák a pénzt vagy mi lenne a metódus?
-
Cs1csó
félisten
-
Cs1csó
félisten
Sziasztok a "factory reset" pontosan hol található és hogyan kell csinálni?
A telefonkönyvem és a képek google szinkronban vannak de van rámásolva pár zenei albumom azok is mennek a levesbe, vagy megoldható, hogy azok maradjanak?
-
Cs1csó
félisten
válasz Mercutio_ #752 üzenetére
A jutubos videó alapján én is megcsináltam de van reklám pl. ha lefuttatok egy karbantartást akkor feldob egy kaszinó reklámot vagy valamit.
Telepítsd a Blokada-t, vagy valamilyen alternatív DNS-t állíts be és akkor nem lesz reklám. Volt már erről hozzászólás az Androidos topikban és konkrétan nekem: [link] [link]
-
Cs1csó
félisten
válasz Gery1987 #745 üzenetére
Sziasztok, AMIT szeretnék:
HA egy USB kábellel összekötöm a Windows 10-es PC-vel a telót akkor FÁJLOKAT tudjak küldeni oda-vissza.
Amit közben NEM szeretnék: NE kezdje ez tölteni a telefont!!Amit megcsináltam:
- fejlesztő vagyok
- USB hibakeresés bekapcsolva
- USB alapértelmezés - FÁJLÁTIVTELTehát a fájlokat már tudom mozgatni de közben tölti és ez nagyon zavar
Magyarán ha konnktorba dugom tőccse, ha PC-be akkor NE tőccse.
-
Cs1csó
félisten
Bocsi a lámaságért. Tényleg be volt állítva ébresztő. Tegnap zülleni voltunk a haverokkal biztos akkor nyomogattam el - nem emlékeztem - most meg kicsit másnapos vagyok, nem pörög az agyam.Nem szoktam ébresztőt használni a telón van egy rádiós ébresztő órám azt használom. Emlékeztetőket szoktam de az máshogy jön elő.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Sziasztok. A kijelző bal felső sarkában lévő értesítési területen megjelent egy új ikon ami eddig nem volt, de nem tudom micsoda
Valaki tud segíteni, hogy micsoda, mit állíthattam el és hogy lehet eltüntetni?
(egy kis "vekkeróra" kinézetű ikon)Valami ébresztő lehet de nem emlékszem, hogy beállítottam volna ilyet.
-
Cs1csó
félisten
Lehet valahogy szigorúbbta venni a mobiladat kapcsolaton keresztüli kommunikációt, hogy még takarékosabb legyen a "rendszeralkalmazasok". ?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titánium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Átlagos,Dobozával ,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 64GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest