Új hozzászólás Aktív témák

• Yany

addikt

válasz I.T.E.M #1249 üzenetére

Nekem nincs ilyen gondom, igaz a 24 szálból (3900x) 20-at adok csak oda. Ami a vicces, hogy pontosan ugyanazokat a ppd értékeket hozza (amikor csak a CPU számol), mert a TDP keretet így is kiaknázza, tehát amit elveszítek a magok számában, azt jó eséllyel frekiben, vagy valahogy máshogy visszakapom. Viszont, amikor a GPU-val együtt dolgozik, akkor így sokkal jobban teljesít a GPU, mert marad neki egy (több) komplett mag arra, hogy menedzselje, meg minden másra is, ami nem terhel, de ha hozzá kell nyúlni, akkor egyből ott van az OS-nek is pl. és nem egy épp foldingoló magot birizgál piszlicsáré dolgokkal a cache-t is megzavarva.

Így jön össze nekem az is, hogy a CPU átlagosan 300 000-es PPD-je a GPU 1~1,3M-s PPD-jéhez nettóban hozzáadódik, nem ritkán ~1,6M-s tempót eredményezve. Amúgy ha 24 szálon pörgetem, akkor a GPU-CPU páros együtteséből átlag 300e PPD lejön ehhez képest, miközben ugyanannyit fogyaszt (490~550W).

szerk.: kicsit érthetőbben összegezve
    3900X + Vega64

GPU: 1,3M PPD
    20 szál CPU: ~320e PPD
    24 szál CPU: ~320e PPD
    24 szál CPU + GPU: ~1,3M PPD
    20 szál CPU + GPU: ~1,6M PPD (1,3M + 300e)

Ez utóbbi esetén természetesen a gép is picit reszponzívabb (azért csak picit, mert amúgy sem nagyon érezni rajta desktopon, de pl. még Apex Legends sem lesz játszhatatlan, csak látszik, hogy közben mással is foglalkozik :D)

Puma K tiéd hogyan hoz?

[ Szerkesztve ]

Építs kötélhidat  -  https://u3d.as/3078

Új hozzászólás Aktív témák