Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- VMware
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Proxmox VE
- Windows 11
- Amazon Prime Video
- Linux kezdőknek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geri Bátyó
addikt
Nálam többé-kevésbé kötetlen munkaidő van. Ez azt jelenti, hogyha nincs munka leléphetek, de pénzt sem kapok, viszont a túlóra is normál órabérben van elszámolva. A munkaidőn kívüli hívogatás oda-vissza működik, tehát én is hívhatom a vezetőket. Ez sokszor nem jó, de mindenképpen korrektnek minősülő hozzáállás.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Narxis
nagyúr
válasz Rickazoid #23 üzenetére
Én már rég felmondtam volna. Nem csak a pénz a lényeg itt. Persze ha igazán megfizetnék akkor készenlétben leszek én nekik de nem tudnak annyit fizetni amennyiért én vállalnám. Persze tudom sok embernek nincs más lehetősége vagy fél felmondani stb.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Rickazoid
addikt
Itt Magyarországon is kéne erre törvény. Na meg a túlóráztatásokat is szabályozni kéne, illetve nem engedni a korlátlan elrendelést. Nekem nincs a szerződésemben, hogy köteles vagyok készenlétben lenni, nem is olyan a munkám, mégis elvárják, hogy elérhető legyek munkaidőn kívül folyamatosan, a privát számomon. Ha nem vagyok, fegyelmitől levonáson át kirúgásig bármire számíthatok, amihez épp kedvük van a mélyen tisztelt főnökeimnek. Sőt, kitalálták a kötelező túlórákat is, ami a mi érdekünk, emellett is behívnak néha last minute, vagy ott vagyok és már nem last minute, hanem amikor mennék haza szólnak, hogy na akkor még húzzak le 4 órát. Mindezt 4 műszakos beosztásban, persze, és persze ez az én érdekem. De volt már nem egyszer, hogy 8 órás pihenőnapos túlóra végén még elrendeltek plusz 4 órát, meg szabadságról rendelnek be és nem elfogadható érv szerintük, hogy 250 km-rel arrébb vagy és fizikai képtelenség, hogy bemenj 4 óra múlva.
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Rickazoid
addikt
Ez nem így van. A berendelés, ha készenlét, a szerződésben megállapítottak szerint van, ami lehet pótlékos, de lehet az alapbéred része is. Ha viszont túlóra, akkor a mértéke attól függ, hogy munkanapod van-e a kezdés napján. Csak akkor jár a 200%, ha egyébként pihenőnapod lenne. Ha munkanapod, tök mindegy mikor szólnak. Ha felhívnak és azt mondják öt perccel ezelőtt legyél ott, ha még tart a munkaidőd/műszakod és akkor marasztalnak, ha már nem tart és már indulsz haza, mire közlik, hogy maradsz vagy be se kell menned holnap, akkor is csak 100%. Sőt, az én cégem azt is megcsinálja, ha nem mész be vagy maradsz ilyen last minute értesített túlórára, hogy igazolatlan napnak írja, az idejére számolt összeget levonják a fizetésedből, mintha rendes munkanap lett volna, megvonják a Cafeteria-t, minden esetleges bónuszt, két-három alkalom után pedig kapod a felmondást. Csak mifelénk nem sztrájkol senki, mert "ez a mi érdekünk", ahogy a vezetőség mondja.
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
szupermacs
veterán
Senkinek nem venném fel munkaidőn kívül, bármi is történik a melóhelyen és bármit is akarnak. Annyira nem lehet fontos, hogy reggelig ne érjen rá. Mondjuk fontos munkát nem végzek, tehát túlórázni sem szoktam. Nem is lennék rá hajlandó. Ha nem elég a munkaidő arra, hogy elintézzek mindent, akkor sem.
-
moleculez
veterán
Tesco UK: üzletvezető, és helyettese bármikor hívható. Adódnak szituk amikre a Team Leader nincs felkészülve, és ilyenkor fel kell(!) hívni a felettest. Én is TL vagyok, velem is előfordult már.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
azbest
félisten
"Ez érthető, hiszen akadnak olyan vállalkozások, munkahelyek, ahol létszükséglet az, hogy a munkavállalót bármikor elérjék. Sőt, az alkalmazottak részéről is hangzottak el panaszok, főként olyanok emelték fel a hangjukat, akik vagy kötetlen munkaidőben dolgoznak, vagy pedig előrelépési vagy pénzkereseti lehetőséget látnak a plusz, akár hétvégi munkában."
A törvény egyúttal remek felmérést is biztosított a funkcionális analfabétizmus elterjedtségéről.
Ha bármikor elérhető kell legyen a munkaerő, akkor úgy kell megkötni a szerződést, hogy szerepeljen benne. Nem az ügyeletet vagy a készenlétet tiltják be, hanem hogy szerződött időn kívül is zaklassák, ingyen ügyeletben tartsák őket. A kötetlen munkaidőnél is a szerződésbe kell belefogalmazni ezt. -
Dave1984
őstag
Ottani mentősökre is vonatkozik? Nálunk 24óras készenlét van bármikor behivható a mentő dolgozó. Ki sem kapcsolhatom a telefont.
[ Szerkesztve ]
Nekem a tudat nem ad szabad utat
-
hemaka
nagyúr
Nálam esélye sincs, munkaidő vége -> céges szám airplane. A sajátomat meg nem veszem fel.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
Új hozzászólás Aktív témák
- Noblechairs Icon black (Karácsony előtt olcsóbban!) A gamer székek királya!
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- iphone 14 Pro 256 GB - használt, független, 240 000 HUF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest