Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop-y
veterán
"Szerintem közvetlen file küldésnek kevés értelme van már"
Igen szerinted. Szerintem es meg sokak szerint meg van.A kereszt sync hangouts-on mukodik. De azzal szoktak jonni ha hianyzik a statusz meg minden egyeb akkor hasznald a Hangouts/Gtalk halot mas appal. Azon nem mukodik a sync...
Ez az integralt sms app dolog kicsit olyan mint anno mikor nem lehetett kioperalni az Ie-t meg a mediaplayert a windowsbol es ez eleg sokakat zavart. Legkevesbe sem szeretnem a google-n keresztul kuldeni az SMS-eket valoszinu ezzel sem vagyok egyedul.
Online resz. Ez csak reszben igaz. Ha benne vagy a chatben nem latod, hogy a partnered online e. ( regi GTalk pl bele vol integralva a telefonkonyvbe es ha abban lapozgattal ott is lattad az online statuszt oops ez megegy feature minusz akkor ugye?)
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
A symlink kezelés egy backup (vagy másolat) esetén nem egyértelmű, ezért ez általában nem technikai, hanem tervezési kérdés. Egy kétirányú szinkronizálás esetén, ha a távoli tárhely nem tárolja a symlinket definíció szerint is, a helyi symlink törlése elég sok galibát tud okozni.
-
chabeee
aktív tag
jól megszívta aki tegnap vette
-
félisten
válasz janos1988 #158 üzenetére
Van egy szép nagy táblázatom arról, hogy mit hova szinkronizálok -- na, ez most gyarapodott 25 GB-tal.
Igazság szerint egy baromi nagy rendrakáson kéne túl lenni, mert irdatlan mennyiségű hulladék és majdnem-duplikátum árasztott el az elmúlt években -- na, ha ez megvan, akkor kezdem el törni a fejem egy átgondolt mentési-tárolási politikán. Úgyhogy egy darabig nem lesz éppen tele a BOX.
Üdv: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
edward2
addikt
Az ne az én problémám legyen hogy 3rd party cset programot használsz és nincs sync.
Így is úgy is elolvassák az összes SMS-ed ha androidot használsz szerinted mit változtat ezen ha a hangouts az alapértelmezett applikáció? Semmit? Ha ennyire paranoid vagy ne használj okostelefont.
De a chat részben is látom ha a partnerem online-e. És azt is látom milyen készüléken. Max az emberek nem jöttek még rá hogyan.
-
Snoop-y
veterán
Nem a te problemad. Viszont a hangouts az nem teljes erteku chat program barmennyire is szeretnek azt hinni...
Lehet hogy elolvassak de nem konnyitem meg a helyzetuket es mindent megteszek, hogy ne tudjak.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
veterán
Lécci segítsetek abban, hogy tudom azt beállítani, hogy a PC-re telepített Google Drive alkalmazás a felhő felé szinkronizálja a PC-n a megfelelő Google Drive mappába másolt (archiválandó) anyagokat. Most úgy tűnik, csak a PC felé akar szinkronizálni.
2 napja másolok már felfelé ezerrel (10/0,5 Mps internet), és úgy érzem a szinkronizálós megoldás sokkal kényelmesebb lenne.
Köszönöm előre is!
-
Dare2Live
félisten
-
veterán
válasz Dare2Live #164 üzenetére
Máris próbálom, töröltem az alkalmazást, most telepítem újra...
A problémám konkrétan az, hogy a driveból másolja a fájlokat a C:-re, de én azt szeretném, hogy a C:-n lévő Google Drive mappából másolja fel a felhőbe, azaz a valódi driveba.
10 GB-t szeretnék felmásolni...
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
Ha csak egy irányba akarsz dolgozni, akkor a böngészős verzió kell neked, és nem a telepítős, mert ha telepíted akkor lefele is dolgozik.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
veterán
válasz zsolt501 #166 üzenetére
Igen, eddig a böngészőst használtam, de a 10 Gb-nyi anyagból 8-at sikerült felmásolnom kb. 2 nap alatt, aztán összeomlott. Arra gondoltam, hogy a telepítőssel szépen felmásolom, aztán majd törlöm az alkalmazást. Most sajnos folyamatosan hibaüzenetet kapok, azt javasolja, hogy válasszam le a fiókot a gépről. Megtörtént.
Az a nyomorom, hogy rengeteg könyvtár és fájl van a 10 (sőt 11) GB-ban, nem tudom mit másolt fel, ezért lenne jó a felfelé szinkronizálás
-
veterán
Nem várok csodát, tudtam, hogy 2 nap lesz, de összeomlott és elvesztettem a fonalat a sok könyvtár között, nem tudom, hogy mi ment fel és mi nem.
Ha a telepítős verzió gépen lévő könyvtárába bemásolom az archiválandó anyagot, attól kiakad a drive.
Mit javasolsz:
1. kezdjem előlről a 11 Gb másolását?
2. próbálgassam szinkronizálni úgy, hogy a C:/google drive-ba másolom az anyagot, hátha egyszer összejön (most nem akar)?[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
Igen, épp ez a bajom. User vagyok, hülyét kapok tőle.
Legfőképp a családi fotókat szeretném archiválni (DVD-n, külső HDD-n is megvan), de a végén kb. 30 GB-ról beszélünk.
Google Drive-on van 75 Gb-om, Box-ban 25 Gb-om.
Melyikre toljam? Hol egyszerűbb? (A Gdrive-ot régóta használom és a helyem is bőséges) Végigolvastam a fórumot folyamatosan.
-
-
veterán
OK, köszönöm a tanácsot akkor újrakezdem a webes felületen a feltöltést a Gdrivera, de most már kisebb 1-2 GB-os adagokban, hogy ne fagyjon le.
A napi dolgaimat (telefonos fotók, kisebb fájlok, pdf-ek) én is Dropboxszal mentem, szinkronizálom Droidról, iPadről és PC-ről, de csak 3,5 GB-om van náluk, az archiválásra meg nem elég.
-
A dropboxot feltornásztam 12 fölé, így éppen elég a napi vackaimhoz
Webes feltöltésre meg úgy tapasztaltam, a box a legjobb. 50 gigát adtak anno az Xperia telefonomhoz és piszok gyors a feltöltés. 5 Mbit az up-om és azt simán viszi. Plusz teljes mappákat/almappákat is egy mozdulattal lehet feltolni rá (nem úgy mint a onedrive-ra).Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
félisten
válasz dragon1993 #178 üzenetére
Bocs, de ezt oltári nagy marhaságnak tartom.
Miért ne tudnám én eldönteni, hogy milyen tartalmat teszek az SD-re? Médiafájljaim elvétve akadnak a telefon közelében, akad viszont más bőséggel, amiket az SD-n tárolnék. Adatok, nem programok. A leírtak alapján viszont cseszhetem, mert egyszerűen nem férek hozzájuk, sem olvasni, sem írni nem tudom őket.
Ez szerinted miért jó???
-
-
félisten
válasz dragon1993 #180 üzenetére
Már a Nexusnál is az volt a filozófia ugye, hogy ne tárolj helyben, mert ott a felhő. Szerintem ez az akció most ennek az elvnek a kiterjesztése.
Az más kérdés, hogy a kettő nyilván nem összehasonlítható, olyan, mint az alma és a körömpörkölt.
Kíváncsi vagyok, hogy mennyire fog hatni a felhasználói reakció -- ami számomra azért érdekes, mert a hír januári, mégsem hallottam még róla, nem tapasztaltam semmilyen fölhördülést aktív fórumokban sem, most is csak véletlenül bukkantam rá.
-
zsolt501
nagyúr
Egy a baj, hogy a magyarországi mobil net árak mellett ez azért elég meredek dolog, ha ez így van, az nagyon negatív irány lesz, és keresnem kell alternatívát, az android leváltására.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
félisten
válasz zsolt501 #182 üzenetére
Így igaz, de még csak nem is kellenek ehhez a magyar árak.
Ez az a helyzet, mint amikor a NAS-hívők értetlenkednek a felhővel kapcsolatban -- a kettő másra szolgál.
Aktív, nagyon aktív felhőhasználó vagyok, mégis kizárt, hogy a gyors adatcserét felhőn keresztül oldjam meg -- mivel a felhő ehhez nem elég gyors és nem áll mindenhol rendelkezésre.Épp a minap csereberéltünk adatokat egy ügyfelemmel -- pár giga dokumentáció volt, amíg megbeszéltük, telefonon, kártyával át is másolódott. A mobilnet ottani sebességével ez egy napig tartott volna és kimerítette volna a nagyobb csomagok kapaitását is, de a hét végén másfél gigát is sikerült egy teljes napon át töltenem fel ADSL-en.
-
zsolt501
nagyúr
válasz Alchemist #184 üzenetére
Csak akkor van gond, ha a telefon 1 garanciás, 2 céges, 3 ugrik a számláló, 4 meghibásodik, 5 nem lehet visszaállítani, 6 ugrik a garancia...
Szóval lehet okoskodni, hogy mindent meg lehet oldani, de láttam én már érdekes dolgokat.
Egy céges telefonnal nem nagyon szórakoznék, amikor a munkám és a megélhetésem tőle függ, és míg a rootolást tiltja a Samsung sőt még a Knox is be lett vezetve, nem nagyon kockáztatnék ilyet, hogy búcsút mondjak a megélhetésemnek.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
fattyu
veterán
válasz Alchemist #184 üzenetére
ezzel az a baj hogy ebbe is bele lehet ám fáradni. hogy rootolnom kell hogy kiírtsam a sok szar szemét bloatware-t amivel megörvendeztet a gyártó a készüléken amit megvettem és a tulajdonom, de ha le akarom törölni bukom a gart.
spec én így lettem nem androidos... viszlát
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
edward2
addikt
Nem tudom miről beszélsz. Az SD kártya kiírtása biztonsági kérdés volt a Google számára és nem a felhő nyomatása. Ha SDre mented az adatokat azt bárki kiveheti a telefonodból aztán egy kártya olvasóval kiolvassa ami rajta van míg a belső memóriához ha nem vagy hülye és teszel lockot a telefonra már nem olyan egyszerű hozzáférni.
(#187) fattyu: igen, mert nincs nexus és igen más rendszerek nem tesznek bloatwaret a rendszerre. Ülj le 1-es.
-
félisten
Én nem egészen ezt az indokolást olvastam, de voltaképpen mindegy is, úgyis csak bullshit.
Szerintem legalábbis az, hogy a Google rám akarja kényszeríteni, hogy vigyázzak az adataimra, amik egyáltalán nem biztos, hogy bizalmasak, erősen megkérdőjelezhető értelmű. Ez nem is lenne hülyeség, ha választani lehetne -- mint ahogy választhatom a kártya titkosítását is.
Szóval ez szerintem nettó baromság -- ne a Google akarjon már megvédemi magamtól, ha akarom, ha nem... Ezt ők sem gondolhatják komolyan.
-
félisten
Kicsit továbbgondolva:
Szerinted azellen véd a Google, hogy HA elveszíteném a telefont, gond legyen az ellopott adatokkal, mégpedig úgy, hogy letiltja az adatok létét. Azellen miért nem véd, hogy a belső SD-n lvő adatokhoz hozzáférjen valaki? Vagy már kikerülhetetlen a PIN/jelszó/akármilyen védelem? (Igen-nem-igen, azellen nem véd...)
Valamint arra lennék baromi kíváncsi, hogy mi lesz az androidos notebookokkal. Ezeknél ugye kifejezetten használatjellemző, hogy egy jó nagy SD menjen beléjük és arról dolgozzon a polgár, ergo ez a korlátozáséppen a fő alkalmazási kört lehetetleníti el.
-
dabadab
titán
"Ha SDre mented az adatokat azt bárki kiveheti a telefonodból aztán egy kártya olvasóval kiolvassa ami rajta van"
Kivéve, ha titkosítva van, ami egy jó ideje bekapcsolható Androidban.
"a belső memóriához ha nem vagy hülye és teszel lockot a telefonra már nem olyan egyszerű hozzáférni."
De nem is bonyolult, egy kicsit is elszánt támadó simán hozzáfér, ha nincs titkosítva.
DRM is theft
-
edward2
addikt
A Balatonboglári Borgazdaság tuti nem tesz.
(#190) MaCS_70
Attól, mert a te információd nem bizalmas lehet másé még az. A titkosítás egy opció és idővel feltörhető.
Androidos notebook amin SD kártyáról dolgozol? Ez meg micsoda?
(#193) dabadab
erre kíváncsi vagyok mi az az elszántabb támadó, mert tudtommal nem lehet a belső adatokhoz hozzáférni. -
félisten
Szerintem Te itt szórakozol velünk.
Komolyan azt akarod mondani, hogy rendben van az, hogy a Google letilt egy nagyon fontos funkciót? Letiltja azt, hogy az ember normálisan használhassa a saját memóriakártyáját a saját telefonjában? Csak mert esetleg ellopják...
Ha valakinek fontos, bizalmas információi lennének a kártyán, az esetleg gondoskodik arról, hogy védje azokat, illetve esetleg tényleg nem teszi őket oda. De ezt talán ne a Google döntse már el a felhasználó helyett!
A jelenlegi fájltitkosítások meg egyébként elég erősek. Erősebbek, mint egy telefon belépésvédelme. Mert a belső SD-re a logikád szerint valamiért nem veszélyes bizalmas adatokat másolni. De teljesen mindegy, a lényeg, hogy ha van ilyen lehetőség, azt talán a felhasználó, aki vastagon fizetett, döntse már el, hogy használja-e!
A notebookoknál meg miért is olyan furcsa, ha az ember kártyát akar használni? Az androidos notebookok (legalábbis amiket én ismerek, pl. a sajátom) történetesen nem dúskálnak saját tárterületben. Az eMMC-k nem épp hatalmasok, 16-128 GB nem a világ. Márpedig egy notebookon, tudod, az ember hajlamos arra, hogy nagyobb adatmennyiséget is tároljon. Ehhez képest én nem látom annyira elvetemült igénynek, hogy az ember ezért memóriakártyát használjon.
Szerinted miért az?Üdv: MaCS
-
edward2
addikt
Nem szórakozom.
Az erős fájltitkosítás rendben van, de az SD kártyát ha kiveszem a telefonból csak a titkosítás marad az utolsó lépés. Egy telefonba épített belső memóriát sokkal nehezebb elérni mivel ott van még a telefon oprendszere is amin át kell jutni vagy más esetben a memóriát valamilyen módon hardveresen kell átbütykölni hogy elérhető lehessen.
Androidos notebookot azért kérdeztem, mert én még életben nem hallottam androidos notebookról főleg nem arról, hogy azt SD kártyával kéne használni.
-
félisten
Az androidos tabletek most kezdenek megjelenni, talán a Lenovo készüléke már kapható is.
Hibridek viszont már kb. két éve vannak, amik szerintem teljesértékű notebookok levehető képernyővel. Egy ilyen Asus TF300-ast nyúzok én is.
-
thomasa
senior tag
Épp ma néztem rá a dropbox-omra, és meglepődve tapasztaltam, ha a 7 pontból 5-öt teljesítek,
Take the Dropbox tour
Install Dropbox on your computer
Put files in your Dropbox folder
Install Dropbox on other computers you use
Share a folder with friends or colleagues
Invite some friends to join Dropbox
Install Dropbox on your mobile deviceakkor +48GB-ot adnak, és így is lett. 2GB-ról 48-ra növeltem pikk-pakk.
Nem tudom mikor vezették be, de gondoltam jelzemEgy apró bibi van csak, nem örökké tart:
"We've awarded you 48 GB of bonus space for the next 24 months."[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ez iszonyat lassú volt
Március 21-én kezdtem el 11 GB felszinkronizálását a GDrivera, ma, április 15-én lett kész. 10/0,5-ös nettel.szerk: persze nem ment 7/24-ben a laptopom, de napi több órát azért igen. Néha nagyon lassan, néha meglepően fürgén másztak fel a családi fotók.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
az a 10/0,5ös net a probléma oka, ez ADSL vagy kábeltévés net? Mert bizony ott előfordul csúnya lassulás, nekem felfelé a google drive tárra 3MB-al is megy felfelé.
-
zsolt501
nagyúr
-
Snoop-y
veterán
-
zsolt501
nagyúr
Nincs set top box, mert a tv alkalmas a DVB-C vételre ezért nem kelet a box sem, így az meg lett spórolva több mint 110 digitális adó jön és több mint 20 FHD-ban.
Ez az egyetlen szolgáltató, ha jól tudom a mindig tv-n kívűl amihez nem kell set top box a digitális vételhez.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest