- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
Nincs set top box, mert a tv alkalmas a DVB-C vételre ezért nem kelet a box sem, így az meg lett spórolva több mint 110 digitális adó jön és több mint 20 FHD-ban.
Ez az egyetlen szolgáltató, ha jól tudom a mindig tv-n kívűl amihez nem kell set top box a digitális vételhez.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Snoop-y
veterán
-
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
az a 10/0,5ös net a probléma oka, ez ADSL vagy kábeltévés net? Mert bizony ott előfordul csúnya lassulás, nekem felfelé a google drive tárra 3MB-al is megy felfelé.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
veterán
Ez iszonyat lassú volt
Március 21-én kezdtem el 11 GB felszinkronizálását a GDrivera, ma, április 15-én lett kész. 10/0,5-ös nettel.szerk: persze nem ment 7/24-ben a laptopom, de napi több órát azért igen. Néha nagyon lassan, néha meglepően fürgén másztak fel a családi fotók.
[ Szerkesztve ]
-
thomasa
senior tag
Épp ma néztem rá a dropbox-omra, és meglepődve tapasztaltam, ha a 7 pontból 5-öt teljesítek,
Take the Dropbox tour
Install Dropbox on your computer
Put files in your Dropbox folder
Install Dropbox on other computers you use
Share a folder with friends or colleagues
Invite some friends to join Dropbox
Install Dropbox on your mobile deviceakkor +48GB-ot adnak, és így is lett. 2GB-ról 48-ra növeltem pikk-pakk.
Nem tudom mikor vezették be, de gondoltam jelzemEgy apró bibi van csak, nem örökké tart:
"We've awarded you 48 GB of bonus space for the next 24 months."[ Szerkesztve ]
-
félisten
Az androidos tabletek most kezdenek megjelenni, talán a Lenovo készüléke már kapható is.
Hibridek viszont már kb. két éve vannak, amik szerintem teljesértékű notebookok levehető képernyővel. Egy ilyen Asus TF300-ast nyúzok én is.
Üdv: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
edward2
addikt
Nem szórakozom.
Az erős fájltitkosítás rendben van, de az SD kártyát ha kiveszem a telefonból csak a titkosítás marad az utolsó lépés. Egy telefonba épített belső memóriát sokkal nehezebb elérni mivel ott van még a telefon oprendszere is amin át kell jutni vagy más esetben a memóriát valamilyen módon hardveresen kell átbütykölni hogy elérhető lehessen.
Androidos notebookot azért kérdeztem, mert én még életben nem hallottam androidos notebookról főleg nem arról, hogy azt SD kártyával kéne használni.
-
félisten
Szerintem Te itt szórakozol velünk.
Komolyan azt akarod mondani, hogy rendben van az, hogy a Google letilt egy nagyon fontos funkciót? Letiltja azt, hogy az ember normálisan használhassa a saját memóriakártyáját a saját telefonjában? Csak mert esetleg ellopják...
Ha valakinek fontos, bizalmas információi lennének a kártyán, az esetleg gondoskodik arról, hogy védje azokat, illetve esetleg tényleg nem teszi őket oda. De ezt talán ne a Google döntse már el a felhasználó helyett!
A jelenlegi fájltitkosítások meg egyébként elég erősek. Erősebbek, mint egy telefon belépésvédelme. Mert a belső SD-re a logikád szerint valamiért nem veszélyes bizalmas adatokat másolni. De teljesen mindegy, a lényeg, hogy ha van ilyen lehetőség, azt talán a felhasználó, aki vastagon fizetett, döntse már el, hogy használja-e!
A notebookoknál meg miért is olyan furcsa, ha az ember kártyát akar használni? Az androidos notebookok (legalábbis amiket én ismerek, pl. a sajátom) történetesen nem dúskálnak saját tárterületben. Az eMMC-k nem épp hatalmasok, 16-128 GB nem a világ. Márpedig egy notebookon, tudod, az ember hajlamos arra, hogy nagyobb adatmennyiséget is tároljon. Ehhez képest én nem látom annyira elvetemült igénynek, hogy az ember ezért memóriakártyát használjon.
Szerinted miért az?Üdv: MaCS
-
edward2
addikt
A Balatonboglári Borgazdaság tuti nem tesz.
(#190) MaCS_70
Attól, mert a te információd nem bizalmas lehet másé még az. A titkosítás egy opció és idővel feltörhető.
Androidos notebook amin SD kártyáról dolgozol? Ez meg micsoda?
(#193) dabadab
erre kíváncsi vagyok mi az az elszántabb támadó, mert tudtommal nem lehet a belső adatokhoz hozzáférni. -
dabadab
titán
"Ha SDre mented az adatokat azt bárki kiveheti a telefonodból aztán egy kártya olvasóval kiolvassa ami rajta van"
Kivéve, ha titkosítva van, ami egy jó ideje bekapcsolható Androidban.
"a belső memóriához ha nem vagy hülye és teszel lockot a telefonra már nem olyan egyszerű hozzáférni."
De nem is bonyolult, egy kicsit is elszánt támadó simán hozzáfér, ha nincs titkosítva.
DRM is theft
-
félisten
Kicsit továbbgondolva:
Szerinted azellen véd a Google, hogy HA elveszíteném a telefont, gond legyen az ellopott adatokkal, mégpedig úgy, hogy letiltja az adatok létét. Azellen miért nem véd, hogy a belső SD-n lvő adatokhoz hozzáférjen valaki? Vagy már kikerülhetetlen a PIN/jelszó/akármilyen védelem? (Igen-nem-igen, azellen nem véd...)
Valamint arra lennék baromi kíváncsi, hogy mi lesz az androidos notebookokkal. Ezeknél ugye kifejezetten használatjellemző, hogy egy jó nagy SD menjen beléjük és arról dolgozzon a polgár, ergo ez a korlátozáséppen a fő alkalmazási kört lehetetleníti el.
-
félisten
Én nem egészen ezt az indokolást olvastam, de voltaképpen mindegy is, úgyis csak bullshit.
Szerintem legalábbis az, hogy a Google rám akarja kényszeríteni, hogy vigyázzak az adataimra, amik egyáltalán nem biztos, hogy bizalmasak, erősen megkérdőjelezhető értelmű. Ez nem is lenne hülyeség, ha választani lehetne -- mint ahogy választhatom a kártya titkosítását is.
Szóval ez szerintem nettó baromság -- ne a Google akarjon már megvédemi magamtól, ha akarom, ha nem... Ezt ők sem gondolhatják komolyan.
-
edward2
addikt
Nem tudom miről beszélsz. Az SD kártya kiírtása biztonsági kérdés volt a Google számára és nem a felhő nyomatása. Ha SDre mented az adatokat azt bárki kiveheti a telefonodból aztán egy kártya olvasóval kiolvassa ami rajta van míg a belső memóriához ha nem vagy hülye és teszel lockot a telefonra már nem olyan egyszerű hozzáférni.
(#187) fattyu: igen, mert nincs nexus és igen más rendszerek nem tesznek bloatwaret a rendszerre. Ülj le 1-es.
-
fattyu
veterán
válasz Alchemist #184 üzenetére
ezzel az a baj hogy ebbe is bele lehet ám fáradni. hogy rootolnom kell hogy kiírtsam a sok szar szemét bloatware-t amivel megörvendeztet a gyártó a készüléken amit megvettem és a tulajdonom, de ha le akarom törölni bukom a gart.
spec én így lettem nem androidos... viszlát
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
zsolt501
nagyúr
válasz Alchemist #184 üzenetére
Csak akkor van gond, ha a telefon 1 garanciás, 2 céges, 3 ugrik a számláló, 4 meghibásodik, 5 nem lehet visszaállítani, 6 ugrik a garancia...
Szóval lehet okoskodni, hogy mindent meg lehet oldani, de láttam én már érdekes dolgokat.
Egy céges telefonnal nem nagyon szórakoznék, amikor a munkám és a megélhetésem tőle függ, és míg a rootolást tiltja a Samsung sőt még a Knox is be lett vezetve, nem nagyon kockáztatnék ilyet, hogy búcsút mondjak a megélhetésemnek.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
félisten
válasz zsolt501 #182 üzenetére
Így igaz, de még csak nem is kellenek ehhez a magyar árak.
Ez az a helyzet, mint amikor a NAS-hívők értetlenkednek a felhővel kapcsolatban -- a kettő másra szolgál.
Aktív, nagyon aktív felhőhasználó vagyok, mégis kizárt, hogy a gyors adatcserét felhőn keresztül oldjam meg -- mivel a felhő ehhez nem elég gyors és nem áll mindenhol rendelkezésre.Épp a minap csereberéltünk adatokat egy ügyfelemmel -- pár giga dokumentáció volt, amíg megbeszéltük, telefonon, kártyával át is másolódott. A mobilnet ottani sebességével ez egy napig tartott volna és kimerítette volna a nagyobb csomagok kapaitását is, de a hét végén másfél gigát is sikerült egy teljes napon át töltenem fel ADSL-en.
-
zsolt501
nagyúr
Egy a baj, hogy a magyarországi mobil net árak mellett ez azért elég meredek dolog, ha ez így van, az nagyon negatív irány lesz, és keresnem kell alternatívát, az android leváltására.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
félisten
válasz dragon1993 #180 üzenetére
Már a Nexusnál is az volt a filozófia ugye, hogy ne tárolj helyben, mert ott a felhő. Szerintem ez az akció most ennek az elvnek a kiterjesztése.
Az más kérdés, hogy a kettő nyilván nem összehasonlítható, olyan, mint az alma és a körömpörkölt.
Kíváncsi vagyok, hogy mennyire fog hatni a felhasználói reakció -- ami számomra azért érdekes, mert a hír januári, mégsem hallottam még róla, nem tapasztaltam semmilyen fölhördülést aktív fórumokban sem, most is csak véletlenül bukkantam rá.
-
-
félisten
válasz dragon1993 #178 üzenetére
Bocs, de ezt oltári nagy marhaságnak tartom.
Miért ne tudnám én eldönteni, hogy milyen tartalmat teszek az SD-re? Médiafájljaim elvétve akadnak a telefon közelében, akad viszont más bőséggel, amiket az SD-n tárolnék. Adatok, nem programok. A leírtak alapján viszont cseszhetem, mert egyszerűen nem férek hozzájuk, sem olvasni, sem írni nem tudom őket.
Ez szerinted miért jó???
-
-
Syl
nagyúr
A dropboxot feltornásztam 12 fölé, így éppen elég a napi vackaimhoz
Webes feltöltésre meg úgy tapasztaltam, a box a legjobb. 50 gigát adtak anno az Xperia telefonomhoz és piszok gyors a feltöltés. 5 Mbit az up-om és azt simán viszi. Plusz teljes mappákat/almappákat is egy mozdulattal lehet feltolni rá (nem úgy mint a onedrive-ra).Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
veterán
OK, köszönöm a tanácsot akkor újrakezdem a webes felületen a feltöltést a Gdrivera, de most már kisebb 1-2 GB-os adagokban, hogy ne fagyjon le.
A napi dolgaimat (telefonos fotók, kisebb fájlok, pdf-ek) én is Dropboxszal mentem, szinkronizálom Droidról, iPadről és PC-ről, de csak 3,5 GB-om van náluk, az archiválásra meg nem elég.
-
veterán
Igen, épp ez a bajom. User vagyok, hülyét kapok tőle.
Legfőképp a családi fotókat szeretném archiválni (DVD-n, külső HDD-n is megvan), de a végén kb. 30 GB-ról beszélünk.
Google Drive-on van 75 Gb-om, Box-ban 25 Gb-om.
Melyikre toljam? Hol egyszerűbb? (A Gdrive-ot régóta használom és a helyem is bőséges) Végigolvastam a fórumot folyamatosan.
-
veterán
Nem várok csodát, tudtam, hogy 2 nap lesz, de összeomlott és elvesztettem a fonalat a sok könyvtár között, nem tudom, hogy mi ment fel és mi nem.
Ha a telepítős verzió gépen lévő könyvtárába bemásolom az archiválandó anyagot, attól kiakad a drive.
Mit javasolsz:
1. kezdjem előlről a 11 Gb másolását?
2. próbálgassam szinkronizálni úgy, hogy a C:/google drive-ba másolom az anyagot, hátha egyszer összejön (most nem akar)?[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz zsolt501 #166 üzenetére
Igen, eddig a böngészőst használtam, de a 10 Gb-nyi anyagból 8-at sikerült felmásolnom kb. 2 nap alatt, aztán összeomlott. Arra gondoltam, hogy a telepítőssel szépen felmásolom, aztán majd törlöm az alkalmazást. Most sajnos folyamatosan hibaüzenetet kapok, azt javasolja, hogy válasszam le a fiókot a gépről. Megtörtént.
Az a nyomorom, hogy rengeteg könyvtár és fájl van a 10 (sőt 11) GB-ban, nem tudom mit másolt fel, ezért lenne jó a felfelé szinkronizálás
-
zsolt501
nagyúr
Ha csak egy irányba akarsz dolgozni, akkor a böngészős verzió kell neked, és nem a telepítős, mert ha telepíted akkor lefele is dolgozik.
-
veterán
válasz Dare2Live #164 üzenetére
Máris próbálom, töröltem az alkalmazást, most telepítem újra...
A problémám konkrétan az, hogy a driveból másolja a fájlokat a C:-re, de én azt szeretném, hogy a C:-n lévő Google Drive mappából másolja fel a felhőbe, azaz a valódi driveba.
10 GB-t szeretnék felmásolni...
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
-
veterán
Lécci segítsetek abban, hogy tudom azt beállítani, hogy a PC-re telepített Google Drive alkalmazás a felhő felé szinkronizálja a PC-n a megfelelő Google Drive mappába másolt (archiválandó) anyagokat. Most úgy tűnik, csak a PC felé akar szinkronizálni.
2 napja másolok már felfelé ezerrel (10/0,5 Mps internet), és úgy érzem a szinkronizálós megoldás sokkal kényelmesebb lenne.
Köszönöm előre is!
-
Snoop-y
veterán
Nem a te problemad. Viszont a hangouts az nem teljes erteku chat program barmennyire is szeretnek azt hinni...
Lehet hogy elolvassak de nem konnyitem meg a helyzetuket es mindent megteszek, hogy ne tudjak.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
edward2
addikt
Az ne az én problémám legyen hogy 3rd party cset programot használsz és nincs sync.
Így is úgy is elolvassák az összes SMS-ed ha androidot használsz szerinted mit változtat ezen ha a hangouts az alapértelmezett applikáció? Semmit? Ha ennyire paranoid vagy ne használj okostelefont.
De a chat részben is látom ha a partnerem online-e. És azt is látom milyen készüléken. Max az emberek nem jöttek még rá hogyan.
-
félisten
válasz janos1988 #158 üzenetére
Van egy szép nagy táblázatom arról, hogy mit hova szinkronizálok -- na, ez most gyarapodott 25 GB-tal.
Igazság szerint egy baromi nagy rendrakáson kéne túl lenni, mert irdatlan mennyiségű hulladék és majdnem-duplikátum árasztott el az elmúlt években -- na, ha ez megvan, akkor kezdem el törni a fejem egy átgondolt mentési-tárolási politikán. Úgyhogy egy darabig nem lesz éppen tele a BOX.
-
chabeee
aktív tag
jól megszívta aki tegnap vette
-
A symlink kezelés egy backup (vagy másolat) esetén nem egyértelmű, ezért ez általában nem technikai, hanem tervezési kérdés. Egy kétirányú szinkronizálás esetén, ha a távoli tárhely nem tárolja a symlinket definíció szerint is, a helyi symlink törlése elég sok galibát tud okozni.
-
Snoop-y
veterán
"Szerintem közvetlen file küldésnek kevés értelme van már"
Igen szerinted. Szerintem es meg sokak szerint meg van.A kereszt sync hangouts-on mukodik. De azzal szoktak jonni ha hianyzik a statusz meg minden egyeb akkor hasznald a Hangouts/Gtalk halot mas appal. Azon nem mukodik a sync...
Ez az integralt sms app dolog kicsit olyan mint anno mikor nem lehetett kioperalni az Ie-t meg a mediaplayert a windowsbol es ez eleg sokakat zavart. Legkevesbe sem szeretnem a google-n keresztul kuldeni az SMS-eket valoszinu ezzel sem vagyok egyedul.
Online resz. Ez csak reszben igaz. Ha benne vagy a chatben nem latod, hogy a partnered online e. ( regi GTalk pl bele vol integralva a telefonkonyvbe es ha abban lapozgattal ott is lattad az online statuszt oops ez megegy feature minusz akkor ugye?)
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
félisten
A fájlok küldözetésének azért még van értelme: a visszakereshetőség. Épp a télen volt szükségem egy 1996-os emailben elküldött melléklet ellenőrzésére.
Persze erre is van megoldás, pl. link + hash küldése, de ez sokaknak még úl magas, nehézkes.Amúgy maximálisan egyetértek Veled. Éppen van egy ügyem, amiben egy ember sorsa függ attól, hogy mi történt egy több tucatnyi megabájtos mailmelléklettel, illetve hogy elvárható-e, hogy valaki külön figyelmeztetés nélkül se gyártson és küldözgessen ilyeneket, ha az általa küldött tartalom normális beállításokkal beleférne egy megába...
-
edward2
addikt
Eltűnt a státusz ez igaz, de látod, hogy ki online és már azt is hogy milyen eszközön online. (az hogy nem lehet away lenni a mások tudta nélkül az probléma.)
Nem lehet filet küldeni? Feltöltöd gdriveba a filet aztán megosztod az egyénnel. Szerintem közvetlen file küldésnek kevés értelme van már.
Ez a kereszt syncelés több készülék között pedig szerintem a gyártók hibája. Van egy nexus 7/4em plusz PCn is használok hangoutot lássuk nálam mi történik: minden készülékre egyből jön az üzenet, de csak azon csipog az új üzenet érkezése amelyiket épp használom. Szerintem ez eléggé tökéletes, de több Samsungos ismerőstől hallottam a te problémádról.
Az SMS használatnak én meg külön örülök. Egy programban látom kivel miről beszéltem smsben vagy chaten. Remélem a jövőben automatikusan ez lesz az SMS program és sok idióta ismerős végre leszáll a watsappról.
-
félisten
válasz micafighter #140 üzenetére
Én is így értelmeztem, beléptem a párom gPadjéről, oszt mégis 25 GB-on állok.
Talán majd idővel -- neki is elég lassan adták meg.Üdv: MaCS
-
Snoop-y
veterán
válasz micafighter #142 üzenetére
Lassuk mi hianyzik belole:
Eltunt a statusz ( pl nincs invisible mode ) Ez mar IRC-n is alap volt
Nem latod masok statuszat sem. Erre mit mondjak? 2014-ben egy chat programban nem latod ki van online? Ha nem latom hogy online nem irok neki mert ez nem email vagy mas offline kommunikacios eszkoz
Nem lehet file-t kuldeni
Nincs away message ( tehat a masik fel nem latja hogy mi az anyamert nem valaszolok mikor elvileg "online" vagyok )Kinyirasra:
Legtobb update automatikusan leszedi a Gtalk-ot mar KitKat elott is.
Kitkat meg mar csak hangouts-al elerheto.A Gtalk protokoljat hasznalo 3rd party programok meg azert nem jok mert keresztben nem syncelnek:
Ha be vagyok lepve gepen is meg a mobilon is amit mobilrol kuldok az nem jelenik meg a gepen levo Chat ablakban es forditva.
Nagyjabol ennyi.
Es akkor arrol meg nem is beszeltunk hogy lenen meg rajta mit fejleszteni.Masik meg, hogy le sem lehet szedni alapban a telefonrol es ralat az SMS-re is.
Meg szerencse hogy custom rom es root segitsegevel ki lehet gyilkolni a rendszerbol illetve lehet korlatozni, hogy chat-re hasznaljam csak de ne lassa az SMS-t.New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
félisten
Az összes többi szolgáltatónál triviálisnak vettem, hogy működik az, hogy a saját főmappájában létesítek egy "junction"-t vagy "Symbolic link"-et, ami a gépem távoli könyvtárai egyikére mutat, és így gyakorlatilag tetszőleges könyvtárat szinkronban tudok tartani -- még ha az adott szolgáltató idióta módon nem is engedi meg tetszőleges könyvtár bevonását.
A GoogleDrive viszont érdekes módon nem vesz tudomást ezekről (és semmilyen átlinkelésről). A dolog azért érdekes számomra, mert tudtommal ezeket alapból látnia kéne, hiszen az NTFS struktúra tartalmazza őket, úgyhogy olyan, mintha direkt tiltanák.
A fórumokban ennek ellenére évek óta írogatják, hogy dolgoznak rajta, hamarosan működni fog...
-
edward2
addikt
Annyira alacsony ez az $1.99es ár a 100 gigáért, hogy lehet előfizetek pedig nincs is rá szükségem
Különben dropboxot meg gdriveot fölösleges összehasonlítani. Szerintem az igazi cloud az a gdrive nem a dropbox.
-
félisten
Lehet, hogy a mostani áresés erősen bekavar nekik is, és már bánják is az ingyenes társaság eleresztését.
De az is lehet, hogy finanszírozási gondjaik lettek, és fejlesztés helyett így tudtak tárhelyet felszabadítani.
A környezetemben mindenesetre többen is vagyunk, akik most erősen fontolgatják a nem olcsó szolgáltatás nem folytatását.
Fejlesztés viszont van, jön ki az új főverzió -- bétatesztelem, és nem vagyok tőle elragadtatva.
-
félisten
-
micafighter
nagyúr
,,vegyuk csak siman a Talks ----> Hangouts transzformaciot.
Sikerult kiherelniuk egy jol mukodo szolgaltatast. Es ugy latszik a Talks-ot halalra is iteltek ( csendben kinyirjak majd a KitKat terjedesevel )"Ez alatt pontosan mit értesz? Én a talkot nagyon ritkán használtam, de legjobb tudomásom szerint a Hangouts csak kibővítette a funkciókat, s nem vett el belőle.
-
micafighter
nagyúr
,,Valoszinu igen a korlatozas az egyik ok vagy nem akarnak eroforrast pazarolni az ingyenes resz fejlesztesere."
Itt most épp, hogy nem az ingyenesekről van szó. Nekem 25 GB ingyenes tárhelyem van GDriveban promoció miatt, de mivel nincs normális kliensünk PC Windows OS-re (föleg a már itt is említett problémákra gondolok), addig nem fogom tudni kihasználni a tárhelyet. Ha lenne egy normális kliens delta syncel és tetszőleges mappát hozzá lehetne adni, és ugyanúgy mutatná a csak online elérhető fájlokat, mint a SkyDrive/OneDrive, akkor kapásból előfizetnék minimum a 100 GB-ra.
Tehát ez épp a fizetős részleget érinti, szerintem sokan vannak így vele, hogy jó nekik az ingyenes tárhely, de fizetni nem akarnak érte amíg ilyen alapvető dolgok nincsenek megoldva.
-
micafighter
nagyúr
Nem kaptál még GB ot? A box.com os akciot úgy kell értelmezni, hogy 50 GBre böviti az ingyenes tárhelyed, nem adódik össze más promoval. Tehát ha különböző jogcímeken többször is jogosult lennél az 50GBos akcióra, akkor is csak 1et tudsz érvényesíteni egy fiókra, nem adódik össze.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
Sugarsynchez - Valoszinu olyan az uzleti modell, hogy elbirja a pistikek kirugasat. Van meglevo fizeto user adatbazis ( ceges elofizetok ) akik nehezen mozdulnak es valoszinu azokra akarnak koncentralni.
Google - A jo isten csak a megmondhatoja, hogy mit miert csinalnak de veszett jo oka lehet. Egyik valoszinuleg az amit te is irtal de lehet meg tucat masik amit mi halandok nem latunk at. Valoszinu igen a korlatozas az egyik ok vagy nem akarnak eroforrast pazarolni az ingyenes resz fejlesztesere.
Utobbi idoben csinalnak erdekes dolgokat ( vegyuk csak siman a Talks ----> Hangouts transzformaciot.
Sikerult kiherelniuk egy jol mukodo szolgaltatast. Es ugy latszik a Talks-ot halalra is iteltek ( csendben kinyirjak majd a KitKat terjedesevel )New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
félisten
És egy másik kérdés -- csak nem akarom a különböző gondolatokat egy szálon keverni:
Vajon mi lehet a valós oka annak, hogy a Google nem támogatja az NTFS-linkeket???? Kizártnak tartom, hogy technikai okok állnának a háttérben -- máshol működik a dolog.
Esetleg nem akarják, hogy a felhasználók ténylegesen kihasználják a névleg rendelkezésre álló kapacitást?Merz ez így, hogy csakis a saját mappa szinkronizálódik, elég komoly megkötés. Ezért használok én is kb. 50 MB-ot a meglevő 25 GB-ból.
-
félisten
Ha már szóba került a kiélezett piaci helyzet:
Baromi kíváncsi lennék arra, hogy mi történik a Sugarsyncnél. A jelenlegi egyik legjobb szolgáltatónak tartom, de messze nem hibátlan, jó, de nem kiemelkedően jó szolgáltatást nyújt. Ehhez képest ők voltak azok, akik decemberben egy huszárvágással megszüntették az ingyenes tárhelylehetőséget, szabályosan kirúgva azokat az 5+ GB-ot használó free usereket, akik nem akartak fizetősbe feljebb lépni.
Ehhez képest a trend ugye az, hogy egyre több jár ingyen és egyre olcsóbb az egyre több hely.
Mik lehetnek az üzleti elgondolásaik? Mivel akarhatnak felhasználókat szerezni, vagy akár csak megtartani?Ha nincs náluk is érdemi árcsökkentés, nyáron már én sem hosszabbítom meg az előfizetésemet, és nem hinném, hogy egyedül vagyok ezzel.
-
félisten
válasz Sanyi.mTs #132 üzenetére
Egy jó évig próbálkoztunk, mielőtt feladtuk volna. Szabályosan pingpongoztak velünk, mindkettő szerint a másik az illetékes, bár egy labdaváltás két-három hónapig tartott.
Aztán rájöttünk, hogy teljesen értelmetlen az egész, hiszen van NAS, jött az 50 GB Box, a Google-nél is beleszaladtunk egy promócióba, úgyhogy jóval több online helyünk lett, mint amennyire a páromnak szüksége lenne.Üdv: MaCS
-
félisten
válasz wwenigma #131 üzenetére
Ebben az esetben megkövetem vegyteket -- elnézést kérek.
Bár nekem nem akar 50 GB-ot adni a párom LG-jéről a Box, de még próbálkozom.
Ha jobban belegondolok, amúgy nem logikátlan a dolog, hiszen elég nagy lett hirtelen a verseny a tárhelypiacon.
-
wwenigma
Jómunkásember
box.com-nál nincs semmihez kötve csupan annyi a kitétel hogy az adott típusú készülék legyen.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
félisten
válasz Sanyi.mTs #128 üzenetére
Remélem, büszke vagy magadra.
Én történetesen a történet másik oldalát ismerem, amikor valaki megvett egy bemutatókészüléket, amihez éppen csak a szabad tárhelyet nem tudta aktiválni. Nem volt boldog, de te biztosan örülsz az ügyességednek.
MaCS
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz #41635072 #102 üzenetére
én: megváltoztattam a jelszavamat (Teszt123), elmentem MM-be telepítettem az app-ot az adott telóra, beléptem, megkaptam az 50GB-t, unlink-eltem az acc-ot, töröltem az app adatait, majd az app-ot is, majd a saját telón visszaállítottam a jelszót.
fénykép tárolásra a flickr.com-ot használom. 1TB fényképet lehet ingyen tárolni.
-
félisten
válasz radi8tor #123 üzenetére
Na, az biztosan olcsóbb lesz neki, mint egy ingyenes tárhelyszolgáltatás!
50 GB-ot simán össze lehet szedni, legfeljebb nem egy helyen lesz minden. A Hubic helyből 25 GB-ot ad, a Copy 15-öt.
A Megával eddig nem hallottam, hogy gond lenne -- és ha történetesen bedől, akkor mi történik? Másik megoldás után néz az ember.
Én nem olyan régen érdeklődtem szerverpark/NAS-vonalon, de az önköltségi-baráti alapon ajánlott ár magasabb volt, mint egy 100 GB-os csomag a legtöbb felhőnél.
-
Kasya
nagyúr
Ezek szerint en nagyon szerencses vagyok, hogy nem "cenzuraztak"
A szabalyzat szvsz eleg szabad elvu Skydrive-bal, de alighanem GDrive-nal is. Sajnos, ezt lekell nyelni. Mondjuk vicces, hogy a telefon automatan tud szinkronizalni tartalmat es az ember sokszor feledekeny... -
Alchemist
addikt
Ha szubjektív értékelés alapján bármikor letilthatják a fiókodat, akkor ez a szolgáltatás komolytalan. Ha éppen Snowden/Wikileaks doksijait vagy egy vírusgenerátor forrásfájljait teszem fel, akkor le is tartóztatnak..?
[ Szerkesztve ]
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Penge_4
veterán
Nekem anno az egész Microsoft fiókomat emiatt a "pornográf" animáció miatt banolták. Igazából pont az a vicc, hogy feltöltöttem még anno egy rakás ilyen telefonos marhaságot (természetesen szigorúan teljesen privát jogosultsággal), hogy kipróbáljam, ott pihent fent hónapokig zavartalanul, majd épp mikor úgy gondoltam, hogy ha már van ingyen 25 gigám, fel kéne használni adatmentésre, akkor blokkolták a fiókom és jött az email Hotmailre. Végül nem csak a 25 gigás SkyDrive-om ugrott, hanem vele együtt minden miután elküldtem őket olyan helyre, ahová nem kellett volna.
Az elején még nem is tudtam mi a szitu, mert valami hivatalos szabványszöveget nyomott az illetékes, majd 2-3 levélváltás után a "pornography" szóra lettem figyelmes és nem tudtam hova tenni, elvégre én csak pár telefonos animációt töltöttem fel (mert voltak még keygenek is berarolva meg ilyesmi, inkább erre gondoltam, hogy emiatt blokkolhatták, de az jelszavazva volt mind). De végül kiderült, hogy az animáció [moderálva] a csőrüket.
[ Módosította: radi8tor ]
-
félisten
válasz dragon1993 #120 üzenetére
Pedig neked pont a git kellene a lokal repok miatt (ha notebookon dolgozol peldaul).
while (!sleep) sheep++;
-
micafighter
nagyúr
Köszi szépen hogy ezt megosztottad velünk, eléggé elgondolkodtató.. Ehhez kapcsolódik ez is: Microsoft Szolgáltatási Szerződés. Különösen érdekes a 3.3. Mit tehet a Microsoft a tartalmaimmal? és a 3.4. Milyen típusú tartalmak tiltottak a szolgáltatásokban? pontok. A tanulság szerintem az, hogy érdemes elolvasni a szerződési feltételeket, mielőtt másra bízod a személyes dolgaidat.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
Teljesen igazad van, de azért az hozzá tartozik a történethez, hogy egy felhő szolgáltatást nagyrészt ki lehet váltani egy otthoni szerver géppel (amit nem muszáj otthon tartani). Hogy mindig elérhető legyen, ahhoz állandó stabil internet kapcsolat kell, raid tömbök, és 0-24 mennie kell a gépnek. Azonban nem csak a hardverbe kell befektetni, meg egy normális internetszolgáltatóba, hanem az áram is folyamatosan pörög. Ja és akkor az áramkimaradás lehetőségéről még nem is beszéltünk, úgyhogy jó lenne egy tartalék áramgenerátor áramkimaradás esetére
Viszont ennek a megoldásnak van egy nagy előnye a felhő szolgáltatókkal szemben, mégpedig hogy nem adod ki a kezedből a fájlaidat.
Akkor ez alapján döntse mindenki maga el, hogy melyik éri meg jobban, egy ilyen befektetés, vagy egy felhő szolgáltatás
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz dragon1993 #115 üzenetére
Bitbucket.org peldaul ad 5 ingyenes git/mercurial repot.
while (!sleep) sheep++;
-
takacsbotond
őstag
Engem még mindig nem győztek meg arról, hogy privát adatokat adjak ki magamról a két óriásnak!
Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
dragon1993
őstag
Használtam SVN-t sőt TFS-t is.
Utóbbi elég hulladék, de az előbbivel semmi gondom nem volt, de nem érzem azt ,hogy emiatt vennem kéne egy nas-t vagy bérelnem egy VPS-t / SVN repo-t. 1 személyes projektnél sok előnyét nem látom az SVN-nek.
De ha tudsz írd meg mindig tanul az ember.Most Delphi 4.0-t használunk a suliban az alá nehezen rakja be az ember az SVN-t
Az egyetem nem fizeti ki a 20gép * 20k-s licencet a frissebbre.
[ Szerkesztve ]
-
janos1988
addikt
És mennyi időre? Mennyire megbízható? Sebesség? Az ilyen kevésbé ismert nevekhez pesszimistán állok hozzá, ki tudja, lehet másnap lehúzza a rolót ez a szolgáltatás, mert sokba kerül a fenntartása, stb..
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
félisten
válasz Alchemist #112 üzenetére
Én is a fizikai másolat mellett használom a felhőt.
A lényeg az, hogy ami fontos, több, FÜGGETLEN helyen legyen meg. A saját külső HDD legfőbb veszélye az, hogy hajlamos a főadatokkal egy helyen lenni -- viszonylag sok olyan esetet láttam már, amiben így veszett el minden.Egy másik veszély, ha nincs archív változat, csak szinkron -- így egy nem kívánt esemény könnyedén "körbemegy" az adatok között. Én ezért a szinkronszolgáltatásokat szigorúan kézzel indítom.
-
félisten
válasz wwenigma #109 üzenetére
Éppen 30 éve még pont ez volt a történet! Egy spirálfüzetben voltak az adataim, azaz a programjaim. Saját gépem még nem volt, úgyhogy papíron írtam a programjaimat, amiket minden alkalommal bepötyögtem.
Stabilabb volt, mint a kazetta.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
Mehh, spirálfüzetbe kiírni smafu?
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
félisten
Halihó!
Amellett, hogy a fontosabb adataimat három helyszínen hét-nyolc példányban tárolom (ebből három RAID1), a kevésbé fontosakat négy példányban, amiből ugyancsak három a RAID1, baromi fontosnak és hasznosnak tartom a felhőt.
Aktívan, napi rendszerességgel, fizetősben használom a Sugarsyncet, a DropBOXot, a GoogleDrive-ot, szintén napi használatban, de az ingyenes verzióban a OneDrive-ot, a Wualát és aCubby-t, továbbá használgatom a Hubicot, az UbuntuOne-t, a Copy-t, a SpiderOakot, a BOX-ot, a Megát, a Comodot, az ASUSCloudot és a Tresoritot.
Szolgáltatásban messze a Sugarsync és a Wuala jön be legjobban, a DropBOXból nagyon hiányzik a tetszőleges mappa csatlakoztatása, ami a Cubby-ban, a SpiderOakban, a Cubby-ban, a Tresoritben és a Wualában megvan. Ebben a tekintetben viszont éppen a GoogleDrive-nak van egy hatalmas és érthetetlen hiányossága: nem kezeli le az NTFS-linkeket!!! Ergo MINDENT a saját mappájába kell betenni, akkor is, ha az mondjuk több TB, ami felfoghatatlan. A Google fórumai évek óta tele vannak az ezel kapcsolatos panaszokkal és ígéretekkel, mégsem történik semmi.
Konkrét panaszom a Sugarsynckel volt még két éve, azóta csak az ütköző fájlok miatt akad néhány duplikátum, de rendben van. A Sky/OneDrive viszont rendszeresen szórakoztat két komoly hibával:
1. Kiakad és elszívja a gép összes erőforrását. Három PC-n is megy ez, a gépek lelassulnak, a process pedig 99%-os CPU-foglalást produkál.
2. Egyes könyvtárak tartalmától alig tudok megszabadulni. Még ősszel volt egy nem kicsi, rendszeresen módosuló tartalmú könytáram, amit szerettem volna kihagyni a felhőből -- ez kb. két hónapig tartott, több tucatszor töröltem a gépekről és a webes felületen is, mégis állandóan visszaszinkronizálódott.A Comodo CCloudja elképesztően lassú.
UI: Azoknak, akik nem fogják föl, hogy miért jó a felhő, csak annyit mondanék, hogy másoknak azért lehet fontos a többlet adatbiztonság, a megosztási lehetőség és az elérhetőségi lehetőség. A felhőszolgáltatók jelentős része egyébként kliensoldali titkosítást alkalmaz, úgyhogy ő maga se látja, hogy van nála tárolva. Érzékeny tartalmat érdemes ilyen helyre bízni (pl. Wuala, Tresorit, SpiderOak, Mega, Comodo, talán a Cubby).
-
PandaMonium
őstag
Nem hiába ilyen olcsó, az NSA-nek nagyon kell az infó.
Viccet félre téve jó árak, akik meg a biztonságról pampognak azoknak meg megsúgom, hogy semmi nem kötelez, hogy ide érzékeny adatokat tölts föl, ez az egész azért más célokat szolgál.What I cannot create, I do not understand
-
FireFox1996
őstag
válasz Lacee1986 #16 üzenetére
Ezek a szolgáltatások szerintem a mobil phone felhasználóknak valóak... Mert nem szinkronizálnak alkalmanként több GB-t... Gondolj bele, hogy ha vki rendes fény.géppel csinál képeket RAW formátumban, annak az 1 képnek a mérete kb 20-30 MB (vagy még több), így 1 hétvégi kirándulás alatt kb több százat is ellőhet. Mondjuk 200 db kép x 20 MB = 4000 MB, így összméret kb 4 GB. Ezt azért nem kényelmes feltölteni felhőbe
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz #41635072 #102 üzenetére
LG/Xperia. Eleg 1x beloginolni box.com app-pal megfelelő telóról. Ismeretségi körödben csak van.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz #41635072 #100 üzenetére
Box terén olvass vissza, siman konnyen megszerezhető az 50GB.
Új hozzászólás Aktív témák
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest