Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kezdhetjük az elejétől.. [link]
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
tomazin
veterán
válasz #32839680 #41 üzenetére
Az allam adhat pontokat. Az allam behatarolhatja pontszamod alapjan hova mehetsz. Az allam eldontheti mire gondolhatsz.
De most komolyan ne legyen mar termeszetes,h barmit megtehet az allam.
Arcfelismeres: totalisan szuksegtelen. Ha olyan van a felvetelen ami egy nyomozas szempontjabol relevans, akkor beszerzik a felvetelt, kivagjak bela arcat es reeresztik a dbre. Ahhoz semmi koze senkinek,h gizi neni 13:57kor setalt at repaert a kisboltba.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz philoxenia #42 üzenetére
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
BE4GLE
aktív tag
Én csak azt nem értem mi a fenéért költ ilyen termékek fejlesztésére a FB. Piackutatás nélkül is magabiztosan lehet tudni, hogy milyen lesz a fogadtatása.
Redmi Note 9 Pro
-
Reggie0
félisten
válasz --Disztroj-- #35 üzenetére
Az is, meg pl. az, hogy a biztonsagi kameradon nem lehet rajta az utca, menetrogzitovel nem csinalhatsz jo minosegu felvetelt, nem tarolhatod a felvetelt, csak irrelisan rovid ideig, stb. stb.. Vannak boven korlatok, amiket el kene torolni.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Igazából eddig is könnyen rejthettek kamerát bármibe, [link] nem maga a filmezés a probléma gyökere, hanem a megosztás, akár akaratlanul is. Szándékosan csinálva ebben semmi új nincs. Közterületen láthat engem bárki, szemüveggel és szemüveg nélkül is, csak olyat csinálok tehát közterületen, amit fel tudok vállalni.
Igazából a magánszférában lehet akaratlanul ezzel belemászni, ha meghekkelik, gyerekek filmezése pedofilok által például.[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
k-adi
nagyúr
válasz t72killer #34 üzenetére
ez kicsit tévedés, helyesebben fogalmazva a köztereken lévő korlátozások a biztonságos közterület használat biztosításának érdekében vannak (a "zaklatásmentesség" csak egy töredéke ennek), nem azért hogy "korlátozások nélkül használhassuk" (ennek nincs is így értelme..)
csak hogy belekössek én is, ha már ilyen apróságokon csámcsogunk bár mindenki "ugyanarra" gondol
[ Szerkesztve ]
-
--Disztroj--
senior tag
A bizonyos feltétel, hogy pl nem jelenteted meg médiumban/nyilvános felületen, de a családi vakáción belógó japán turistáért nem büntetnek civileket. Ez a difi!
Ha mindenképp a faceboknak közvetítenéd az életed egy droidszemüveggel, akkor jöhet a klasszik formula, hogy egész nyugodtan, ha otthon a négy fal között!
[ Szerkesztve ]
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
t72killer
titán
, szóval a lényeg, hogy a "korlátozások" azért vannak meghozva, hogy "korlátozások nélkül" (LoL) használhassuk vagy inkább: emberi módon zaklatásmentesen elférjünk egymás mellett. Kb mint a légtér, az is "közös": papírsárkányt eregethetsz mindenféle engedély nélkül, de drónt vagy komolyabb, pláne emberszállító madarat reptetni már komoly papírmunka.
-
t72killer
titán
Nincs olyan, hogy korlátozás nélküli használat, épp azért közterület. A korlátokat a másik ember jogai, mozgástere és szabadsága jelenti. Nem szemetelhetsz, a kutyádat pórázon kell tartanod, sok helyen egyenen szájkosárral, nem követhetsz egy neked tetsző/nemtetsző egyént, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Pontosan. A korlatozas nelkuli hasznalatba a korlatozas nelkuli kamerazas is beletartozik.
"a bizonyítási eljárásokat ne keverjük ide, az másik jogszabály. a hatóság nem lesz attól elszámoltathatóbb, hogy az én arcom megjelenik a facebookon."
De lesz. Mert nincs lehetoseguk megtiltani a filmezest, igy a szemtanukat nem tudjak leallitani. Szamtalan esetben volt ez segitseg az USA-ban is, igy nem tudtak eltussolni a szabalytalansagaikat.
-
bambano
titán
teljes tévedés. a közterület azért közterület, hogy az emberek korlátozás mentesen használhassák.
ez a szemlélet a helyes. nekem már az sem tetszik, hogy bárki felvételt készíthet közterületen, de az, hogy ezt nyakló nélkül nyilvánosságra hozza, az törvénytelen, és jól is van ez így.
a bizonyítási eljárásokat ne keverjük ide, az másik jogszabály. a hatóság nem lesz attól elszámoltathatóbb, hogy az én arcom megjelenik a facebookon.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Reggie0
félisten
válasz --Disztroj-- #22 üzenetére
Nem lehet most sem szabadon kamerazni., csak bizonyos feltetelek eseten bekenhagynak.
Nem a szemuvegrol van szo, hanem ugy altalaban a kamerazasrol.
-
t72killer
titán
válasz --Disztroj-- #22 üzenetére
A Borkai sztorit ha jól rémlik google glass-al vették fel. Szóval ja, egy sor rejtett kukkolási lehetőséget nyit meg.
-
--Disztroj--
senior tag
Most is szabadon lehet felvételt készíteni. Mindannyian élünk is vele és nincs ezzel semmi gond. Ha valaki nem akar benne lenni, az kikerüli a kamerád/telód és kész.
Viszont ha mások számára észrevehetetlenül, egy szemüvegbe épített kamerával járod a várost, akkor az nagyon nem frankó! Ez egyáltalán nem közérdek, ez creepy!
[ Szerkesztve ]
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
Tigerclaw
nagyúr
Oszinten szolva kozteren meg hasznos is lehetne, ugy ahogy az autoba szerelt menetrogzito kamerak is, de a felvetel utan mar nagyon nem mindegy, hogy hogyan van felhasznalva. Lejatszhato-e barkinek, feltoltheto-e barhova. Ha azt nezem, hogy meg a Google Maps felvetelein is ki kellett takarni az arcokat, nem sok jora szamithat a Facebook. Belteren meg barhova lepsz be az otthonod kivetelevel, mindenhol tiltva lesz okkal.
Erdekes menet lesz, de szerintem ugyanugy jar majd mint a Google Glass. Problemas a kameraja, es problemas ha van benne tulzasba vitt Augmented Reality... de persze lehet hogy az utobbi nem kerul bele es csak egy szemuveg formaju akciokamera szerusegnek szanjak.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
Anno a Google Glassot pont a kamera miatt huztak le. Ez pont ugyanugy fog jarni. Egyre tobb orszagban tiltjak majd be. Van ahol eleve talan kemeszkoznek is szamit torvenyileg es nem is forgalmazhato.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
k-adi
nagyúr
komolyan nem értem, hogy nincs a cégnél ilyenkor egyetlen értelmes ember aki ilyenkor lepofozná a barmot aki kitalál egy ilyet?
-
-
nanocry
tag
Csoda-e... Ezzel még kémkedni is simán lehet.
Édesapám, ég a Tisza, szalmával oltják..
-
bambano
titán
-
t72killer
titán
válasz lomposfarkas #5 üzenetére
=Robbanós IS-verziót még nem terveztek
-
lomposfarkas
tag
"állítólag biztonságban lesznek az okosszemüveg közelében lévők."
Akkor mire jó az egész, hahaha... -
bambano
titán
nem értem, mit kell ezen gatyázni: ki kell tiltani az eu-ból és kész.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Nudista strandon szabad napszemüvegben nézelődni?
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
Új hozzászólás Aktív témák
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- ASUS notebook topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Óra topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Görkoris topic
- LEGO klub
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest