Új hozzászólás Aktív témák
-
Kezdhetjük az elejétől.. [link]
-
tomazin
veterán
válasz
#32839680 #41 üzenetére
Az allam adhat pontokat. Az allam behatarolhatja pontszamod alapjan hova mehetsz. Az allam eldontheti mire gondolhatsz.
De most komolyan ne legyen mar termeszetes,h barmit megtehet az allam.
Arcfelismeres: totalisan szuksegtelen. Ha olyan van a felvetelen ami egy nyomozas szempontjabol relevans, akkor beszerzik a felvetelt, kivagjak bela arcat es reeresztik a dbre. Ahhoz semmi koze senkinek,h gizi neni 13:57kor setalt at repaert a kisboltba.
-
válasz
philoxenia #42 üzenetére
-
BE4GLE
aktív tag
Én csak azt nem értem mi a fenéért költ ilyen termékek fejlesztésére a FB. Piackutatás nélkül is magabiztosan lehet tudni, hogy milyen lesz a fogadtatása.
-
Reggie0
félisten
válasz
--Disztroj-- #35 üzenetére
Az is, meg pl. az, hogy a biztonsagi kameradon nem lehet rajta az utca, menetrogzitovel nem csinalhatsz jo minosegu felvetelt, nem tarolhatod a felvetelt, csak irrelisan rovid ideig, stb. stb.. Vannak boven korlatok, amiket el kene torolni.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Igazából eddig is könnyen rejthettek kamerát bármibe, [link] nem maga a filmezés a probléma gyökere, hanem a megosztás, akár akaratlanul is. Szándékosan csinálva ebben semmi új nincs. Közterületen láthat engem bárki, szemüveggel és szemüveg nélkül is, csak olyat csinálok tehát közterületen, amit fel tudok vállalni.
Igazából a magánszférában lehet akaratlanul ezzel belemászni, ha meghekkelik, gyerekek filmezése pedofilok által például. -
-
k-adi
nagyúr
válasz
t72killer #34 üzenetére
ez kicsit tévedés, helyesebben fogalmazva a köztereken lévő korlátozások a biztonságos közterület használat biztosításának érdekében vannak (a "zaklatásmentesség" csak egy töredéke ennek), nem azért hogy "korlátozások nélkül használhassuk" (ennek nincs is így értelme..)
csak hogy belekössek én is, ha már ilyen apróságokon csámcsogunk bár mindenki "ugyanarra" gondol
-
--Disztroj--
senior tag
A bizonyos feltétel, hogy pl nem jelenteted meg médiumban/nyilvános felületen, de a családi vakáción belógó japán turistáért nem büntetnek civileket. Ez a difi!
Ha mindenképp a faceboknak közvetítenéd az életed egy droidszemüveggel, akkor jöhet a klasszik formula, hogy egész nyugodtan, ha otthon a négy fal között!
-
, szóval a lényeg, hogy a "korlátozások" azért vannak meghozva, hogy "korlátozások nélkül" (LoL) használhassuk vagy inkább: emberi módon zaklatásmentesen elférjünk egymás mellett. Kb mint a légtér, az is "közös": papírsárkányt eregethetsz mindenféle engedély nélkül, de drónt vagy komolyabb, pláne emberszállító madarat reptetni már komoly papírmunka.
-
Nincs olyan, hogy korlátozás nélküli használat, épp azért közterület. A korlátokat a másik ember jogai, mozgástere és szabadsága jelenti. Nem szemetelhetsz, a kutyádat pórázon kell tartanod, sok helyen egyenen szájkosárral, nem követhetsz egy neked tetsző/nemtetsző egyént, stb.
-
Reggie0
félisten
Pontosan. A korlatozas nelkuli hasznalatba a korlatozas nelkuli kamerazas is beletartozik.
"a bizonyítási eljárásokat ne keverjük ide, az másik jogszabály. a hatóság nem lesz attól elszámoltathatóbb, hogy az én arcom megjelenik a facebookon."
De lesz. Mert nincs lehetoseguk megtiltani a filmezest, igy a szemtanukat nem tudjak leallitani. Szamtalan esetben volt ez segitseg az USA-ban is, igy nem tudtak eltussolni a szabalytalansagaikat.
-
bambano
titán
teljes tévedés. a közterület azért közterület, hogy az emberek korlátozás mentesen használhassák.
ez a szemlélet a helyes. nekem már az sem tetszik, hogy bárki felvételt készíthet közterületen, de az, hogy ezt nyakló nélkül nyilvánosságra hozza, az törvénytelen, és jól is van ez így.
a bizonyítási eljárásokat ne keverjük ide, az másik jogszabály. a hatóság nem lesz attól elszámoltathatóbb, hogy az én arcom megjelenik a facebookon. -
-
Reggie0
félisten
válasz
--Disztroj-- #22 üzenetére
Nem lehet most sem szabadon kamerazni., csak bizonyos feltetelek eseten bekenhagynak.
Nem a szemuvegrol van szo, hanem ugy altalaban a kamerazasrol.
-
válasz
--Disztroj-- #22 üzenetére
A Borkai sztorit ha jól rémlik google glass-al vették fel. Szóval ja, egy sor rejtett kukkolási lehetőséget nyit meg.
-
--Disztroj--
senior tag
Most is szabadon lehet felvételt készíteni. Mindannyian élünk is vele és nincs ezzel semmi gond. Ha valaki nem akar benne lenni, az kikerüli a kamerád/telód és kész.
Viszont ha mások számára észrevehetetlenül, egy szemüvegbe épített kamerával járod a várost, akkor az nagyon nem frankó! Ez egyáltalán nem közérdek, ez creepy!
-
Tigerclaw
nagyúr
Oszinten szolva kozteren meg hasznos is lehetne, ugy ahogy az autoba szerelt menetrogzito kamerak is, de a felvetel utan mar nagyon nem mindegy, hogy hogyan van felhasznalva. Lejatszhato-e barkinek, feltoltheto-e barhova. Ha azt nezem, hogy meg a Google Maps felvetelein is ki kellett takarni az arcokat, nem sok jora szamithat a Facebook. Belteren meg barhova lepsz be az otthonod kivetelevel, mindenhol tiltva lesz okkal.
Erdekes menet lesz, de szerintem ugyanugy jar majd mint a Google Glass. Problemas a kameraja, es problemas ha van benne tulzasba vitt Augmented Reality... de persze lehet hogy az utobbi nem kerul bele es csak egy szemuveg formaju akciokamera szerusegnek szanjak.
-
-
Tigerclaw
nagyúr
Anno a Google Glassot pont a kamera miatt huztak le. Ez pont ugyanugy fog jarni. Egyre tobb orszagban tiltjak majd be. Van ahol eleve talan kemeszkoznek is szamit torvenyileg es nem is forgalmazhato.
-
k-adi
nagyúr
komolyan nem értem, hogy nincs a cégnél ilyenkor egyetlen értelmes ember aki ilyenkor lepofozná a barmot aki kitalál egy ilyet?
-
-
nanocry
tag
Csoda-e... Ezzel még kémkedni is simán lehet.
-
-
válasz
lomposfarkas #5 üzenetére
=Robbanós IS-verziót még nem terveztek
-
lomposfarkas
tag
"állítólag biztonságban lesznek az okosszemüveg közelében lévők."
Akkor mire jó az egész, hahaha... -
bambano
titán
nem értem, mit kell ezen gatyázni: ki kell tiltani az eu-ból és kész.
-
-
Nudista strandon szabad napszemüvegben nézelődni?
Új hozzászólás Aktív témák
it Az olasz adatvédelmi hatóság számos választ vár a Facebooktól, többek között az emberek magánszférája miatt aggódnak.
- iPhone 12 Red 64 GB
- Asus ROG Flow Z13 GZ301VIC Acronym Limitált kiadás - 13.4" QHD 165Hz Érintő - 32GB - 1TB - RTX 4070
- X1 Carbon 10th 27% 14" 2.2K IPS i7-1260P 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch Lite 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ1A 27 170Hz 1ms IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest