- Hálózati / IP kamera
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Netflix
- Direct One (műholdas és online TV)
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danecay
addikt
válasz
eFeMeR74 #297 üzenetére
Amikor én mentem be a LITE csomag miatt, nekem azt mondták, hogy arra nem jár a 6 hónap próba. Mondom dehogy nem, nézze meg a saját honlapjukat, közben ott volt egy civilben lévő ember is, ott laptopozott a pult mellett végig amíg ott voltam, gondolom valami főni lehetett, ő mondta a pultban levő ügyfélszolgálatosnak, hogy de, jár a 6 hónap. Ha nem erősködök, hogy márpedig a honlapon leírtak alapján jár, simán megvezettek volna, még ha nem is szándékosan.
-
eFeMeR74
senior tag
Na a Yettelnél nem ülnek a helyzet magaslatán. 2021 dec. 5. én rendeltem online.TelenorOtthon Net az első 3 hónap ingyen.
Keverik a szezont a fazonnal.
Nálam most járt le a 3 hónap 0 Ftos időszak.
Erre mit kapok 7990Ft számlát az 5. hónaptól.
Mivel amikor neten megrendeltem 7990 Ft fizettem mivel 0ftért kihoztam 1 routert is.
Ami előleg volt amit a előlegből levontak.
Ezért még a 4. hónapban is 0 ftos számla jött. Most meg az előleg összegét akarja számlázni mikor most is 3990Ft lenne a havidíj.
Komolyan mondom tiszta idióták.
Ami abból látszik, hogy nem az első eset.
Most mehetek be hogy a rendes 3990Ft számlát nyújtsák be.
Járt még valaki így, hogy a 3990Ft havidíjas megrendelést 7990Ft akarják adni az ingyenes időszak után? -
Danecay
addikt
válasz
Gubu0101 #293 üzenetére
Mert ez az is, sima 4G, nem 4G+. Ez a fajta Otthoni net elvileg mindenhol elérhető, szemben a korlátlannal ami a 4G+technológiát használja. A 4G+-ról
Oszlopok nálunk is vannak, mondjuk nem mindenhol, de vannak, sőt még optikai kábel tekercsek is vannak rajtuk helyenként, de azt elvileg pár évvel ez előtt az egyedüli internetszolgáltató aki mikrós netet szolgáltat, demózta valamilyen pályázati pénz elnyerése miatt. Aztán az óta is ott van változatlanul. -
Gubu0101
veterán
Hat ez a sima 4G-vel egyenlo kb.Otthon egyenlore en is mobilrol osztok laptopra stb.
Rezes adsl net az lopikula sajna.
Nem tudom nallatok van e pozna,nekunk ott hoztak az optikat.Azt,hogy a palyazattol szamitva mikor kezdtek el kiepiteni gozom sincs.Tavaly novemberben megjeletek kb 1 honap alatt behuztak a kabelt mind utcaba a levegobe,azota csend. -
Danecay
addikt
válasz
Gubu0101 #291 üzenetére
Végül is ma kihoztam 6 hónap próbára egy routert SIM-el. Nálunk kilátásban sincs semmilyen komolyabb net, úgy hogy településünkön még csak vezetékes telefon vagy kábeltévé sem volt soha. A SZIP program keretein belül 145.063.117 Ft-os 100%-os támogatást nyert a járás amihez tartozunk, de nálunk még csak egy kapavágást sem ejtettek. Most itt lenne ez a mobilnetes lehetőség, és naná, hogy nálunk csak egy lassú, cserében korlátos, de legalább a legdrágábban értesített változata elérhető csak. Kíváncsiságból megkérdeztem a Yettel fiókban, hogy hogy van ez és, hogy mitől függ, hogy mennyiért árulják ugyanazon szolgáltatást, amire az volt a válasz, hogy lefedettség és elérhető sávszélesség kérdése, ahol nagyobb sávszélesség elérhető, amit ki tudnak osztani ott olcsóbban adják, és fordítva. Erre mondtam neki, hogy én egy kompetens személytől (nem akartam mondani, hogy éppen attól a kollégájuktól, aki egy másik fiókban dolgozik, de éppen akkor ott flangált bent civilben
) hallottam a tegnapi napon, hogy konkurencia.
Na szóval kihoztam egy kütyüt, és sajnos nincsenek csodák. Ez van sajnos:
Ez ugyan a telefonommal mért Speedtest egy másik Yettel-es (Telenoros) kártyával, de úgy kb. pont ezt hozza a router is
.
Majd maximum kiveszem a routerből a telefont, beteszem a telefonomba másodlagos SIM-ként és netezek világba. Mondjuk az a baj, hogy a 8GB mobilnetem 2/3-át is vissza szoktam adni, mert nem használom el.
-
Gubu0101
veterán
-
Danecay
addikt
válasz
Gubu0101 #289 üzenetére
Igen így van. Ma voltam bent a Yettelnél és megkérdeztem, hogy mitől függ és, hogy mi okozza az árkülönbséget és ott is azt mondták, hogy a konkurencia. Mondhatom, nagyon korrektek!
Szegény embert még az ág is húzza, erő nem elég, hogy nincs vagy kevés az alternatíva, a kínálkozó lehetőség dupla annyiba kerül, mint máshol ahol akár több alternatíva közül is lehet választani. Egyébként azt mondták, hogy ez a korlátos LITE verziós szolgáltatás, alsó frekvenciás hálózatot használ, gondolom a 800MHz-es B20-as hálózatot, így nekem semmivel nem lenne gyorsabb mint a mobilon mért sebesség, ami ebben a pillanatban nálam 8Mbps
Ennél gyorsabb a mikrós netem. Elvileg ahol a korlátlan csomagot adják ott már valami magasabb frekvenciás hálózaton megy a dolog 4G+, gondolom 2,6GHz, vagy hasonló.
-
Danecay
addikt
válasz
eFeMeR74 #287 üzenetére
Igen, kapásból kijön 12e Ft különbözet a javadra még annak ellenére, hogy én dupla annyi ingyenes időszakot kapnék, miközben Neked korlátlan szolgáltatásod lenne, nekem pedig korlátos. Viszont a próba után egy teljes évet alapul véve, Te megúszod 48e Ft-ért az évet korlátlan nettel, én pedug 96e Ft-ért kapnám egy évre a korlátosat. Meg is fordult a fejemben, hogy tehet e vajon ilyet egy szolgáltató, mármint, hogy messze nem egyenlő feltételekkel biztosítja az ügyfeleinek ugyanazt a szolgáltatást?
-
eFeMeR74
senior tag
Az 500GB semmire nem elég.
Nekem is Yettel TV van bár ott elméletileg nem számol adatforgalmat, de ugyebár nem a telón nézem így már igen.
Nálam 800Gb szokott lenni csak a TV.
Mondjuk én mindenképpen kihoznám és kipróbálnám. A sebességed is bőven lehet más mivel nem tudhatod mennyien lógnak a 4G+ Otthon Net hálozaton. -
Danecay
addikt
válasz
eFeMeR74 #283 üzenetére
Köszi a választ!
Én most mértem 20/45 Mbps-ot, ami akkor ezzel az otthoni csomaggal 20/10 Mbps körül lenne ha jól értem. Mondjuk azért a 8e Ft-ért csak a Yettel OtthonNet Lite verzióját kínálják, 500GB mobilnettel + 500GB éjszakai mobilnettel. Nem tudom én mennyi adatforgalmat szoktam generálni 1 hónapban. Van a családban 4 mobiltelefon, asztali számítógép, laptop, Playstation, valamint előfizetés 2 streaming szolgáltatásra. Éjszaka jellemzően nem szoktak használatban lenni az eszközök, így nem tudom, hogy mennyire lenne elég az 500GB, tekintve, hogy egy normálisabb mai játék megközelíti, időnként túllépi a 100GB-ot, ez ez csak 1 játék. 8e Ft-ért pedig húzós, főleg, hogy nem feltétlenül gyorsabb mint a jelenlegi mikrós netem.
Mindegy, majd utánaérdeklődök a szolgáltatónál a lehetőségeknek. -
Danecay
addikt
Van valami sebeségbéli különbség a sima mobilnet és e között, vagy ugyanannyival megy mint egy mobiltelefonnal használt mobilnet? Most már elérhetővé vált nálunk is, csak hogy 8e Ft-ért, és hát az utóbbi időben a mobillal végzett speed tesztek annyi sebességet sem mérnek mint amennyit a mikrós netem tud, fele annyiért.
Mondjuk most azt írják, hogy fél év ingyen próba jár minden kötelezettség nélkül. [link] -
Gyuri27
félisten
Békés dél-keleti csücskében használja valaki?
Érdekelne a sebesség, válaszidő meg úgy általában mennyire müködik. -
eFeMeR74
senior tag
Igen.
Egy ismerősöm Csömör ön rendelt Online egyet 3990Ft majd letelt a 30 nap és küldik a számlát 7990Ft ról. Mondja, hogy Ő 3990Ft rendelte Kiderült ahol lakik ott nem is lehetne. A net müködik csak nem fizetne érte 8eFt. Most 92.000 mondhatná csak le illetve érdekes módon 8e Ft továbbra is lenne. 26 címre lehet 3900Ft de ahol ő lakik a 26A csak 7990. Az utcában ahol van (mellette, előtte) mindenhol 3990. Mondja hogy A B külön nem lehet választani amikor rendelsz.
Amúgy érdekes egy családiház csak az alsó szint a 26 a felső 26A.
Valami paraméterezés miatt az emeletre csak 8e jön fel a jel😁
Ennyit Yettelről.
A panaszukat elutasitották. Ő meg nem akar 8e fizetni. Mi a teendő. Kihez fordulhat? -
31337
csendes tag
Van már valakinek tapasztalata, hogy most akkor cellára van korlátozva a Yettel OtthonNet, vagy nincs?
-
Marcsello31
őstag
válasz
donjohnson #277 üzenetére
Lehet az lesz majd mert már tőlem nem is olyan messze elérhető, csak nálam még nem. Vagy csak idő kérdése és majd lesz itt is.
-
donjohnson
addikt
válasz
Marcsello31 #276 üzenetére
add meg a legközelebbi címet, ahova engedi, vidd haza, próbáld ki hogy működik-e rendesen (odaér-e a jel).
ha nem jó, vagy nem tetszik, 30 napig visszaviheted. mindenhol ezt hirdetik:"30 napos elállási lehetőség.
Próbáld ki, és ha mégsem tetszik 30 napon belül visszahozhatod routeredet." -
Marcsello31
őstag
Nem vágom. Hogy mièrt nem eresztik ezt a szolgáltatást rá a teljes 4g hálózaton. Az èn címemen nincs szolgáltatás. De három utcával arrèbb már van. Oda nem tudok rendelni. Max annyit tehetek amit règen megírtam már. Hogy egy erős irányított lte parabola antennat veszek. Rá irányítók oda ahol van ilyen jel. Gondolom ez spèci frekin mozog. Ès ha elèrem be megyek a Telenorhoz ès elmagyarázom.hogy hogyan használhatnám ezt. Egy tökszuper helyen vagyunk. Ès nem hogy ,4g de mèg 2g torony sincs a közelben.
6500ftot fizetek 20megáèrt ami valójában 12.
-
-
eFeMeR74
senior tag
válasz
Gubu0101 #268 üzenetére
Na pont 24 óra volt az aktiválása.
Egyszercsak a routeren a 2 piros LED átváltott kékreMűxik.
Keményen teszteltem Bp. Csillaghegy Mytelenor tv full hd 2 eszköz 2 telefon youtube,online stream 2 telefon neten,laptop ,tablet rajta 10 eszközöm logót rajta online és még akkor csináltam egy speedtestet. 75/10 Mbit.
Csúcsidőben folyamatosan óránként mértem többször.
Nehezen indultunk, de én megvagyok elégedve egyenlőre
Este 10 mérés
-
-
eFeMeR74
senior tag
válasz
Fenyi Leopol #269 üzenetére
Fa.za
Mondjuk így online 3 hónap ingyen van ès 1 év a hűség Ill. 9 hónap ha úgy vesszük. Vagyis 36.000 Ft /év és még a router is enyém lesz(Ami drágább).
Én is azt hittem így lesz de nagyon nem -
eFeMeR74
senior tag
válasz
Gubu0101 #268 üzenetére
Köszi a gyors választ, de Ma du. jött itt írtam alá a futárnál a szerződést. Elméletileg 24 óra az aktiválás bár a szerződés szerint 15 napon belül vállalja a szolgáltató vicc.
Holnap is megpróbálom. Bezzeg a lekapcsolás mint a villám. Lemondtam a mobilnetet mire hazaèrtem már nem ment.(mobil router) Mondjuk azt hittem azon a napon mèg èlni fog hát nem. Korrekt -
Fenyi Leopol
tag
Én már beaktiválva, routerbe helyezett sim kártyával kaptam meg az üzletben. Otthon konnektorba dugtam és működött.
-
eFeMeR74
senior tag
válasz
Fenyi Leopol #256 üzenetére
És mennyi idő alatt aktiválták?
Nekem 72 órát mondtak, mert ma vettem át és amikor betettem a routerbe érvénytelen sim üzi fogadott. Azt mondták más teendőm nincs 72 óra az aktiválás.
Csak egyet nem értek mivel nem telefonálásra használja az ember fix dij korlátlan miért nem úgy adják, hogy már aktiv a sim. 3 nap alatt hozták ki és még 3 nap míg használhatom? Hurrá 21. Sz Hurrá Telenor😁 -
Gyuri27
félisten
válasz
Gubu0101 #263 üzenetére
Na de nem is gigás netet vár az ember. Meg ott program falu fejlesztésre itthoni, eus stb stb.
De azért egy 150/30-as nem nagy varázslat. De 100/20 is elég lenne.
Mint mondtam egy rendes toronnyal simán olcsóbban lenne levegős jó net.
A nem megérősre meg annyit, hogy itt én ezért 5k-t fizetek. Nézz körbe máshol (nem messze tőlem, nem messze tőled) ennyiért (vagy kevesebbért) milyen netet adnak. -
iceQ!
addikt
válasz
100/30? Itt 3/30
ennyi volt a Telenor végeztem vele,mert kb nekünk már 1 hónapja használhatatlan.
-
Gubu0101
veterán
-
Danecay
addikt
válasz
Ennyiért ilyen sebességet biztosan nem adnának vissza
Nem is tudom mit vártál!
-
Gyuri27
félisten
válasz
Már ahol. Fél karom oda adnám ezért az értékért és árért (réz 15/0.9).
-
Fenyi Leopol
tag
Tenap elhoztam egyet. Ma visszavittem. 100/30. 4000 Ft-ért ennél azért még a koax is jobb.
-
-
iceQ!
addikt
válasz
Viktor0610 #251 üzenetére
Én is erre gondoltam, viszont ha közepes a nap minden szakában akkor azt mondom, hogy JUHÉÉ! Egyébként lesz valami prioritás ezekre a szolgáltatásokra vagy SIM-ekre?
-
Új hozzászólás Aktív témák
it A Telenor bejelentette, hogy OtthonNet néven otthoni internetszolgáltatást indít szeptember 14-től lakossági ügyfeleinek a Telenor Magyarország vezeték nélküli hálózatán.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kutya topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Villanyszerelés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- JBL PartyBox 200 használt bluetooth hangfal! Erőteljes hangzás!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest