Hirdetés
- Linux haladóknak
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Windows 10
- Bittorrent topik
- Sweet.tv - internetes TV
- VoIP telefonálás
- Zyxel NAS326
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gerasz
aktív tag
Kütyübuziként én is gyakorta ráharapok az épp aktuális lázra. Ezért van két, évek óta be nem kapcsolt tabletem, de korábban volt már NAS-om, usb-s routerem külső vinyóval, és a tévéokosítón, illetve dedikált médialejátszó pc-n is agyaltam egy ideig.
Mostanság egy 10 méteres HDMI kábel és a tévé, mint harmadik monitor látja el a feladatot. A qbittorrentben (biztos tudja a többi kliens is) beállítva a fájl sorrendben való letöltését, azonnal nézhetem a filmet, így teljesen felesleges 0-24-ben futó warez szervert üzemeltetni itthon. Persze nem állítom, hogy ez az egyetlen üdvözítő megoldás.
-
Legyes
tag
Még valami. Ezeknek a gyári tápját tilos használni, főleg értékes cuccot dugni rá. Az eszközt is inkább a TV-ről vagy rendes USB tápról kell etetni.
-=LeGyEs=-
-
Legyes
tag
Nekem a sima MK808b plus -ból van egy. A gyári ROM-jával az is fagy (amit általában túlmelegedés okoz). De a FreakTab-on van hozzá Finless ROM valamint Ubuntu is. Mindkettővel jól megy, csak macerás feltenni. A Finless kiszolgált nekem fél évet gond nélkül. Majd vettem egy Kickstarter Edition Remix Mini 2/16GB-t és azóta azt használom médialejátszónak (ha foglalt a gép, akkor 1-2 dolgot megnézni a neten).
az RPi-ket nem szeretem, mert pont semmire sem jó.
Vezérléses dolgokra ott a tized árú Arduino, sokkal gyorsabban bootol, nem nyírja az SD kártyákat és biztosabb technika. Linuxos hülyéskedésre grafikusan az összes Pi verzió egy vicc. Konzolos és GUI hülyéskedésre inkább Odroid. Médialejátszónak egy olcsó, robotos, AmLogic 9xx-es gép.
Mondom ezt úgy, hogy kb. mindenből van nekem egy, és tegnap kaptam a levelet, hogy úton van a C.H.I.P. $9-os cucc is.[ Szerkesztve ]
-=LeGyEs=-
-
SunMount3r
nagyúr
Van a piacon olyan okosító ami megáll max 25K körül és a böngészés is normálisan megy rajta?
Mert pl. sokan mondják a Pi3-at, de úgy tudom annak a böngészéshez pl. már kevés a naftája...
-
szabitheboss
csendes tag
Hiába ilyen olcsó, semmire sem lehet tökéletesen használni, mint ahogy az okostévéket sem. Akkor már jobban megéri Windows-os PC Stick-et venni, igaz, hogy azok 30-35 körül vannak, de azokban legalább 2 GB RAM van, 32 GB háttértár és memóriakártyával bővíthetők.
-
tibaimp
nagyúr
Igen. Az egyik munkatársamnak állítottam össze egy egyszerű kis gépet media-playernek. Aztán a sráca elérte azt a kort, hogy már gépezik, semmi gond, a gyerek nyüstöli most a ezt a gépet (így persze már nem használják lejátszóként), de akkor is, nem kellett új gépet venni, mert végül is ott volt.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
User64476
őstag
-
StLui
veterán
" és 2 kattintással felraksz egy raspbiant és egy openelec lejátszót "
talán azért mert én bekapcsoláson kívül egy lépést sem tudtam vele megtenni? nemhogy 2 kattintás
Azt hiszitek mindenki kocka és keni vágja a linuxot is, elképzelésem nem volt bekapcsolás után, hogyan tovább, pedig próbáltam olvasni róla. Lett volna aki segít, de azt mondtam ami ennyire távol áll tőlem azt én nem erőltetem, pedig csak kodi-t akartam rá, de még a böngészőt sem sikerült elindítani.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
mildwood
tag
Mi értelme ennyiért szenvedni bármelyik stick-el 10-15 ropi körül, amin ráadásul valami ótvar android fut, ha kapsz egy raspberry pi 3-at 15-ért, és 2 kattintással felraksz egy raspbiant és egy openelec lejátszót ?! Kezeli a tv távirányítója a menüt! kapásból, 50-60 gb mkv fájlokat nézek rajta, lát minden feliratot és hangsávot, ráadásul elmondhatatlanul személyre szabható...azt ne is említsük, hogy van egy linux oprendszered mellé böngészni, letölteni, ha még netán retro hangulatban vagy akkor retro pi is mehet fel és ottvan a Gameboy advanceig az összes konzol. Akkor mégis miért van piaca ezeknek a szemeteknek?
[ Szerkesztve ]
P
-
cudar07
senior tag
"egyrészt a hardverek kis teljesítményéből, másrészt az érintőképernyő hiányából fakadt. "
már bocs, értem hogy android,
de a TV esetén egyik SMART TV APP sem tud érintőkijelzést!
akinek ilyen igény van vegyen táblagépet vagy inkább ......jó az LG-nek jó az MAGICE-remote nevezetű irányítója vagy vegyen egy tachpados billentyűzetet is .
-
icp1970
senior tag
válasz Kronos3000 #30 üzenetére
Plusz 1.
-
User64476
őstag
Kicsit le vagytok maradva, ez már 1 éve is a futottak még kategória volt, közismert problémákkal. A gearbesten s905 chipes lejátszó 26 dollár, szóval még a 30 dolláros ár se egy hűha.
-
Kronos3000
senior tag
Olvasva a cikket reménykedtem hátha jó a cucc,de ez sem nyert......
Wasabi...
-
w.miki
veterán
válasz thenameless #21 üzenetére
SDről futtatható openelec linkjét erre a készülékre RTL-es wifire belinkelnéd?
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
bbazso
tag
Nekem van ugyanez a ketyerém kb 1,5 éve. + air mouse.
Olyan tévéhez amiben van ugyan lejátszó de nem okos, ahhoz kiváló.
Youtube, opera , facebook -hoz tökéletes.De jó pl digionline, tv go? , stb hez is.
[ Szerkesztve ]
-
jorgoszka
tag
Elektronikai hulladék.
Jobb ma egy gombóc fagyi, mint holnap egy se.
-
icp1970
senior tag
1GB RAM elég gázos szerintem.
-
djnice
veterán
Már megint egy szakmaiatlan cikk egy szakmai oldalon...
Auto frekvenciaváltás? Kadenciahelyes lejátszás?
Talán SPMC-vel kellett volna próbálni Kodi helyett, ami AMLogic-ra optimalizált.
Ez olyan mint pl itt az egyik étteremben 55"-os FullHD TV-n m4 SD megy. Csak egy drótot kellene beledugni. Hozzáértés... Az van...[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
10k -ért Amazon Fire sticket vettem használtan itt HA-n egy butus tévéhez. Kodi szépen elketyeg rajta meg a you tube. Másra nem is kell.
A távja nagyon kis béna igaz sok funkciót nem kell tudnia jobban fogalmazva inkább kényelmetlen a használata,de szerencsére a tévém távjával is működik!!!
TV okosítónak ezek a kütyük jók médialejátszónak én nem vennék ilyeneket.[ Szerkesztve ]
-
Ghard
őstag
30 dolcsi körül van, ha fullhd mkv filmekre és zenehallgatásra akarod használni.
Beelink Mini MX TV Box Android 5.1 Amlogic S905
Van hozzá távirányító, ami addig kényelmes, amíg kodiban kiválasztod a filmet. Böngészés, youtube már borzalmas egér vagy billentyűzet nélkül és az 1gb ram miatt előfordul, hogy kilép belőle.
70 dollártól kezdődnek a windows 10es tv boxok, ezek már mindenre megfelelnek, de bill+egér ide is ajánlott. -
thenameless
tag
SD-ről futtatható rajta openelec, 720p nél többet nem várok el tőle, eddig tökéletes. Távirányítónak ezt rendeltem: [link]
-
waslaw
tag
Hat ez sem uti ki az rPi-t a nyeregbol
-
Charx
senior tag
Az a kép a virágba rakva
Én is próbáltam egy hasonló eszközt, de mivel a hálózati lejátszás azon se ment, elvetettem. Amúgy is gyenge volt, a telefonom gyorsabb és jobb ilyen szempontból mint ezek. Most mini-itx pc van lejátszóként kodival, na ez már tökéletes.[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
gondolod értelmes váalszt adsz, de igazából nem
Arra voltam kiváncsi, hogy vajon el is bírja-e a filmeket, mert a raspberryre is ráraktam a plexet, de a komolyabb minőségű filmeknél elég gyakran kifingott, a felirat is néha meghülyült.
Gondoltam azért ajánlod mert értesz is hozzá, de csak a google rabja vagy te is
-
Misi_D
tag
Attól függ, meddig terjednek az igényeid médialejátszás terén. Ha nem vagy ráindulva a Spotify és társaira, alapvetően filmeket/sorozatokat nézel külső vinyóról vagy megosztott tárolóról, én ajánlanám az Rpi3-at, Kodival. Ez pedig házzal, táppal, microSD-vel szerintem nagyon max 25-ből megvan.
Ha nem tetszik, ahogy vezetek, akkor tünés a járdáról!
-
DiszNóÓl
senior tag
Én is sokáig ezt hittem. Aztán ~15 ezerért vettem egy MiniMX-et (2G/16G) és azóta csak azon nézek filmet/twitchet, torrentezek. Dual boot (android+openelec), játékok is mennek rajta, és nem fogyaszt annyit mint a main gépem.
Csak a hanglejátszással vannak gondok.
[ Szerkesztve ]
HATER
-
halaszlo
csendes tag
"a weboldalak mobilokra optimalizált verzióját tölti be"
Csodálkoznék, ha ezt nem lehetne átállítani.
-
w.miki
veterán
Ugyanezem van, ugyanezek a tapasztalataim.
Én csak rádiós órának használom, de van, hogy a Tunein nem indítja el a beállított rádió adót.Úgy tudom, android vonalon most valamelyik Beelink mini az ajánlott.
Én inkább egy dual os-re szeretnék váltani, Wintel W8, Ainol Mini PC2, vagy Mickal mini PC?
Vagy jobb lenne egy dual os tab a TVre kötve?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
GIJoe
addikt
Inkább egy Wintel Pro, seedel, ftp, samba, a fogyasztásmérő hibahatárán van az éhsége...
-
donjohnson
addikt
DDR3 1GB RAM
emiatt kár érte pénzt kiadni. csak idegeskedik az ember, amikor chrome-ban 2-3 ablaknál az előzőre visszalépve már újra kell töltenie, mert nem tudta megtartani.
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
tibaimp
nagyúr
Én mindig az mondom, hogy a legjobb média lejátszó egy PC! Ennyi, nincs kompromisszum, nincs kódek baszakodás, nincs felirat hiba, nincs akadás, nincs hanglejátszási gond, stb...
OK, nem 30 dollár, azaz kb 6000-7000Ft ez igaz, de valamiért valamit.
Egy sima 2 magos cerka (mai, nem az ezer éves!!) is megfelelő média lejátszónak.A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
pomorski
őstag
De jó, régebben csak pendrájvot (meg esetleg projektor) hordtak az emberek a csikkzsebükben, mostmár tévéfelokosítót is.
-
hgghyxo
csendes tag
Amazon fire stick - tudtommal jelenleg 20k korul van, taviranyitoval mindennel, es kodi pl konnyeden, kb 10 perc alat "hackelheto" ra... onnantol van egy igen normalis medialejatszo android alapu sticked.
De ez csak az en velemenyem (:
Bocs,... jelenleg 14k (https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00KAKUN3E/ref=br_asw_pdt-1?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=desktop-1&pf_rd_r=28P1BXZASZGEFJDB24ES&pf_rd_t=36701&pf_rd_p=97160c0f-a58d-4fb6-a2af-abbc648c8ac8&pf_rd_i=desktop)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Hol van az a határ (forintban), ahol normális médialejátszó kapható? Lehet, hogy jobb, ha A4-500 + Linux rendszerben gondolkozok?
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- War Thunder - MMO Combat Game
- Hobby elektronika
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nokia N8 - vajon elég lesz-e?
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...