- Proxmox VE
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Leépítésre készül az európai chipgyártó
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Milyen routert?
- Sweet.tv - internetes TV
- Texasba költöztetné a székhelyét a Meta
- Microsoft Excel topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
De, csak mondom, hogy technikai akadálya ennek most sincs, hogy kézileg, valakinek a kérésére eltávolítsanak találatokat. Sőt, valószínűleg annak sincs, hogy lejjebb nyomják a találati listában, mert pl. a kereső-átverésért kapott büntetés is így működik. A kérdés itt "csak" az, hogy szót akarnak-e fogadni a panaszosnak... valószínű ha beadják a derekukat, még több ilyen perük lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Zewa
senior tag
Ezt a hatalmas Faxxágot. És ez egyesek komolyan is gondolják?!
Fizessen a kemping azért hogy az ő képei legyenek legelöl vagy változtasson nevet. Komolyan úgy gondolják hogy az a rakat lové amit az ügyvédekre és az eljárásra költenek valamikor is vissza jön?! Inkább fejlesszenek belőle.Bírom mikor ilyen baromságok miatt perelnek óriásokat mondván nekik úgy is van pénzük igazán ki tudnak fizetni már millát nekünk.
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
Rickazoid
addikt
Az attól függ. Szerintem külön algoritmust használnak a keresésre és külön algoritmusokat a szűrésekre, amiknek a beállításai cookie-kban tárolódnak és módosíthatóak. Így logikus egyébként, egy nagy algoritmusba hülye ötlet lenne mindent beleírni. Ergo a keresés eredménye szerintem a tényleges keresés után változik meg ilyen esetben, vagyis szimplán elrejtődnek vagy átsorolódnak adott tartalmak, de mindig van egy minden felhasználótól független rangsor. Bárhogy is, ha be is építenek ilyet (de a többi oldalon is ugyanez a helyzet, ahogy korábban írtam, magyarul mivel azokat nem perelték nyilvánvaló, hogy csak a Google-t szívatják haszonszerzési céllal), az nem szabad, hogy default on, illetve Google fiókhoz vagy cookie-kal számítógéphez rendelve nem módosítható megoldás legyen, mert akkor az cenzúra.
[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
MacCaine
őstag
Kb. azt kérik a Google-től, hogy változtassák meg a kereső algoritmust. Amire az egész biznisz épül. Plusz ugye a cenzúra. Hááát, nemtom ez mennyire reális...
-
Vukmir
aktív tag
Ez akkor lenne igaz ha fel lehetne ismerni. De mival olyan mint egy széndarab rohadtul nem érdekelne, mert akárki lehet...
Mellesleg ha tetszik ha nem a világ ilyen. Vagy Észak Koreát akarsz, ahol a vezetők mondják meg mit nézhetsz ? Ott nem a hullákat tiltják (bár sosem értettem a hulla gyalázás dolgot, mivel az adott embernek már aztán teljesen mind1) hanem a nyugati dolgokat. Ők azt hiszik ők a minden.
Így érted mire célzok? Ha elfeded a valóságot attól az marad a valóság.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyvalaki szenved téveszmében, azt őrültségnek mondjuk. Ha sokan, azt vallásnak." Robert M. Pirsing
-
Rickazoid
addikt
Mondjuk ha én félig szénné égnék egy megelőzhető balesetben és a hullámat valaki lefényképezné és elérhetővé tenné, a képet persze, akkor hacsak egy ember is lenne, aki elgondolkodik azon, hogy az én halálom körülményeit hogy kerülhetné el, akkor már nem lennék dühös. Jelen esetben hacsak egy gyúlékony anyagokat szállító cég döntene úgy, hogy jobban figyel az kamionjaira emiatt az eset miatt, sőt akárcsak egy sofőr döntene úgy, hogy odafigyel, figyeli nincs-e szivárgás, ellenőrzi a kamion állapotát, akkor máris van értelme a nagy nyilvánosságnak.
Olyan ez mint a képek és a videók a haláltáborokról és egyéb náci kegyetlenkedésekről, csak "kicsiben". Annál beleépült az (intelligensebb) emberek tudatába, hogy nem szabad hagyni, hogy valaha megismétlődjön.
Én ezért nem tudom elítélni. Tudatosítani kell az emberekben, hogy szörnyű balesetek, sőt katasztrófák történhetnek emberi mulasztás miatt, ezért minden lehetséges módon meg kell kísérelni a megelőzést. Sajnos sokan addig nem gondolkodnak, amíg nem tolják a képükbe a valóságot.[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
=Mentor=
őstag
Erről a balesetről nem halottam, nagyon durva...
Én mindenesetre elítélem az olyan oldalakat ahol halott emberek (megcsonkított, megégett, balesetben sérült stb) fényképeit lehet nézegetni, mert az közönséges hullagyalázás és gondolom ti sem örülnétek ha egy durva baleset után valamelyik ismerősötök közszemlére kerülne. A videókról nem is beszélve. Persze a konkrét eset az más, hiszen nem kifejezetten erre épülő oldalról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
Rickazoid
addikt
válasz arnyekxxx #22 üzenetére
Sőt, ha az angol Wikipédiába írod be, hogy Chernobil vagy Chernobyl, átirányít a Chernobyl disaster cikkre. De beírtam, hogy Alfaques és az első találat a keresésben ez volt: Los Alfaques Disaster. Gondolom a Wikipédiát is beperelik hamarosan, sőt a cikk szerzőjét TCY-t is, hogy miért nem tudott egy másik cikket is írni vagy fordítani, ami nem a katasztrófáról szól...
Yahoo!-ban is a Wikipédiás katasztrófa cikk az első találat, ahogy a képkeresőben a katasztrófa képei, és hasonló a helyzet a Bingben is. Sőt még Yandexben is.[ Szerkesztve ]
-
cheatergs
senior tag
válasz arnyekxxx #22 üzenetére
Pont ezt akartam írni én is. Hiroshima vagy Csernobil például a katasztrófát jelenti az embernek. Rendben, azok nem turisztikai célpontok, viszont a lakosok nem kérik, hogy távolítsák el az elrettentő képeket a netről. Még csak át se nevezték a városukat (tudom, Pripjaty lakatlan).
Míg itt egy kemping azért tényleg megtehetné, ha már ennyire zavarja a rossz emlékezet. Bár, ha földrajzi névre keresnek a turisták, vagyis, hogy hol fekszik a kemping, és ezzel kapcsolatban is kiadja a fotókat a kereső, akkor sokat nem érnének vele.[ Szerkesztve ]
Mindig minden mindegy
-
arnyekxxx
veterán
Multkor gondolkoztam, hova kellene elutazni keletre, gondoltam van ez a szép japán város, Hirosima. Rákerestem a guglival a képekre, erre látom, hogy atomrobbanás. Na oda se megyek ezután, milyen már, hogy simán leatombombázhatnak?
-
Cyberpunk
félisten
Az agyam eldobom.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
dajkopali
addikt
válasz Rickazoid #19 üzenetére
én sem gondolom, hogy a per megnyerhető
de igenis érdekesnek találom, mivel az internetes szisztéma itt egy olyan új problémát vetett fel, ami eddig nem létezett
erre nyilván nem a tartalomszűrés a megoldás, de látod, a csókának egyből ez jutott eszébe, ami szintén szimptomatikus"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
Rickazoid
addikt
válasz dajkopali #14 üzenetére
Szerintem nincs itt teoretikus probléma. A Google kereső működéséből fakadóan normális, hogy minél nagyobb a hírértéke valaminek, annál előrébb sorolja. Egy katasztrófa hírértéke pedig mindig köröket vert minden máséra.
Viszont ha megváltoztatjuk a rangsort pusztán egyetlen cég/vállalat/ember/politikus/ügyvéd kedvéért, az a cenzúra határait súrolja, ha pedig levetetik a listáról a képeket, az már cenzúra.
Egyébként nem tudom mi is a panasz forrása, nálam a legelső találat a kemping saját weboldala és ez biztos nem egyedi keresőoptimalizálás miatt van így. Illetve ahogy látom kerültek be találatok erről a hírről is szép számmal. Ez a lényege a keresőnek, így működik. Én nem látom a problémát.Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
ddekany
veterán
Vicces, mert sem az fel- se az alperes nem tehet az egészről. Simán pech, tovább gyűrűzött a baleset hatása...
Másfelől, el tudom képzelni, ahogy rákeresek Googlen a kempinghelyre, és látom a szétégett embereket. "Nah, asszony, ide nem megyünk, itt szénné égnek az emberek!" Reális... Bár... az emberi hülyeség határtalan.
[ Szerkesztve ]
-
Vukmir
aktív tag
válasz powergoku #16 üzenetére
Nem kell per. Írd be a Google képkeresőbe, mondjuk hogy "pina". Ez után jobb oldalt a "Mérsékelt" keresést állítsad "Szigorúra" vagy "Kikapcsoltra".
Alapon néha becsúszhat 1-1 szerv, de nagyon ritka. Kikapcsolton csak azt fogsz kapni, "Szigorún" meg kapsz egy csokit ha találsz
"Ha egyvalaki szenved téveszmében, azt őrültségnek mondjuk. Ha sokan, azt vallásnak." Robert M. Pirsing
-
Vukmir
aktív tag
Kell nekik a cenzúra? Szedjenek össze 5 ezer embert, jelentse mind az adott képeket, hogy felnőtt tartalom és máris ugrik egy kategóriát a "Biztonságos" keresésből felfelé és máris nem ezek lesznek láthatóak.
-
dajkopali
addikt
ez azért nem egészen így van, elég speciális az eset
pl. Tóalmáson van egy hévízfürdő, aki ma keres rá, az nagyjából erre fog rátalálni, ám ha ott történne valami hasonló katasztrófa, vagy mondjuk egy világszerte ismertté vált tömeggyilkosság, a gugli nyilván az első ötvenben ezeket hozná
teoretikusan mindenképpen érdekes a probléma"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
hemaka
nagyúr
ha egyszer megtörtént, miért ne?
akkor ilyen erővel bármilyen balesetet le lehetne szedni, mert mindig valahol, valamilyen falu/város mellett,valamelyik cég által elkövetett baleset/szerencsétlenség...crazy mudi dog ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Mi a franc az a próbaper?
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
kiskaktusz
addikt
Nem értem. Ha elmegyek valahova nyaralni és a gugliban keresek képet, csak látom már, hogy mely képek köthetők a kempinghez és a katasztrófához...
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
Inv1sus
addikt
És mi lenne, ha átneveznék a kempinget? Ennyi, megoldottam a problémát, hol a pénzem?
[ Szerkesztve ]
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
moli.hu
őstag
elég csak arra utalni, hogy az új uniós adatvédelmi alapelvek egyike a „felejtés joga” („right to be forgotten”), és ennek egyik fontos gyakorlati próbája lehet annak eldöntése, hogy egy ilyen esetben vajon alkalmazható-e
a felejtes joga nem az adattulajdonose? tehat az egett embert abrazolo foto eseten az adott megegett embere, az egesz baleset eseten pedig az emberisege?
a megoldas egyszeru: at kell nevezni a kempinget.
-
Narxis
nagyúr
Lehet perelni a történelem könyveket is...
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Apika
addikt
Érdekes ennek a hírnek az időzítése. A Google pont most kezdte alkalmazni keresőjében az országok törvényeihez igazított a tartalomszűrést...
-
Xirtam
veterán
Google kineveti kb.
-
3.Aragorn
addikt
Ej.
Alapvetően ez nem a google hibája. Mindenesetre ilyeneket eltüntetni a netről kicsit olyan "hamisítsuk meg a múltat" szindróma. A sérelmezett kempingnek inkább saját oldalt kellene indítania, amely bemutatja, hogy milyen szépen helyreállították a környéket, emléktábla van a baleset helyszínén, stb. Az élet megy tovább.
[ Szerkesztve ]
-
Rickazoid
addikt
"Az nem meglepő, hogy a kemping nevét máig ezzel a balesettel kapcsolják össze, de az üzemeltetők úgy vélik, az már túl sok, túlságosan ártalmas, ha a Google a névre való rákereséskor az elégett emberekről képeket dobja fel elsőként."
Előbbiből következik utóbbi. Ha nem az jutna eszébe mindenkinek a kempingről, hogy 200 ember égett ott el, akkor a Google sem ezeket a találatokat sorolná előre. Ennyi.
Magyarul cenzúrát követelnek. Ezt biztos jóváhagyják a US bíroságok.Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Overwatch 2
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- EAFC 25
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- 3D nyomtatás
- Konteó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Precision 5550 15.6" FHD+ IPS i7-10850H Quadro T1000 16GB DDR4 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Latitude 7480 14" FHD IPS i7-6600U 16GB DDR4 512GB ujjlolv gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Asztali PC i5 6600 RX 6600 16GB DDR4 480GB SSD
- Thermaltake Toughpower Grand RGB 850W használt moduláris tápegység eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest