- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- AliExpress tapasztalatok
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Synology NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Facebook és Messenger
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Crypto Trade
- Sweet.tv - internetes TV
Új hozzászólás Aktív témák
-
narobik
tag
Nembánom , hogy iPad Pro-ra váltottam , nem hiszem el nem tudnak egy csúcs hardvert belerakni , az ára nem lesz gondolom egyáltalán versenyképes ismét
-
t72killer
titán
válasz NandorHUN #46 üzenetére
Úgy bizony. Márpedig a RAM mennyisége a felhasznált anyagok után kb a második a sorban az időtállóság-kérdésben. Lassabb SoC-al még lehet böngészni, alap appokat használni, stb, de ha kevés a RAM, egy sima többtabos böngészés is fájdalmasan darabos lesz - ezt látom most a másodtelóként megtartott sgs2-n.
Egy nagy 22es csapdája a piac:
1. vehetsz drágán az aktuális viszonyokra szabott (4GB RAM, nem túl gyors háttértár) de hosszú távon szoftveresen jól támogatott tabletet a samutól
2. vehetsz olcsóbban szintén az aktuális viszonyokat kielégítő SoC+RAM kobóval DE kompromisszumos egyebekkel (akksiidő, kijelző!), gyenge+rövid szoftvertámogatással rendelkező egyéb tabletet.Tehát már az aktuális igények kielégítéséhez is kellene a samu, de 3év múlva garantált, hogy gondok lesznek a sebességével. Nem azért, mert a tabletpiac annyira dinamikus lenne, hanem mert a telók híznak egyre inkább, és ezt látva ellustulnak a mobil tartalmakat (appok, weboldalak) fejlesztők.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz NandorHUN #44 üzenetére
Jó ideje már favorizálom az UHD filmeket-sorozatokat, van már tartalom.
Telefon fullHD kb=Tablet 4k pixelméret.
Más: "RAM is still the same at 4GB but we’re crossing our fingers Samsung will release at least a 6GB RAM model." - színtiszta hópium, vagy esetleg van erre esély? A jövőállóság szempontjából mindenképp díjaznám a több RAM-ot.
[ Szerkesztve ]
-
NandorHUN
addikt
válasz t72killer #42 üzenetére
Telefonra már QHD is totál felesleges. Kipróbáltam S7Edgem FHD és QHD módokban is, szinte lehetetlen megmondani a különbséget a kettő között.
A másik, meg hogy media alíg támogatja még a 4K-t, de QHD-t is alíg.
Játékra egy 32" monitorra jó a 4K. Vagy ha képeket szerkesztesz. Másra sok értelme nincsen.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
troviko
senior tag
Kövezzetek meg, de én a 400 dolláros Surface-t várom.
https://www.oldtech.hu/
-
t72killer
titán
válasz t72killer #41 üzenetére
Ja, és lassan a tabletek is kezdhetnék tolni a 4k kijelzőket. Ha az 5"-os telefonom WQHD-s, akkor egy 10"-os tablettől azért ennél többet várnék el. Szivesen kipróbálnék egy jobbféle TV-nagyító szemüveget, mozizáshoz
-
t72killer
titán
válasz NandorHUN #39 üzenetére
A Tab A tudtommal már most is nagyon király akksiidőt produkál, tehát a gyakorlatban nem hiszem, hogy ezen túl sokat lehetne reszelni. +1GB RAM, Amoled, Snapdragon 670 már elgondolkoztatna.
[ Szerkesztve ]
-
NandorHUN
addikt
-
t72killer
titán
válasz t72killer #31 üzenetére
állítólag a Tab A is kap hamarosan utódot, viszont nagy kérdés, ezt hova pozicionálják? Hardveresen kb csak a RAM-mal tudnak játszani, viszont 2GB manapság kevés. 3GB-tal, Tab A árakon viszont érdekes lenne.
-
t72killer
titán
válasz #65577472 #30 üzenetére
Meglátjuk az árát, aztán lehet az lesz. Nekem olyan tablet kell, ami fényes nappal kint használva is sokáig bírja akksin. Itt be lehet venni a listába a Tab A-t és az S3-at, és bizony max fényerőn a samsungok agyonverik a mezőnyt. M5-höz hasonlítva RÁADÁSUL a samu kijelző alapban jóval nagyobb fényerőre képes - ergo azonos láthatósághoz az M5 megszakad 100%-os beállításon, míg a samu 70-80% körül szaladgál, még extrémebbé téve az akksiidő kérdéskört.
-
törölt tag
válasz t72killer #29 üzenetére
Az AMOLED kijelző is az S4 mellett szól. Illetve ahogy írtam túl vagyok az összes Tab S-en és nagyon szerettem mindet. iP18-at pedig azért vettem, mert Air 2-ből volt több is és iOS-en is jól érzem magam. Engem nagyon felcsigáznak az újdonságok, ezért nem fogom kihagyni az S4-et.
-
t72killer
titán
válasz #65577472 #26 üzenetére
Meglátjuk az árakat. Ha <20% felárért tudok szerezni S4-et, az tleg megéri, egyrészt amit írtál, a szoftver miatt, másrészt a 16:10 is plusz nálam, uis szoktam mozizni is. De persze az is kérdés, hogy a Hua M5 árát mennyire verik le, mert végülis az is egy használható (bár eléggé kompromisszumos) tablet, és ha az s4 feléért odaadják, akkor for a fene "hosszú távra tervezni" egy IT-s kütyüvel.
[ Szerkesztve ]
-
-
t72killer
titán
válasz #65577472 #22 üzenetére
Ezzel meg is ölték az érdeklődést. Ha nem hajlandók olyan terméket kiadni, ami az előző példányra minimum 50%-ot ráver teljesítményben, akkor a felhasználók nem fognak váltani. A korábbi kínai kacatokról sem...
-
t72killer
titán
válasz #65577472 #19 üzenetére
Igen, ilyen kozmetikai apróságok vannak, de egy sor a gyakorlatban fontos funkciót valahogy mindíg sikerül "kifelejteni". Nem mondom, ha feleennyibe kerülne (az M5 jó úton halad efelé), nem zavarna egy-két kompromisszum, de 200kFt magasságában már nincs alku.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
ez felsőkategória? a belépő iPad is erősebb. olcsóbban. borzalmas amit az androidos gyártók művelnek a tablet piacon.
-
t72killer
titán
válasz #65577472 #15 üzenetére
Az M5 már valami, de:
- komolyabb fényerőnél (=pl kültérben) a samu tabletekhez képest töredéke az akksiidő
- gyenge a wifije
- már most bukdácsol a szoftveres támogatás
- throttlingolIgen, egy Pixel D jól jönne, és egy HTC 10"-os tablet, a legfrisebb snapdragonnal.
[ Szerkesztve ]
-
zsoltti
senior tag
válasz ambination #1 üzenetére
en is ugyan ugy vagyok, a 8.4 tab S emmel
-
törölt tag
válasz t72killer #14 üzenetére
Huawei a MediaPad M5 10 Pro-val elég ütős alternatívát dobott a piacra. Remélhetőleg a Pixel C-nek is érkezik hamarosan utóda.
10" méretben szűkös a kínálat, ezt elismerem. Én azért döntöttem az iPad 2018 mellett, mert hiányzott tabon az iOS, de az S4 lesz a következő, kerüljön bármennyibe. A teljes Tab S szériát elfogyasztottam és egyikben sem csalódtam (iPad Air 2-ben és a jelenlegi 2018-ban sem).
(#13) weberzolee A Tab S3 LTE-t 2-3 hónappal a piacra kerülése után vettem 200 ezerért.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz #65577472 #12 üzenetére
Akkor is nonszensz, hogy egy LTE modem nélküli "mobil" eszközért (ami nálam oximoron, alap, hogy egy mobil eszközben ott legyen a mobilnet-GPS-wifi-trió, ha már a 12évvel ezelőtti telómban is megvoltak ezek a funkciók) ennyit kérjenek több, mint egy évvel a kiadása után.
Látszik, hogy nincs igazi verseny a piacon, mivel a droid és ios tábor között nem nagy az átjárás, azaz droidos tabból kéne értelmes alternatíva - ami nincs. Hüjevej próbálkozik, de nem voltak képesek ők se ütőképes ellenfelet a piacra tenni. A többi gyártó (LG, HTC) meg telibeszarja a tabletpiacot.
-
weberzolee
aktív tag
válasz #65577472 #12 üzenetére
Azért tegyük hozzá, hogy egy több mint 1 év van a két eszköz megjelenése közt, és bizony a Samsung nyitó ára 210.000 felett volt ami nagyjából az általam linkelt ár. Ha a pencilt kivonjuk a képletből és azt is figyelembe vesszük hogy ez egy új tab lesz, egészen közel fogunk járni a dupla árhoz. Ha a pencilt is bevonjuk, akkor is ütni fogja a másfélszeres árat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz weberzolee #11 üzenetére
Ami nem a duplája, de még csak nem is a másfélszerese.
-
törölt tag
válasz weberzolee #9 üzenetére
Ez nem elég hivatalos?
-
-
t72killer
titán
Ebben mégis mi lesz az előrelépés a TAB S3-hoz képest? RAM mennyiséget kéne már emelni végre, mert a 4gigát már 3évvel ezelőtt is pakoltak nemhogy tabletekbe, de egyenesen telókba.
A több, mint egy éves Snapdragon 835-től se vagyok elragadtatva, fájt volna az aktuális 845-öst beletenni, ha már úgyse fognak 600$-nál kevesebbet elkérni érte??
Kis bilibe lógós kívánságlista:
#1: vízálló (samu telók évek óta tudják...)
#2: full SD-kártya olvasó (ne mondja már nekem valaki, hogy egy telónyi hardver mellé nem fér be 10"-os házba...) - nem SIM-kártya bányászós kaki + egy teljes méretű USB-csati (ezt se mondja már vki, hogy nem fér el, pár egyéb hasznos porttal egyetemben...)
#3: minimum 6GB RAM. 2018-at írunk tudtommal...
#4: cserélhető akksi. Tudom, ehhez (is) le kéne mészárolni a teljes marketingosztályt, de ultragáz, hogy egy munkaképes készüléket csak azért kelljen kidobni, mert elöregedett az akksija.Szval úgy tűnik, S4-em idén tuti nem lesz, esetleg egy használt s3. Tudom, a samu is szereti szoftveres oldalról szivatni a "régi" készülékek tulajait, de bízom a közösségi romokban...
[ Szerkesztve ]
-
NandorHUN
addikt
válasz Millerchris #4 üzenetére
Nem lett volna egyszerűbb feltenni egy javított Custom ROM-ot?
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
Millerchris
tag
válasz ambination #1 üzenetére
Szernecses vagy, az enyémet egy frissítés kinyirta, el is adtam olyan lassú.
A holnap mèg messze van!
-
troviko
senior tag
Ha annyiba kerülne, mint az iPad belépő verziója, meg is venném, de vélhetően kb dupla (vagy legalább is másfélszeres) áron fog jönni, így nagyon nem kell.
https://www.oldtech.hu/
-
ambination
tag
Már több,mint 3 éve nyüstölöm a Galaxy Tab S 10.5 LTE kis gépemet várva a naa ez jobb megéri kicserélni erre érzést itteni híreket,teszteket olvasva vagy üzletekben kézbe véve az újabb"jobb"masinákat...de ez az érzés 3 éve nem érkezik..Egyenlőre még bírja ez a kis gépem és nem kell szégyelnie magát semmilyen téren az új gépekkel szemben..(még telefon is egyben ez a masina)Várom az érzést Samsung😉(LG,Lenovo,i pad)