Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
A G.news egy hírekre kihegyezett, fapadosnál pofásabbra kikalapált speciális, rendezett találati lista.
Az ami ott látható, önmagában értéktelen, a cikkeket csak az eredeti helyükön lehet rendesen elolvasni.
Szerintem meg a kiadóknak ebbe bele fog fájdulni a foguk, de ne szaladjunk ennyire előre: lássuk mit mutat a statisztika, ha a gugli kirakja a ficergő kiadók anyagait a találatok közül.
-
Rive
veterán
Elvi megközelítés és vak agyalás helyett némi gyakorlatiasságot javallanék.
A gugli le fogja szedni a találati listákból a túl sokat ficergő ügynökségek híreit.
Ha _ez_ csökkenti az illető ügynökségek bevételeit, akkor az elvi megközelítés téves.
Ui.: mondjuk ebben az esetben a gugli helyében utóbb vastag hirdetési díjat számolnák fel, hogy _vissza_ kerülhessenek ezek a találatok...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ahh ééértem tehát nem az a baj hogy mondjuk a ph ezen hírén nem látom a reklámot, hanem hogy a ph főoldalán nem látom előtte a reklámot. ebben van valami
a veszteség viszont nem olyan biztos, kérdés hogy az ilyen forrásokból bejövő kattintások milyen arányban vannak a "normál" olvasókhoz képest... itthon a news nem olyan nagyon népszerű, máshol nem tudom hogy pörög.
-
törölt tag
azért ezzel se értek teljesen egyet... a news.google a téma ez egyértelmű, de ott a cím és 2-2,5 sor kerül ki a hírből, tehát érdemi információhoz nem igazán lehet jutni belőle. főleg hogy a news oldalán nincsenek hirdetések, és ha a linket követem akkor nekem ugyanazok a bannerek jönnek fel ami ha natúrban megnyitom az oldalt akkor is. nem láttam még ezt a manipulációt, de ha tudsz mutass már rá egy példát légyszi és úgy tisztább mindenkinek.
ha a reklámokat nem manipulálják, egyszerűen kiemelik a címet és pár sort figyelemfelkeltésből továbbá saját reklámokat nem helyeznek el a gyűjtő oldalon sem, akkor nem értem a problémát. ingyen hirdetési felület. én legalábbis news-on még nem olvastam olyan hírt, amire ha érdekelt ne kellett volna rákattintani hogy meg is tudjam miről van szó. akkor meg megvan az átkattintás, megvan a banner letöltés, mindenki boldog. szerintem. semmivel sem több mint az rss-ek begyűjtése pl egy gyűjtőoldalra.
ebben a felállásban nem látom az okozott kárt. ha persze a bannereket manipulálja, vagy hasonló akkor érthető lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
it A Google és a Mozilla is tiltakozik a szerintük az információszabadságot és a szabad versenyt korlátozó törvényjavaslat ellen.
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest