- Milyen NAS-t vegyek?
- Milyen routert?
- ASUS routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen program, ami...?
- Microsoft Excel topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videó stream letöltése
- Trump szerint sokan kapkodnak a TikTokért
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nickel2
újonc
A keresőket és a link - és hírgyűjtőket úgy kell felfogni mint térképeket, útjelzőket, amelyek eligazítanak ... Kartotékrendszerek. Ez maga a hozzáadott érték. Rendet vágnak a dzsumbujban, megmutatják mi merre van. Kíváncsi lennék hogyan állnátok neki Google típusú keresők és hírgyűjtők nélkül pl. egy hír megkereséséhez. Vagy ti a térképgyártóktól is jogdíjat kérnétek azért, mert hasznot húznak abból, hogy megmutatják merre van a Halász-bástya meg a Parlament, pedig nem is ők építették.
Én elfogadom, szükségesnek tartom az ilyen oldalakat, ezeket használom és nem szívesen lennék meg nélkülük: https://www.google.hu/ http://www.startlap.hu/ http://www.hirstart.hu/ http://herald.hu/ http://www.lap.hu/ -
törölt tag
válasz
#56573440 #22 üzenetére
teljesen mindegy mennyi átkattintást kapnak, mert ezek az oldalak saját jószántukból üzemeltetnek RSS hírforrásokat, márpedig ha én egy olvasóba felveszem mondjuk a Guardian tudomány és technológia hasábjait, akkor onnantól a büdös életben nem fogom látni a főoldalukat, mert az ott található tartalom nagy része számomra haszontalan.
inkább azon munkálkodnának ezek a tartalomtermelők, hogy a bevételüket biztosító reklmáok olyan minőségben és ízlésesen jelenjenek meg, hogy az ember ne gondolkozzon reklámszűrő használatán, mert akkor viszont teljesen mindegy, hogy a főoldalról nyitom meg az adott cikket, vagy máshonnan érkezem olvasni. -
törölt tag
válasz
Formaster #21 üzenetére
bamboo felvetett egy szempontot ami mondjuk jogos lehet. az a baj hogy nem tudom az oldalak mennyi átklikket kapnak newsról. mert aki news-ról megy át az pl kihagyja a főoldalat, és a bannereket, tehát az adott hírhez egy pár hirdetéssel kevesebbért jut hozzá. más kérdés hogy pl newson én elég sokat olvasok, de az oldalak jelentős részét egyébként meg se látogatnám, tehát velem pl jól járnak
-
Formaster
addikt
Ez egy tipikus vicc. Azért kàrognak, ami nekik reklàm.
-
Rive
veterán
A G.news egy hírekre kihegyezett, fapadosnál pofásabbra kikalapált speciális, rendezett találati lista.
Az ami ott látható, önmagában értéktelen, a cikkeket csak az eredeti helyükön lehet rendesen elolvasni.
Szerintem meg a kiadóknak ebbe bele fog fájdulni a foguk, de ne szaladjunk ennyire előre: lássuk mit mutat a statisztika, ha a gugli kirakja a ficergő kiadók anyagait a találatok közül.
-
bambano
titán
"Elvi megközelítés és vak agyalás helyett némi gyakorlatiasságot javallanék.": dettó
"A gugli le fogja szedni a találati listákból a túl sokat ficergő ügynökségek híreit.": pontosítsuk már, milyen találati listákról beszélsz? mert ezt sok mindenki keveri itt.
Továbbra is azt mondom, a kiadóknak igaza van.
-
Rive
veterán
Elvi megközelítés és vak agyalás helyett némi gyakorlatiasságot javallanék.
A gugli le fogja szedni a találati listákból a túl sokat ficergő ügynökségek híreit.
Ha _ez_ csökkenti az illető ügynökségek bevételeit, akkor az elvi megközelítés téves.
Ui.: mondjuk ebben az esetben a gugli helyében utóbb vastag hirdetési díjat számolnák fel, hogy _vissza_ kerülhessenek ezek a találatok...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ahh ééértem tehát nem az a baj hogy mondjuk a ph ezen hírén nem látom a reklámot, hanem hogy a ph főoldalán nem látom előtte a reklámot. ebben van valami
a veszteség viszont nem olyan biztos, kérdés hogy az ilyen forrásokból bejövő kattintások milyen arányban vannak a "normál" olvasókhoz képest... itthon a news nem olyan nagyon népszerű, máshol nem tudom hogy pörög.
-
disy68
aktív tag
Én sem értem nagyon a felháborodást. Eddig nem ismertem, de most megnéztem a google news-t és ez leginkább egy intelligens rss hírolvasóhoz hasonlít, ha valami érdekel azt az adott oldalon olvasom el. Rss olvasó meg rengeteg van.
Olyan megoldás, ami egy lenyomatot készít az oldalakról (reklámmentesen) pedig szintén nem egy van, de azoknak nincs közük a google-höz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
azért ezzel se értek teljesen egyet... a news.google a téma ez egyértelmű, de ott a cím és 2-2,5 sor kerül ki a hírből, tehát érdemi információhoz nem igazán lehet jutni belőle. főleg hogy a news oldalán nincsenek hirdetések, és ha a linket követem akkor nekem ugyanazok a bannerek jönnek fel ami ha natúrban megnyitom az oldalt akkor is. nem láttam még ezt a manipulációt, de ha tudsz mutass már rá egy példát légyszi és úgy tisztább mindenkinek.
ha a reklámokat nem manipulálják, egyszerűen kiemelik a címet és pár sort figyelemfelkeltésből továbbá saját reklámokat nem helyeznek el a gyűjtő oldalon sem, akkor nem értem a problémát. ingyen hirdetési felület. én legalábbis news-on még nem olvastam olyan hírt, amire ha érdekelt ne kellett volna rákattintani hogy meg is tudjam miről van szó. akkor meg megvan az átkattintás, megvan a banner letöltés, mindenki boldog. szerintem. semmivel sem több mint az rss-ek begyűjtése pl egy gyűjtőoldalra.
ebben a felállásban nem látom az okozott kárt. ha persze a bannereket manipulálja, vagy hasonló akkor érthető lenne.
-
bambano
titán
látom, nem ment át a lényeg, csak a belehelyezés a találati listában (sic!)...
a történet a következő: x.y vállalatok sok pénzen előállítanak tartalmat, azt körberakják a saját maguk által beszervezett reklámokkal és kiteszik a saját weboldalukra. google (és más hírgyűjtő portálok) leszedik az oldalt, letakarítják róla a reklámot és kimazsolázzák belőle az értékes tartalmat, majd azt a saját adatbázisukba teszik. Innen a google által beszervezett reklámokkal körítve kerül ki a webre és sok olvasó elé.
fentiek miatt a hírgyűjtő portálok mehetnek a levesbe, amit csinálnak, az egyértelmű lopás és a tartalomgyártók megkárosítása. teljesen értelmes, ha ezért a bíróság úgy pofánveri őket, hogy visszarepülnek a nagy pocsolyán túlra.
Ne keverjük össze a találati oldalak listáját a hírgyűjtő portállal. nem a gugli keresésről van szó.
-
törölt tag
válasz
bloomberg #10 üzenetére
engem csak az érdekelne pl, hogy az oldal reklám értékét ez mennyiben befolyásolja. tehát mennyivel lesz nehezebb esetleg értékesíteni a bannereket rajta. mivel ez "csak" a google news oldalra korlátozódik amennyire én értem ezért passz. ettől még a keresőben megjelenhetnek, csak a gyűjtőoldalról kerülnek le.
ha nem igazán jönne onnan kattintás akkor nem akarnának ilyen balhét szerintem, hiszen nem lenne belőle nagyobb pénz. ha viszont sok az átjövő forgalom onnan, akkor ha ezek megszűnnek az nekik sem jó.
-
bloomberg
tag
Jó lesz, ha megszavazzák, mivel a gugli nem fog fizetni, így bele sem kerülnek a találati listában...ha nincsenek benne a találati listában, miért is fizetne valaki az adott oldalon megjelenő pl. banner-hirdetésért?
Ezt átgondolja az az idióta, aki ilyeneket felvet?
váááááá tag lettem :-)
[ Szerkesztve ]
-
Rickazoid
addikt
Hogy is van.. "Fordítva kell! Nem jó, ami pont megfelel"
-
Fontos?
tag
Maaaargit,nooormálís?
-jó hát akkor ,a Google meg nem jeleníti meg a címeket,míg nem fizetnek...Fizetős keresőt szeretnének,akkor legyen úgy ...idióták
-
zseko
veterán
Akkor pereljék be és adóztassák meg a Bing!-et is. És a többi keresőcéget is akik ki merészelik adni találatnak az oldalukat
Szánalmasak.
-
xmaas
őstag
A kis kapzsik nem szegyelik magukat mi az hogy szros cimmert fizessen neki a google az mar ici picit tulzas ahelyet hogy oruljenek hogy ingyen reklamot kapnak ezaltal hogy megjelenik a cimm a keresobe meg nekik al feljebb
Új hozzászólás Aktív témák
it A Google és a Mozilla is tiltakozik a szerintük az információszabadságot és a szabad versenyt korlátozó törvényjavaslat ellen.
- 2026-ra halasztotta a Siri felturbózását az Apple
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- MWC 2025: Most akkor van vagy nincs kék Nothing Phone (3a)?
- Battlefield 2042
- Hegesztés topic
- Xbox Series X|S
- A legdurvább (?) táblagép: ROG Flow Z13 és a Strix Halo
- Futás, futópályák
- Milyen NAS-t vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Precision 7770 17.3" FHD IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- MSI MEG Z490 UNIFY + Intel Core i7-10700K BOX + G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2X16GB) CL15 3200MHz
- X1 Carbon 10th 14" FHD+ IPS érintő i5-1245U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- SAMSUNG QE65Q950R 165CM 8K SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest